Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Premier League-droom voorbij voor trefzekere Danjuma en Bournemouth

Laatste update:

Bournemouth is er niet in geslaagd om promotie naar de Premier League af te dwingen. Na de 1-0 overwinning uit de eerste ontmoeting met Brentford, werd zaterdagmiddag met 3-1 verloren. Arnaut Danjuma Groeneveld nam nog wel de openingstreffer voor zijn rekening namens de bezoekers, maar moest toezien hoe zijn ploeg vervolgens op achterstand kwam en rood pakte. Brentford speelt in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Barnsley en Swansea City, waarbij laatstgenoemde ploeg een 1-0 voorsprong verdedigt.

Afgelopen maandag bewees Danjuma ook al zijn waarde voor Bournemouth door in het eerste onderlinge treffen het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen. Zaterdag schoot de Nederlandse aanvaller wederom uit de startblokken, toen hij al na zes minuten spelen de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een hoekschop van Bryan Mbeumo kon worden weggewerkt door de defensie van Bournemouth, waarna Cameron Carter-Vickers de bal bij Danjuma bezorgde. De buitenspeler genoot vervolgens vanaf eigen helft een vrije doortocht en schoot de bal na een sprint van zestig meter langs doelman David Raya: 0-1.

Heel lang konden de bezoekers echter niet genieten van de voorsprong, daar de bal amper tien minuten later aan de overkant op de stip ging. In een poging de bal voor het doel te krijgen schoot Emiliano Marcondes het leer tegen de uitgestoken armen van Lloyd Kelly, waarna scheidsrechter Jarred Gillett naar de stip wees. Ivan Toney wist zich wel raad met het buitenkansje en liet Asmir Begovic kansloos met een trap in de rechterkruising: 1-1. Brentford nam in die fase van de wedstrijd, na ruim een kwartier spelen, het initiatief over en zag hoe Bournemouth na een klein half uur spelen met een man minder verder moest.

Chris Mepham verslikte zich in zijn eigen actie en zag hoe Mbeumo hem de bal ontfutselde. De aanvaller van Brentford genoot vervolgens een vrije doortocht richting Begovic, maar werd door de verdediger van Bournemouth naar de grond getrokken. Brentford schreeuwde enkele minuten na de rode kaart om een strafschop die het niet kreeg en ook Toney was dicht bij de voorsprong, maar zijn kopbal van een meter afstand eindigde naast het doel. In de tweede helft volgde de 2-1 alsnog. Met enig fortuin haalde Vitaly Janelt uit van een meter of twintig en zag tot zijn eigen verbazing dat de bal met een boog bij de linkerpaal binnenvloog: 2-1.

Brentford kwam door de overtalsituatie in het tweede bedrijf amper in de problemen. Marcondes probeerde het tien minuten voor tijd met een schot van afstand, maar zag zijn poging gestopt worden door Begovic. Niet veel later had Marcus Forss het geluk wel aan zijn zijde. De in de rust ingevallen aanvaller dook op bij de eerste paal op aangeven van Marcondes en schoot raak: 3-1. Bournemouth probeerde vervolgens met een slotoffensief nog wel de 3-2 te forceren, maar slaagde daar niet in, waardoor promotie naar de Premier League met minimaal een jaar moet worden uitgesteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Brentford zou wel leuk zijn, dat is toch de club die alles op statistiek doet? Moneyball principe geloof ik, interessant fenomeen.

22 mei 2021 om 16:47

Brentford is inderdaad een leuke club die dat principe gebruiken. Ze hebben dezelfde investeerder als Midtjylland. Als je ook kijkt naar Ivan Toney die ze van Peterborough haalden en die er gewoon 31 inknalt. Ik zei vorig jaar al dat Ajax die zou moeten halen, maar nu is hij echt onbetaalbaar geworden. Ik heb jaren in Brentford gewoond en vold ze al sinds ze in de 2nd division speelden.

Wat een wedstrijd was dit zeg, lange tijd geleden dat ik zo’n leuke wedstrijd heb gezien!

22 mei 2021 om 16:00

Inderdaad, Championship play-offs (en championship in het algemeen) zijn leuke wedstrijden om te kijken. Het voetbal is niet altijd even goed, maar de passie en strijd maken een hoop goed. Hopelijk volgend jaar ergens te zien op Nlse televisie.

Ik hoop dat Swansea weer terugkomt in de Premier League. Ik heb dat altijd een bijzonder sympathieke club gevonden, alhoewel er eigenlijk alleen maar best wel leuke clubs hadden kunnen promoveren via de play-offs!

22 mei 2021 om 15:46

Ik vind Barnsley echt stuk leuker, ook zoveel langer geleden. Brentford doet met altijd denken aan football manager, volgens mij al een jaar of 5 de vaste promovendi in Engeland.

22 mei 2021 om 15:52

Ik hoop juist van niet. Het is toch veel leuker als een brentford of Barnsley promoveert, we hebben met watford en Norwich al twee dezelfde teams..

22 mei 2021 om 16:13

Zou Swansea City ook wel graag terug willen zien in de Premier League, maar die deden het de afgelopen seizoenen toch een heel stuk minder qua beleid en resultaten (gedegradeerd uit de Premier League en volgens mij al een paar seizoenen op het tweede niveau)?

Had in de tijd dat John van Zweden daar de eigenaar was, echt wel een zwak voor Swansea City. Hadden niet zo'n heel groot budget, maar wisten zich altijd gewoon netjes in de middenmoot van de Premier League te eindigen met hier en daar een uitschieter richting Europees voetbal, maar ze voerden ook prima transferbeleid en hadden toen ook meerdere goede spelers met o.a. Bony, Michu (echt een one-season-wonder was dat toen), Vorm, Williams, Sinclair, Davies, de Guzman, Shelvey, etc. en vooral in volgens mij het eerste seizoen dat Michael Laudrup daar de trainer was, vond ik ze echt een leuk en goed team om naar te kijken.

Heb overigens helemaal niets met die John van Zweden, vind dat maar een gek. Maar vond het wel mooi hoe Swansea eigenlijk ook wel dankzij van Zweden maar vooral door de compagnons van van Zweden zo omhoogkwam en het gewoon prima deden in de Premier League.

Vanaf het moment dat van Zweden en zijn compagnons de club verkochten, is het toch best wel achteruitgegaan: van stabiele middenmotor in de Premier League naar vechten tegen degradatie en uiteindelijk degraderen, al hebben ze nu natuurlijk kans om na een paar jaar weer te promoveren.

Meneer Danjuma speelt volgend jaar denk ik niet meer bij Bournemouth.
Heeft in de competitie 15 goals en 7 assists en speelde maar 60% van alle wedstrijden. (transfermarkt)
Dan doe je toch iets heel goed.

22 mei 2021 om 15:59

60% van alle wedstrijden spelen in de championship is nog altijd een behoorlijk aantal. Zeker gezien het feit dat de competitie + 2 bekertoernooien + playoffs al op 50-55 wedstrijden komt. Iedere week 2/3 wedstrijden vraagt ook lichamelijk veel van je natuurlijk.

22 mei 2021 om 16:04

Hij heeft de 14e tot 24e speelrondes niet gespeeld dat heeft er voor gezorgd dat hij 60% maar heeft.

Heb niets tegen Bournemouth, maar ben toch blij dat ze eruit zijn. Het zou erg saai zijn geweest als de drie degradanten van vorig seizoen meteen promoveerden.

Hopelijk een finale tussen Brentford en Barnsley!

Heel taai voor Groeneveld. Geweldig seizoen gespeeld als ik de statistieken zie. Hoop voor hem dat hij geen championship meer speelt volgend seizoen. Hoe je in de belangrijkste wedstrijd zo in de steek gelaten wordt door je medespeler met rood. Blijf me toch eigenlijk verbazen wat de Nederlandse clubs aan het doen waren toen deze jongen bij NEC speelde? Zaten zwaar te slapen.

Arnaut zal volgend jaar denk ik gewoon in de PL te bewonderen zijn. Heeft zijn aandeel zeker gehad in het seizoen van Bournemounth en ook tijdens deze twee wedstrijden twee doelpunten... ik denk dat hij een mooie transfer gaat maken.

23 mei 2021 om 09:05

Clubje als Southampton zou goed bij hem passen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren