Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Piqué plant machtsgreep met Xavi en Iniesta na vroeg pensioen’

Laatste update:

Gerard Piqué viert over een ruime maand zijn 32e verjaardag en de Spaans international zou als verdediger normaal gesproken nog wel een aantal jaar mee moeten kunnen. Het lijkt er echter op dat de stopper aan het einde van het aankomende seizoen een punt achter zijn loopbaan gaat zetten om zich te richten op een volgende uitdaging: het presidentschap van Barcelona.

Mundo Deportivo weet vrijdagochtend namelijk te melden dat Piqué het plan heeft opgevat om zijn voetbalschoenen in 2020 aan de wilgen te hangen, om zo de tijd te krijgen om zich voor te bereiden op de clubverkiezingen van 2021. De verdediger heeft zichzelf volgens de Spaanse sportkrant nooit gezien als een trainer of (technisch) directeur en zou nu vastbesloten zijn om over twee jaar een gooi te doen naar het voorzitterschap van de Catalaanse grootmacht.

De zittende preses Josep Maria Bartomeu zou inmiddels al op de hoogte zijn van Piqué’s plannen en verwacht wordt dat de populaire verdediger een goede kans maakt. De 102-voudig international heeft daarnaast al in zijn hoofd hoe de nieuwe leiding van de club eruitziet: Piqué zou het duo Xavi, die net zijn benodigde papieren binnen heeft gehaald, en Andrés Iniesta als trainers aan willen stellen, terwijl Carles Puyol de nieuwe technisch directeur moet worden.

Naast het terughalen van deze clubiconen denkt Piqué er verder naar verluidt over na om een naamsponsor te zoeken voor het Camp Nou, zodat de club een extra inkomstenstroom genereert. De routinier is daarnaast van plan om zich met Barcelona in de tennissport te wagen. De club heeft op dit moment al een basketbal- en handbaltak en Piqué zou daar nog een sport aan willen toevoegen.

Denk jij dat Gerard Piqué een goede voorzitter voor Barcelona zou zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 april is nog ver weg hoor...

28 december 2018 om 09:41

Pique staat erom bekend wel degelijk zulke ambities te hebben hoor.

28 december 2018 om 12:11

Pique praat volgens mij niet veel met de media over zulke dingen, maar als hij wat zegt dan is het vaak wel waar denk ik.

28 december 2018 om 09:41

1 april?
Als in 'je gelooft niet dat hij dit wil' of 'je denkt niet dat hij het kan worden' ?

Want zoals reeds in het artikel staat, maakt hij wel degelijk kans en het feit dat hij dit wil is al jaren bekend.
Zou top zijn! Xavi en Iniesta terug in een goede rol voor hen en voor de spelers. Wie anders dan die 2 kunnen de filosofie van Barca terugbrengen in het voetbal..

Pique for President!

28 december 2018 om 09:52

28 december is het 1 april van Z-Europa (dag van de onschuldige kinderen).
Dit is inderdaad een grap van de krant.

28 december 2018 om 11:37

Día de los Santos Inocentes. Altijd grappig om te zien hoe media buiten Spaanstalige landen daar met open ogen in lopen.

28 december 2018 om 09:54

Laat het nu net vandaag de 1 april dag van Spanje zijn ; Día de los Santos Inocentes

Hahah natte droom van elke Barça fan. Pique is echt een Barça man in hart en nieren en dit zijn de mensen die je de leiding wil geven. Iemand die la masia op waarde schat en de filosofie wil handhaven. Xavi en Iniesta als trainers.. pfoee wauw

28 december 2018 om 10:59

Hahah, zou mooi zijn idd. Ik denk niet dat Pique al in 2021 kans maakt om te winnen, maar wie weet. Hopelijk is Valverde na dit seizoen weg en hebben we pimienta als trainer. Xavi en/of Iniesta is dan een droom voor de toekomst.

Ik denk overigens dat Puyol wel degelijk interesse heeft, maar zijn relatie met Bartomeu is niet best.

Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.

28 december 2018 om 11:32

Klinkt mooi, nu hopen dat het ze ook echt lukt en dat ze hun rol goed weten uit te oefenen.

Vaak genoeg (en voorbeelden van heel dicht bij zijn er genoeg, om even geen club te noemen) zie je dat oud voetballers toch niet zo succesvol zijn in management functies. Maar als je ziet dat Puyol achter de schermen heel goed bezig is de laatste jaren zou dat al geen probleem mogen vormen.

Lekker doen, mooie gedachte om de kern van die gouden generatie aan de leiding te zien. Moet ie zich alleen wel volwassener gaan gedragen op social media.

Kwal van een vent maar volgens mij wel een goede ''zakenman''. Leuk om de gouden generatie dan (soort van) terug te gaan zien. Hopelijk komt dan het echte Barca DNA weer naar voren, dat was toch wel de charme van de club.

28 december 2018 om 10:01

Helemaal mee eens. Ik denk dat pique de juiste man is voor die job. Komt van de jeugd heeft alles mee gemaakt en hij weet wat het barca dna is. Als dat dan versterkt word door Iniesta en xavi kan je idd toch mooi het DNA terug brengen in de club

Kan dat zomaar? Rond de vorige presidentsverkiezingen waren er ook al geruchten dat Piqué een gooi wilde doen naar het presidentschap, maar die werden toen snel de kop in gedrukt doordat in de clubstatuten staat dat een speler pas na 5 jaar na beëindiging van zijn loopbaan kan meedoen.

Ik zou het echt een geweldig initiatief vinden. Het huidige bestuur is vreselijk. Heeft de afgelopen jaren de goede naam van Barcelona vernietigd. De trainer past niet bij de club en het aankoop- en verkoop beleid is triest. Geef mij dan maar deze clublegendes, ook al hebben ze geen ervaring. Ze hebben denk ik in elk geval een goed hart voor de club en kunnen zich door middel van training/advies door experts verdiepen in de technische aspecten die komen kijken bij bestuurlijke functies.

Hoeveel bestuurlijke ervaring heeft Piquet ook al weer?
We hebben bij Ajax gezien hoe dit kan uitpakken hè Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Edgar Davids, Edwin vd Sar, Frank de Boer en hoeveel zitten er nu nog? Juist ja: één Edwin vd Sar en de Cruijff filosofie is ook niet zo dominant aanwezig als gedacht.
Kijken of Piquet de verkiezingen weet te winnen en Pujol, Xavi en Ienesta mee gaan doen.

28 december 2018 om 10:55

Frank de Boer is trainer/coach en je vergeet Overmars.

Begrijp mij niet verkeerd. Qua naam en helemaal als die Xavi, Puyol en Iniesta mee neemt dan is het op het eerste oog schitterend! Echter hoeveel ervaring hebben ze op bestuurlijkvlak.
Kijk alleen maar even naar v/d Sar. Die heeft ook jaren nodig om enigzins een beetje normaal leiding te kunnen geven aan de club.

Het is een speler/mens van de club, die hopelijk het Barca DNA weer terug gaat brengen op elk niveau/afdeling.
Maar schieten we niet allemaal te ver door in de romantiek van het verhaal...?

Lijkt meeen 28 december grap.

28 december 2018 om 12:00

Is het ook haha.

Tsja, een goed paard is nog geen goede ruiter zei Adriaanse eens. Raar idee om een Xavi en Iniesta aan te willen stellen als trainer, 0,0 ervaring als trainer en dan maar gelijk bij een absolute topclub de boel dragen. Henry is daar een mooi/treurig voorbeeld van bij Monaco, terwijl deze als hulptrainer toch wel enige ervaring had....

Het is hier Día de los Santos Inocentes vandaag... trap er niet in

Toch wel verrassend dit. Ik wist niet dat hij deze ambitie had. Ik had verwacht dat hij na z’n carrière uit de voetballerij zou gaan. Maar het is wel de vraag of hij het word en zo ja word hij succesvol, want hij heeft natuurlijk geen ervaring. Hetzelfde geldt voor Puyol en Xavi die net pas zijn trainers diploma heeft.

Onzin bericht natuurlijk maar ik denk dat hij het wel zou kunnen, zou een mooi half jaartje worden.

@guaporta
Ik ben geã¯nteresseerd naar je mening hierover!

Klinkt in mijn oren als een mooi utopisch hoofdstuk voor Barcelona al hoop ik dat Piquã© nog langer zijn voetbalkwaliteiten aanbiedt. Hij is niet meer zo ontastbaar als weleer, volledig akkoord, maar hij heeft nog genoeg te bieden.

Zijn bijnaam is niet voor niets el presidente

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren