Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord laat het er niet bij zitten en reageert ludiek op ‘provocatie’

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Het is voor het eerst in vijf jaar dat donderdagavond (18.00 uur) twee Nederlandse clubs in de koker zitten voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Waar in 2018 PSV en Ajax zich plaatsten, is die eer nu weggelegd voor Feyenoord en PSV. De Rotterdammers zitten in Pot 1 bij een aantal titelfavorieten die hoe dan ook ontlopen zullen worden. Het gaat om Manchester City, Sevilla, FC Barcelona, Napoli, Bayern München, Paris Saint-Germain en Benfica.

@fcredbullsalzburg

Which team do you want us to play against? ??

? original sound - fcredbullsalzburg

Wie de landskampioen wel kan treffen is Red Bull Salzburg. De Oostenrijkers zitten in Pot 3 en nemen op sociale media alvast een voorschot op de loting. Op het officiële TikTok-account van de club is een video te zien van een meme die teleurgesteld is bij alle clubs die langskomen uit Pot 1. Zodra Feyenoord in beeld komt verandert het humeur plots. De voorkeur van Salzburg lijkt dus wel bekend.

Reactie Feyenoord
Het mediateam van Feyenoord heeft lucht gekregen van het filmpje van Salzburg en komt donderdagmiddag met een reactie. In een zelf gecreëerde meme leggen de Rotterdammers de nadruk op het aantal gewonnen prijzen in Europa. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup en één keer de Europacup I. Ook ging de Wereldbeker voor clubteams in 1970 naar De Kuip. Salzburg won nog nooit een Europese prijs.

@feyenoord Sure, @fcredbullsalzburg ? origineel geluid - Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap de grap, maar denk dat je als Red Bull op dit moment beter Sevilla kunt treffen dan Feyenoord uit Pot 1 haha.

31 augustus 2023 om 09:26

Nou.... Sevilla en Europees voetbal lijkt wel voor elkaar gemaakt.. Zou er niet zeker van zijn om Sevilla minder te vinden dan Feyenoord. Zit een hoop ervaring in het team van Sevilla.

31 augustus 2023 om 09:30

Ach het is toch logisch als je die pot ziet dat je het liefste Feyenoord loot. De stagiaire die deze video in elkaar heeft geflanst is waarschijnlijk 20 jaar oud en heeft nog nooit van Feyenoord gehoord.

Ik zou ons ook willen loten als ik Salzburg was, alleen is zo’n filmpje dan weer dom. Onnodige motivatie voor Feyenoord, nu gaan ze met een 7-0 pak slaag terug naar Salzburg als ze ons loten. 😇

31 augustus 2023 om 09:33

Dat kan nog wel eens heel vies tegenvallen, Salzburg is een prima ploeg en heeft altijd wel wat parels. Ik hoop oprecht dat die nieuwe 10 en die Kroaat van Zagreb wat kunnen toevoegen aan Feyenoord want het is echt niet best nog dit seizoen. Vind alle 3 de ploegen redelijk dicht bij elkaar liggen zo aan de start van het seizoen.

31 augustus 2023 om 09:36

@spijkenisser, ook weer zo, maar inmiddels is Sevilla wel erg afgegleden en is het enorm onrustig binnen de club. Als ik nu moest kiezen als tegenstander heb ik liever Sevilla dan Feyenoord.

31 augustus 2023 om 09:41

@ Fossen hebben laatst City nog op 1-1 gehouden en ja, City was overduidelijk de bovenliggende partij in die wedstrijd, maar het is toch wel veel zeggend dat een Sevilla een resultaat kan boeken tegen wellicht het beste team ter wereld (op dit moment). Zoals hierboven wordt gezegd: een ervaren ploeg die Europees altijd wat extra's weet te brengen.

31 augustus 2023 om 09:57

@ajaxf1 maak je maar geen zorgen! Feyenoord gaat klaar zijn voor aanvang en dan heeft Slot de nieuwe spelers ook mee genomen in zijn werkwijze. En dan met alle respect, maar afgezonderd van die parels is een RB Salzburg gewoon een club die je als Feyenoord zijnde prima kan hebben.

31 augustus 2023 om 11:56

"de stagiare van 20" had beter bij een korfbalclub stage kunnen lopen als die nooit van Feyenoord gehoord heeft

31 augustus 2023 om 14:36

@fossen dan heb jij niet de supercup finale tegen Manchester City gekeken. Sevilla was daarin nauwelijks minder dan city. City won met penalties, maar Sevilla had de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen met het aantal kansen wat ze creerde. Ik zou ze zeker niet onderschatten, maar wellicht zijn er ondertussen wat spelers vertrokken en is de ploeg uit balans...

2 september 2023 om 21:55

ze hebben geen korfbal in oostenrijk

31 augustus 2023 om 09:40

Ik hou hier wel van. Ik hoop dat we ze loten en 2x op de broek geven. Beetje uitdagen moet kunnen wat mij betreft. Er is niks mooiers dan onderschat worden en dan met Slotbal ze alle hoeken van t veld laten zien.

31 augustus 2023 om 12:20

Eens! En naast dat het best grappig is kun je ook kiezen om er iets anders uit te pakken.
Het feit dat Feyenoord in de CL zit en zelfs in pot 1 is een prestatie om trots op te zijn. En dat we in pot 1 zitten is geluk en daar is niks mis mee!
Vanuit de underdog rol met een goede loting is overwinteren realistisch.

31 augustus 2023 om 13:24

Dat we in pot 1 zitten is toch geen geluk. Dat is het resultaat van goede Europese prestaties van de Nederlandse clubs in de afgelopen 5 jaar. Als je in pot 4 zit en je loot Feyenoord, Porto/RB Leipzig en Braga. Dat is geluk

31 augustus 2023 om 09:43



Fossen

Sevilla zit in pot 1 omdat ze zo aardig zijn... Dat zijn toernooi voetballers. Al draaien zij slecht in de competitie, in Europa zijn het net Duitsers

Feyenoord mist toernooi ervaring op CL niveau en qua kwaliteit is het ook gewoon een stuk minder dan Sevilla

31 augustus 2023 om 12:35

Sevilla bakt er vrij weinig van in de competitie en in de Europa League zijn ze idd overheersend, in de Champions League daarentegen bakken ze er nooit echt veel van. En Feyenoord heeft in de voorbereiding al laten zien Benfica van de mat te kunnen spelen en dat niveau aan te kunnen.
De overige 5 ploegen in pot 1 spreken voor zich dat die beter zijn, dat is absolute Europese top. Maar Feyenoord is op dit moment van hetzelfde niveau als Benfica en Sevilla, al mist het wellicht wat CL ervaring

31 augustus 2023 om 14:40

035feyenoord

Een voorbereiding zegt toch helemaal niets man. Soms verliezen topclubs van een club uit de KKD.

Als je echt denkt dat Benfica en Feyenoorder gelijkwaardig zijn, dan volg je Benfica niet of je overschat Feyenoord. Neemt niet weg dat je in voetbal natuurlijk gewoon een keer kan winnen van een Benfica of zelfs een Man City.

Het is toch geen ramp als Feyenoord gewoon als minste gezien wordt van pot 1.. Kijk alleen naar hoe hoog al deze clubs staan en Feyenoord ook.

Manchester City, plek 1
Sevilla, plek 10
FC Barcelona, plek 14
Napoli, plek 17
Bayern München plek 2,
Paris Saint-Germain, plek 4
Benfica plek 15
Feyenoord plek 25

Op de lijst is het gewoon minste ploeg. Dus het kan alleen maar meevallen. En als underdog toernooi ingaan is lekkerder dan als favoriet.

31 augustus 2023 om 09:51


Even een kort resumé wat Sevilla de laatste 15 jaar in Europa heeft bereikt.

Europa League (8x) 2010/11, 2011/12, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2018/2019, 2019/20, 2021/22, 2022/23

Dus ik snap je redenering totaal niet, kan je het verder onderbouwen?

31 augustus 2023 om 09:56

Sevilla is er 3 keer afgegaan tegen Valencia, Alaves en Girona, waarvan 2 keer in eigen huis. Ze staan nu laatste met 0 uit 3. De verdediging is op dit moment zo lek als een mandje.

31 augustus 2023 om 09:58

Sevilla is de koning van de Europa League, maar in de CL (en la liga) zijn ze echt heel mager

31 augustus 2023 om 10:44

Feyenoord heeft de JCS verloren van psv.
Heeft vervolgens 5 punten uit 3 wedstrijden, en dat tegen Fortuna, Sparta en Almere.

Ik vind verliezen van Alaves, Valancia en Girona, minder beschamend dan gelijkspelen tegen Sparta en Fortuna.

31 augustus 2023 om 10:45

Vorig seizoen speelden ze aan het begin (volgens mij) ook bagger maar hebben ze het uiteindelijk europees toch niet zo verkeerd gedaan.

31 augustus 2023 om 12:17

Sparta is de koploper, dus zo beschamend was dat niet. Vooral de 0-0 tegen fortuna is beschamend. Maar goed heb vertrouwen in feyenoord, we kunnen een europa league poule krijgen maar ook een poule des doods. Ben erg benieuwd ook naar wat psv loot overigens

31 augustus 2023 om 12:36

Ik schat Sparta hoger in dan zowel Alaves als Girona

31 augustus 2023 om 12:46

Ben het met je eens dat het nu in ieder geval niet veel voorstelt maar het is natuurlijk een beetje overdreven om zomaar te zeggen dat je een club met zo'n staat van dienst als simpele tegenstander beschouwd.

31 augustus 2023 om 13:28

Hou toch op girona is 3x beter

31 augustus 2023 om 17:17

De strijd om de derde plek in de poule is dan een zware want die wil Sevilla natuurlijk behalen ;-)

Beetje kinderachtig en zie er ook niet per se de humor ervan in. Juist als Leipzig zijnde maak je jezelf erg klein op deze manier. Maar goed, aan de andere kant zou ik er ook niet rouwig om zijn op Leipzig te loten uit Pot 2.

31 augustus 2023 om 09:21

Het gaat om Salzburg, niet Leipzig. Kunnen we overigens ook prima hebben.

31 augustus 2023 om 09:28

Leipzig kunnen we denk ik niet hebben. Die heb ik tot nu toe zien spelen tegen een Bayern, Leverkusen en Stuttgart, mijn hemel. Die hoef ik niet te treffen hoor.

31 augustus 2023 om 09:42

Ik denk dat Leipzig een van de sterkste uit pot 2 is. Hebben laatste jaren ploegen als PSG, Real, City, United, Napoli, Spurs en Atletico verslagen. Je kan beter tegen Dortmund spelen. Die zijn dit jaar uitermate zwak, daar kan Feyenoord zomaar 4 punten tegen pakken.

31 augustus 2023 om 09:45

Marocerkane

" Kunnen we overigens ook prima hebben."

Haha het is CL (champions league) he en niet CL (conference league) waar Feyenoord wel ver kwam.

Leipzig ga je echt niet prima hebben hoor. Die zijn gewoon echt veel beter (en ja ook beter dan mijn club Ajax).

31 augustus 2023 om 11:23

Normaal zijn wij Ajacieden arrogant, maar de wereld staat nu op zijn kop.

31 augustus 2023 om 11:28

Och och, ''de wereld''..

31 augustus 2023 om 09:22

Leipzig doet vrij weinig fout aangezien het om RB Salzburg gaat. Los daarvan is het misschien onnodig, maar hoopt toch eigenlijk elk team Feyenoord te treffen ipv PSG of City? (tenzij je het voor de ervaring doet ipv kans van slagen). Hoeven we niet heel spastisch over te doen...

31 augustus 2023 om 09:27

Iets hopen, of een filmpje maken ten koste een club waar je geen enkele voorgeschiedenis mee hebt, alleen maar voor likes, zijn twee heel verschillende dingen.

31 augustus 2023 om 09:34

Wat maakt het nou uit? "het gaat om Salzburg, niet Leipzig. Kunnen we overigens ook prima hebben." is ook iets zeggen voor likes over een club waar je geen voorgeschiedenis mee hebt Wees gewoon blij met dat je de CL zit en voel je niet zo aangevallen.

31 augustus 2023 om 11:44

Het is wat anders als ik iets roep of als de club dat officieel doet via een clubkanaal. Ik zou er absoluut geen voorstander van zijn als Feyenoord dergelijke filmpjes maakt over potentiële tegenstanders.

Ze weten alleen nog niet dat Sevilla minder is dan Feyenoord.

31 augustus 2023 om 09:25

Net de Europa League gewonnen en “minder dan feyenoord”.

31 augustus 2023 om 09:29

hahaha echt hoor, Sevilla minder dan Feyenoord. Tuurlijk... Tuurlijk.

31 augustus 2023 om 09:29

En als 12e geëindigd in de competitie onder clubs als Osasuna, Mallorca en Girona. Het is zeker geen uitgemaakte zaak dat ze beter zijn dan Feyenoord.

31 augustus 2023 om 10:02

Het "zelfvertrouwen" kent geen grenzen meer in Rotterdam. Er zijn Nederlandse clubs die internationaal meer gepresteerd hebben die dan meteen arrogant zouden worden genoemd.

31 augustus 2023 om 12:41

Ik kan me herinneren dat Sevilla een paar jaar geleden niet door ging in de allermakkelijkste CL poule ooit, namelijk met Wolfsburg, Lille en RB Salzburg. Sevilla heeft van hun laatste 14 CL wedstrijden er welgeteld 2 gewonnen. In de Europa League zijn ze oppermachtig, echter zou ik niet weten waarom Feyenoord er in de CL bang voor zou moeten zijn.

31 augustus 2023 om 18:23

@035feyenoord

Was het niet Feyenoord dat de laatste keer in de Champions League groepsfase slechts 3 punten haalde? Ik weet niet waar dit zelfvertrouwen ineens vandaan komt.. De Feyenoord selectie lijkt meer op een Europa League selectie dan op een Champions League selectie, dus het is wel heel heftig als je door een slechte periode nu gelijk denkt dat Feyenoord hetzelfde niveau heeft als Sevilla...

Ze deden het namelijk ook behoorlijk goed tegen Manchester City aan het begin van het seizoen en is gewoon een ploeg met veel ervaren en sterke spelers die kunnen pieken op belangrijke momenten.

Ik laat me graag verrassen en hoop oprecht dat Feyenoord het goed gaat doen in de Champions League zodat we als Nederland punten pakken, maar de manier waarop er nu wordt gedaan lijkt wel of het wordt gezien als standaard voor Feyenoord om te overwinteren in de CL.

31 augustus 2023 om 09:31

@totalfootball1
Sevilla draait Europees altijd goed, ook al doen ze het in de PD dan minder. Sevilla blijft altijd een dark horse.

31 augustus 2023 om 14:14

Nee ze draaien in de Europa League altijd goed. CL doen ze het over het algemeen dramatisch. Maargoed, Feyenoord heeft geen recht van spreken want die zijn maar incidenteel aanwezig op het hoogste Europese niveau.

denk dat feyenoord ook niet rouwig zou zijn met salszburg.
verliezen elk jaar hun beste spelers, dus ook maar weer te zien of ze een beetje ingespeeld elftal hebben of niet.

natuurlijk, hebben ze elk jaar een blik aan nieuwe grote talenten. maar valt altijd nog maar te bezien hoor, of het ook op het veld allemaal goed loopt

hadden vorig jaar bijv. grootste moeite om 3e te worden in de groep.
gewoon een leuke tegenstander voor feyenoord qua niveau.

31 augustus 2023 om 09:56

Ik zou direct tekenen voor Salzburg uit pot 3, Lazio of Ac Milan zijn toch een stuk sterker. Zelfs in pot 4 zitten sterkere tegenstanders.



Dit moet als een rode lap op een stier werken mocht Feyenoord daadwerkelijk Salzburg loten. Het klassieke 'krantenknipsel in de kleedkamer verhaal' moet dit worden. Slot die hierop wijst en dan de jongens allemaal schuimbekkend de wei in. Een beetje zoals Messi die zich gek liet maken door van Gaal.

31 augustus 2023 om 09:48

hehe, rode lap op een stier. Goeie..

Ik geniet hiervan. We kunnen ons meten met de groten der aarde en niemand die iets van ons verwacht. Ik heb er zin in. Maar hopelijk na de winter in de EL, want dat vind ik een leukere competitie haha

Lijkt mij niet meer dan logisch. Ik denk dat iedereen het liefste Feyenoord heeft uit pot 1. Aan Feyenoord de taak om te zorgen dat ze daar volgend jaar anders over denken.

31 augustus 2023 om 09:32

Ik zag de meme gisteren al en kon er wel om lachen. Vanavond de uitgestreken gezichten van trainers die beweren dat ook Feyenoord een echt lastige tegenstander is.

31 augustus 2023 om 12:10

Inderdaad 😂Het is toch de kampioen van Nederland, die als competitie de Portugese competitie zijn voorbijgestreefd. Sfeervolle Kuip met fanatieke supporters ook altijd lastig. Stonden niet voor niks recent nog in de finale van de Conference League. En dan vergeet ik vast nog wel een paar dooddoeners.

Waarom weten dit soort mensen niet wat POV betekend?

31 augustus 2023 om 09:27

Dat is toch die categorie van onze favoriete websites

31 augustus 2023 om 09:28

ik stel voor dat die mensen eens wat meer research gaan doen inderdaad

31 augustus 2023 om 09:29

Haha "research". Boeiend...

31 augustus 2023 om 09:29

Ja idd, gister nog wat Aziatische POV filmpjes zitten bekijken.

Haha ach joh, onschuldige grap. Logisch dat ze ons liever treffen dan die andere kanonnen uit Pot 1. Voor ons ligt er in elk geval veel potentie voor een poule die goed te doen is.

God laat ons aub Salzburg loten.

Mwua, als Feyenoorder vind ik het ook gewoon een grappig filmpje. Ik ben daarnaast ook Gala-fan en ik wil ook heel graag dat wij Feyenoord of Sevilla loten, zijn simpelweg de minst moeilijke ploegen van de pot.

Misplaatste grap, beetje respect zou op z'n plaats zijn. Hoeveel Cl's heeft Salzburg ook alweer gewonnen?

31 augustus 2023 om 09:28

Geintje moet kunnen, is voetbal he.

31 augustus 2023 om 09:30

zit niet zo te zeuren joh, de mens ken ook echt niks meer hebben.
Ze doen niemand pijn, zorgen niet voor geweld. als je dr moeite mee heb scroll je lekker door.

31 augustus 2023 om 09:49

Tja, teren op een CL uit 1970 is ook niet alles afcavosje.

Compleet terecht dat je hoopt op Feyenoord ipv Man City.

31 augustus 2023 om 17:19

Vermoeiend dat continue gebruik van het woord respect tegenwoordig.
Is een grapje, moet je gewoon tegen kunnen en niet zo druk overmaken.

Och voor zowel Feyenoord als PSV moet het op een aantal vlakken goed meezitten. De loting, de wedstrijdvolgorde (tegen de sterkste tegenstander de laatste wedstrijd tuis als deze al geplaatst is), kaarten en blessures. Als dat allemaal een beetje meezit dan kunnen beide ploegen 2e worden en doorkomen. Realistisch gezien zou het gewoon prima zijn als beide ploegen 3e worden en na de winter inde EL terecht komen. Gezien het speelveld horen ze daar thuis alles mee zou mooi meegenomen zijn.

Laat Feyenoord maar lekker bij RBS in de poule komen. Dan zijn ze in ieder geval van 6 punten verzekerd. Oostenrijks voetbal stelt weinig voor. Beetje misplaatst dat zo’n kleine club Feyenoord te kakken probeert te zetten.

31 augustus 2023 om 09:32

Ook een beetje misplaatst om als Feyenoorder hier beledigd door te raken vind je niet? Lijkt me niet meer dan logisch dat Feyenoord wordt gezien als favoriete tegenstander uit pot 1.

31 augustus 2023 om 09:55

Ik ben geen Feyenoorder hoor, verre van. Maar ik zie er geen grapje in en vind het gewoon misplaatst om te doen. Je hoort respect te hebben naar je mogelijke opponenten.

31 augustus 2023 om 10:22

Haha, het is ook maar wat ''tiktok humor''. Feyenoord (en trouwens ook vele andere clubs daarop) is daar ook niet bang om een grap te maken over een andere club. We hebben zelf ook AS Roma te kakken gezet nadat ze CL niet gehaald hadden bijv. Vind het persoonlijk wel lachen.

31 augustus 2023 om 09:45

Wie zijn dan precies van 6 punten verzekerd? Of ga je nu dezelfde arrogantie van Salzburg andersom gebruiken? Het is een simpele grap, die echt heel de wereld kan maken over een ploeg als Feyenoord op dit moment. Aan Feyenoord om te laten zien dat ze meer zijn dan een grap uit pot 1.

31 augustus 2023 om 09:59

Welke arrogantie dan? Oostenrijk is geloof ik de 12de competitie van Europa bij de gratie van koopclub Red Bull Salzburg. Dan vind ik het ongepast om clubs uit pot 1 zo te kakken te zetten.

31 augustus 2023 om 10:10

Feyenoord is op dit moment een team dat het ook moeilijk heeft tegen Fortuna en Sparta. Denk je dan echt dat ze zomaar ff 6 punten halen tegen Salzburg? Dat vind ik dus wel een soort van misplaatste arrogantie. Als je dit soort grapjes al niet meer mag maken, wat mag dan nog wel?

31 augustus 2023 om 10:14

Het zijn niet landen, maar clubs die elkaar spelen. Feyenoord staat op de UEFA ranking 25e en RBS staat 32e. Zo veel verschil zit daar niet in.

Haha, ik kan er als supporter wel om lachen. Als je toch kijkt naar pot 1, is er maar één tegenstander op wie iedereen hoopt en dat is Feyenoord. De te kloppen ploeg en op papier de zwakste van het stel. Aan ons om het tegendeel te bewijzen, maar als ik kijk naar pot 2 bijvoorbeeld zitten er al 6 ploegen in die beter zijn en die andere twee gelijkwaardig aan Feyenoord.

31 augustus 2023 om 09:50

Sevilla staat wel stijf onderaan in Spanje met 0 uit 3. Ik zou op 1 van de 2 hopen. Maar verder compleet terecht. Wij zijn degenen die ons moeten bewijzen.

Tsja het is natuurlijk logisch dat iedere club uit pot 2 hoopt om bij Feyenoord in de poule terecht te komen. Niet meer dan normaal als je ziet wat de overige namen zijn in pot 1. Ik bedoel als zelfs een Real Madrid in pot 2 zit dit jaar dan heeft Feyenoord natuurlijk helemaal niks te zoeken in pot 1. Wel leuk voor Feyenoord hoor dat dan weer wel.

31 augustus 2023 om 09:43

Als Real Madrid kampioen was geworden dan zaten ze ook in pot 1. Dat hebben ze nagelaten dus zitten ze in pot 2. Dat argument begrijp ik niet helemaal.

31 augustus 2023 om 09:58

Nou sorry maar als Real Madrid na 2e te zijn geworden naar pot 2 wordt verwezen en Feyenoord na kampioen te zijn geworden in de Eredivisie pot 1 mag betreden gaat er iets niet helemaal goed in de verdeling. Snap best dat jij dit als Feyenoord supporter "logisch" en verder helemaal prachtig vind. Alleen voor de neutrale kijker is dit een beetje apart.

31 augustus 2023 om 10:13

Pot 1 bestaat uit de kampioen van de top 6 competities en aangevuld met de CL winnaar en EL winnaar. Aangezien City zowel kampioen van de PL is en de CL heeft gewonnen schuift er een plek door naar de kampioen van de competitie die op plek 7 staat. Dat is Feyenoord. Pot 2 t/m 4 is op basis van het club coëfficiënt.

Zo werkt het en daarom zit Real Madrid in pot 2. Verder nog vragen?

31 augustus 2023 om 10:17

Ali wijst naar de sterkte van de ploegen, jij Feyenoord naar de regels. Gaan jullie niet uitkomen. Het is een no-brainer om te stellen dat RM beter is dan Feyenoord, maar gelukkig telt dat niet bij de loting / potindeling, want dan zou het speelveld nog oneerlijker worden. Ik denk dat de meeste ploegen niet ongelukkig zijn als ze Feyenoord treffen uit pot 1. Dat is gewoon realisme. Wordt het dan een makkie? In een kolkende kuip is veel mogelijk, maar kiezen tussen City en Feyenoord is toch gewoon een makkelijke keuze?

31 augustus 2023 om 10:23



Tuurlijk snap ik ook wel dat wij waarschijnlijk de minste van Pot 1 zijn. Al is Sevilla ook niet echt in vorm maar die stijgen vaak boven zichzelf uit in Europa.

Maar wat Ali zegt over de sterkte van de ploegen dat geldt toch ook voor Sevilla, Benfica etc.. Zo werkt de verdeling nou eenmaal niet.

31 augustus 2023 om 11:45

Hoezo gaan ze daar niet uitkomen? Beetje dom lopen doen omdat Feyenoord in pot 1 zit, Ali mag zich dan beter in lezen maar hij weet best dat de kampioenen van top 6 landen in pot 1 terecht komen, blijkbaar jaloers omdat jullie clubje geen CL speelt

31 augustus 2023 om 16:47

Ik ben wel degelijk goed ingelezen. De kampioenen van de top 6 landen inderdaad. Dit seizoen stond Nederland nog op de 7e plek en dankzij de prestaties van City is het ticket naar Feyenoord gegaan. Anders zat Feyenoord gewoon in pot 3. Denk jij nou echt dat ik jaloers ben op Feyenoord? Laat mij niet lachen. Sterker nog, ik vind het hartstikke leuk voor Feyenoord dat ze weer meedoen. Ik vind alleen de verdeling een beetje scheef. Dat zal je straks ook wel zien als Feyenoord 3e of 4e staat in de poule.

Pff zware reacties allemaal.. Feyenoord is toch ook gewoon voor andere ploegen de minste uit POT 1? Gezien de name van de andere ploegen. Feyenoord moet gewoon gebruik maken van die underdog rol.

Salzburg kom maar naar de kuip jongens, we maken jullie koud! Huilend naar huis zoals de vrouw in het filmpje.

Ach prima grap toch, beetje de stijl van Tiktok. Denk dat we de laatste jaren prima Europese campagnes hebben gedraaid op een lager niveau, dus nu laten zien dat we ook op het hoogste niveau mee kunnen.

Logisch toch dat je kijkt tegen welke club uit pot 1 je de meeste kans denkt te hebben. Waarschijnlijk is dat inderdaad Feyenoord of Sevilla.

CL-avond in de Kuip... Kan me daar zelfs als Ajacied op verheugen.

Ik denk dat Feyenoord als het een beetje gaat draaien weleens kan gaan verrassen. Kwartfinale zeker haalbaar!

31 augustus 2023 om 10:20

Laten we alsjeblieft eerst maar minimaal 6 punten halen wil je praten over volgende rondes. Laat staan dat de loting moet komen. :

31 augustus 2023 om 10:28

Tuurlijk, maar ik sta er positief in!

Haha een sterk staaltje voetbalhumor moet kunnen toch? Ik snap wel dat je het liefste Feyenoord wil loten, alleen jammer dat ze dan ongenadig hard op hun kloten krijgen van Slot en co :D

Ach ja er zit een kern van waarheid in. Feyenoord is duidelijk de zwakste ploeg uit Pot 1.

Prima joh. onze kale halfgod analyseert jullie helemaal de moeder.
nee, beetje dollen, moet kunnen. maar hoop wel dat we ze loten. toch een ploeg die we moeten kunnen hebben

Kans is klein, maar je zou maar in pot 1 zitten om vervolgens Real Madrid, Milan en Newcastle te loten.

Feijenoord en PSV moeten het dit seizoen voor Nederland doen in de CL. Ik weet niet hoe het puntensysteem van de UEFA werkt, maar als dat 1 op 1 loopt met resultaten in EL of cl, wordt het een stuk moeilijker om punten te verzamelen. Al vind ik wel dat de Nederlandse clubs progressie hebben gemaakt. PSV veegt de vloer aan met Rangers en andere Europese middelmaat, Feijenoord finalist cl, dus is het ook niet zo dat iedere buitenlandse club maar blij moet zijn met onze teams als tegenstander. Daarbij, beide clubs hebben de beste trainers van Nederland, en zijn een meerwaarde. Hoe dan ook: benieuwd naar de loting!

31 augustus 2023 om 18:23

Champions League kwalificatie zorgt voor bonuspunten dus je moet wel 2 extra rondes EL erbij tellen omdat goed te maken

31 augustus 2023 om 19:05

Heb het gezien. En daarbij, de loting voor beide clubs had beroerder uit kunnen pakken!

Nou als we die loten gaan ze er nog spijt van krijgen. Die rollen we zo op haha.

Ik vind het moment vlak voor de lotingen van de groepsfases altijd wel grappig. Met name omdat je dan overal die potindelingen ziet en dan gaan liefhebbers en supporters zoeken naar een "gunstige" loting. Ik redeneer altijd net andersom. Je hebt als club bereikt wat je wilde, bij de grote jongens horen. En dat is naar mijn smaak dan ook het tijdstip om je met die grote jongens e meten. En dus hoop ik dat Feyenoord in een poule komt met Real Madrid, AC Milan en Celtic, en dat PSV het mag doen met Barcelona, Manchester United en Antwerp FC. Heerlijke affiches, volle stadions en veel kijkers voor de buis. Liever die clubs dan pakweg Rode Ster, Shaktar, Porto of zoiets.

Doe mij maar een pot Feyenoord, Real Madrid,Kopenhagen,Young Boys

Als we ze loten hoeft Slot alleen maar dit filmpje op repeat te zetten voor de wedstrijd.

Nu hoop ik echt dat Feyenoord Salzburg loot en ze helemaal zoek speelt in de groepsfase. Zo'n grap kan bijna alleen maar verkeerd uitpakken haha.

Ik hoop zo dat we Salzburg loten en dan gewoon een flinke pakket geven aan ze..

Jammer dat Overmars geen deel uitmaakt van ons social media team. Hij had gereageerd door Salzburg een dickpick te sturen.

Haha ik vind het van beide kanten wel grappig. Lekker elkaar wat stangen.

ja dit komt totaal overeen met het beeld dat ik heb bij de gemiddelde Feyenoord supporter...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren