Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Proces van Quincy Promes week uitgesteld’; Openbaar Ministerie reageert

Laatste update:

Dinsdag zou het proces van Quincy Promes in Dubai plaatsvinden, maar dit is met een week uitgesteld. Dat meldt De Telegraaf na berichtgeving van 'een goed ingevoerde Russische journalist'. Het Openbaar Ministerie wil niet bevestigen of de berichten kloppen.

De Russische verslaggever zou op zijn Telegramkanaal hebben geschreven dat de rechter die de zaak van Promes zou behandelen wegens 'persoonlijke omstandigheden niet naar werk kon komen'.

Naar aanleiding van de berichtgeving nam De Telegraaf contact op met het Openbaar Ministerie in Amsterdam. Een woordvoerder liet weten dat het OM de berichten heeft gelezen, maar dat het 'niet kan bevestigen of ze kloppen'.

"Of deze vertraging te maken heeft met een eventuele uitlevering aan Nederland kon een woordvoerder ook niet zeggen", schrijft de Amsterdamse krant verder.

Promes zit nog altijd vast in de Verenigde Arabische Emiraten, nadat hij vorige week in Dubai werd aangehouden. De aanvaller zou betrokken geweest zijn bij een verkeersongeluk en daarna gevlucht zijn van de plaats delict.

De aanvaller was met zijn werkgever Spartak Moskou op trainingskamp in het Midden-Oosten, maar werd op het vliegveld vanaf waar hij zou terugvliegen naar Rusland gearresteerd.

"Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft na zijn aanhouding contact gehad met de VAE, maar wil niet zeggen of ook verzocht is om Promes uit te leveren", aldus De Telegraaf over de zaak.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ze pakken echt wel een keer. Als je ziet hoe dom hij nu weer in de problemen is gekomen en er sprake was van mogelijke uitlevering, dan gaat ie in de toekomst zeker nog een keer tegen de lamp lopen.

5 maart 2024 om 17:03

Ik denk ook wel dat hij ooit gepakt zal worden, misschien wel vrijwillig. Kan me voorstellen dat hij liever een paar jaar de cel in gaat om overal vanaf te zijn, dan dat hij de rest van zijn leven over zijn schouder moet kijken.

Echter, hij verdient nu nog miljoenen per jaar. Dus mijn gok is dat hij eerst zijn carrière als voetballer wilt afronden. Hij moet namelijk ook nog flink wat schadevergoedingen betalen en volgens mij speelt er ook nog een ontnemingsprocedure.

5 maart 2024 om 17:11

Juist, die blijft nog even cashen, die zal zich wel melden als hij 38 is, komt hij eruit op 45 als multimiljonair.

5 maart 2024 om 17:20

Dan kan jij je niet voorstellen wat een paar jaar cel met je kan doen. Ik heb vrienden mentaal helemaal kapot zien gaan na een jaartje cel. Dat die op geven moment gepakt gaat worden geloof ik wel want mr. Proces wilt heel graag een gangster zijn maar dat is die helemaal niet en Rusland vind 't wel prima zo maar die zullen ook geen enkele moeite voor m doen. T zal mij niet verbazen als dubai hem alsnog ineens uitlevert nu het goede banden met NL heeft.

5 maart 2024 om 17:35

@intermilan70: Ik begrijp dat een paar jaar cel een grote impact heeft, maar heel veel keuze heeft Promes niet. Het is OF pakweg 5 jaar in een Nederlandse gevangenis, OF de rest van zijn leven in Rusland (of een ander land zonder uitleveringsverdrag).

Hij zit nu veilig in Rusland, maar het is maar de vraag hoe de situatie in 5/10/15 jaar is. Wellicht verhuist hij naar Dubai, maar daar geldt eigenlijk hetzelfde.

Zolang dat opsporingsbevel er is zal hij zich nooit vrij en veilig kunnen voelen.

5 maart 2024 om 18:39

Vrijwillig? Nee joh, dit soort gasten kicken hier op. Anders raak je ook niet zomaar betrokken bij drugscriminaliteit.

5 maart 2024 om 17:07

Inderdaad. Het is nog geen drie weken geleden dat hij werd veroordeeld tot zes jaar cel en hij heeft inmiddels al een fout gemaakt waardoor hij uitlevering riskeert. Die gaat er echt niet in slagen om de rest van z'n leven uit de handen van de Nederlandse justitie te blijven.

Ik verwacht dat het OM niks loslaat om een uitlevering niet in gevaar te brengen.
In ieder geval is dit wel interessant om te volgen.

5 maart 2024 om 17:42

De titel klopt dus ook niet; het OM reageert helemaal niet, want ze willen niks zeggen.

Het begint nu wel een soap te worden. Ik krijg de indruk, dat er vanuit Nederland wel een beetje druk word gezet om Promes uit te leveren aan Nederland. Word vervolgd.

"openbaar Ministerie reageert" .... ik vind de reactie van het ministerie nou niet zo spannend dat dit in de titel erbij gezet moet worden. Zal wel om de clicks gaan.
Als het ministerie echt een waardevolle reactie had gegeven, dan ok, maar niet zo.

De rechter kon "wegens persoonlijke omstandigheden niet naar zijn werk komen". Klinkt heel sketchy, alsof die het zwijgen opgelegd is. Ik verbaas me nergens over als het Rusland betreft eerlijk gezegd

5 maart 2024 om 18:18

Lees: we hadden een goede reden om de boel even een week te vertragen, maar dat gaan we nu niet aan de grote klok hangen

Ze gaan hem uitleveren, let maar op.
Zijn nu papierwerk in orde aan het maken.
OM krijgt te veel vragen als hij niet uitgeleverd wordt. Als dit namelijk niet lukt heeft zo'n heel verdrag geen enkel nut namelijk.
En Rusland zit totaal niet op iemand te wachten die mensen neersteekt, in drugs handelt en in een gastland een hit en run op zn geweten heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren