Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Piqué kopt Spanje naar moeizame zege op Tsjechië

Laatste update:

Het had heel wat voeten in de aarde, maar titelhouder Spanje heeft de eerste wedstrijd op het EK in Frankrijk gewonnen. La Roja liep zich 87 minuten lang stuk op de hechte afweer van Tsjechië en leek af te stevenen op puntverlies. Gerard Piqué schoot zijn aanval echter te hulp: de verdediger van Barcelona tekende vlak voor het verstrijken van de speeltijd voor de enige treffer van de wedstrijd.

/

Met bijna zeventig procent balbezit voor rust in het voordeel van Spanje, verliep de wedstrijd eigenlijk als verwacht. De regerend kampioen van Europa domineerde, maar verzuimde om vroegtijdig afstand te nemen. De beste kans in de eerste helft was voor Álvaro Morata, die perfect werd bediend door David Silva. De spits van Juventus had echter de pech dat Petr Cech tegenover hem stond, want de goalie van Arsenal toonde maar weer eens aan waarom hij nog altijd tot de besten in zijn soort wordt gerekend.

Morata kreeg niet veel later opnieuw een kans, maar stuitte wederom op Cech, die in de slotfase van het eerste bedrijf ook een ferme knal van Jordi Alba knap buiten zijn doel hield. Tsjechië stelde daar in aanvallend opzicht vrijwel niks tegenover en kon pas in de absolute slotminuten een keer gevaarlijk worden. Voormalig PEC Zwolle-spits Tomás Necid kreeg wat ruimte en twijfelde geen moment en haalde hard uit, maar vond de vuisten van David de Gea.

/

De tweede helft was grotendeels een herhaling van zetten. De Tsjechische zestien werd bij tijd en wijlen omsingeld door Spanjaarden, die de 1-0 nu wel snel leken te vinden. Roman Hubnik raakte de bal verkeerd, maar had het geluk dat het speeltuig via de paal naast zijn eigen doel ging. Ook nu bleef het voor Spanje echter oppassen voor een tegenstoot van Tsjechië. In de 65 minuut leek Pavel Kaderábek te kunnen scoren, maar op het allerlaatste moment haalde Cesc Fàbregas de bal op acrobatische wijze weg.

Spanje voerde de druk vervolgens nog verder op. Met Aritz Aduriz en Thiago Alcántara in de ploeg kwam er ook opnieuw mogelijkheden. Eerstgenoemde kopte van dichtbij naast, terwijl Thiago het scoren werd belet door een ultieme ingreep van Ladislav Krejci. De 0-0 leek daardoor te blijven staan, maar drie minuten voor tijd bepaalde Piqué anders. De mee naar voren gekomen stopper liep met het hoofd tegen een perfecte voorzet van Andrés Iniesta aan en zorgde zo alsnog voor de late overwinning voor Spanje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spanje toch wat matig. Aardig wat spelers die moeite hebben met het systeem. Iniesta en Modric hebben dit EK laten zien dat zij de absolute top zijn.

13 juni 2016 om 16:56

Inderdaad, Iniesta een van de weinigen die nog iets aan creativiteit laat zien deze wedstrijd. Verder slaapverwekkende wedstrijd, mede ook door de muur van Tsjechie natuurlijk

13 juni 2016 om 16:57

Pfff wat een spanning op het eind, komt omdat ik me toto heb gezet. Maar Spanje speelt wel echt makkelijk ze breien soms teveel er mag ook geschoten worden bijvoorbeeld.

13 juni 2016 om 16:59

Ik snap niet waarom diego Costa er niet is hij is Spanjes beste spits 100%

13 juni 2016 om 17:00

Hij past niet goed in het systeem volgens velen.

13 juni 2016 om 17:02

Ik durf te zeggen Spanje z'n slechtste spits. Past totaal niet in het Spaanse elftal, heeft zoveel kansen gekregen en het was altijd 3x niks, spelers als morata, Nolito, paco, aduriz hebben met minder kansen en wedstrijden veel meer bewezen.
Costa heeft de fout gemaakt voor Spanje te spelen, past er technische totaal niet.

13 juni 2016 om 17:03

@smalling

Ik vind het maar een irritante gast qua gedrag misschien daardoor.

13 juni 2016 om 17:17

Same for me. Door Toto kunnen de wedstrijden me nog enigszins wat interesseren. Vooral de potjes zoals deze.

13 juni 2016 om 17:01

Ik vond ze wel goed spelen waren duidelijk beter! Alleen afronding was slecht of ze gaven weer een pass teveel. Dit is 1e wedstrijd heb er wel vertrouwen in

13 juni 2016 om 17:11

Uhm wat? "Hebben dit ek laten zien"? Sommige landen hebben nog niet 1 wedstrijd gespeeld... Of heb jij toevallig een glazen bol? Je kan pas oordelen als het EK voorbij is, en zelfs dan vind ik het twijfelachtig om te zeggen dat ze daardoor top zijn.

13 juni 2016 om 17:25

Had ik dan moeten zetten, tot nu toe op het EK. Zo beter, azijnzeiker. Er zijn nog genoeg spelers die zich in de rijtje kunnen aansluiten.

" Je kan pas oordelen als het EK voorbij is". Dat bepaal ik toch echt zelf. Zij laten het bij hun club zien en dragen hun land. Argumenten als, ja maar ze spelen bij Barcelona of Real Madrid gaan nu niet meer op.

13 juni 2016 om 17:32

"Je" is in de algemene zin, als in "men". 'Azijnzeiker'. En je hoeft er helemaal niks bij te zetten, want ook met die formulering ben ik het niet met je eens. Ik vind het gewoon heel voorbarig om nu al te zeggen dat enkele spelers zich bewezen hebben.

13 juni 2016 om 17:41

Arsenal, wat ben jij een irritant persoon. Hebben mensen je graag? Moet je jezelf eens afvragen.

Modric en Iniesta zijn tot nu toe de beste. Samen met Payet misschien. Weet je wat Arsenal: Modric is de beste speler van het EK 2016. Alle wedstrijden. Niet alleen de eerste.

13 juni 2016 om 17:45

Haha het zal allemaal wel. Altijd verfrissend die persoonlijke aanvallen op vz. Wel een vraag voor je: als Guidetti zo basis staat en een geweldige wedstrijd speelt, mag je dan dezelfde conclusie trekken?

13 juni 2016 om 17:46

Ook al is het men, wie ben jij om te bepalen wanneer iemand mag vinden dat iemand top is?!

Er zijn al genoeg grote landen geweest die waar de spelers niks hebben laten zien. En voor de helft van de teams bestaat het toernooi maar uit 3 wedstrijden. Daarnaast hebben deze twee spelers het een heel seizoen laten zien. Volgens mij ben jij verdwaalt en op een verkeerd forum terecht gekomen.

13 juni 2016 om 17:52

Ik geef toch mijn mening? Ik zeg dat ik vind dat je pas kan oordelen na een heel toernooi, of iig een paar wedstrijden. Heel onlogisch lijkt me dat toch niet?

13 juni 2016 om 17:54

Het zou voor Guidetti al een geweldige wedstrijd zijn als ie überhaupt basis stond. Dan zou je die conclusie al mogen trekken.

13 juni 2016 om 17:55

Hangt ervan af welk niveau Guidetti dan laat zien. Als hij hetzelfde niveau haalt als dat Iniesta en Modric hebben laten zien (wat me erg sterk lijkt), dan mag je inderdaad de conclusie trekken dat hij momenteel top is. Al is het oordelen over het algemene niveau op basis van 1 wedstrijd natuurlijk niet goed mogelijk, daar heb je helemaal gelijk in.

13 juni 2016 om 17:59

Geen kwalificatie wedstrijden gekeken? Zijn zat wedstrijden van Iniesta en Modric geweest. Jij brengt je mening als een feit. Er zit een groot verschil tussen:
Je kan pas oordelen als het EK voorbij is of ik vind dat je kan pas oordelen als het EK voorbij is.

13 juni 2016 om 18:07

Ik ga er niet eens meer op in. Ik ben het er niet alleen volledig mee oneens, maar jullie vallen nu over elk woord dat ik typ, wat juist jullie probleem was in de 1e plek...

13 juni 2016 om 18:13

Fijn om te zien dat er toch nog eerlijke mensen op vz zijn die het uiteindelijk niet met mij oneens zijn. Het doet me goed dat ik je op andere gedachte heb kunnen brengen. Fijne discussie, het gaat je goed. Tot bij de volgende wedstrijd!

13 juni 2016 om 17:30

Iniesta heer en meester van het spel. Verdeeld het spel op de linker kant als bijna niemand dat kan. Zo beheerst, bijna nooit uit positie, constant de juiste keuzes.

13 juni 2016 om 17:42

Ik vond ze geconcentreerd spelen. De Tsjechen hebben nauwelijks voor gevaar kunnen zorgen, terwijl Spanje de gehele wedstrijd aangevallen heeft.

Nolito was wat gretig, en daardoor slordig. Silva op rechts ging vaak naar binnen, en daar werd de tweede helft pas beter gebruik van gemaakt.

Het is heel moeilijk spelen tegen een ploeg die op 0-0 speelt. De balcirculatie was wat te traag, en er ontbrak wat diepgang.

Ik wil ze wel zien spelen tegen een ploeg die initiatief moet nemen. Dan kunnen we ze beter beoordelen. Vandaag hebben ze in ieder geval goed de counter eruit gehaald. Dat is tegen dit soort tegenstanders Spanje's grootste zwakte.

13 juni 2016 om 17:52

Ik vond juist dat iniesta matig speelde. Natuurlijk kijk je ook anders naar hem dan naar andere spelers door het verwachtingspatroon. Verder vond ik Spanje in z'n geheel plichtmatig voetballen. Niet meer het frisse vrolijke voetbal van vier a zes jaar terug.. Wel zeer terechte zege uiteraard

13 juni 2016 om 20:19

Vond Spanje gewoon goed spelen maar ze willen allemaal de bal er in lopen ipv dat er eens geschoten wordt.
Morata had er wel 2 mogen maken in de eerste helft en Nolito was ook niet top aan de linkerkant hij kan veel beter.
Iniesta was gewoon weer geweldig op het middenveld, Silva viel tegen en haalde het tempo steeds naar beneden wanneer het juist wat omhoog moest.
Spanje meer dan verdient gewonnen al het het ook 3-0 mogen worden als je naar de kansen kijkt.

Hahaha Pique geweldig dat uitgerekend hij de enige goal maakt.

13 juni 2016 om 17:06

Ik heb alleen de tweede helft gezien maar klopt het dat Pique helemaal niet werd uitgefloten? Heerlijk dat hij die goal mag maken en dit laat zien dat het nationale elftal wat anders is dan in clubverband.

13 juni 2016 om 17:24

Ik hoorde aan het begin van de wedstrijd wel wat gefluit maar het was niet overdreven.

13 juni 2016 om 17:48

Fans waren de hele wedstrijd wat stil.

13 juni 2016 om 17:48

Het is ook onzin dat mensen stellen dat Spanje tegen Pique is. Het zijn fans uit Madrid die tijdens wedstrijden fluiten. Spanje is opgedeeld uit regio's en vaak worden discussies hierover gevoerd. Maar Basken denken bijvoorbeeld precies hetzelfde als Catalanen, die hebben een voorkeur voor eigen regio. Daarmee zeggende dat Basken ook niet uitgefloten worden

Ben nog niet zo onder de indruk geraakt van de matches tot nu toe op het EK. Lijkt wel alsof alle ploegen niet scherp/fit beginnen aan dit toernooi, meer dan op eerdere toernooien. Heb nog het meeste vermaak gehad door Albanië-Zwitserland te kijken. Zo'n eenrichtingsmatch als deze met een matig Spanje is ook beneden niveau voor mij.

13 juni 2016 om 16:59

Zit ik ook naar te kijken tot nu toe gister allemaal matches waarvan 2 wedstrijden 1-0 is geëindigd en 1 met 2-0 vandaag weer 1 wedstrijd met eindstand 1-0. Misschien is het ook de spanning.

13 juni 2016 om 17:32

Poulewedstrijden zijn vaker berekenend. Zeker wanneer het niveauverschil groot is. Tsjechië was tevreden met 0-0. Daarom werd het saai.

In knock out fase kom je daar niet mee weg, krijg je meer ruimte, en wordt het voor de kijker leuker.

13 juni 2016 om 17:59

Duitsland-Oekraine en Polen-NÄ° waren beide leuke 1e helften. 2e helften helaas minder. Hopen dat Belgie-Ä°talie vanavond het niveau opkrikt.

Wat mij betreft speelt Pedro voor Nolito. Aduriz voor Morata en Thiago voor Fabregas.

Met Pedro en Aduriz hadden ze echt moeten beginnen. Pedro brengt diepte, terwijl Nolito alleen maar in de bal komt. Aduriz is een goalgetter, en Morata niet.

13 juni 2016 om 17:02

Zou eerder koke doen voor fabregas.

Als Spanje zo blijft spelen zullen ze geen kampioen worden. Ze creëren te weinig echte kansen. Grote teams zullen dat afstraffen en gisteren heb ik bijvoorbeeld ook goede counters gezien bij Oekraïne, zo een ploeg zie ik deze Spanjaarden ook nog wel verrassen.

13 juni 2016 om 17:11

Grote teams zullen meer initiatief tonen, en dat maakt het makkelijker om kansen te creëeren. Ook Oekraïne zal ruimte weggeven wanneer ze de aanval zoeken. Tsjechiëheeft dat niet gedaan in de hoop 0-0 te spelen.

13 juni 2016 om 17:32

Spanje begint meestal niet sterk aan EKs of WKs. Hetzelfde geldt voor veel andere grote voetballanden als; Duitsland, Italie of Frankrijk. Hopelijk groeien ze in het toernooi.

Terechte overwinning. Spanje de hele wedstrijd de betere. Ze moeten echter wel gaan oefenen op de afronding anders gaan ze het nog lastig krijgen tegen de grote landen. Die laatste kans van Tsjechië kon er zomaar ingaan en dan was het nog gelijk geweest.

Uiteindelijk wel een terechte overwinnen. Ik hoop wel dat Del Bosque de volgende keer Morata, Nolito en Cesc op de bank laat. Wat blijft Iniesta een weergaloze speler, in alles wat hij doet zie je dat hij een pak beter is dan zijn teamgenoten. Staat bij Barcelona in de schaduw van MSN maar doet eigenlijk niks voor ze onder. Fenomeen.

Veel respect ook voor Tsjechie, heb een aantal intercepties en tackles gezien die van absolute wereldklasse waren (toppunt natuurlijk de sliding van Kreijci). Indrukwekkende performance in verdedigend opzicht en ik hoop dat ze in de overige wedstrijden wat meer aan voetballen toe kunnen komen.

Terechte overwinning. Ik heb niets tegen verdedigen, zolang het idee erachter winnen is. Daar was bij Tsjechië niets van te merken. Pas na de goal namen ze initiatief. Dat was te laat.

Tot nu toe winnen de toplanden met veel moeite. Frankrijk, Duitsland, Spanje. Teams missen vaak nog ritme en moeten vaak ook wennen aan het missen van enkele basisspelers. België krijgt het straks ook erg moeilijk denk ik.

13 juni 2016 om 17:02

En vergeet niet dan de Spaanse spelers het langste seizoen met de meeste wedstrijden hebben gehad.

13 juni 2016 om 17:42

Neehoor, er zijn ook Engelsen die fa cup, europees, capital one cup en bpl hebben gespeeld. Daarnaast is de intensiteit in de bpl een stuk hoger dan la liga.

Tsja, en het 1 - 1 moeten worden, wat een kans voor Tsjechie nog in de 93ste minuut....staat niet eens in het verslag.

Verder wel verdiend maar lastig te pijlen hoe sterk beide zijn nu...

Wat me opvalt is dat er nauwelijks gescoord word, gebrek aan vernuft of toch eens tijd om wat dingen te gaan veranderen aangezien verdedigen steeds belangrijker gemaakt gaat worden en dat het er daardoor niet leuker op word.

13 juni 2016 om 17:13

Wat een openbaring, ik dacht dat er nog minimaal drie andere teams waren die konden voetballen als Spanje.

Jammer dat Spanje heeft gewonen met hun saaie tikie speel begint erg tevervelen hun speel

13 juni 2016 om 17:04

Inderdaad, jammer ook van de late goal, had tsjechie nog wel een 0-0 gegund na 87 minuten strijden

Trouwens; Tsjechie is een behoorlijk sterke ploeg. Dat zouden wij toch moeten weten, het zegt mij niks dat het zo moeizaam ging voor Spanje.

Toch aardig van de Spanjaarden om hun landgenoten tegemoet te komen tijdens de siësta. Slaapverwekkende vertoning.

Juanfran, wát een speler! Kan dus ook goed meekomen bij het wat technischere spel van de Spaanse ploeg, itt dat van Atletico! Chapeau!

Het is tot nu toe echt een verschrikkelijk matig EK. De enige redelijk leuke wedstrijd die ik heb gezien was Oekraïne - Duitsland. Ook dankzij de gebeurtenissen buiten het veld is het in mijn ogen tot nu toe een waardeloos EK.

13 juni 2016 om 17:53

Dat is een logisch vervolg van de uitbreiding van het aantal deelnemers.

13 juni 2016 om 18:37

Ik vraag me af of dat de oorzaak is. De topploegen die tot nu toe gespeeld hebben waren ook allemaal vrij pover.

Als je zoveel kwaliteit hebt heb je een groot probleem als je maar met 1-0 van Tsjechie wint. Spanje heeft middenvelders bij Barcelona, Manchester City en Bayern Munchen, maar een goal maken lukt ze niet. In mijn ogen is del Bosque te conservatief en blijft hij maar komen met al die voetballers waarvan Spanje er toch wel genoeg heeft. Kijk, Iniesta is een klasse apart, hij zou een veel centralere rol moeten krijgen in het team. Maar al die slappe 'lichtvoetige' voetballers om hem heen bakken er niks van. En dan bedoel ik David Silva bij uitstek, maar ook Fabregas, Busquets, Nolito, Thiago die erin kwam. Allemaal kunnen ze heel veel met een bal, maar om een goede wedstrijd spelen heb je meer nodig. Ik had Saul geselecteerd en hem er altijd in gezet, op het middenveld met Busquets en Iniesta. Op de flanken zou ik Morata en Pedro zetten, en in de spits Aduriz. Dan heb je een ideale mix tussen techniek, power en snelheid.

13 juni 2016 om 17:36

Hij kiest voor balbezit, jij voor diepgang.

Het risico wat je loopt wanneer je met die spelers speelt is dat je tegen behoorlijk wat counters aan kunt lopen. Je hebt wel wat meer doelgerichtheid. Hij is wel al Europees, en Wereldkampioen geworden als coach. En jij?

13 juni 2016 om 18:36

Vond Spanje ook niet zo slecht als andere hier beweren. Spanje controleerde de wedstrijd 90 min, ik heb tot nu toe geen enkele ploeg gezien die zoveel mogelijkheden had om te kunnen scoren. Het mist Spanje aan effectiviteit en dat is al jaren. Voetballen doen ze altijd beter dan de tegenstander alleen scoren ontbreekt ze en dat is denk ik ook te danken aan het systeem en het feit dat ze geen spits als David villa meer hebben

13 juni 2016 om 20:19

Ik vind het afschuwelijk om naar te kijken. Vroeger was het prachtig, toen Messi, Iniesta en Xavi razendsnelle aanvallen op de mat legden. Het tiki-taka is uitgestorven. Spanje speelt het nog, maar komt niet verder dan rondspelen. Elke speler moet de bal 3 keer aanraken, dat gaat te langzaam.
Zo'n aanval als Duitsland had gisteravond. Een perfecte counter, zo direct als het maar kan.

Iniesta wat een baas. Spanje domineerde alleen hadden ze gewoon last van de verdediging.

Echt ongelooflijk dat Del Bosque Alcacer niet heeft mee genomen. Dan had je gewoon een goede 1e spits die ballen erin kan rammen. Fabregas blijft het lieverdje van de coach.

Verder verdiende overwinning van Spanje. Als de machine eenmaal gaat werken kunnen ze het zomaar tot de finale schoppen.

Moeizaam, maar wel dik verdiend. Het zat gewoon tegen voor Spanje. Iniesta speelde erg goed, en Morata stelde me toch wel een beetje teleur.. Had op meer gehoopt. Heerlijke speler die Thiago, speelt heerlijk swingend!

Ontzettend terechte overwinning. Ik zou Aduriz in de basis zetten, dan kan Spanje ook door de lucht iets forceren. Wordt het voor tegenstanders alleen maar moeilijker van.

Terechte overwinning voor Spanje dat zeker wel domineerde al was Tsjechië ook wel een paar keer gevaarlijk. Tot nu toe verloopt het EK qua scoren wat moeizaam maar aan spanning geen gebrek

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren