Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

PSV baalt van treuzelende FIFA en vreest voor keepersprobleem

Laatste update:

Het is nog niet bekend wie er vrijdagavond onder de lat staat bij Jong PSV, dat het dan in de Keuken Kampioen Divisie opneemt tegen NAC Breda. De ploeg uit Eindhoven versterkte zich deze week met Roy Steur, maar het Eindhovens Dagblad meldt dat hij donderdagmiddag nog niet was overgeschreven in het internationale transfersysteem. Ook voor doelmannen Niek Schiks en Kjell Peersman lijkt het duel te vroeg te komen: zij zijn nog altijd niet fit.

Woensdag maakte PSV de komst van Steur wereldkundig. De zeventienjarige sluitpost kwam over van Bayer Leverkusen en tekende een contract tot medio 2025 in Eindhoven. PSV heeft er vervolgens alles aan gedaan om Steur voor de herstart van de competitie over te schrijven in het internationale transfersysteem, maar had donderdagmiddag nog geen akkoord van de FIFA. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat Steur zijn debuut moet uitstellen.

In dat geval is het de vraag wie er vrijdagavond wél onder de lat zal staan bij Jong PSV. Schiks, die dit seizoen in elf Keuken Kampioen Divisie-duels in actie kwam, kampt met een rugblessure. Hoelang hij precies uit de roulatie zal zijn is niet bekend, maar het duel met NAC komt voor hem te vroeg. Ook de achttienjarige Peersman is niet op tijd fit. Net als Schiks kampt hij met rugklachten. Hij wordt op z’n vroegst volgende week terugverwacht.

Daarom lijkt het meest voor de hand liggend dat de twintigjarige Tyrick Bodak vrijdagavond het doel mag gaan verdedigen. Net als Tijn Smolenaars, een andere doelman waar Jong PSV-trainer Adil Ramzi over kan beschikken, keepte hij nog nooit een duel in het betaald clubvoetbal. Wel stond Bodak al drie keer onder de lat bij het Curaçaos voetbalelftal: twee keer tegen Indonesië en eenmaal tegen Nieuw-Zeeland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is al bekend, Bodak keept 😁. Overigens een ontzettend leuke gozer voor de camera. Hoop dat ie na dit seizoen in de KKD blijf want PSV is voor hem einde verhaal helaas. Niet goed genoeg.

Spannend zeg. Wat een dilemma. Als je het eerst leest denk je dat ze een keeper van 14 op moeten gaan stellen maar er is gewoon een 20 jarige reserve nog beschikbaar en fit..

5 januari 2023 om 22:28

Én de nog niet ingeschreven keeper is 17.

5 januari 2023 om 23:29

Ze kunnen zelfs over twee keepers beschikken, Bodak en Smolenaars. Tuurlijk kun je balen van de traagheid van de Fifa, maar hier is toch niet zo veel aan de hand?

Eerstedivisie ligt de lat lager. 😜 zal wel goed komen

Ontzettend balen natuurlijk, je kunt een totaal nog niet ingespeelde keeper van 17 nog niet opstellen en moet daarom maar een keeper van 20 die international is in de goal zetten...

Maar even zonder gekheid: het is wel een beetje gek dat je bij een betaald voetbalwedstrijd een speler misschien niet op kunt stellen omdat een kantoormedewerker van de FIFA dat ene dossier net iets te laag in zijn to do-bakje heeft liggen.

6 januari 2023 om 08:04

Ja, want die mensen hebben natuurlijk echt niks te doen in de maand januari. Waar het voor veel bedrijven pieken is in januari, is bij de fifa het enige waar ze zich zorgen om hoeven te maken de keeper van jong PSV. Hoe durven ze dit niet op tijd in orde te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren