Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prachtig jubileumdoelpunt van Ajax was ‘toeval’: ‘Ik deed maar wat'

Laatste update:

Joël Veltman zal het niet hebben beseft toen hij zijn stiftbal zaterdagavond voorbij Kostas Lamprou zag zweven. De wonderschone treffer van de verdediger van Ajax in het thuisduel met Willem II (5-0 winst) was er een met historische waarde: het drieduizendste Eredivisie-doelpunt van de regerend landskampioen in thuiswedstrijden.

/

Een prachtig doelpunt van Veltman, maar daar denkt de verdediger zelf heel anders over. Zijn wippertje mag niet met die van bijvoorbeeld Dennis Bergkamp worden vergeleken. “Eerlijk gezegd wist ik niet eens waar de keeper stond toen ik voor het doel kwam'', verzekert Veltman in gesprek met NUsport. “Ik deed maar wat en dat lukte. Voor de tweede keer al.''

In de competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht scoorde Veltman op vergelijkbare wijze. ''Het wordt nu dus voorspelbaar. De volgende keer moet ik de bal misschien maar gewoon laag in de hoek schieten.'' Ajax is van alle Nederlandse clubs de eerste die in competitieverband drieduizend keer een doelpunt in eigen huis heeft gemaakt; op 2 september 1956 werd de eerste goal genoteerd.

Joël Veltman is de beste centrale verdediger van Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijkbaar kan hij beter scoren dan verdedigen !!

7 december 2014 om 08:55

Hij maakt fouten en die zijn op zijn positie logischerwijs beslissend. Maar hij heeft voor de laatste interlands een serie wedstrijden heel erg goed gespeeld. Vind dat overdreven wordt hoe slecht deze jongen zou zijn. Wat mij betreft terechte eerste keus op zijn positie. Hij was in zijn eerste seizoen als basisspeler toch onderdeel van de met afstand minst gepasseerde verdediging. Dat is toch knap.

Leuk dat hij weer zo mooi scoort, zeker na alle kritiek op van Rhijn vorige week. Zijn goal wordt bejubeld door elke analist maar vorige week waren al die analisten het met elkaar eens dat een verdediger in die positie nooit mag proberen te stiften. Grappig ook dat hij net als na zijn vorige schone goal aangeeft dat hij maar wat deed want zo zag het er absoluut niet uit.

7 december 2014 om 10:39

Ga je nou de stift van Van Rhijn vergelijken met deze??? Dat kan helemaal niet. Hele andere tussenstand, compleet andere plek en hij kreeg de bal ook totaal anders aangespeeld...

Soms lijkt het alsof hij verdedigend ook niet weet wat hij precies doet...

7 december 2014 om 08:10

Heeft wel spelinzicht maar mist in mijn ogen de fysiek om uit te groeien tot een topverdediger. De Boer was/is ook niet groot, maar hij voetbalde wel in een andere tijd. Toen werd er fysiek minder gevraagd dan nu.

7 december 2014 om 12:29

Ik denk dat het hebben van fysiek heel erg overschat wordt. Er zijn genoeg topspelers die niet al te sterk zijn. Kijk naar Neymar bijvoorbeeld. Veltman is denk ik ongeveer even groot als Sergio Ramos en dat is wel 1 van de beste verdedigers ter wereld. Veltman zie ik dat niveau niet halen maar dat ligt niet aan zijn fysiek.

Mooiste goal van de avond. Zelf opgezet en dan zo afronden

Kun je nagaan wat voor goals hij kan scoren als hij wel zijn best erop gaat doen..😁

Dat heet instinct. Misschien Veltman eens in de spits zetten.

7 december 2014 om 15:31

Hij was vroeger ook rechtsvoor.
Daarna rechtsmid,daarna Rechtsback en vervolgens CV

Met het instinct zit het dus wel goed, wat een heerlijke afronding was dat zeg.

Een mooie treffer om als jubileumtreffer de boeken in te gaan. Op naar het volgende jubileum, als Ajax volgende week zondag wint is dat de 1.300 ste Eredivisie zege.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren