Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG ontvangt volgende waarschuwing: ‘We hebben de rechtszaak klaarstaan’

Laatste update:

Javier Tebas heeft eerder al aangegeven dat Paris Saint-Germain een juridische procedure kan verwachten als de UEFA niet snel ingrijpt en de voorzitter van LaLiga heeft dit nu nogmaals onderstreept. Tebas sprak eerder van 'financiële doping' en EFE tekent uit zijn mond op dat de Franse topclub een 'goed voorbereide' rechtszaak kan verwachten als de Europese voetbalbond niet handelt.

"We hebben de rechtszaak klaarstaan", aldus Tebas op een bijeenkomst in Brussel. "LaLiga zal tot het einde van het jaar wachten om te interveniëren. PSG injecteert geld in de markt dat niet van hun is. Het zorgt voor inflatie en dat is slecht als het gaat om het aantrekken van spelers. UEFA moet zo snel mogelijk handelen, want er zijn veel slachtoffers."

"Namelijk de clubs die concurreren met PSG", vervolgt Tebas. "Dat moet worden gecompenseerd. Vóór de transfer van Neymar (van Barcelona naar Paris Saint-Germain voor 222 miljoen euro, red.) had ik Nasser Al-Khelaïfi (president PSG, red.) al gewaarschuwd dat we hem gingen aanspreken op de banden tussen de club en Qatar. UEFA heeft iets gedaan door de situatie van PSG te onderzoeken, maar dat is nog niet genoeg."

Eerder liet Tebas via L’Équipe iets soortgelijks weten. Hij nam ook Manchester City mee in zijn betoog: "We hebben gezien dat PSG en City meer hebben geïnvesteerd dan welke club dan ook in de laatste vijf jaar. Hun werkelijke inkomsten kunnen deze investeringen niet rechtvaardigen, ze hebben fictieve sponsors, gerelateerd aan de staat (Qatar, red.), met bedragen die groter zijn dan die van Real Madrid, Barcelona, Bayern München en Manchester United."

Verwacht jij dat de UEFA Paris Saint-Germain gaat bestraffen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dat Tebas hier toch geen onzinnige dingen zegt? Dat het geld van PSG rechtstreeks van de staat komt is natuurlijk een slechtbewaard geheim en het zorgt (o.a.) inderdaad voor gigantische inflatie in transferbedragen van voetballers. Dat er snel iets moet gebeuren lijkt me duidelijk maar het moet gebeuren vanuit de Uefa. Ben echter wel benieuwd wat een rechtszaak van Laliga kan uitrichten.. Denk dat PSG (en de Qatarezen) hier nou niet wakker van ligt

29 november 2017 om 18:10

Waarom zou dat vanuit de UEFA moet gebeuren? Iedereen weet dat het niet of halfslachtig gebeurd. De UEFA leeft bij de gratie van de clubs (meerderheid) en dient de elite (minderheid). Binnen de elite die ze steunen beginnen haarscheurtjes te komen, zie Barcelona in voorbeeld. Er komt een tijd dat kapitaalkrachtige clubs, die deze partijdigheid binnen de elite zat zijn, de UEFA links zullen laten liggen en een eigen overkoepelend orgaan zullen starten. Ik kan alleen maar hopen dat clubs uit de zogenaamd kleine(re) voetballanden eenzelfde actie zullen ondernemen.

"psg injecteert geld in de markt dat niet van hun is. Het zorgt voor inflatie en dat is slecht als het gaat om het aantrekken van spelers"

Voorbeeld hiervan is dat Coutinho nu 150 miljoen moet kosten.

29 november 2017 om 20:06

Ja prima toch? Laat de grote clubs maar lekker met geld smijten. Kunnen wij onze spelers als Kluivert, Dolberg, Lozano enz ook weer voor meer verkopen. Ook is die vent zo hypocriet als maar kan, miljoenentransfer na miljoenentransfer wordt verbroken door clubs uit La Liga en nu is er iemand die ook daadwerkelijk de geldkraan maar door kan laten stromen en geld geen issue is en nu zorgt in een keer die club voor inflatie? Iets wat hun competitie jarenlang heeft gedaan. Laat ze maar lekker een 'goede' rechtszaak aanspannen dan. Iemand die 400 miljoen kan uitgeven in een jaar kan vast en zeker ook wel een goede advocaat betalen.

29 november 2017 om 20:15

Het grappige is dat het juridisch niet klopt wat hij zegt zover ik weet. Het is namelijk Qatar geweest en niet PSG die het contract van Neymar hebben afgekocht. In zekere zin zou je dus kunnen zeggen dat PSG m.b.t. de transfer van Neymar geen rooie cent geïnjecteerd heeft in de markt. Verder is het grappige dat het zijn eigen La Liga clubs zijn die begonnen zijn met het injecteren van het grote geld door absurde bedragen neer te leggen voor spelers... Ik bedoel hoe hypocriet kan je dan zijn?

30 november 2017 om 14:29

Investeringsmaatschappijen zijn toch verboden.. Dus dat geldt ook voor een land.

Na meer als 2 jaar besluit ik toch meer weer in te loggen om hierop te reageren.

Ik snap en erken het probleem maar aan de andere kant vind ik het ontzettend hypocriet van die voorzitter om hier opeens de verpersoonlijking van rechtvaardigheid uit te hangen. Ik lees dit als: De absolute top (Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen etc.) moeten eigenlijk de absolute top blijven en daar mag niemand meer bij. Men wordt pas wakker wanneer ze echte concurrentie dreigen te hebben. Dát is het probleem die deze voorzitter ondervind. Niet rechtvaardigheid.

Voetbal is namelijk compleet uit de hand gelopen en wanneer er andere zaken gebeuren die vreemd zijn is de La Liga baas er niet. Clubschulden, benaderen en aantrekken van jeugd op illegale wijze, vreemde geldleningen aan clubs, onderling tv-geld verdeling, eerlijke lotingen en toelatingen voor clubs in CL etc etc etc.

29 november 2017 om 18:24

Inderdaad. Als je Tebas zijn zin krijgt wordt Real 6 keer in de 10 jaar Champions League kampioen. De andere vier jaar Barcelona. Als er een wonder gebeurt Atletico ook 1 keertje. Lekker spannend een wedstrijd kijken waar de uitslag al voor 95 % vast staat. Dit is nu al zo voor heel veel poule wedstrijden en zelfs voor kwartfinale's (!). Dat is alleen leuk voor fanboys die zich identificeren met een succesvolle club (goed voor je zelfbeeld) maar niet voor sportliefhebbers.

29 november 2017 om 19:40

Het zijn inderdaad krokodillentranen van de bovenste plank dit.

Hij heeft een punt, maar dat hij het zegtis een lachertje.

Wat zijn fictieve sponsors. Je betaald om een imago te kopen. Een imago in geld uitdrukken is moeilijk en als degene ook nog heel veel geld bezit kan dat imago des te meer waard zijn. Buiten dat heeft PSG waarschijnlijk veel betere advocaten als La Liga. Maar bovenal is het een ordinaire machtstrijd en schijnheilig van Tebas. De enige reden dat de oude garde van de huidige topclubs succesvol zijn is omdat ze geborgd hebben dat al het geld en dus alle goede spelers continu naar hun toe stromen. Alle clubs die buiten de elite vallen van grote clubs uit grote landen maken geen schijn van kans op sportief gebied. De enige manier om er tussen te kunnen komen is als je heel veel geld meeneemt. Dat kan alleen als het van buiten komt en als je in een groot land bent gevestigd. Zie Leipzig, Manchester City en Psg. Clubs als Ajax, Benfica, Celtic, Panathinaikos zullen er elk jaar zwakker voor staan. Blij dat er nog een Leipzig, PSG en een City bij zijn gekomen want altijd maar kijken hoe dezelfde Real Madrid en Barcelona winnen begon al aardig te vervelen. Als Ajax alles goed doet mag het blij zijn als het 1 keer in de 5 jaar als reuzendoder van Barça of Real wint. Daarom zeg ik: zet 'm op Leipzig, PSG en City!

Ik zie in de laatste alinea staan: "We hebben gezien dat PSG en City meer hebben geinvesteerd dan welke club dan ook in de laatste vijf jaar". Raar dat Man City hier weer wordt genoemd, terwijl Manchester United, sinds 2012, een negatievere transferbalans heeft dan Man City. Man Utd heeft een negatief transferbalans van -€660.000.000,- sinds 2012, terwijl Man City een negatief transferbalans van -€625.000.000,- sinds 2012. Ook Chelsea heeft sinds 2010 liefst €1040.000.000,- (iets meer dan 1 miljard) uitgegeven aan transfers, terwijl PSG zelfs, sinds 2011, 1,13 miljard heeft uitgegeven aan transfers. En dan zien veel voetbalfans Manchester City als smerige koopclub. Het heeft denk ik puur te maken dat Man City geen geschiedenis heeft en dat het daarom, onterecht, zo'n negatief imago heeft als voetbalclub. Erg jammer vind ik zelf. Ook hoe nu Karl-Heinz Rummenigge en deze Tebas vinden dat er een onderzoek moet komen naar Man City's boekhouding etc en hoe Rummenigge en Tebas zich verzetten tegen het beleid van Manchester City en de transfers van Man City vind ik erg jammer. Bij PSG snap ik het nog, maar ook zij voldoen gewoon aan de regels.

29 november 2017 om 18:30

Dit is meer jaloezie richting de arabieren die daar investeren. Dezelfde die belachelijke bedragen betalen voor Spaanse tv-gelden

29 november 2017 om 18:34

United heeft ook veel meer inkomsten dan City en PSG en dan bedoel ik niet het geld van die sjeiks! Dus dat veel mensen City een koopclub vinden is volledig terecht!

29 november 2017 om 19:17

@hindeloopen
Het klopt helemaal wat je hier zegt maar dat maakt nog steeds niet dat je gelijk hebt. Om inkomsten te genereren doe je investeringen en dat is nu precies wat PSG en City aan het doen zijn en daarom zijn de inkomsten bij deze clubs explosief aan het groeien. Meneer Tebas vind het vervelend dat een belangrijke sterspeler is verdwenen uit zijn competitie naar een club van een eigenaar die shirtsponsor was van Barcelona, toen was dat geen probleem maar terwijl dat geld dezelfde kleur had.

29 november 2017 om 18:49

Je moet ook niet enkel kijken naar de uitgaven. Logisch toch dat een bedrijf dat veel meer echte inkomsten genereert, hogere schulden mag hebben/uitgaven mag doen.

29 november 2017 om 19:15

Begin je zelf, overigens terecht, over transferbalansen, om vervolgens als het om Chelsea gaat dit weer overboord te gooien. Dit terwijl juist Chelsea de laatste jaren juist wat betreft transferbalans goed bezig is geweest. Iets met pot verwijt de ketel.

Wil niet dom klinken.. het zou toch wat zijn als de verhalen over Neymar naar Real Madrid waar zijn... lol
Met het idee dat PSG uitgesloten zal/kan worden voor de CL zal een verkoop van een aantal spelers moeten. Stel dat wat ze ook doen.. met alleen het verkoop van Neymar de club valt te redden..

Wat ik probeer te zeggen is dit gepland was lol.. Neymar naar Real komend seizoen??

gewoon gek gedacht hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren