Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pröpper: ‘Frustrerend, alsof wij als pupillen net waren begonnen met voetballen’

Laatste update:

Davy Pröpper ontwikkelt zich goed bij Brighton & Hove Albion. De middenvelder maakte vorig jaar zomer voor een bedrag van twaalf tot vijftien miljoen euro de overstap van PSV naar Engeland. Bijna acht maanden later heeft Pröpper zich sterk ontwikkeld en beaamt hij dat hij fysiek vooruit is gegaan. Hij behoort tot de selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal en hoopt de goede lijn door te trekken.

“Vooral de eerste week wist ik niet wat me overkwam en had ik het moeilijk”, blikt Pröpper in De Telegraaf terug op zijn beginperiode. “We speelden tegen Manchester City thuis, waren nieuw in de Premier League en het voelde alsof wij als pupillen net waren begonnen met voetballen. Dat was ongelooflijk frustrerend, maar daarna hebben we het als ploeg ook goed opgepakt.” Brighton, dat dit kalenderjaar slechts vier van de dertien duels in alle competities verloor, staat momenteel twaalfde in de Premier League.

“We halen veel vertrouwen uit de laatste wedstrijden. En persoonlijk heb ik ook stappen gemaakt.” Vooral op het mentale vlak. “Mijn vetpercentage is hetzelfde gebleven en in Nederland liep ik ook veel, maar je moet hier vooral vlijmscherp in je koppie zijn. De kopduels, de ballen die er net tussen vallen: die moét je winnen, 95 minuten lang. Het is op het middenveld overleven.”

“Daarop worden wedstrijden in de Premier League beslist. Als ik verzaak wordt het lastig voor onze verdediging.” Pröpper kijkt uit naar de komende interlands, met name de wedstrijd van vrijdag tegen Engeland. Hij zegt met een goed gevoel bij Oranje binnen te stappen en heeft geen voorkeur voor een positie. “Ik denk dat ik op alle posities op het middenveld uit de voeten kan. Ik sta het liefst op een plek waar ik het meest aan de bal kom.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pröpper zegt veel te hebben geleerd,wat straks te zien moet zijn in Oranje.
vlijmscherp in je koppie zijn. De kopduels, de ballen die er net tussen vallen: die moét je winnen, 95 minuten lang,en niet verzaken. Oranje gaat dus mooie tijden tegemoed.

20 maart 2018 om 07:42

Hij speelt verdienstelijk bij Brighton maar niet opvallend goed. Als Nederland het van spelers als hem moeten hebben...

20 maart 2018 om 08:12

Spelers op zijn positie spelen vaak juist goed als ze niet opvallen..

20 maart 2018 om 08:43

Hij speelt op een tweemans middenveld juist erg sterk bij zo'n promovendus als Brighton. Staat hoog in de statistieken wat betreft gemaakte kilometers, veroverde ballen, passing en nog wel wat meer. En dat voor zo'n stylist als Propper. We hoeven niet van hem te gaan verwachten dat hij het team draagt, maar is wel een meer dan prima 'waterdrager'.

20 maart 2018 om 09:22

Ik zie wel parallellen met de ontwikkeling die matic doormaakte in de pl (zij het op n hoger niveau). Kon t in NL op (trap)techniek doen, maar is in engeland meer gecontroleerd gaan spelen. Zo'n interceptie-statistiek van propper vind ik echt indrukwekkend.

20 maart 2018 om 09:31

Die mentaliteit he.. voetballen kunnen we wel, Maarja. De Eredivisie is niet bepaald overleven. Lijkt eerder op een speeltuin soms

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren