Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Project van Red Bull ligt in puin: ‘Het is opnieuw een verloren jaar’

Laatste update:

SÃO PAULO - Het is al lang geen geheim meer dat Red Bull de sport gebruikt als marketinginstrument voor het eigen energiedrankje. De fabrikant is actief in formule 1, ijshockey, motorsport en in de voetballerij. De clubs Red Bull Salzburg, RB Leipzig, New York Red Bulls, Red Bull Ghana en Red Bull Brasil vallen allemaal onder de vlag van het Red Bull van ondernemer Dietrich Mateschitz. Maar waar er in Salzburg, Leipzig en New York al jaren goed wordt gepresteerd, blijft het wachten op sportief succes in Brazilië. Hoe kan het dat Red Bull Brasil zo nadrukkelijk achterblijft? Hoe staat dit project ervoor, elf jaar na de oprichting van de club uit São Paulo?

Door Gijs Freriks

Grote plannen
Om voet aan de grond te krijgen op de Braziliaanse markt, kregen Pedro Navio en Stefan Kozak van multimiljardair Mateschitz de opdracht mee om een club uit te zoeken die kon worden overgenomen. Ze richtten hun pijlen op Juventude uit Caxias do Sul. Juventude stond open voor een overname, maar had nog wel ‘veel vragen’. “Onder meer over het feit dat de clubkleuren rood en wit overeen zouden komen met de kleuren van de grootste rivaal: Caxias”, aldus Navio, die het project als ‘onuitvoerbaar’ bestempelde. Hij en Kozak trokken verder en kwamen vanwege ‘economische en marketingredenen’ uit in Campinas, een stad in de deelstaat São Paulo. Red Bull nam echter geen club over, maar richtte een nieuwe vereniging op. En zo werd Red Bull Brasil op 19 november 2007 geboren.

De plannen waren even helder als ambitieus: Red Bull Brasil moest een succesvol opleidingsinstituut worden voor grotere clubs als RasenBallsport Leipzig en Red Bull Salzburg en stelde zich tevens ten doel om het hoogste nationale niveau te bereiken én om deel te nemen aan de Copa Libertadores en het WK voor clubteams. De clubleiding stelde Paulo Sérgio aan als trainer. Deze 48-jarige Braziliaan speelde als aanvaller voor onder meer Bayer Leverkusen, AS Roma en Bayern München, werd in 1994 wereldkampioen met Brazilië en won in 2000/01 onder meer de Bundesliga en Champions League. Wat spelers betreft waren de aanvallers Maurílio en Gilmar Fúba de Lima Nascimento de grootste blikvangers.

RB Brasil wilde zo snel mogelijk doorstoten naar de Série A en in de beginjaren ging het de goede kant op. Toro Loko won in het tweede seizoen de competitie op het vierde niveau van het staatskampioenschap van São Paulo, promoveerde in 2010 opnieuw en tevens bereikte men de finale van de Copa Paulista, de beker van het staatskampioenschap. In 2014 volgde het volgende succes, want RB Brasil plaatste zich voor de Campeonato Paulista, de hoogste afdeling van het staatskampioenschap. Door de daarin behaalde zesde plaats kwalificeerde RB Brasil zich voor de Série D, het vierde niveau van Brazilië. Hierna stokte de opmars, want na twee seizoenen degradeerde RB Brasil weer naar de Campeonato Paulista.

Losse flodder
Na die degradatie, in juni 2017, concludeerde de Wiener Zeitung dat het ‘ambitieuze project’ van Red Bull in Brazilië ‘in puin ligt’. RB Brasil werd door de Oostenrijkse krant omschreven als een ‘Rohrkrepierer’, dat vertaald kan worden als ‘losse flodder’. Want, zo oordeelde het dagblad, de missie om van RB Brasil een club te maken die kan wedijveren met de traditionele grootmachten in Brazilië en aan de lopende band goede spelers aflevert aan de grotere clubs in Europa, is mislukt. “Het is opnieuw een verloren jaar”, klonk het. Men beschouwt het waarschijnlijk als het grootste probleem dat de investeringen van Red Bull in de jeugdopleiding in Campinas te weinig opleveren en dat er weinig zicht op verbetering is.

Red Bull stampte een trainingscomplex van 600.000 m2 uit de grond, met onder meer honderd slaapkamers, vier perfecte grasmatten en medische zorg van de hoogste kwaliteit. En dat allemaal op slechts een uurtje rijden van miljoenenstad São Paulo. Vrijwel alle jeugdelftallen strijden steevast om de bovenste plaatsen en de opleiding van RB Brasil heeft talenten afgeleverd als André Ramalho, (Red Bull Salzburg), Felipe Pires (TSG Hoffenheim) en Bernardo Fernandes (RB Leipzig). Maar de angst is groot dat dergelijke jeugdspelers steeds sneller vertrekken omdat het eerste elftal slechts deelneemt aan het staatskampioenschap en er dus onvoldoende perspectief is. De Wiener Zeitung: “Alleen al om deze reden zal het moederbedrijf uit Oostenrijk waarschijnlijk opnieuw diep in de buidel tasten om het project te redden.”

RB Brasil op het toernooi van afgelopen weekeinde in Varsseveld.

Fusie
Even leek het er vorig jaar op dat er zich een oplossing aandiende, want net als RB Brasil slaagt competitiegenoot Portuguesa er maar niet in om op te klimmen in de Braziliaanse voetbalpiramide. Journalist Flávio Gomes, fervent supporter van Lusa, pleitte daarom in een column voor UOL een fusie tussen RB Brasil en Portuguesa. Hij schreef dat beide clubs elkaar goed zouden aanvullen: Portuguesa met de ‘geschiedenis, naam, fans en sympathie’ en RB Brasil met zijn vanuit Oostenrijk goed aangestuurde organisatiestructuur. “Een fusie tussen RB Brasil en Portuguesa zou voor iedereen het beste zijn.” De hashtag #PortuguesaRedBull werd massaal gedeeld en de fans van Portuguesa zagen het wel zitten.

“Deze fusie kan goed werken. Ook de media zullen de wedergeboorte van een van de meest geliefde clubs in Brazilië steunen. Als ik Red Bull was, zou ik serieus over deze mogelijkheid nadenken. Bovendien kunnen ze hun blikjes energiedrank kwijt in de zesduizend bakkerijen in São Paulo en omstreken…”, aldus Gomes, die bijval kreeg van honderden, zo niet duizenden aanhangers van het bijna failliete Portuguesa. RB Brasil reageerde door een foto op Instagram te plaatsen waarop te zien was hoe de mascotte van de club Portugese lekkernijen als kabeljauw en pasteitjes uit Belém at. “Terwijl ik kijk naar het rumoer…”, luidde het fotobijschrift. RB Brasil zwengelde de geruchten over een fusie met die foto alleen maar verder aan.

Overigens was niet iedereen even enthousiast over de mogelijke samensmelting van de clubs. Vinícius Lordello, verslaggever van EXAME, noemde het voorstel van Gomes ‘absurd’. Hij stelde vast dat beide clubs er geen baat bij hebben: RB Brasil niet omdat men financieel gezond is en men geen ‘charitatieve instelling’ is die per se een andere club moet helpen. En Portuguesa niet omdat men een grote achterban heeft en eigenlijk alleen maar goed leiderschap nodig heeft ‘om weer groot te worden’: “Alleen dan kan die doelstelling behaald worden, maar daar is geen suikertante als Red Bull voor nodig.” RB Brasil-voorzitter Thiago Scuro maakte niet veel later aan alle onduidelijkheid een einde.

Toernooien in Nederland
“Er is ook geen andere ploeg van Red Bull die fuseert met een andere club. Ook wij volgen onze eigen weg in de overtuiging dat we op het juiste spoor zitten”, zei Scuro. Toch moet het ook hem zorgen baren dat het eerste elftal voor de grootste talenten in zijn opleiding weinig aantrekkelijk is om in te spelen. Dat er in de academia van RB Brasil genoeg potentie rondloopt, is overigens ook deze maand duidelijk geworden. In Nederland, welteverstaan. Begin juni won RB Brasil het Schäfer Notarissen-toernooi van RKSV Nuenen door in de finale met 2-0 af te rekenen met de landgenoten van Atlético Mineiro. Op dit toernooi voor spelers tot zeventien jaar staken de Zuid-Amerikanen ver boven de tegenstand uit. En ook op het Ten Brinke Group Tournament in Varsseveld liet RB Brasil fraaie dingen zien.

De jongelingen uit Campinas waren vrijdagavond met 2-1 te sterk voor AZ en later versloegen zij titelverdediger Ajax (0-2), Mexico (0-0, w.n.s.) en Galatasaray (3-0). In de finale hielden zij de leeftijdsgenoten van PSV op een brilstand, maar de Eindhovenaren van Kristof Aelbrecht namen de strafschoppen beter. Een van de spelers die veel indruk maakte, was Wallison Nunes Silva. Deze zestienjarige aanvoerder heerste in de verdediging van RB Brasil en werd in Nuenen al verkozen tot Speler van het Toernooi. Voor RB Brasil is het cruciaal dat het eerste de komende jaren blijft promoveren. Want anders lijkt het een onmogelijke opgave om toptalenten als Wallison Nunes Silva te behouden.

Is het Braziliaanse project van Red Bull 'mislukt'?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mooi! Persoonlijk hoop ik dat ze blijven steken waar ze nu zitten. Liefde en succes kan je deels kopen, historie en een echte achterban niet

12 juni 2018 om 00:20

Over 50 jaar hebben dat soort clubs ook een historie. Ik heb liever clubs als Salzburg, Leipzig waar er wel degelijk beleid word gevoerd en waar talenten doorbreken dan 100 procent koopclubs als PSG of City die gewoon blind geld spenderen in elk aspect van het voetbal en eigenlijk geen ander beleid voeren.

12 juni 2018 om 01:47

Ik heb liever allebei niet. Daarom vind ik dat we best blij mogen zijn met onze eredivisie, waar meestal goed beleid wordt gevoerd en geen gekke bedragen zijn. Hoewel ajax nu ook steeds meer geld lijkt uit te gaan geven.

12 juni 2018 om 09:40

Wat ze eerlijk verdiend hebben.

12 juni 2018 om 12:04

@lacazette

Daar kan ik je ook geen ongelijk in geven, al vind ik geld uitgeven niet erg. Ajax heeft dat geld zelf gemaakt door spelers op te leiden en/of goed te scouten en ze vervolgens met flinke winst door te verkopen. Daar heb ik geen enkel probleem mee.

12 juni 2018 om 15:16

Ja ik heb ook geen probleem met ajax, maar zou het wel jammer vinden als zij straks zoals bayern er financieel ver bovenuitsteken.

12 juni 2018 om 19:47

@Lacazette Ajax verdient ook steeds meer geld. Dan is het toch niet raar dat ze ook meer gaan uitgeven.

12 juni 2018 om 21:21

Verdient* natuurlijk, gemaakt is (te) vrij vertaald uit het Engels, tenzij Ajax het geld letterlijk gemaakt heeft.
Doet overigens niks af aan je punt, waar ik het volledig mee eens ben haha

12 juni 2018 om 10:04

Kan je ook kopen hoor, je hoeft enkel alleen maar succes te halen en bam, je hebt je achterban, net zoals bij letterlijk elk andere club in de wereld.

Zie Leipzig en Salzburg.

12 juni 2018 om 11:29

Zie Chelsea, PSG en city, dat zijn echt recente voorbeelden die opweg zijn om een van de grootste clubs ter wereld te worden. Succes trekt aandacht en supporters aan, City heeft haar fanbase gewoon vervijfvoudigd op nog geen 10 jaar tijd.

12 juni 2018 om 11:52

Het is ook lastig om geen fan te zijn van het voetbal wat ze tentoonspreiden.

12 juni 2018 om 12:06

Dat hangt van de persoon aan wie je het vraagt af. Ikzelf kan inderdaad genieten van het spel dat ze speelden afgelopen seizoen, maar ik zal een club als City, PSG of Chelsea nooit aan kunnen moedigen. Het zijn bij elkaar gekochte selecties. Als je dan meer dan een miljard spendeert aan een selectie, mag je dergelijk spel ook wel verwachten. Een ander persoon denkt daar waarschijnlijk weer anders over, maar dat is mijn mening.

12 juni 2018 om 13:35

Ik kijk ook liever naar Barcelona, maar Feyenoord is de enige club die me tranen kan bezorgen, echte supporters zijn het niet bij city, supporters die ermee zijn opgegroeid.

12 juni 2018 om 15:09

Mwah, dan onderschat je City een beetje door te zeggen dat er geen echte supporters zitten, dat is een volksclub dat hun supporters regelmatig door een emotionele achtbaan laat gaan.

Dan was het grappig als je kijkt naar hoe ze kampioen werden in 2012, met Dzeko en Aguero, dat was dan weer typisch City.

En op een gegeven moment, 1 generatie later, heb je wel mensen die zijn opgegroeid met dat soort clubs aan de top.

Maar zoals Sirius ook aangeeft, het is verschillend per persoon. Sommigen hechten veel waarde aan de cultuur erom heen, clubidentiteit, karakteristieken van de supporters enz. en sommigen boeien dat helemaal niets. Of hun idee van identiteit is verbonden met een bepaalde selectie dat grote prestaties heeft neergezet.

Bij Chelsea zie je dat nu bv. naar hoe mensen terugkijken naar het team met de kern van spelers zoals Cech, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Essien, Lampard en Drogba. Dat team is voor hun dusdanig iconisch, dat ze hun zien als vertegenwoordigers van de ziel van de club. Beetje als Cruijff en Ajax, als makkelijk voorbeeld. Als je Chelsea vanaf het begin van Abramovich hebt meegemaakt, is dat wat minder makkelijk voor te stellen, maar ja, sommigen kennen de opmars niet, enkel het succes.

12 juni 2018 om 17:58

Je moet clubs ook de mogelijkheid geven om een historie op te bouwen. Anders horen we over 50 jaar nog dat we de tijden missen van: Kaiserslauten, Leeds en Real Zaragoza.

12 juni 2018 om 21:27

Precies dat, vind, zeker het Leipzig project een erg leuke om te volgen. Hoewel alle RB ploegen in een vergelijkbaar systeem werken, haalt Leipzig er tot nu toe het meeste uit en vind ik zo'n "talentenploeg" altijd wel leuk naar te kijken (zo lang ze PSV maar niet in de weg zitten ). Die historie komt vanzelf wel en daarmee het respect voor de clubs ook. Zie de eerder genoemde ploegen als City, Chelsea en PSG.

Nou NL clubs dit lijkt me een prima jeugdopleiding om helemaal kaal te plukken

12 juni 2018 om 09:40

Ja want Braziliaanse kinderen (zonder enige zekerheid van slagen in het profvoetbal) doen er goed aan om hierheen te komen om vervolgens na 2 jaar te moeten concluderen dat ze he niet gaan redden en weer terug moeten naar Brazilië. Daarnaast zijn er amper Nederlandse clubs te vinden die het hele gezin onderdak kan bieden.

Ook voor Nederlandse clubs is dit niet te scouten, want 1 op de 1000 (of nog groter aantal) breekt daadwerkelijk door. Het scouten in een land als Brazilië is ontzettend duur en totaal niet rendabel.
Heb je 1 naam waar je moet gaan scouten, kan je een paar wedstrijden van die persoon kijken. Niet in een poel van al dan niet talentjes. Dat is zoeken naar een dure speld in een hooiberg.

12 juni 2018 om 09:52

Het is gewoon prima te doen hoor. Je moet alleen wel zorgen dat je daar een netwerk hebt zodat je de hele markt goed in kaart kan brengen en zorgen dat je de juiste jongens te pakken hebt. Scouten in Brazilië kan juist heel lucratief zijn aangezien Brazilianen verhoudingsgewijs voor heel veel geld weggaan vanwege hun afkomst. Ze zijn gewoon duur in aanschaf om in handelstermen te blijven. Of je je er als Nederlandse club zijnde aan moet wagen weet ik niet. Ik weet alleen wel dat als je jezelf eraan waagt je de tijd moet nemen en alles in kaart moet brengen en zeker niet over 1 nacht ijs moet gaan. Het zijn jonge, grillige talenten die soms een 9 scoren en soms wen 3. Maar het is zeer zeker te doen.

12 juni 2018 om 18:08

Kuch kuch Neres kuch kuch. Dat was toch een vrij onbekende.... Het kan gewoon hoor. Weet je hoe groot Brazilië is. De kans dat je daar een nog niet ontdekt pareltje vind is echt veel groter dan in België, Scandinavië of Nederland.

12 juni 2018 om 19:51

Dat is nietseens het beste voorbeeld. Die is nog doorgebroken bij een club daar en heeft 11 miljoen gekost. Mauro is voor bijna niks naar PSV gekomen uit het niks. Maar je hebt natuurlijk wel gelijk. De Braziliaanse markt is zo ongelofelijk groot dat er talent zat over blijft voor ons.

Mooi om te lezen dat er ook red bull clubs zijn die het (nog) noet redden. Clubs die puur gemaakt worden als marketing voor een drankje horen niet in een volkssport als voetbal. Het zou me verschrikkelijk lijken als alle clubs zo waren, dat de premier league bv gaat tussen chevrolet utd, toyota hotspurs, etc.

12 juni 2018 om 09:34

Jammer dat je dat zo ziet. Ik vind het juist prachtig dat Red Bull als totale filosofie heeft: "giving you wings" en dat dus niet alleen in een slappe TV commercial zet, maar op verschillende sportonderdelen talentvolle spelers het platform biedt om zich verder te ontwikkelen. Of dat nou Formule1 is (toro Rosso als opleidingsteam en Red Bull Racing als paradepaardje) of voetbal, waarbij zij kansarme maar getalenteerde jongeren in Brazilie het platform bieden om zich daar in een relatief veilige omgeving te ontwikkelen met het perspectief om de overstap te maken naar hun parade teams als Salzburg en Leipzig in Europa.
En ik kan je vertellen: daar pompt Red Bull veel meer geld in dan in al hun media!
Ik zie dit veel liever dan zo een oliesjeik die PSG koopt als speeltje.

12 juni 2018 om 10:01

Dnsdkr

Ik vond het prima toen ze maar 1 club hadden maar nu er een hele reeks aan clubs is neigt dit toch naar belangenverstrengeling. Neen nu Salzburg dat haar beste spelers moet afstaan aan Leipzig omdat die in Duitsland voetballen. Op zich geen probleem natuurlijk maar waar stopt het met de clubs? Hebben we binnenkort ook een redbull team in Nederland, Engeland, Spanje, België en Frankrijk? En zo ja, wat zijn hun functies dan in de voetbalwereld en welke clubs dienen en welke worden bedient? Ik denk dat iedereen in ogenschouw moet nemen dat het alsmaar groter gaat worden en hierdoor ingewikkelder. En natuurlijk als het bestaansrecht heeft houd je het niet tegen. Alleen hoop ik dan niet dat deze kleinere redbull clubs mannequins worden van de grotere.

12 juni 2018 om 11:04

Elninoo,

Overal waar 'te' voor staat is niet oke, maar zolang een sponsor zijn maatschappelijke rol in de sport pakt, moeten we dit alleen maar toejuichen.

Daarnaast moeten we onze ogen niet sluiten voor de nieuwe realiteit. Kijk naar de City Football Group: meerdere clubs in meerdere landen. Cash rules, het verschil wordt gemaakt in hoe clubs (en bijbhorende sponsoren) hiermee omgaan.

12 juni 2018 om 11:11

Dat is jou mening maar ik zie niet in waarom ik het zou moeten toejuichen. Ik zet in een reactie hierboven juist uiteen dat ik het ingewikkeld vind worden wanneer er andere belangen spelen bij een club dan voor het hoogst haalbare gaan. Dat gebeurt bij dit concept niet. Dan is de essentie van het voetbal weg lijkt mij, en dat moet ik dan gaan toejuichen?

Dat er clubs als Psg, city, Chelsea en andere dergelijken rondlopen vind ik al erg genoeg maar die spelen in ieder geval voor zichzelf. Het doel is daar niet opleiden voor andere clubs of de beste spelers afstaan aan een club dat toevallig in een groter aangeschreven competitie speelt. En dat geld de dienst uitmaakt is al 10 jaar zo. Alleen als clubs dan ook nog andere clubs gaan dienen is het hek helemaal van de dam. Dat juich ik zeer zeker niet toe.

12 juni 2018 om 12:06

Vergis je niet hoe vaak dit gebeurt, Udinese, Watford, Granada en geloof nog een club zijn ook van dezelfde eigenaar en zijn de afgelopen jaren verwikkeld geweest in meer dan 60 jaarlijkse 'huurovereenkomsten'. Het valt minder op doordat de clubs niet dezelfde naam dragen, maar het is hetzelfde idee als Chelsea, PSV en Vitesse. Of Man City met de city group, Nac, sporting gijon en ga zo maar door. Het begrip satellietclub bestaat al sinds 1995, dit is hetzelfde alleen zijn de banden nauwer/beter zichtbaar.

12 juni 2018 om 12:49

Ook daar ben ik geen fan van. Neem nu nac Breda afgelopen seizoen. Dat rooit toch helemaal nergens op? Als je het niet op eigen kracht kunt heb je wat mij betreft geen bestaansrecht. Dan moet je gewoon een klasse lager gaan spelen.

12 juni 2018 om 10:51

Zoals Philips Sport Vereniging? Er zijn in een heleboel landen clubs waar sponsoren een aandeel in de naam heeft waarbij de clubs zelf ook een duidelijke identiteit hebben.

12 juni 2018 om 11:47

Met dit verschil, de Philips Sport Vereniging was en is ruim 100 jaar geleden opgericht met het doel om als sportoplatform te dienen voor de werknemers en familie van de Philips fabrieken in Eindhoven en omstreken. Red Bull was zelf nooit een vereniging en heeft, voor zover ik weet, nooit als doelstelling gehad om de werknemers van Red Bull aan (breedte) sport te laten doen.

Overigens, al zul je dat vast al wel weten, je weet toch dat de invloed en de betrokkenheid van Philips bij PSV in de afgelopen tien jaar alleen maar minder en minder is geworden? Philips is niet eens meer hoofdsponsor van Psv.

12 juni 2018 om 15:15

Ik vind psv toch wel anders. Dat was niet bedoelt als marketing team en heet gewoon psv in de volksmond. Niemand spreekt ooit over phillips als het over psv gaat en de banden tussen de 2 zijn ook niet zo nauw meer als eerst.

12 juni 2018 om 17:30

Vooral in de jaren 80 heeft Philips toch behoorlijk geld in Psv gepompt waardoor ze aansluiting bij Ajax en Feyenoord konden vinden.
Ze konden op een gegeven moment zelfs de beste spelers bij Ajax en Feyenoord wegkopen.
Zonder die steun had Psv nu nooit geweest wat het nu was.

Ze bouwen een heel training complex voor de jeugd met goeie voorzieningen. Ze doen het voor de marketing maar ondertussen doen ze ook veel goeds voor de jeugd van het arme Brazilië. Ik snap niet wat mensen hier verkeerd an vinden ze leiden hun eigen spelers op. En willen zo doorbreken niks mis mee toch?

12 juni 2018 om 14:43

Er zit natuurlijk een verschil tussen dit en Red Bull Salzburg. Salzburg had een grote rijke geschiedenis en toen Red Bull kwam veranderde de club zo drastisch dat veel fans de club verlieten en hun eigen club hebben opgericht.

RB Brazil daarentegen komt uit hunzelf, iets wat veel moeilijker is, en daar heb ik altijd meer respect voor.

Niet iedereen houdt van het project van Red Bull maar ik vind het eigenlijk best mooi hoe ze clubs opzetten. Iemand hier boven gaf het al aan er worden nieuwe faciliteiten gebouwd en dat helpt de jeugd net een beetje. In Leipzig hadden ze geen echte top club en Red Bull heeft ze dat gegeven. Marketing van hun drankje maakt het minder zuur als je naar het gehele plaatje kijkt.

12 juni 2018 om 11:38

Excact. Elk.jaar worden clubs uit de gromd gestampt of gekocht. Maamr Redbull neemt het echt serieus en voeg daden bij woord. En daarbij opgeteld de spelers die de club heeft afgeleverd; applaus!

12 juni 2018 om 11:42

Idd, Red Bull voert gewoon een uitstekend beleid waar menig team in Europa nog wat van kan leren. Geven niet veel uit en veel doorstroom van jonge talenten die de kans krijgen zichzelf te bewijzen en ze beschikken ook over een uitstekend scoutingsapparaat. Hebben daar aardig wat voltreffers gehad. Ik zelf zie Red Bull ook maar louter als een opleidingsclub. Ik vind het geen mooie clubs vanwege het feit dat alles werd gefinancieerd door een derde partij. Ze zijn er niet gekomen door zelf hard te werken voor de middelen die ze nu hebben, die heeft hun suikeroompje cadeau gedaan.

Ik vind het jammer dat ze niet voor Brasilia FC hebben gekozen ipv deze club in São Paulo. In die stad zijn al zoveel grote clubs, terwijl er in Brasilia sinds het WK een nieuw stadion staat dat nu ongebruikt blijft omdat de enige club van Brasilia op een te laag niveau speelt om het te vullen.

Red Bull is een bedrijf dat energiedrankjes verkoopt.

Het is ook een bedrijf dat een heuse eigen unieke sportcultuur heeft ontwikkeld. Red Bull = sport. Ze zijn betrokken in vrijwel alle sporten en hebben karakteristieken die symbool staan voor de Red Bull-mentaliteit in sport. Jonge, explosieve sporters die durven, innovatief zijn, toonaangevend zijn en de leiders van de toekomst zijn.


Een Red Bull-voetbalclub gaat automatisch mee in die sterke sportcultuur. Je kan veel over ze zeggen, maar uitstraling hebben ze zeker en zielloos zijn ze absoluut niet.

12 juni 2018 om 12:24

Goed gezegd. Zij werken iig met meer visie dan vele voetbalclubs.

ach ik heb altijd het idee dat de grootste max Verstappen fans de grootste haters zijn van de red Bull voetbal clubs

Tja, ik vind het maar niks dat zo'n club als Austria de nek is omgedraaid. Moet er niet aan denken dat dit bij mijn eigen club gaat gebeuren. Datgene waar je juist trots op bent zoals kleuren, logo historie raak je in één klap kwijt.

Ik vind het idee van Red Bull geweldig! Jonge spelers opleiden voor clubs als Leipzig en Salzburg. Je ziet aan Leizpig wel dat ze nu 2 jaar al goed meedraaien in de Bundesliga door geen een echte topspeler te kopen en dat vind ik dan zo mooi d.m.v. minder bekende voetballers toch een leuk team te maken. Dus van mij mogen RB Brasil en RB Ghana waar ze het over hadden wel een leuke groep spelers krijgen! Ik blijf de RB clubs volgen totdat ze ermee stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren