Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Peter Bosz uit ongenoegen: ‘Het is juist een overtreding van Neymar’

Laatste update:

Het Olympique Lyon van Peter Bosz ging zondagavond met 2-1 onderuit op bezoek bij Paris Saint-Germain. Door een doelpunt van Lucas Paquetá kwamen les Gones nog op voorsprong, maar een discutabele strafschop kantelde de wedstrijd en Mauro Icardi bezorgde les Parisiens in blessuretijd de overwinning. Bosz spreekt tegenover Amazon Prime zijn ongenoegen uit over de gegeven strafschop, die werd benut door Neymar.

Met 66 minuten op de klok kwam Neymar in balbezit binnen het strafschopgebied. Malo Gusto probeerde de Braziliaanse aanvaller van PSG af te stoppen. Doordat Neymar zijn arm in de nek van Gusto legde, leek de jonge verdediger te vallen. Gusto nam Neymar mee in zijn val, waarna de bal op de stip ging. “Ik heb de beelden teruggekeken en het is niet Gusto die hier de overtreding maakt”, zo oordeelt Bosz. “Het is geen overtreding van Gusto, maar juist een overtreding van Neymar.”

“Ik dacht eerst dat Malo een overtreding maakte, maar dat is absoluut niet het geval. Ik begrijp niet waarom de VAR dit niet gezien heeft”, vervolgt de trainer van Olympique Lyon. “Neymar zet zijn arm in de rug van Malo, die kan geen kant op. Dit was geen penalty, honderd procent zeker. Ik kan nog begrijpen dat de scheidsrechter hem geeft, maar dat de VAR na deze beelden niet ingrijpt... Dat is een fout.”

Ook Olympique Lyon-president Jean-Michel Aulas laat tegenover OLTV zijn ongenoegen blijken over de strafschop. “De penalty is een fout, de VAR had moeten ingrijpen. Zo’n beslissing is niet normaal. De spelers verdienden het niet om te verliezen, dus we zullen later dit seizoen uit zijn op wraak”, stelt Aulas. “We zijn heel trots op onze spelers, we zijn erin geslaagd om het dit PSG moeilijk te maken. Dit biedt een goede basis voor de toekomst.”

“Het is een hele positieve avond voor ons”, zo analyseert PSG-trainer Maurico Pochettino. “Na een moeilijke wedstrijd tegen Club Brugge (1-1, red.) was het belangrijk om weer te winnen. Lyon is een geweldig team, met goede spelers en ze deden het goed in de eerste helft. Nadat we op achterstand kwamen, hebben we karakter getoond. We moeten de balans zien te vinden in ons team, daar blijven we aan werken.”

Snap jij de reactie van Peter Bosz?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bosz heeft helemaal gelijk. Neymar duwt de speler omlaag, die daardoor valt. Bizar dat de VAR dit niet ziet

20 september 2021 om 09:38

Hoe duidelijk wil je het krijgen? Dit is echt een blunder van de VAR

20 september 2021 om 11:02

Een blunder van de VAR? Of móest PSG hier winnen?

20 september 2021 om 11:26

Bizar inderdaad. Hoe ik mijn best ook doe ik kan hier echt op geen enkele manier een overtreding van de verdediger in zien. De grootste blunder is inderdaad van de VAR, maar wel typisch dat Turpin hier ook weer de scheidsrechter van dienst is. Wat een drama is dat ook.

20 september 2021 om 13:11

Dit was inderdaad een overduidelijke overtreding van de Neymar.
Ik denk dat de Var plots een storting van 20 miljoen heeft gekregen.

Ja je ze blijven maar in die fop duiken intrappen van Neymar, en al was hij het niet zouden ze wel weer geholpen worden natuurlijk.

20 september 2021 om 09:45

Het is geen fop duik want hij wordt wel degelijk onderuit gehaald. Echter wordt hij onderuit gehaald omdat hij de speler naar beneden duwt. Geen fop duik, maar een overtreding van Neymar.

Het is echt niet te geloven gewoon dat je dit ziet, als ref achter de var en je denkt ah ja penalty voor Psg. Echt heel bizar. Neymar trekt zowat het haar eraf van die speler maar nee hoor ze krijgen zelf een penalty. Lachwekkend. Dat die scheids em geeft oke, maar na het kijken van de beelden kan je toch niet zeggen ja dit is een penalty. Absurd gewoon, echt wat voor nietsnutten zitten dan achter die Var daar zeg!

20 september 2021 om 07:52

De VAR is er bijna niet meer om scheidsrechters te corrigeren met subjectieve fouten, je ziet scheidsrechters bijna nooit meer gecorrigeerd worden namelijk. Alleen heel objectieve fouten (hands, buitenspel) worden gecorrigeerd. Beetje elkaar niet afvallen lijkt ook mee te spelen, zal wel een nieuwe opdracht zijn ook. Vorig jaar ging de scheids vaak naar een scherm, nu bijna nooit meer.

Het sterrenteam wordt enorm bevooroordeeld en dat zal niet de laatste keer zijn. Neymar duwt trekt bij zijn directe tegenstander en gaat dan neer een belachelijke penalty… scheidsrechter van het niveau lik m’n vestje

Dat was absoluut geen pingel, VAR en scheids zaten er flink naast ...⚽⚽

Er is in het duel licht contact bij de val van Malo Gusto. Die val wordt veroorzaakt door een aanvallende fout van Neymar. Hij duwt zijn tegenstander naar de grond. Dat de scheidsrechter dit ontgaat kan ik me nog voorstellen. De snelheid en afstand doet het waarschijnlijk anders lijken. Maar de beelden kunnen toch heel objectief bekeken worden?

En weer voor € 200.000 zijn VAR en scheidsrechter rijker geworden door olie bazen.
Dat is de enige verklaring dat ervoor penalty wordt gegeven.

Eigenlijk moet je gewoon van het veld afstappen bij zo'n beslissing. Slaat nergens op.

Hij is Nederland gestopt dus misschien een idee voor de Ligue 1 om de wedstrijden van psg standaard door Bjorn Kuipers te laten leiden. Die kan nog wel 2 jr fluiten in Frankrijk.

Wat een nare voetballer die Neymar.

Durf dan tegen PSG te fluiten lol. Gaat niet he.

Beiden houden vast, daarna slide de speler Neymar onderuit, dus je kan m geven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren