Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ramzi kreeg schrik van zijn leven in hotel: ‘Anders had ik hier niet gezeten’

Laatste update:

Adil Ramzi begaf zich vorige week in Casablanca tijdens de zware aardbeving in Marokko. De voormalig coach van Jong PSV, tegenwoordig trainer van het Marokkaanse Wydad Athletic Club, zag zijn bed van links naar rechts gaan en voelde het hele hotel schudden. "Je schrikt je helemaal kapot. Nu moeten we met onze club rustig de draad weer oppakken", aldus Ramzi in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad.

Ramzi bedacht zich geen moment en rende de trap van het hotel af. "Voor mij renden twee vrouwen uit Spanje, met een jong kind van een jaar oud. Eenmaal beneden waren de schokken afgelopen, maar dan besef je pas wat er is gebeurd. Als dit tien of vijftien seconden langer had geduurd, was het hele hotel als een kaartenhuis in elkaar gestort en ben je op de achtste etage kansloos." De eerste schokken zal Ramzi nooit meer vergeten. "Tegen die schokken is niets bestand. Je hebt op de achtste etage geen schijn van kans als het echt misgaat, maar gelukkig stopte het net op tijd. Anders had ik hier niet meer gezeten."

Als international van Marokko had Ramzi in het verleden al weleens een aardbeving meegemaakt. "Dat was een hele lichte en destijds maakten we er zelfs grapjes over. Dit was angstaanjagend en dan was ik nota bene nog meer dan tweehonderd kilometer verwijderd van de echte ellende. Je weet niet wat je ziet als je de televisie aanzet en de verhalen van je familie hoort." Het epicentrum van de aardbeving lag ten zuiden van Marrakech. De natuurramp kostte al bijna aan 3.000 mensen het leven, met daarnaast ook nog eens bijna 3.000 gewonden. Deze cijfers werden dinsdag vrijgegeven door de Marokkaanse autoriteiten.

Volgens Ramzi waren de gevolgen van de aardbeving in Casablanca minder erg dan in andere delen van Marokko. "Toch was iedereen bang. De mensen die in mijn hotel verblijven, stonden op straat en een aantal van hen wilde niet meer naar hun kamer. Angst voor naschokken. Zelf ben ik ook nog altijd benauwd, al moet je op een gegeven moment weer door met het leven." Ramzi verloor wel een familielid tijdens de aardbeving. "Een zus van mijn vader. Haar kinderen hebben inmiddels kinderen en daarvan zijn er de afgelopen dagen ook enkele overleden. Een vreselijke toestand."

De trainer van Wydad heeft diverse spelers onder zijn hoede die ook zijn getroffen door de aardbeving. "Een van ons heeft nog steeds geen contact met zijn ouders gekregen en weet niet hoe het met hen is, omdat een aantal dorpen totaal onbereikbaar is geworden. Hopelijk komt aan die chaos snel een einde. Het is verschrikkelijk voor zoveel mensen", aldus Ramzi, die voetbal voorlopig even op de tweede plaats zet. "Het is een enorm drama wat je toch even aan het denken zet over het leven. Ik besef dat ik mazzel heb gehad dat ik er nog ben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zulke verhalen doen je toch realiseren dat het leven maar kort duurt en het over kan zijn voor je het weet. Sterkte aan Adil en zijn familieleden, dit is een verschrikkelijke familiedrama die je niemand toewenst.

Ook geweldig om te lezen dat er reddingswerkers vanuit Nederland onderweg zijn naar de getroffen gebieden om eventueel te kunnen ondersteunen waar nodig, dergelijke gebeurtenissen geven de burger toch weer hoop en lijken mensen dichter bij elkaar te brengen.

Inderdaad hartverscheurend die beelden van het Afrikaanse continent. Niet alleen Marokko, maar zeker ook Libie.
Tip: Ga even naar de website van het Rode Kruis en klik op 'doe een donatie'.

13 september 2023 om 13:19

Beetje dubbel. Zal dan eerder op een andere manier doneren, zoals goederen voor de duizenden mensen die nu op straat leven. Is toch bekend dat een deel van het geld via zulke instanties niet terecht komt op de plek waarvoor het bestemd is.

13 september 2023 om 13:23

Algemeen bekend... Jij denkt dat het rode kruis corrupt is ofzo? Dat geld wordt bijzonder goed besteed bij het rode kruis

13 september 2023 om 19:59

@martinator: dit zijn van die mensen die denken dat dit soort organisaties een geweldige manager kunnen vinden voor 25.000 euro per jaar. Als het meer is vinden ze het een schande,zonder te weten wat die persoon allemaal heeft betekent voor zo'n organisatie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren