Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pröpper niet bang: ‘Dat hebben we in het verleden bij Vitesse laten zien’

Laatste update:

Op de slotdag van de winterse transferperiode kwam PSV nog met een daverende verrassing, door Marco van Ginkel op huurbasis over te nemen van Chelsea. De middenvelder wordt in Eindhoven herenigd met Davy Pröpper; de twee speelden tot medio 2013 samen in het shirt van Vitesse.

/

Die zomer verkaste Van Ginkel naar Engeland, Pröpper bleef in Arnhem en maakte voor aanvang van het huidige seizoen de overstap naar PSV. Hoewel Van Ginkel bij Vitesse op een gegeven moment de voorkeur kreeg boven Pröpper, is de geboren Arnhemmer niet bang dat de komst van Van Ginkel nu weer ten koste van zijn positie zal gaan in het elftal van trainer Phillip Cocu.

“Nee, helemaal niet”, maakt Pröpper duidelijk in gesprek met De Telegraaf. PSV is nog in de race voor de landstitel, de beker en de Champions League; de middenvelder is daarom alleen maar blij met het aantrekken van Van Ginkel. “Ik denk dat we een sterke bezetting nodig hebben, omdat we op drie fronten strijden. Daarbij kunnen Marco en ik ook goed samenspelen. Dat hebben we in het verleden bij Vitesse ook laten zien.”

Denk je dat Davy Pröpper en Marco van Ginkel veel samen zullen spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk sowieso dat Pröpper nu verder is dan V.Ginkel.

3 februari 2016 om 10:10

Van Ginkel zal tijd nodig hebben om weer volledig fit te raken. Vergeet niet dat de jongere Marco Davy uit de basis gespeeld heeft. Heerlijk middenveld een seizoen later met V Ginkel, Pröpper en Theo Janssen. Als Vitesse ooit kampioen had willen worden, was dat het moment geweest.

3 februari 2016 om 10:23

Alleen heeft hij zelf aangegeven dat hij helemaal fit is en dat hij zaterdag nog 90 minuten speelde.

3 februari 2016 om 10:40

Klopt. Dat was het jaar dat Psv en Feyenoord mindere tijden hadden. Alleen Ajax was op niveau. We wonnen toen 2x van Ajax. 1x van Psv en een keer gelijk en Wonnen van Feyenoord thuis en uit verloren we. Die punten hadden ons zeker een eind op weg kunnen helpen.
Jij noemt het middenveld van toen op. Maar wat dacht je van een Bony die er rondliep en in mindere maten een talentvolle Reis.
Het is toen mis gegaan omdat we Bony naar de Afrika cup moesten sturen en Theo geblesseerd raakte.

Maarja. Het is nu eenmaal zo. Een fitte van Ginkel is denk ik meer een meerwaarde dan een Propper.

3 februari 2016 om 12:39

Tja, onbekend maakt onbemind in deze denk ik. Ik ken Van Ginkel niet maar propper zie ik iedere week spelen. Wat een top-aankoop is dat zeg. echt een geweldige techniek en overzicht. Daarnaast een fantastisch loopvermogen ook. Heeft zich in korte tijd bijna onmisbaar gemaakt voor Psv. Ik ken Van Ginkel dus niet maar als jij zegt dat hij beter is dan Davy dan ben ik heel benieuwd. Kan me voorstellen dat je terugdenkt aan de periode dat ze beiden in Vitesse 1 speelden. Mooi middenveld.

Propper is al helemaal ingespeeld bij PSV en doet het ook nog eens zeer naar behoren. Zelfde geldt voor guardado en Hendrix. Ik zie de noodzaak van van ginkel nou niet direct en vraag me sterk af voor wie hij in de ploeg zou moeten komen. Misschien neemt PSV alvast een test als vervanger voor guardado als hij vertrekt in de zomer

3 februari 2016 om 10:20

Duidelijk toch ? vervanger guardado spelen op 3 fronten mee,

maher voldoet niet

3 februari 2016 om 10:48

Als Guardado terug is zal een van de andere drie middenvelders gaan banken. Hendrix of Propper op de bank zie ik niet voor me, maar Van Ginkel op de bank zou ook vreemd zijn. Omdat Brands heeft aangegeven hem in de zomer te willen verleiden om definitief te komen, om een soort Luuk de Jong-traject in te gaan. Na een mislukt buitenlands avontuur via PSV weer een stap maken. Maar ook volgend seizoen zullen Guardado Hendrix en van Ginkel er nog zijn, dus zit je met hetzelfde probleem. Heel misschien dat Guardado weggaat, maar dan zit je dit laatste halfjaar nog steeds met lastige keuzes.

3 februari 2016 om 11:37

Dit is helemaal geen probleem. Je loopt altijd tegen blessures en schorsingen aan en dan is een volwaardige vervanger geen overbodige luxe. Zeker niet als je nog op drie fronten actief bent. Zo kan Van Ginkel waarschijnlijk al meteen aan de bak door het ontbreken van Guardado. Bovendien was er nauwelijks concurrentie voor de middenvelders Guardado-Hendrix-Propper en die is er met de komst van Van Ginkel wel. Goede zaak, houdt ze scherp.

3 februari 2016 om 21:38

Cocu houdt doorgaans vast aan zijn basiself. Die wisselt niet zomaar. Als je bijvoorbeeld naar het overzicht kijkt (aantal gespeelde wedstrijden/ aantal basisplaatsen):
- Propper 21/21
- Schaars 8/1
- Maher 12/7
- Guardado 19/19
- Hendrix 19/15

In het begin van het seizoen kreeg Maher vaak de voorkeur boven Hendrix, maar dat is de laatste tijd wel anders. Wat ik daarmee probeer te zeggen, is dat PSV relatief weinig schorsingen heeft op het middenveld en ook relatief weinig blessures. Aangezien Cocu vasthoudt aan zijn basis, zie ik niet snel iemand 'een kans' krijgen. Dus of Van Ginkel gaat iemand eruit spelen, of het wordt gewoon een lastig verhaal. Daarbij speelt PSV natuurlijk ook niet zo verschrikkelijk veel wedstrijden (als je het vergelijkt met de Engelse clubs). Ook in de champions league verwacht ik er eigenlijk nog maar 2.

Houdt ze scherp, maar je wil je huidige spelers vertrouwen geven en je wil Van Ginkel verleiden tot een overstap. Ergens moet er dus iets veranderen.

Davy is erg goed bevriendt met marco, dus zo erg zullen ze het niet vinden. Ook prachtig om te zien dat ze het zo goed doen.

3 februari 2016 om 10:33

Vriendin Propper is nicht van Marco

Ben benieuwd wat Cocu gaat doen als iedereen weer fit is. Zon brede en kwalitatieve selectie is pure luxe. Ik verwacht dat Locadia gaat banken. Van mij mag er ook wel wat anders worden bedacht op Arias. Ik vind dat hij veel te veel verdedigende steken laat vallen. Misschien Isimat op die positie? Zeker tegen Atletico als het meer op verdedigen aan zal komen als aanvallen.

Zoet
Isimat
Bruma
Moreno
Willems
Hendrix
Propper
Guardado
Lestienne
De Jong
Narsingh
3 februari 2016 om 10:45

Ik vond Arias de CL wedstrijden juist heel sterk! Daarnaast weet ik niet hoe het met Lestienne is? Hoop voor die jongen dat hij alles een plekje heeft kunnen geven.

Ik denk zolang Lestienne nog niet kan spelen je op deze manier Madrid het heel lastig gaat maken. Ergens geloof ik in een mooi sprookje voor Psv.

Ijzersterk middenveld met veel loopvermogen en voetballende kwaliteiten.
Voor Lestienne kan dan Peirero spelen.

Zoet
Arias
Bruma
Moreno
Willems
Hendrix
Propper
van Ginkel
Guardado
De jong
Lestienne
3 februari 2016 om 11:32

Lestienne is er mentaal wellicht bovenop (geen idee), hij heeft alleen een blessure aan zijn kuit waarbij het niet duidelijk is hoe lang hij er uit ligt. Daarnaast denk ik dat jouw opstelling niet gaat gebeuren omdat Cocu liever 4-3-3 speelt. Hoewel ik het met jouw opstelling meer eens ben denk ik dat we zo gaan spelen.

Zoet
Arias
Bruma
Moreno
Willems
Pröpper
Jorrit/Marco
Guardado
Narsingh
Locadia
Perreiro
3 februari 2016 om 15:26

Guardado blijft in de as spelen, dat heeft Cocu al meerdere malen kenbaar gemaakt, Guardado heeft al vaker aangegeven zich het fijnste te voelen, en het belangrijkste te zijn, in de as van het veld.

Propper speelt een hartstikke goed seizoen en zal gewoon spelen. Net als Hendrix. Ik verwacht dat Van Ginkel nu Guardado vervangt en dat hij als die weer terug is, op de bank plaats zal nemen. Of het moet zo zijn dat of Propper of Hendrix ineens een vormcrisis krijgt. Ik zie niet in waarom Van Ginkel per se basis hoeft te staan. Hij wordt maar voor een half jaar gehuurd. Hendrix en Propper zijn de toekomst en vertegenwoordigen transferwaarde. Guardado blijft trouwens denk ik nog wel minimaal 1 jaar.

Prima stand in voor guardado.
En als er iemand weg gaat of er nog meer er blessures zijn ben je prima voorbereid

Vier volwaardige middenvelders voor de basis is geen overbodige luxe als je nog op drie fronten meestrijdt, omdat je altijd wel te maken krijgt met blessures en schorsingen. Zie Guardado nu en Pröpper staat volgens mij op scherp. Bovendien zou ik in de eerste wedstrijd tegen Atletico met een versterkt middenveld spelen, zeker omdat De Jong is geschorst en Lestienne waarschijnlijk ook nog ontbreekt.

3 februari 2016 om 10:54

4? ... Guardado, Propper, Hendriks, Van Ginkel, Maher, Schaars en je kan Pereiro nog op 10 zetten. PSV heeft op iedere positie een prima back-up

3 februari 2016 om 11:00

Maher en Schaars zie ik niet (meer) als kandidaten voor de basis. Pereiro is inderdaad nog wel een optie.

Als Marco zijn niveau weer haalt dan zal Hendrix zijn plaats af moeten staan. Dat wordt genieten voor de voetballiefhebber en de PSV-fans in het bijzonder. Als het begint te draaien zoals ze bij Vitesse deden is PSV al verzekerd van de landstitel.

3 februari 2016 om 18:35

Ik denk da Hendrikx en Van Ginkel gaan rouleren tussen meer aanvallend (van Ginkel) en meer verdedigend (hendrikx) spel, zonder dat het systeem aangepast hoeft te worden. Zou betekenen dat Hendrikx meer topwedsrijden zou spelen en Van Ginkel vaker de kans krijgt om uit te blinken en zich in de kijker te spelen.

Propper is baas eerste klas. Dit is echt een top aankoop geweest van Psv. Behoort bijna altijd tot de beste en zakt zelden door de ondergrens.

Natuurlijk kunnen deze jongens samen spelen. Bij Vitesse was alleen van Ginkel een stap verder in zijn ontwikkeling. Propper speelde nog te soft. Daarnaast zag de trainer toen beide spelers voor de zelfde plek, een aanvallende middenvelder.
Bij Chelsea is van Ginkel omgetoverd tot meer een verdedigende middenvelder. Wat ik overigens heel zonde vind. Van Ginkel heeft scorend vermogen, een goede steek bal en voor een "10" kan die heel hard werken.

Ik hoop echt dat Hendrix zijn plek niet hoeft af te staan. Ik zie namelijk in Hendrix een nieuwe van Bommel/de Jong. In Propper zie ik geen Oranje martiaal omdat we Wijnaldum ook hebben.

Zou leuk zijn als we PSV een keer met een Vitesse middenveld zien spelen. Propper, van Ginken en Schaars.

Het was muisstil toen geroepen werd dat Blind stekeblind was omdat ie Vejinovich en Klaassen prefereerde boven Propper. Kennelijk moet je er echt verstand van hebben om te zien dat Propper op het allerhoogste niveau mee kan wegens uitmuntende aannames, handelingssnelheid en een fantastisch overzicht. Als je alle grote wedstrijden en Europese wedstrijden analyseert in combinatie met het gemiddelde niveau dat alle drie de spelers halen, is het werkelijk waar te achterlijk voor woorden dat hij die twee inferieure spelers prefereerde boven Propper. Het is een verschil van dag en nacht namelijk. Nu wordt iedereen ineens wakker nu hij toch wel heel erg stabiel en goed is, mede doordat hij zijn goaltjes begint mee te pikken. Typisch opportunisme want eigenlijk speelt die al heel het jaar zeer goed, en sowieso stukken beter dan die twee overschatte Mediocres. Het is eigenlijk heel simpel, Propper gaat de Europese subtop zeker halen met potentie tot Europese top, terwijl die andere twee blij mogen zijn als Schalke of Everton zich ooit meldt.

3 februari 2016 om 11:38

Ik vind Klaassen echt een andere uitvoering van Siem de Jong. Nergens echt slecht in, nergens echt goed in, echt een manusje van alles. Dat zijn spelers die leuk zijn om er bij te hebben, maar spelen alleen bij blessures. Het is ook zo'n speler die dan op 10 wordt gezet omdat hij daar het beste past alleen heeft hij geen echte steekpass of genoeg overzicht. Hij moet zich sterk gaan ontwikkelen als hij stappen wil gaan zetten.

3 februari 2016 om 11:33

Heel die Klaassen is toch ook helemaal niets bijzonders. Die Ajax spelers wprden tegenwoordig zo overschat. Fisher was twee jaar geleden ook zo wereld talent kijk waar die nu staat. Tete en Bazoer worden al naar grote clubs geschreven terwijl ze net 40 eredivisie wedstrijden in de benen hebben. Europees tegen clubjes als Celtic en Molde vallen ze totaal niet op.

3 februari 2016 om 11:55

Volkomen mee eens. Zelfs Guardado zie je af en toe handelingssnelheid tekort komen in de CL, waar Propper met gemak het balletje rond laat gaan. Het is van cruciaal belang dat hij gaat inzien hoe goed hij werkelijk is. Dat is nog het enige struikelblok. Voor de rest een topper

Zou wel top zijn als ze samen gaan spelen, net als vroegaaah

Op zich valt het wel mee met die blessures en schorsingen. PSV heeft voor 3 plekken op het middenveld ook eigenlijk

Propper is een veel betere speler dan Van Ginkel. Van Ginkel is ijverig en heeft loopvermogen, maar voetballend kan hij niet tippen aan Propper. Die heeft een betere balbehandeling, overzicht, steekbal en techniek. Dat was zelfs bij Vitesse al duidelijk. Rutten prefereerde meer power naast Theo Janssen en koost drm voor Van Ginkel. Propper zou ook bij Stoke basisspeler zijn geweest.

3 februari 2016 om 14:25

Je verkoopt onzin. Op hun jonge leeftijd bij Vitesse was Propper een angsthaas en een mooi weer voetballer. Van Ginkel ontwikkelde zich toen heel sterk. Logisch dat Ajax en Chelsea het in van Ginkel zagen.
Helaas door de blesure van van Ginkel kunnen we nu wel zeggen dat Propper verder is dan van Ginkel. Maar ik had het wel willen zien als hij niet zoveel pech had gehad.

het overzicht en de steekbal beheerst van Ginkel prima. Alleen is Propper zijn techniek wat beter. Maar daar staat tegenover dat van Ginkel meer inzet toont en veel meer scorend vermogen.

3 februari 2016 om 17:40

Toen zag je al dat Propper voetballend veel beter was. Kennelijk heb je er niet zoveel verstand van. Van Ginkel is sterk, heeft loopvermogen en kan zeker voetballen alleen niet zo goed als Propper. Bij Stoke en Milan viel hij vooral op door balletjes breed en terug. Zelden op iets speciaals betrapt. Zoek het maar op via youtube

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren