Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez pakt Ajacied aan en trekt veelzeggende vergelijking met Ihattaren

Laatste update:

Ryan Gravenberch en Ryan Babel zijn na de Europa League-uitschakeling van Ajax door Getafe onderwerp van gesprek aan tafel bij FOX Sports. Ajax won in de eigen Johan Cruijff ArenA weliswaar met 2-1, maar dat was na het 2-0 verlies van vorige week in Spanje niet voldoende om de zestiende finales te overleven. Kenneth Perez plaatst zijn vraagtekens bij de kwaliteiten van Gravenberch en constateert een mankement bij Babel.

De zeventienjarige Gravenberch kreeg vanavond op het middenveld van Ajax het vertrouwen van trainer Erik ten Hag, maar de belofte grossierde vooral in balverlies, constateert onder meer Marco van Basten na afloop. Collega-analist Perez vraagt zich hardop af wat nu de specifieke kwaliteiten van Gravenberch zijn. "Ik heb hem nu in best veel wedstrijden gezien. Hij loopt fantastisch mooi, maar ik heb niet dat ik denk: oké, dat kan hij echt niet normaal goed of wát een kwaliteit is dat van hem. Dat heb ik niet gezien", zegt Deen.

Perez trekt de vergelijking met PSV-toptalent Mohamed Ihattaren. "Ik weet dat Gravenberch zeventien is, maar Ihatarren is ook zeventien (in feite achttien sinds 12 februari, red.) en daarvan heb ik wel al heel veel gezien. Ik weet wel dat alle talenten van Ajax exceptioneel zijn, volgens henzelf", besluit de oud-middenvelder enigszins cryptisch.

Ook de rol van Babel komt ter sprake: de 33-jarige huurling van Galatasaray wist het verschil voorin opnieuw niet te maken bij Ajax. Perez verwacht wel dat bondscoach Ronald Koeman loyaal zal blijven aan Babel, maar constateert dat de routinier in de kleine ruimtes kwetsbaar is. "Zijn aannames zijn echt niet anders dan vijftien jaar geleden. Ik vind het wel jammer dat hij in dat opzicht zichzelf niet verbeterd heeft. In de kleine ruimtes heb je een goede aanname nodig, want dan moet de bal direct klaarliggen. Dat vind ik wel een minpunt. Hij kan wel voetballen, maar hij zit nu echt in een mindere fase." Bij RTL 7 wordt Babel kritisch benaderd door Theo Janssen. "Hij speelt niet goed. In de eerste helft had hij het heel moeilijk, waarna hij in de tweede helft op de rechterkant speelde. Toen zag je hem helemaal niet meer. Hij kwam niet meer voor in het spel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al jarenlang snap ik niet waarom Gravenberch in een adem wordt genoemd met Mo, is helemaal niet van dat kaliber maar alsnog een mooi talent. Idem voor een Taylor overigens.

27 februari 2020 om 23:40

Jarenlang is echt overdreven. Ik heb dat nog nooit gehoord. Het grootste talent van Ajax is Unuvar. Die vergelijking zou beter opgaan. Maar elke speler is uniek. MDL was in de jeugd ook een van de grootste talenten en die speelt met 20 al bij Juventus.

27 februari 2020 om 23:54

Enkele jaren geleden plaatsten jeugdkenners hem zelfs boven Mo. Denk dat Ryan toen als aanvallende middenvelder speelde en verder was op een jeugdtoernooi van Oranje. Maar Mo heeft een veel betere arsenaal. Ik vind Unuvar erg goed, maar denk dat Mo verder komt.

28 februari 2020 om 00:06

Zo gek is dat toch niet die Gravenberch is veel bekender, speelde volgens mij ook al eerder bij de hoogste jeugdteams van Ajax en debuteerde ook eerder in het eerste dan Ihatarren bij PSV. Je kan lastig zeggen wie het verste komt, ik denk dat ze alle 3 heel ver kunnen komen. Die kun je makkelijk in een adem met elkaar noemen. Ihatarren is misschien nu wat verder dan de andere 2 maar hij is ouder dan Unuvar en speelt in vergelijking met Gravenberch op een positie met minder verantwoordelijkheid en de concurrentie is ook zwakker.

28 februari 2020 om 00:21

En ik denk dat Unuvar verder komt. En Truus denkt dat Ryan verder komt. Laat de talenten zich gewoon ontwikkelen. Ieder in zijn eigen tempo.

28 februari 2020 om 00:53

Ajaxcunian, je ziet bij Gravenberch soms wel echt de klasse van zijn techniek. Hoe hij een balletje aanneemt of weg draait is gewoon van heel hoog niveau voor een speler op zijn leeftijd. Alleen voetbalt hij nu net 10 wedstrijden in Ajax 1. Hij krijgt sterkere tegenstanders, alles gaat net wat harder en sneller en hij heeft duidelijk moeite met de omschakeling. Desalniettemin zie je soms wel zijn pure talent. In de jeugd had hij vaak ook wel een half jaar nodig om er in te groeien, maar als hij eenmaal aan het niveau gewend was dan kon hij ook echt heerlijk ballen. Die tijd zal hij nu ook nodig hebben, want hij is tenslotte pas 17. Maar als je wedstrijden ziet van hem in de jeugd dan is het echt niet onterecht dat kenners hem hoog inschatten en zo gek is het ook weer niet dat je speler X op zijn 14de meer potentie toedicht dan speler Y en 5 jaar later speler Y weer beter lijkt. Tenslotte kunnen spelers zich doorontwikkelen en/of aanpassen. Frenkie De Jong zat bij Oranje o17 vaak op de bank voor jari schuurman, ja precies wie? Maar toen was het niet onterecht dat schuurman de voorkeur kreeg boven Frenkie.

27 februari 2020 om 23:41

Mwah het zijn andere spelers. Ihattaren is veel bepalender en dreigender. Gravenberch is groot, snel, technisch, kan verdedigen en ook nog eens aanvallen. Alleen kan hij dit duidelijk nog niet constant op dit niveau. Wat ook niet heel vreemd is. Maar ik denk nog steeds dat hij eenzelfde grote carriere kan hebben als Ihattaren, al zouden ze natuurlijk ook beiden kunnen floppen. Gravenberch heeft op het moment echter enorm last van het Bazoer-syndroom: lopen met de bal zonder te spelen. Als Ajax lekkerder zou draaien was het fijner voor hem geweest. Nu staat hij uit noodzaak erin en moet ie de kar bijna trekken op het middenveld.

27 februari 2020 om 23:55

De vergelijking tussen Ihattaren en Gravenberch is inderdaad sowieso al apart. Zijn totaal andere types die je niet met elkaar kan vergelijken, alleen of ze er mentaal klaar voor zijn.

28 februari 2020 om 00:10

Hahah oke dus eigenlijk kan Gravenberch alles?

28 februari 2020 om 00:22

Nope, maar vergelijk het eens met koopmeinders, Hendrix, ramselaar en meer van dat soort types. Dan komt er heel snel een keiharde deksel aan. Het statement bij al die spelers is te laag tempo en vooral balletjes breed en terug. Ja Gravenberch grossiert in balverlies, maar 85% is vooruit en het heeft niets met een te lage handelingssnelheid te maken. En dat maakt je dus direct bijzonder. De 17 jarige doet namelijk wat de meer ervaren spelers op die posities ontbeert en verweten wordt. En dan wordt het opeens een heel ander verhaal. Want eigenlijk laat Gravenberch zien, wat Perez juist bij die andere spelers wil zien, al is de uitvoering slecht. Zet het maar achter elkaar de verwijten, geen passes die linies doorbreken, te laag tempo en compleet gebrek aan scoren vermogen. Die drie dingen laat Gravenberch dus juist wel zien. Nu graag met meer precisie en meer Body.

28 februari 2020 om 00:48

Koopmeiners met Hendrix en Ramselaar vergelijken ....dan snap je er weinig van.

28 februari 2020 om 10:13

De vergelijking slaat ook nergens op. Spelen allebei op totaal andere positie en zelfs los daarvan, omdat Ihattaren al zo goed is op zijn 17e moet dat gelijk een graadmeter zijn voor andere talenten? Ik vind het raar dat Perez hen met elkaar vergelijkt

Babel heeft echt zijn voetbalkwaliteiten in Istanbul laten liggen. Man man, wat speelt ie slecht zeg. Noa Lang is misschien zelfs beter nu.

27 februari 2020 om 23:40

Noa Lang is 3 klasse beter , zelf in de wedstrijd tegen Valencia. Kijk maar even naar deze beelden en vergelijk het met Babel. https://youtu.be/DxVY0TYx-I8

Al die talenten worden altijd zo enorm gehypte .... Gravenberch heeft echt wel potentie alleen ontbreekt er ook nog enorm veel aan , vooral zonder bal. En dat is gezien zijn leeftijd ook niet zo gek , alleen als je speelt dan word je beoordeeld en terecht.

Kritiek op Babel begrijp ik maar Gravenberch speelt in een team dat niet lekker draait dan is het als zeventien jarige met gebrek aan ervaring moeilijk om jezelf staande te houden.

En ja ik weet het, oud genoeg is goed genoeg. Maar hij staat daar mede door de vele blessures, geef die jongen nog even de tijd.

27 februari 2020 om 23:43

Nou, de hoeveelheid balverlies komt echt door hemzelf en niet omdat het team lekker loopt.

27 februari 2020 om 23:44

Die jongen zal ook tijd krijgen, maar het is volkomen logisch dat iedere prestatie beoordeeld word. En vandaag was het inderdaad erg mager wat hij liet zien. Vertraagde het spel zoals Bazoer dat ook zo goed kon bij Ajax. Blijven lopen met de bal terwijl er teamgenoten vrij staan. Klopt wel dat het in dit Ajax voor zo'n ventje momenteel een ondankbare taak is om in de basis te staan.

Ik zie het specifieke ook nog niet bij Gravenberch. Beetje een type Bazoer die ook niet ergens in uitblonk, maar vooral allround was. Gravenberch is ook een beetje een softie die niet met overtuiging duels aan gaat. Dan verzuip je tegen dit soort ploegen.

28 februari 2020 om 00:04

Vind ook dat Ten Hag Gravenberch in dit soort wedstrijden in bescherming moet nemen. Begrijp niet zo goed waarom het middenveld zo kan spelen dat bijvoorbeeld Marin in zn kracht komt te spelen. Was één van de beste middenvelders van België, dan moet je toch wel kunnen? Zou je zeggen.

28 februari 2020 om 11:28

Precies...je moet zo een jeugdspeler toch beschermen. Ajax heeft een dikke BANK rekening, maar veel verspilde miljoenen op de reserve BANK zitten...hier is te arrogant mee omgegaan. Veel slechte aankopen gedaan en niet goed opgevangen. Nu word jeugd geslachtofferd

28 februari 2020 om 00:16

Master D Sorry hoor wat is dit nou. Volg jij het jeugdvoetbal niet? Is in elke lichting een toptalent geweest. Ook in de vertegenwoordigende elftallen. Is 17 is er nog niet klaar voor. Dit hoort allemaal bij het leerproces. Geef hem even de tijd. Getafe speelt tegen Barca ook een goede pot staat derde in de Liga. Komop zeg. Deze jongen speelt net KKD. Dat is wel even een niveau verschilletje.

28 februari 2020 om 00:57

Derde??? Ze staan 5e en als Zaragoza de inhaalwedstrijd wint staan ze 6e

Babel en ook Tadic waren heel slecht. Gravenberch was niet goed, maar vind het wel makkelijk die eruit te pikken. Ihattaren laat op dezelfde leeftijd inderdaad veel meer zien, maar dat doen op die leeftijd is eerder uitzondering dan regel. Wel eens met Perez zijn cynische opmerking over de talenten van Ajax. Traoré was zogenaamd ook een geweldenaar, tot die vorige week tegen Getafe mocht spelen en daarna hoorde je er niemand meer over. Grappige is dat vooral de media en de analisten daar voorlijk aan meedoen.

28 februari 2020 om 00:06

Het is het werk van een analist om een team 'nu' te analyseren. Het heeft geen zin om over een wedstrijd ergens in april een mening te geven.

Wat een waardeloze kutvergelijking. Zullen we dan Ihattaren van zeventien jaartjes vergelijken met Messi van zeventien destijds? Spelen én op een andere positie én je komt met een vergelijking waar die jongen van zeventien niets mee kan. Ongeacht het al dan niet gebrek aan talent van 'm. Daarnaast ook nog zeveren dat "hij nu nog niets bijzonders ziet". Als je op deze leeftijd een aardig potje mee kunt voetballen op het niveau van Ajax 1, dan heb je gewoon talent. Hij hoeft geen onbetwiste basisspeler te zijn om talentvol te zijn en z'n waarde te hebben voor z'n ploeg. Misselijkmakende kutopmerking van de Deen die op die leeftijd veel minder ver was.

28 februari 2020 om 00:24

Daar ging het hele interview niet eens over, het gaat om het feit dat je bij Gravenberch niet echt een iets ziet van, zo dat wordt een grote speler en bij Mo wel.

28 februari 2020 om 08:38

En Perez had, als oud-prof, veel beter moeten weten dan een menneke van zeventien op die manier neer te zetten. Daarbij kan Gravenberg nog heel erg groeien. Ik zeg niet dat het sowieso zal gebeuren, maar hoeven alleen maar te kijken naar de carrieres van bv Kluivert en v. Nistelrooij. De een was op z'n achttiende al een wereldster, de ander speelde toen nog bij FC Den Bosch en ging na vier jaar pas naar Heerenveen. Wat Perez heeft gedaan is goedkoop willen scoren over de rug van een jochie.

Gravenberg en Babel hebben meer talent dan dat Perez ooit gehad heeft. Perez is echt antie Ajax en als analist zit hij er vaak naast.

27 februari 2020 om 23:58

Je kan Perez natuurlijk best een vervelende kerel vinden maar Babel heeft nog geen enkele fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Gravenberch laat voorlopig ook weinig speciaals zien, maar die mag wel wat minder hard worden aangepakt vind ik.

Tja de bal 60 keer verliezen en teveel lopen met de bal heeft niets met het team te maken, Gravenberch is een speler die de bal aanneemt en minimaal 3 seconden nodig heeft voordat hij door heeft wat er om hem heen gebeurt. Te vroeg gebracht helaas en daar mag je de Ten Hag wel voor aankijken als je Marin/alvarez ook hebt. Wat betreft Babel dat is wel echt bedroevend om naar te kijken en kapitaalvernietiging omdat Lang/traore beter zijn dan hem.

Tuurlijk Gravenberch is pad 17. Die hoort nog niet in Ajax 1 te staan. Mooie speler om te zien. Maar niet nog zoveel leren. Hij loopt inderdaad teveel met de bal waardoor hij de vaart eruit haalt. Eenmaal aan het einde van zijn beloop met de bal geeft hij een tikkie terug of breed bewaar zijn medespeler er vervolgens ook niets mee kan. Hij verdedigt slecht bij balverlies. Loopt slecht of niet terug en gedraagt zich als een toeschouwer. Creatief is hij ook niet. Maar goed. Over 2jaar moet hij er staan. Hopelijk in een beter elftal dan vanavond. Babel lekker terug naar Turkije. Heb je helemaal niets aan. Is niet geschikt voor het verfijnde spel dat Ajax normaal gesproken speelt. Schuurs , Danilo, Eiting ,Ekkelenkamp, Huntelaar, Marin,Alvarez,Labyad, Pierie,Varela. allemaal afscheid van nemen.

Perez heeft gelijk.... het is kwalitatief erg mager allemaal. Een 33 jarige die er niets meer van kan staat de jeugd in de weg. Overmars heeft gewoon slecht ingekocht.
Nee wij zouden geensper van dit Ajax hoeven hebben.... of slechts voor de bank!

28 februari 2020 om 04:29

Als je meerdere jeugdspelers gaat inpassen, heeft het gevolgen voor het algemene niveau in het veld en daarnaast de sfeer en balans in de groep. Met reden zijn er meerdere ervaren spelers nodig voor een bepaald niveau en gedrag. Ook al is babel voetbaltechnisch misschien op zijn retour, hij heeft een grotere rol van betekenis voor het elftal en de groep. Ervaren spelers hebben niet voor niets een mentorrol.

Ik verwacht van Voetbalzone dat zij haar informatie wel juist heeft. Beide spelers zijn in 2002 geboren. De ene in februari de andere in mei. Overigens zijn beide spelers qua voetballeven nog kuikens. Dat hun club het nodig/ vroeg genoeg vindt om ze voor de leeuwen te gooien kan ze niet aangerekend worden In ieder ander volwassen voetballand worden dit soort spelers geleidelijk gebracht. In Nederland vinden wij dat zij er al moeten staan. Sterker nog ze moeten de kar trekken pfffffff

Ik snap niet dat mensen hier vinden dat Gravenberch minder hard aangepakt moet worden. Die jongen heeft nu in het nieuwe jaar al een stuk of 7 wedstrijden basis gestaan? Zakte tegen Sparta Groningen, Getafe en Heracles volledig door het ijs. En tegen ADO PSV en Vitesse was het ook allemaal erg matig

En dan hoor je die Koert Westerman na zijn wissel zeggen ''wat een fantastische wedstrijd heeft hij gespeeld zeg!'' En dat was geen satire...

Wat onzin geklets allemaal, Babel kan toch geen potten breken in zijn eentje voorin. Zou Messi ook niet kunnen. Ajax heeft door de vele blessures niks kunnen brengen....klaar!
Rare praatjes door showmakers op tv neem ik niet serieus.

Toptalenten vergelijken met elkaar zegt ook al weer iets over de intelligentie. Het zijn 2 verschillende spelers met ieder zijn eigen kwaliteiten!

Het ligt niet geheel aan Gravenberch want het jochie is pas 17 en die kale trainer geeft em een basisplaats op een van de moeilijkste plekken in een elftal. Hier moet je spel maken, verdelen e.d. Door de verwachte aanvallende instelling van Ajax speel je bovendien met heel veel ruimte in je rug en is balverlies vaak dodelijk! Jochies als hem stel je normaliter een kwartiertje op als je al op een veilige voorsprong maar die zgn. toptrainer van ons verbaast mij iedere keer met zijn verkeerde keuzes! Neem bv. die roze suikerspin uit Turkije, zijn beroerde aannames, struikelend over zijn eigen bij acties in de kleine ruimte! Ik vond zijn aanstelling bij Ajax al vreemd want als je hem in het Nederlands elftal zag schutteren snap ik trainers als Koeman en ten Hag al helemaal niet meer!
Geen enkele toegevoegde waarde voor Ajax maar wel iedere wedstrijd een basisplaats.
Hoop van harte dat dit het laatste seizoen is voor die kale trainer, krijg spontaan heimwee naar Peter Bosz!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren