Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prachtige assist Kökçü en krankzinnige slotfase met goals in minuut 90+4 en 90+5

Laatste update:

Turkije heeft vrijdagavond een overwinning geboekt in de EK-kwalificatie. Na een krankzinnige slotfase won het met 2-3 van Letland. De Turken hebben nu zes punten uit drie duels, en gaat daarmee aan kop in Groep D. Tegelijkertijd maakte Engeland geen fout. Op bezoek bij Malta boekte de ploeg van bondscoach Gareth Southgate een simpele overwinning: 0-4. Daardoor gaat Engeland fier aan kop in Groep C, met negen punten uit drie duels.

Letland – Turkije 2-3
Turkije, met de in Nederland geboren Orkun Kökçü en Ferdi Kadioglu in de basis, opende halverwege het eerste bedrijf de score via Abdülkerim Bardakci. De centrale verdediger, die zijn debuut maakte, kopte van dichtbij raak na een vrije trap. Na ruim een half uur zag SC Cambuur-spits Roberts Uldrikis zijn afstandsschot gestopt worden door doelman Mert Günok, waarna Turkije enkele minuten later de 0-2 leek te maken. Het doelpunt van Kadioglu werd na inmenging van de VAR echter afgekeurd, omdat hij een overtreding had begaan.

Vroeg in de tweede helft kwam Letland op gelijke hoogte. Spits Vladislavs Gutkovskis werd weggestuurd aan de linkerkant van het veld, waarna hij de bal voorgaf en Eduards Emsis binnenkopte: 1-1. Heel lang stond die gelijke stand niet op het bord, want tien minuten later zette Cengiz Ünder de Turken na een uitstekende steekbal van Kökçü weer op voorsprong: 1-2. Zeven minuten voor tijd kreeg Emsis zijn tweede gele kaart, waardoor Letland verder moest met tien man. Desondanks leken de gastheren diep in de blessuretijd een punt uit het vuur te slepen, nadat Kristers Tobers een afvallende bal beheerst binnenschoof. Een minuut later bezorgde invaller Irfan Can Kahveci Turkije met een kopbal echter alsnog de zege: 2-3.

Malta – Engeland 0-4
Engeland domineerde vanaf minuut één en kreeg in de zesde minuut de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Harry Kane zag zijn lage schot gekeerd worden door doelman Henry Bonello. Twee minuten later kwamen the Three Lions alsnog op voorsprong: Bukayo Saka gaf voor, waarna Ferdinando Apap de bal in zijn eigen doel tikte. Na een klein half uur werd het 0-2 via een fraai afstandsschot van Trent Alexander-Arnold van zo’n twintig meter. Drie minuten later zette Harry Kane vanaf de penaltystip de 0-3 op het bord, nadat hij zelf door Matthew Guillaumier onderuit was gehaald. Het was voor de spits zijn vijftigste interlandgoal in officiële wedstrijden.

Grote kansen bleven lange tijd uit na de rust, al ging een inzet van Kane in kansrijke positie nog naast. Een doelpunt viel er nog wel: in de 83ste minuut kreeg Engeland opnieuw een strafschop nadat Steve Borg hands had gemaakt. Invaller Callum Wilson benutte het buitenkansje: 0-4. Vlak daarna werd het via Eberechi Eze ook nog bijna 0-5, maar hij schoot de bal tegen verdediger Zach Muscat aan. Malta kwam het hele duel tot geen enkel schot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Turkije met nog steeds de spitsen probleem

16 juni 2023 om 23:00

Nog steeds? Hadden niet zo lang geleden toch een prima spits met Yilmaz en ook Yazici die als valse 9 kan spelen.

17 juni 2023 om 00:08

Nee. Ik vind ze beiden niet goed genoeg. Heel inconsistent

Als een nederlaag zien en gelijk ontslaan, d r a m a t i s c h!

Letland verdiende meer dan 0 en zelfs meer dan 1!

Zó dan wat komt Turkije goed weg, weer bijna een Letse kater 😅

Het record is verbeterd, maar het blijft een bizarre statistiek dat zelfs na vanavond de vroegste winnende Turkse treffer tegen Letland deze eeuw in minuut 90+6 viel... in 7 ontmoetingen!!

Zeg wat je wilt over Kuntz, maar hij heeft wel iets geflikt wat zelfs Terim en Gunes niet eens voor elkaar hebben gekregen: 2 keer achter elkaar gewonnen van het "grote" Letland dat met 10 man stond. Geef deze man een contractverlenging, want als het verlies tegen de Faroer Eilanden niet schandalig genoeg was dan wel deze nipte winst tegen Letland!!!

Een geweldige prestatie van het nationale elftal met spelers die o.a. uitkomen voor Inter, Dortmund, Benfica, Marseille, Atalanta en niet te vergeten: Umraniyespor

16 juni 2023 om 23:12

Snap er ook geen zak van wat zijn tactiek is. Hij laat ons in iedergeval wel naar twee wedstrijden tegelijk kijken. De voetbalwedstrijd en een onderlinge kiekeboe-wedstrijd tussen de spelers.

Wordt er echt schijtziek van zoals Gangstarr al aankaart er is nooit een balans. Op het middenveld niet en ook niet in de aanval. Waar onze spits altijd helemaal alleen staat en de vleugelspelers ook nooit ergens in de buurt staan.

16 juni 2023 om 23:17

En weet je wat het allerergste is (of het allergrapigste. Tis maar net hoe je het wilt bekijken)? Dat turkije in deze groep samen met kroatie alsnog het EK ingaan en dat komt omdat wales, armenie en letland nog debieler zijn

16 juni 2023 om 23:22

Ja daar heb je helaas wel gelijk in. Dan hoop ik maar op een gevalletje Halilodzic bij Marokko toen.

16 juni 2023 om 23:54

Dat moet ik nog maar zien. Daarmee doet je Armenië wel tekort, die speelden best goed tegen Wales. Zelaryan, Spertsyan en dat talentje van Bayern in de spits zijn een paar leuke spelers.

17 juni 2023 om 07:45

Hahaha, Achja iig zijn de 3 punten binnen.

Als Turkije met Stefan Kuntz blijft spelen hoop ik dat ze het EK niet halen. Niemand zit er op te wachten om twee EK’s achterelkaar schande pakken. Er is iemand nodig die jong is en visie heeft. Nuri Sahin zou perfect zijn.

16 juni 2023 om 23:48

Je bedoelt drie EK's achter elkaar? Of was je heel trots op wat er in 2016 is gebeurd?

17 juni 2023 om 00:27

We hebben in 2016 tenminste niet met 1 goal en 0 punten het EK afgesloten

Per direct Kuntz ontslaan. Dit is een ontwikkelingscoach die jarenlang de beloften van Duitsland mocht trainen. Hoe kan je met zo een fantasie elftal beginnen? Hakan-Arda-Orkun in je as? Zelfs de meest aanvallende team ooit speelt met een controleur op het middenveld, deze trainer komt aanzetten met drie nummer 10's in je as. Gewoon elke aanval van Letland was gevaarlijk. Het is dat het enorme bakvissen zijn, anders was het hier gewoon 4-1 geworden.

Daarnaast moeten we Arda niet geforceerd pushen. Het mag duidelijk zijn dat hij echt een groot talent is, maar er zijn op zijn positie op dit moment betere spelers(Hakan, Orkun). Je zag alleen al met de wissel van Baris, die natuurlijk meer fysiek en snelheid brengt , een enorm verschil. Balans! Daar draait het om! Je kan niet alleen maar leuke voetballertjes erin zetten. Je hebt ook fysiek en snelheid nodig.

Kuntz out!

16 juni 2023 om 23:14

Bro ik denk dat hij eerder een contractverlening gaat krijgen. Zijn statistieken en prestaties spreken helaas nog teveel in zijn voordeel.

17 juni 2023 om 11:51

Hoe hij probeert te spelen is ongekend. Er zit geen balans in zijn team. Je hebt minimaal een balafpakker nodig. Snel eruit trappen.

16 juni 2023 om 23:15

Loll in wat is hakan beter? Balletje breed balletje terug en zo traag als een slak

16 juni 2023 om 23:41

Hakan Calhanoglu is momenteel een van de beste nr 10’s ter wereld, hij is letterlijk in ALLES beter dan Arda. Ik heb er alle vertrouwen in dat Arda ook zijn prestaties gaat passeren maar Hakan moet gewoon als aanvallende middenvelder spelen met Orkun en Salih achter zich. Dat is een prima middenveld met voor hen Kerem op links, Arda/Cengiz op rechts en BAY in de spits.

16 juni 2023 om 23:44

Ben je serieus beste nr 10’s? Hahaha bro stop aub onzichtbaar elke wedstrijd weer

17 juni 2023 om 00:17

Beetje mee respect naar Hakan die jongen liep het hele veld over om zijn medespelers te ondersteunen

17 juni 2023 om 00:36

Dat hij bij het nationale elftal volledig misbruikt wordt en telkens als zeer diepe middenvelder het veld in wordt gestuurd, daar kan hij toch niks aan doen? Hij speelde zelfs een tijdje als linksbuiten voordat Kerem doorbrak. Wat verwacht je van hem?

17 juni 2023 om 00:59

Komt niet eens in de top 10 van de nummers 10 van nu wat zeg jij allemaal

17 juni 2023 om 11:53

Alleen een Fener-supporter kan een middenvelder die jarenlang in de basis van de top Serie A en Bundesliga speelt, vergelijken met een 18-jarig talent die pas het tweede seizoenshelft de kans kreeg in de Stsl.

Stefan Kuntz moet zo snel worden ontslagen, sinds hij trainer is van het Turkse nationale elftal zit er geen systeem, tacktiek, strategie achter het spel. Ze moeten zo snel mogelijk Sergen Yalcin vastleggen

Niet verdiende 3 punten zijn binnen dat is belangrijk.

17 juni 2023 om 01:59

Sergen kan je toch echt niet menen. Die man krijgt al een mentale inzinking als hij ergens langer dan een jaar actief is, daar kan je toch niet op bouwen? Voorlopig zou ik gewoon nog doorgaan met Kuntz.

17 juni 2023 om 02:13

Nationaal elftal en clubverband zit best wel een verschil in, zie sergen wel passen in milli takim

Turkije waar ze zijn gebleven: Slecht voetbal, spelers die niet in het elftal horen, tactisch zeer matig tot slecht, tegen 10 man nog geen vuist kunnen maken en de verslaggever op tv met de spelers net doen of ze van een reus hebben gewonnen alsof het een WK finale was. Same old shit. Kuntz begon veelbelovend bij Turkije maar lijkt het spoor bijster lately. Snak naar de tijden toen we matige verdedigers hadden maar wel prima spitsen als Koning Hakan Şükür en Nihat Kahveci.

16 juni 2023 om 23:13

Rustu Recber
Umit Davala,Bulent Korkmaz Alpay, Hakan Unsal/Ergun Pembe

Daar mogen de spelers van nu niet eens de veters van strikken!

16 juni 2023 om 23:19

Yildiray Basturk, Emre, Tugay, Ilhan Mansiz, Hasan Sas, Okan ga zo maar door. Nu spelen er meer spelers in het buitenland maar er lijkt gewoon geen team te smeden. Mede doordat er geen een speler is die tussen de verdediging en middenveld kan spelen. Je beste spelers (Orkun, Hakan en arda) zijn allemaal aanvallend ingestelde spelers.

16 juni 2023 om 23:48

Wat dacht je van Arif en Abdullah...

Tegen 10 man Letland op gelijk komen en vervolgens op het nippertje winnen en vervolgens een hopi van alle spelers (zelfs die op de bank zitten) alsof we een EK hebben gewonnen. Plaats vervangende schaamte. Zit helaas geen lijn in het spel. Er is gewoon geen een man achterin die kan op opbouwen. Laatste tien minuten krijgen we de bal niet over de helft. Hopeloos dit…

Een klassiek Turkse yusuf yusuf overwinning tegen eeuwenoude angstgegner Letland. Als het 1-2 bleef was ik nog mild geweest, maar gedomineerd worden door 10 man Letland en een tegendoelpunt krijgen kan je gewoon niet goedpraten. Blij dat het geluk aan onze zijde was en de 3 punten binnen zijn. Ook heerlijk dat de Armenen uit van Wales hebben gewonnen. We hebben plaatsing voor het EK nu volledig in eigen hand en kunnen Wales een hele harde dreun uitdelen in mijn stad Samsun. Dan ziet de wereld er opeens heel anders uit.

17 juni 2023 om 07:29

Haha wat is een Yusuf Yusuf overwinning?

17 juni 2023 om 11:01

Zit je na 3 wedstrijden al te zeggen wat we plaatsing voor het EK in volledig eigen hand hebben? Die Turkse spelers hebben zichzelf geen eens in eigen hand wanneer ze voor het nationaal elftal spelen. Het lijkt wel alsof ze allemaal vergeten hoe je moet voetballen wanneer ze voor Turkije uitkomen. Echt dramatisch, na de 2-2 heb ik het uitgedaan en heb ik gezworen deze plaatsing niet meer naar Turkije te kijken want ik kan het niet meer aan. Wat een fking dramatische team is dit.

Joh wat is Turkije goed weg gekomen zeg... dat moet beter.

16 juni 2023 om 23:28

Dit is onze maximale prestatie, want we hebben hiervoor in bijna 100 jaar niet van letland kunnen winnen. De vorige keer dat we wonnen was met Nederland voor de wk kwalificatie vorig jaar en in de keren daarvoor nog nooit gewonnen

Tegen Wales;

Kerem-(False 9)Cengiz-Baris
Hakan-Salih-Orkun
Ferdi-Apokerim-Merih-Zeki
Mert

Dit lijk me de beste opstelling tegen Wales. Dan moeten we sowieso een gecontroleerder middenveld hebben en Baris verdiend een basisplaats na deze puike invalbeurt. Turkije kennende zullen ze deze goede kans tegen Wales laten liggen, maar ik hoop dat ze dit keer het tegendeel kunnen bewijzen.

17 juni 2023 om 00:18

Bro,

IK vondt Merih vandaag zwaar hard tegenvallen.. en ik zou Baris in de punt van de aanval zetten en Cengiz rechts.

17 juni 2023 om 00:37

Hemso,Merih was inderdaad niet goed vandaag, maar hij is wel sinds 2019 onze vaste man centraal achterin. Ik denk dat het een te grote gok is om nu Merih eruit te halen en Abdulkerim die ook pas zijn tweede wedstrijd gaat spelen weer naast iemand anders te zetten. In de nations league kunnen we experimenteren met onze defensie. Over Cengiz en Baris geef ik je bij nader inzien gelijk. Ik vond Baris in eerste instantie goed op rechts maar kijkend naar Wales, een ploeg die voorzetten makkelijk neutraliseert zal ik meer door het centrum gaan en ze op die manier proberen stuk te spelen.

Baris komt erin en draait de hele wedstrijd om…. Why always Galatasaray? Zodra de invloed van Galatasaray op het Turkse elftal vergroot wordt, komen er successen. Dat zag je in 2000-2002 met de gouden generatie, 2008 met Arda en nagenoeg hele GS verdediging, en de Euro 2016 kwalificatie met Xelcuk en Burak.

Fener deed de afgelopen jaren heel trots dat ze hofleverancier waren, nou we hebben het gezien jongens: gedegradeerd naar Nations League C, met tegenstanders waar de spelers in het dagelijkse leven in de bouw werken of boekhouder zijn.

Hierom denk ik dat de volgende 11 het beste is, zowel voor nu als de komende jaren
Okan Kocuk
Zeki-Ozan-Apo-Kazimcan
Salih-Hakan-Orkun
Cengiz-Baris-Kerem

16 juni 2023 om 23:50

Zet daar dan tenminste Batuhan Sen, die is nog van jullie. Okan Kocuk is vertrokken.

17 juni 2023 om 00:19

Okan is naar mijn cluppie Samsunspor ...

17 juni 2023 om 00:21

Yunus Akgun ipv Cengiz, Taylan ipv Salih, Berkan ipv Orkun en Emin Bayram ipv Zeki en dan denk ik dat we serieus gaan meedingen om de EK-winst. Necati Ateş wellicht als bondscoach?

17 juni 2023 om 00:38

Heerlijk hoe je nog sarcastisch op deze gast kunt reageren terwijl ik er echt gek van word elke keer weer. Zonder schaamte Ferdi niet in z’n elftal gezet ook😂.

17 juni 2023 om 00:34

Off-topic: Dat je hier met je provocatie nog duimpjes krijgt....

Wie maakte het winnende doelpunt? Een Fener speler. Fener heeft Turkije gered. Ismail Yuksek zijn afstandsschot heeft Turkije laten promoveren.

Zie je ik kan het gewoon omdraaien? Je zegt meestal niks nuttig en provoceert alleen maar wat. Waarom je nog geen ban heb gekregen, is mij een raadsel.

On-topic: Deze wedstrijd was wel heel matig. Die Kuntz mogen ze echt ontslaan. Deze man weet niks over tactiek. Hij begint met 3 controleurs. Dat is te veel van het goeie. Hij moest een Salih Özcan laten starten. Je zag dat het middenveld beter liep en minder overlopen werd. Arda kreeg ook weinig de bal voor een of andere redenen. Ze slaan hem soms over, terwijl hij vrij stond. Baris heeft een goede invalbeurt gemaakt, maar moet betere beslissingen soms nemen. Kerem zijn eerste aanname is ook echt slecht en heeft bijna helemaal niks gedaan. Bovendien wat zijn onze centerbacks zo slecht. Abdulkerim wordt makkelijk fysiek afgetroefd net alsof hij een klein kind. De beste man van Turkije vond ik Orkun. Die ook een prachtige assist gaf. Hopelijk spelen we beter tegen Wales. Armenië heeft zo te zien wat leuke talenten dus moeten we wel alles proberen te winnen dat te winnen valt. Fijne avond nog.

Geloof het of niet, maar Kuntz is de bondscoach met het beste puntengemiddelde Ooit.

Ik snap de kritiek wel, maar voor mij is er momenteel geen reden tot ontslag. Zolang we punten pakken is er voor mij geen probleem. Het is trouwens ook niet dat we onder andere bondscoaches zoveel meer hebben genoten van de nationale ploeg de laatste 15 jaar... Het is gewoon altijd een bron van ergernis.

Daarnaast is er in mijn ogen ook gewoon geen alternatief. Willen we deze generatie WEER opzadelen met Terim of Gunes? Of erger nog, Avci?

Mijn idee is doorgaan met Kuntz tot de resultaten effectief tegenvallen, en ondertussen de nieuwe generatie (emre, Nuri...) nog even de tijd geven om te rijpen. Een van die twee zal het moeten worden.

17 juni 2023 om 06:33

Bro we hebben zielig gelijk gespeeld tegen Luxemburg en daarna verloren van faroer eilanden, hum inwoners past 2x in camp nou. Dat was al genoeg redenen waarom hij ontslagen moest worden

Geweldig gespeeld, geweldig elftal en geweldige kokcu.....tegen Letland, komop, hie was het ook weer? Een kinderhand is snel gevuld.

17 juni 2023 om 11:56

Letterlijk iedereen hier kraakt de wedstrijd af, waar heb je het allemaal over?

Cengiz Under is barslecht ondanks zijn doelpunt. Hij verdient het niet om in de basis te beginnen. Volgende keer met BAY beginnen aub. Daarnaast vind ik Merih en Abdulkerim een hele kwetsbare duo. Verdedigend is dit team echt zwak en ik houd mijn hart vast tegen sterkere teams.

3 nummers 10 op het middenveld gaat echt niet werken, Arda komt er nog wel maar is nu nog niet klaar voor een basisplek. Als iedereen fit is zie ik graag deze opstelling.

Ugurcan
Celik - Bardakci - Soyuncu - Ferdi
Ozcan - Kokcu
Cengiz - Hakan - Kerem
Enes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren