Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Presidentsrace Barça bereikt kookpunt: ‘Als ik niet win, dan vertrekt Messi’

Laatste update:

Joan Laporta trekt een harde en duidelijke conclusie in aanloop naar de presidentsverkiezingen bij Barcelona van zondag 7 maart. De presidentskandidaat is bang dat Lionel Messi bezig is aan zijn laatste maanden in het Camp Nou, mocht iemand anders dan Laporta worden verkozen tot voorzitter. De Spaanse bestuurder, tussen 2003 en 2010 ook al de preses van de Catalaanse grootmacht, neemt het in de race om de voorzittershamer op tegen Toni Freixa en Víctor Font.

"Mocht ik niet worden verkozen, dan weet ik zeker dat Messi niet bij Barcelona blijft", laat Laporta in duidelijke bewoordingen weten in gesprek met Marca. "Mijn band met hem is zeer hecht en ik ben ervan overtuigd dat hij elke suggestie die ik doe in overweging zal nemen. Elk aanbod dat wij doen zal hij in beraad nemen" Laporta vreest een zomers vertrek van Messi bij Barcelona, mocht Freixa of Font de strijd om het voorzitterschap uiteindelijk winnen. "Ik weet zeker dat hij dan kiest voor een vertrek bij de club. Met Freixa bijvoorbeeld heeft hij zeker geen goede band."

Laporta denkt Messi goed genoeg te kennen om te weten dat de 33-jarige aanvaller bij zijn keuze voor volgend seizoen niet wordt gedreven door geld. "Dat is voor hem zeker niet het allerbelangrijkste. Voor hem is het van cruciaal belang dat er een elftal staat dat om de prijzen kan meedoen. Ik weet zeker dat ons aanbod interessant voor hem is, net zoals ik zeker weet dat dat hij bij Barcelona vertrekt als een andere presidentskandidaat tot de nieuwe voorzitter wordt gekozen", zo waarschuwt Laporta de aanhang van de Catalanen.

Het verlengen van de samenwerking met Messi is al langere tijd een absolute topprioriteit voor Laporta. Door de problemen in financieel opzicht is het echter nog maar de vraag of Barcelona de spelmaker weet te verleiden tot het tekenen van een nieuw contract. Messi is al genoemd als mogelijke aanwinst van Paris Saint-Germain en Manchester City, terwijl een avontuur in de Major League Soccer ook nog steeds een optie lijkt te zijn. Hij was vorig jaar zomer al dicht bij een vertrek, maar toen wist het bestuur van Barcelona hem op het laatste moment nog te behouden voor de club.

Zie jij Lionel Messi volgend seizoen nog bij Barcelona spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laporta wordt gekozen, Messi blijft. Denk dat het zo zal gaan. Hopelijk komt er een eind aan de pandemie en kunnen de financiã«n weer worden hersteld.

3 maart 2021 om 10:02

Correctie; hopelijk gaat Messi en kunnen de financiële middelen weer hersteld worden. Missopvatting bij velen, want vaak kijkt men eerste extern en dan intern, maar het loont vaak veel meer als je intern je zaakjes op orde hebt. Zoals die mensen die klagen dat ze te weinig verdienen of niet begrijpen dat die ander wel een nieuwe auto kan kopen, maar wel 600 abonnementen hebben lopen

3 maart 2021 om 10:06

Precies, je kunt wel een van de betere spelers ter wereld hebben lopen, maar hij verdient een vermogen. Dus altijd een kosten/baten analyse doen. En goed voorbeeld inderdaad, ook altijd interessant om programma's als 'een dubbeltje op zijn kant' te kijken. Abonnement, drie honden en roken als een ketter maar niet begrijpen waar het geld allemaal blijft

3 maart 2021 om 10:27

Al moet je wel begrijpen dat de honden vaak het enige positieve in het leven is van zulke mensen, tuurlijk kan je beteren keuzes maken alleen vind ik het opgeven van je dieren een te groot offer voor het "omdraaien van je dubbeltjes" daarbij staat ook dat de huidige maatschappij zo is ingesteld dat je wel abbos moet nemen. Nee vind het programma eigenlijk meer haatzaaiend en vooroordelen opwekkend dan dat het een leuk programma is, daarbij word het door velen ook gewoon gezien als leedvermaak.

3 maart 2021 om 11:05

@AjaxRosenberg, wat het roken betreft ben ik het met je eens. Maar vaak hebben mensen al Dieren voordat ze in financiële problemen komen. Dan doe je ze niet weg. Bovendien geven ze veel vreugde aan die mensen als ze in financiële nood zijn, en vreugde is ook waardevol.

3 maart 2021 om 12:19

Ik snap niet dat vele mensen zeggen dat Messi moet vertrekken om de financiën te kunnen herstellen. Er bestaat toch ook gewoon de optie dat Messi blijft en financieel gaat inleveren. Ik denk dat Leo's boosheid de afgelopen jaren te maken had met de wijze van besturen van Bartomeo. Echter, die man is nu weg. Het kan bestuurlijk gezien alleen nog maar beter gaan, al helemaal als iemand als Laporta komt (een oude bekende van hem).

Daarnaast, Leo ziet natuurlijk ook dat er voor de toekomst op de korte termijn een heel aardig elftal staat. Met Fati, Puig, Pedri, Frenkie, Araujo, Mingueza, Dest, Moriba, Griezmann, Dembele en Ter Stegen staat het geraamte voor de komende jaren.

3 maart 2021 om 15:57

Messi en financieel inleveren? Het is een scenario, maar wel een erg onwerkelijk scenario. Het is bewonderenswaardig dat je dat gelooft zullen we maar zeggen. @ikbenjouniet Ajaxrosenberg stigmatiseert het om het duidelijker te maken, zoals we allemaal hier vaak doen. Dan moet je niet op de details gaan reageren. Jouw argument is dat het vaak niet zo gemakkelijk of duidelijk is en dat is natuurlijk waar, maar als jij je prioriteiten op een rijtje hebt dan kun je in zijn voorbeeld ook zeggen. Als ze dan het abonnement opzeggen en stoppen met roken, dan kunnen ze genieten van de drie honden. Niks moet, ook niet in deze maatschappij.

4 maart 2021 om 11:42

Ik vraag me sterk af wat voor Barcelona het beste is op de middellange termijn. Als Messi blijft, dan zal dit ongetwijfeld weer tegen een astronomisch bedrag zijn. En hij zal dan vast niet voor 1 jaar tekenen, maar voor meerdere jaren. Een grote vraag die ik heb is hoe lang Messi nog zo'n grote meerwaarde voor Barcelona kan zijn dat een dergelijk salaris houdbaar blijft.

Financieel gezien zou het voor Barcelona natuurlijk veel gunstiger zijn om Messi te laten vertrekken en Haaland te halen. Dit is nu een forse investering, maar zijn salaris zal ongetwijfeld maar 1/3 van dat van Messi zijn. Daarmee is zijn transfersom in 1,5 seizoen terug verdiend.

Als je op een bedrijfskundige manier naar Barcelona kijkt, dan zijn spelers als Messi, Busquets, Alba en Pique eigenlijk uit hun gunstige salaris/prestatie ratio gegroeid en zou je afscheid moeten nemen van ze. Er zijn betere alternatieven haalbaar voor de langere termijn. Alleen zou het wel pijn doen om zoveel cultuurdragers te zien vertrekken. Een andere optie zou zijn ze voor de komende 1 a 2 seizoenen voor een veel lager salaris aan boord te houden en ze langzaam naar de achtergrond laten verdwijnen. Het bespaarde salaris kan dan worden ingezet om de volgende generatie aan te trekken, of beter gezegd de posities waar vanuit jeugd geen alternatief voor is op te vullen.

3 maart 2021 om 10:31

Wat ik mij vooral afvraag is hoe Barcelona aan de financial fair play nog kan voldoen. Neem aan dat daar komende weken ook beslissingen in genomen worden, vind het nogal stil daarover. Niet alleen bij Barcelona hoor, zijn veel meer clubs, waar nu blijkt dat ze er financieel helemaal niet zo goed voor staan.

Messi is natuurlijk een absoluut fenomeen voor Barca en andersom. Voor mij persoonlijk ook de beste voetballer die ik heb zien spelen. Echter, is het voor de aankomende president noodzakelijk de club weer (vooral financieel) op orde te krijgen en hierin moeten ook acties worden ondernomen imo. Als ik de verhalen hoor hebben ze een miljard (?) aan schulden.

3 maart 2021 om 10:20

Inderdaad. Het is niet populair, maar het zou een zege zijn voor barca als Messi weg zou gaan. Ze moeten eerst zorgen dat ze financieel het hoofd boven water kunnen houden. Alternatief dat Messi blijft betekent nog meer schulden en een nog groter gat als Messi met pensioen gaat.

3 maart 2021 om 11:54

Ik denk echt dat jij je volledig vergist in wat je nu zegt, want wie brengt al die euro's binnen voor de club dat zijn zeker Griezmann en Dembele. Oohnee Frenkie de Jong brengt alle euro's binnen voor de club.

Er is letterlijk 1 speler die al die euro's binnen brengt voor de club en dat is Messi. Zodra de Pandemie gedaan is en het weer enigszins normaal is kan er veel geld verdiend worden aan toerisme en aan de rondleidingen die er dagelijks gehouden werden. Ook de fanshops in en rondom Barcelona gaan dan weer open die veel geld opleveren voor Barcelona.

Vind het raar dat Messi de eerste speler is die geslachtofferd moet worden omdat het financieel er slecht voor staat.

3 maart 2021 om 11:58

Nu ik denk dat de club Barcelona het meeste euro's binnenbrengt. Kijk naar Real Madrid, die hun omzet is ook niet plots gehalveerd toen Ronaldo vertrok.

3 maart 2021 om 12:28

Klopt Eric, voordat Messi er was, was Barca een club die moest rondkomen van de bedelstaf. Met alle respect voor Messi, maar hij is zijn belachelijke salaris echt niet waard. Ondanks dat hij echt wel veel geld binnenhaalt voor de club zijn daar echt wel grenzen aan.

3 maart 2021 om 11:12

Ik denk dat velen het met je eens zijn Koeral, ik ook. Messi is een te groot onderdeel van Barcelona geworden. Ik hoorde laatst het gezegde 'soms moet je hoge bomen kappen om het struikgewas te laten groeien'. Dat gevoel krijg ik nu bij Barca.

Laporta kan dit niet ontgaan. Wat hij zegt is namelijk ook zo, de enige die Messi binnenboord kan houden is Laporta. Messi moet ook bij zichzelf te rade gaan of hij wel eens een stap naar de PL of PSG wil, want hij loopt steeds minder. Bij Barcelona wordt alles wel op hem ingericht, dit zal lastiger zijn bij een nieuwe club. En hoe lang speelt hij uberhaubt nog.

3 maart 2021 om 09:59

Waarom zou een font dat niet kunnen doen?

3 maart 2021 om 10:13

En daarom kan Font het niet? Beetje een vreemde redenering als je het mij vraagt.

3 maart 2021 om 10:21

Goede band of niet. Het lijkt me helemaal niet prettig om zo gebruikt te worden in een campagne van een presidentskandidaat.

3 maart 2021 om 11:57

@lierse1997

Het gaat vooral om vertrouwen die Messi miste bij Bartomeu. Geheimzinnige bezigheden rondom de club veroorzaakt door Bartomeu. Messi in een slecht daglicht zetten net als de gehele club. Dan wilt Messi weg en mag die niet weg van de club. Dan heeft Messi ook zoiets kom met een fatsoenlijk sportief plan op de proppen en ik denk dat Laporta dit beter kan en al heeft bewezen te kunnen. Dus nee geen steek richting Fonte maar Messi wilt zijn laatste jaren geen enkel risico nemen met een kandidaat die geen enkel benul van zaken heeft als het aankomt op hoe je voorzitter moet zijn van de (grootste) club van de wereld.

3 maart 2021 om 11:58

@lierse1997

Noem eens zelf een aantal punten op van Font die het project aantrekkelijk moeten maken voor Messi????

3 maart 2021 om 12:10

Ten eerste wil hij gewoon terug de nadruk leggen op La Masia, dat is nu uit noodzaak gedaan maar bij hem zou het een plan van aanpak zijn. Daarnaast wil hij het hele besluitvormingsproces van de club hervormen. Hij wil een soort van bestuur van experts (dus voor verschillende domeinen een bijhorende expert) samenstellen om zo tot betere besluiten te komen (hij wilde ook de fans meer betrekken bij bepaalde besluiten). Ook wilt hij met Barcelona zelf content creã«ren (zoiets als Amazon met Tottenham gedaan heeft neem ik aan) waar dan een soort abonnement aan vastzit waardoor er extra inkomsten zullen volgen. Daarbovenop kijkt hij ook naar een toekomst zonder Messi, in plaats van zich wanhopig vast te klemmen aan hem. En ten slotte wil hij meer ex-spelers betrekken bij het bestuur van de club. Zo slecht klinkt dat toch allemaal niet. En nu richt ik me tot jou @ericvanloo, wat zijn eigenlijk de echte bestuursplannen van Laporta? Want verder dan Messi, grote aankopen en het verleden komt het niet echt bij hem naar mijn gevoel.

3 maart 2021 om 12:31

Met alle respect, maar ik vind het wel een beetje zwak dat als iemand zich aantoonbaar ergens in verdiept, dat jij dit dan af doet met dat hij niet te vertrouwen is. Zo kun je iedere discussie beëindigen; je kunt zeggen wat je wilt, maar ik vertrouw maar 1 iemand, dus die moet winnen....

4 maart 2021 om 11:49

Het plan van Font spreekt mij erg aan, zijn gebrek aan ervaring in de voetbalwereld totaal niet. Tot op heden is het vrijwel altijd zo geweest dat nieuwe presidenten eerst een paar jaar leergeld moeten betalen voordat ze het echt in de vingers hebben. Dit was zo bij Laporta (die begon ook niet sterk), dit was zo bij Rosell en dit zal ongetwijfeld zo zijn bij Font. Het aanstellen van allerlei experts en oud-spelers is een heel goed plan, maar dit zijn ook allemaal mensen met een eigen beeld, visie en verlangen naar verantwoordelijkheid. Wat ik mis in het plan is hoe hij al die kikkers in de emmer gaat houden en ze toch maximaal kan laten functioneren. Dit is namelijk iets dat maar weinig clubs succesvol hebben gedaan.

Het positieve nieuws is dat ongeacht of het Font of Laporta wordt, het altijd beter zal zijn dan Bartomeu.

" Niemand is groter dan de club " de hele verkiezingen draait daar maar om 1 ding. Messi, Messi, Messi. Hopelijk wordt er snel orde op zaken gesteld en gaan de neuze weer de zelfde kant op.

3 maart 2021 om 10:03

Bij veel bedrijven gebeurd hetzelfde en moet je die persoon weg laten gaan, om na een stapje terug, naar de next level te gaan.

3 maart 2021 om 10:14

Mwah ze hebben Haaland en Alaba ook al beloofd geloof ik. Deze verkiezingen verlopen dus hetzelfde als dat ze altijd al gegaan zijn. Veel beloven en weinig waarmaken. Wat dat betreft passen die simpele one-liners prima bij deze verkiezingen aangezien Messi daar een soort halfgod is en de mensen die stemmen weg zullen lopen met dit populistische geneuzel.

Ik moet nog zien of Man City of PSG Messi gaan halen. Los van het hoge salaris dat je kwijt bent, het is maar de vraag of je Messi makkelijk inpast en Messi lijkt me geen type dat zich ondergeschikt maakt in deze teams.
Zou mij ook niet verbazen als Messi, gezien zijn transfervrije status, zijn vriend Luis Suarez volgt naar Atletico Madrid.

3 maart 2021 om 12:02

@joventut

Kom op zeg Messi kan zich heel goed ondergeschikt maken aan het team. Hij is juist een teamspeler die wilt dat het team goed speelt. Hij zal net als Neymar en Mbappee wat priveleges hebben maar hij zal nooit een stoorzender zijn in een van deze teams. Messi bij Man City zou wel echt heel erg vet zijn.

En als je wel wint ook aangezien je club nagenoeg failliet is.
Spreekt niet echt van respect naar de andere toe deze opmerking. Voelt zich blijkbaar groter/beter dan de concurrenten om de titel van president.

Je zou als Messi zijnde zelf toch nu direct aankondigen dat je transfervrij gaat vertrekken omdat je het politieke getouwtrek om zijn persoontje helemaal zat bent. Hij wordt gewoon gebruikt in een spel om wie de macht bij de club krijgt, niet omdat ze hem nou zo'n toffe gast vinden. Ik zelf zou er helemaal gallisch van worden in ieder geval. Maar Messi zal het inmiddels wel gewend zijn en er gebruik van maken om zijn contract zo nu en dan nog eens op te laten krikken denk ik.

Wat een rare man precies een politieker hij praat veel heeft geen concrete plan wijst altijd naar anderen belooft veel maar weet goed genoeg dat er veel werk is bij barca omdat ze miljard schulden hebben en geen spelersmateriaal beschikken die voor prijzen gaan vooral Europees behalve messi en die wordt elke jaar ouder en kan niet alles zelf oplossen hij moet omringd zijn door wereldspelers zodat hij minder werk kan leveren

Eindstand: Laporte wint en Messi zegt aan het eind van seizoen nog steeds, doei. Nou dan staat die Laporte voor lul met zijn grote mond. Het zou nog helemaal mooier zijn als hij niet wordt gekozen en Messi blijft. Dit soort uitspraken zijn nooit zo slim, maar het zal vast werken in het ''politieke'' spelletje om gekozen te worden.

3 maart 2021 om 15:38

Niet helemaal waar, hij zegt dat Messi aanbiedingen van Laporta in overweging neemt en als iemand anders wordt gekozen Messi sowieso weg is.

Toch wel iets anders dan jij zegt.

Ik zou als ik Messi was er knettergek van worden om steeds maar speelbal in deze verkiezingsstrijd te zijn. Lijkt me vrij irritant om constant onderwerp van allerlei beloftes te zijn.

Laatst weer wat oude beelden van Barca teruggekeken, een type zoals Ronaldinho erbij en de mix van ervaring zoals bv de Jong en “de master” Messi + de nieuwe jonge lichting van Barca talenten.....dan komt het wel weer goed👌

3 maart 2021 om 14:36

ronaldinho, waar vind je uberhaupt zo een type? Enige die er wat op lijkt is neymar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren