Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez oppert rigoureuze ‘Griekse maatregel’ om supportersgeweld te bestrijden

Laatste update:

Kenneth Perez walgt van het vele supportersgeweld in Nederland, zo laat hij blijken in de studio bij ESPN. Met name afgelopen weekend in de play-offwedstrijden was het een aantal keer behoorlijk raak, met name tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles (1-2 na verlenging). Volgens Perez zit er niets anders op dan bikkelhard op te treden, het liefst op ‘de Griekse manier’.

Het ging zondag lange tijd goed op het veld in Stadion Galgenwaard, tot vlak voor tijd. Toen Utrecht nog met 1-0 leidde, ontstond er plotseling een vuurwerkgevecht tussen twee vakken in Stadion Galgenwaard. Het thuispubliek en de bezoekers gooiden over en weer vuurwerk, waarop scheidsrechter Allard Lindhout besloot het duel te staken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Perez heeft geen goed woord over voor de wangedragingen van de supporters. “Los van alles wat ze roepen… Ze sturen fakkels een vak in waar medemensen dicht op elkaar zitten. Dat vinden zij een goed idee. Weet je wat we doen: we gooien vuurwerk naar de medemens, omdat hij toevallig voor een andere club is. Dan ben je zó gestoord!”, aldus de analist.

Perez vindt dat er nog hardere maatregelen moeten komen om dit soort wangedrag te bestrijden. “Je bent er bijna aan toe dat je zegt: we gaan wel een halfjaar zonder publiek voetballen", is Perez duidelijk. "Ik zeg nog in de rust: goede sfeer. Maar dan wordt het spannend en komt alle idioterie naar voren.”

Presentator Milan van Dongen stelt voor om zonder uitsupporters te gaan spelen, maar dat lijkt Perez niet genoeg. Daarna wordt namelijk de vergelijking getrokken met Griekenland, waar twee maanden lang wedstrijden in lege stadions werden gespeeld vanwege de ongekende supportersrellen.

“Nu gaan we zeggen dat het in dat soort landen erger is? Er wordt daar vuurwerk in de vakken gegooid, en wat gebeurt er hier vandaag?" Nordin (Amrabat, red.) zegt dat er na die twee maanden zonder publiek niets noemenswaardigs is gebeurd, maar het is een keuze die je eigenlijk helemaal niet wil maken", stelt Perez.

“Voetbal an sich is heel mooi. Alles eromheen is zo misselijkmakend. Op een gegeven moment moet iemand zeggen: tot hier en niet verder. Halfjaar zonder publiek, zoek het maar uit”, besluit hij.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik stel voor dat het vak van de relschoppers wordt leeggemaakt. Elke individu wordt vastgelegd en mag twee maanden geen wedstrijd meer bekijken in het stadion. Ook de mensen die niets hebben gedaan. De sociale controle moet terug het stadion in. Supporters moeten elkaar direct intern aanpakken als er mafkezen dreigen te ontsporen.

27 mei 2024 om 09:43

Als ik met mijn zoontje van 10 in een stadion zit spreek ik die randdebielen niet aan. Klinkt heel mooi, maar de clubs moeten veel strenger optreden. Die verantwoordelijkheid kun je niet bij mede supporters wegleggen.

27 mei 2024 om 09:55

Wat mij gisteren (en overigens ook bij andere onvriendelijke pitch invasions) opviel: al die gasten die op het veld komen, worden allemaal zo snel mogelijk terug de tribune opgeduwd. Zodat ze weer lekker snel op kunnen gaan in de zwarte massa. Ik denk dat het tijd wordt om deze jongens eerst even op het veld vast te houden en ze een voor een duidelijk herkenbaar op de foto te zetten. Daarna individueel straffen. Ja, daar heb je ook de overheid voor nodig. Maar het wordt ook hoog tijd dat die een serieuze rol gaat pakken in dit probleem, want dit is geen voetbalprobleem maar een maatschappelijk probleem.

27 mei 2024 om 09:44

Aan je laatste zin te zien heb je nog nooit in een vak met fanatieke supporters gezeten. Ben het verder wel met je eens

27 mei 2024 om 10:50

Even een correctie dat zijn geen supporters dat zijn debielen die de clubs een slechte naam geven , a je hoort niet op het veld te komen en b geen vuurwerk mee te nemen en zijn genoeg manieren om je club aan te moedigen , plus dat ik vind dat de harde kern van een club zich veel te belangrijk vinden . Op zouten met dat gajes wat gisteren weer een wedstrijd verpestte voor de rest van de toeschouwers

27 mei 2024 om 11:35

En als diezelfde kerels een mooie tyfo maken of een leuke sfeeractie dan zijn we er als supporters en club heel trots op.

Door vaak zowat het meest fanatieke deel van de aanhang weg te zetten als ‘geen supporters’ negeer je het hele probleem gewoon.

27 mei 2024 om 09:46

En als iemand er iets van zegt en een geweldig pak slaag krijgt dan staan de reacties hier weer vol dat het dom is doorgesnoven gekkies aan te spreken. Wat het helaas ook gewoon is.

Wat echter wel zou moeten veranderen vind ik persoonlijk is het probleem niet ontkennen. Vaak wordt er gezegd “dit zijn geen supporters”, terwijl clubs wel heel trots zijn op de sfeeracties die diezelfde groepen uitvoeren. Weg met die selectiviteit. Je kan niet gaan cherrypicken en de ene actie van zo een groepen toejuichen en de andere afdoen als een actie van “niet-supporters”.

27 mei 2024 om 10:28

Klopt het inderdaad dat dit exact dezelfde mensen zijn? Mensen die uuuren steken in het maken van een enorm spandoek om het vervolgens in de fik te steken?
Het zou zomaar kunnen, maar ik wil wel een beetje uitkijken met het over een kam scheren van iedereen die in een bepaald vak zit. Dat is net zo slecht als cherrypicken.

27 mei 2024 om 11:31

Het zijn niet allemaal 1-op-1 dezelfde kerels natuurlijk. Maar die mannen van de harde kernen zijn zeer begaan met een club, maar vaak ook het tegendeel van lieverdjes.

27 mei 2024 om 10:08

Kom op zeg, met dat soort relschoppers valt echt niet te praten. Lekker makkelijk praten vanaf de bank.

27 mei 2024 om 12:12

En dan? Dan spreek jij iemand aan en dan gaat die gozer met zijn vrienden verhaal bij jou halen en dan trappen ze je het ziekenhuis in. Zulke gasten zijn het. Ik ben er niet om anderen op hun gedrag aan te spreken. Dat moet de club/politie doen.

27 mei 2024 om 14:50

Probleem is dat de grootste mafkezen zelf niets gooien, de boel opnaaien en eronder uitkomen omdat ze niks gedaan hebben. Je straft altijd de verkeerde. Als je ze gaat vastleggen vinden juist die mafkezen weer een weg om het stadion in te komen. Ga maar eens echt kijken hoeveel er zonder kaartje of Seizoenskaart of met stadionverbod alsnog gewoon in het stadion zitten. Sociale controle helpt niet want de echte mafkezen zijn de baas in het vak. Niet de bekergooiers of de voorwerk schietende. Maar aanpakken moet, dat ben ik met je eens. Maar zoek waarmee je ze het hardst hebt. Punten in mindering? Heel zwaar maar misschien gaan de clubs dan wat strenger optreden bij binnengaan stadion. Vuurwerk en allerlei andere dingen liggen al klaar als men het vak ingaat. Ook daar moet naar gekeken worden.

Gewoon keihard aanpakken die randdebielen. Vakken een heel seizoen dichtgooien. Niet normaal daar...

27 mei 2024 om 10:36

Heerlijke dooddoener altijd: keeeeeeeeeihard aanpakken

27 mei 2024 om 11:05

Kan wel dooddoener zijn, maar het wordt niet gedaan. Staan gasten op een politiebus de voorruit eruit te stampen en ze lopen gewoon weg. Er wordt niets aan gedaan. Zolang er niet hard wordt aangepakt zal dit altijd geroepen worden.

27 mei 2024 om 13:44

MC.significant heeft hier gewoon gelijk en jij niet. Er wordt altijd maar geroepen op "keihard aanoakken". En dat wordt ook steeds meer gedaan. We krijgen steeds hardere straffen. Er wordt al hard aangepakt. (En dit wordt gaat ook alleen maar geroepen worden, tot dat je het niet mag roepen en realiseert wat vrijheid is). Misschien is het dan ook niet de oplossing om maar "keihard aan te pakken"

Pak nou eens die individuen keihard aan in plaats van de tienduizenden mensen die elke week met veel plezier naar het stadion gaan en zich wel normaal gedragen de dupe te laten worden. Bovendien bewijst Griekenland wel dat zo een keiharde maatregel werkelijk niks uithaalt, want rellen zijn er nog aan de orde van de dag.

27 mei 2024 om 13:46

Exact. "Hard aanpakken" is een dooddoener die iedereen maar schreeuwt 'want ik doe nooit iets kwaad'.

Ja, laten we tienduizenden mensen duperen omdat 200-400 man losgeslagen is van alle realiteit. Ik denk dat we eerst eens moeten kijken wat precies de maatregelen zijn die het wangedrag van deze groeperingen (bij elke club) moeten stoppen. Wordt er genoeg gedaan? Welke rol nemen de clubs? Welke rol neemt de overheid? Zijn er genoeg mogelijkheden of moet er iets veranderen zodat dit probleem bij de wortels aangepakt kan worden?

27 mei 2024 om 12:49

Welke rol nemen clubs. Lol, letterlijk elke club laat z'n oren hangen naar de harde kern van hun supporters. Clubs zijn bang voor hun eigen fanatieke fans. Dat is al jaren zo. Als je iets wilt veranderen zal dat in eerste instantie via de overheid moeten. Duidelijke regels opstellen met individuele torenhoge boetes. Volledige gezichts bedekking? 2000 boete. Vuurwerk gooien? 5000 boete + 2 jaar stadion verbod. Zet maar camera's neer bij het fanatieke vak. Binnen een jaar heb je de stumpers die dit doen er individueel uitgepakt. Ze voelen zich sterk in een groepje maar als je ze individueel in hun portemonnee raakt is het snel afgelopen met deze onzin, dat weet ik wel zeker.

er zijn zoveel dingen te bedenken om het stadion vol te krijgen zonder gedoe.
maar ja, dat kost geld en veel inzet (van beveiligers/politie).
want na gisteren en ook excelsior-ado, vraag ik me weer af hoe er altijd vuurwerk het stadion in komt.
hier wordt duidelijk niet grondig genoeg op gecontroleerd, en dat snap ik enigsinds, die beveiligers hebben geen zin om iedereen te fouilleren etc.. geen tijd voor.
daarnaast, zou elk persoon alleen op kaartje op zijn eigen naam het stadion in mogen, ook gewoon identificeren bij ingaan van het stadion. Als er dan nog kwetsende spreekoren/dingen op het veld worden gegooid gewoon een heel seizoen die supporters niet meer toelaten bij uitwedstrijden.

maar goed, zo kan je nog brainstormen voor uren met maatregelen, we weten allemaal dat niks gaat veranderen behalve wat krachttermen en statements van de bobo's en politici.
want uiteindelijk zijn het allemaal te dure maatregelen, en wanneer het om geld gaat...

27 mei 2024 om 10:07

Beveiligers kennen over het algemeen de ultras en die gaan ze dan gewoon schijn fouilleren. Wordt gewoon van te voren gecommuniceerd tussen beveiliging en ultras

27 mei 2024 om 10:10

Bij Utrecht zijn de beveiligers jongens die eerst ook harde kern waren. Maar die meppen nu op hun oude vrienden in. Ongekend. Soort Balkan mentaliteit

27 mei 2024 om 10:20

En vind je dat negatief?

27 mei 2024 om 10:24

Ga ik geen mening over geven.
Maar weet wel dat het veel onderlinge vechtpartijen gaat opleveren as seizoen.

27 mei 2024 om 10:43

Ik vind het wel negatief, beveiligers horen zich profwssioneel te gedragen en daar hoort je eigen supporters in elkaar slaan niet bij. Daarnaast zorgt het er alleen maar voor dat er steeds vaker ongeregelheden gaan komen

27 mei 2024 om 11:02

Dat je enigszins verandert is normaal na verloop van tijd, maar dat je aan de kant van de politie gaat staan en op je eigen vrienden in gaat slaan…. Alle perken te buiten imo.
Maar wordt wel geregeld

27 mei 2024 om 11:03

Als je de feiten niet kent, kan je beter ook niet reageren. Het is geen geldkwestie. Sowieso bizar dat je de schuld bij de politiek legt en niet bij die doorgesnoven kansenparels. Het is een feit dat er bij de politie grote tekorten bestaan, net als in de beveiligingsbranche (zelfde vijver). Met een zak geld, trek je niet opeens een blik agenten open. Los daarvan vind ik het van de zotte dat we maar moeten verwachten dat de politie dit oplost/faciliteert (net als die snelwegblokkades). Individueel straffen lukt niet goed om verschillende redenen, dus dan maar categoriaal straffen. En laat de clubs maar maandelijks betalen voor die bizarre politie inzet. Clubs hebben bakken met geld, maar de belastingbetaler mag hun zooitje ongeregeld gaan bekostigen.

27 mei 2024 om 11:12

De clubs hebben geen bakken met geld, kom je hier nou bij? En in het stadion betaalt de club het qua beveiliging.
Buiten gewoon de politie…. We gaan kroegen toch ook niet laten betalen als er gevechten zijn op straat na sluitingstijd

27 mei 2024 om 11:30

Zo lang een gemiddeld salaris van een speler zwaar boven de Balkenendenorm zit mag je toch wel spreken van het feit dat clubs bakken met geld hebben.

27 mei 2024 om 11:41

Ben het eens met het eerste deel van je verhaal waarin je stelt dat een zak geld dit niet oplost. Er is simpelweg een tekort. Dat gezegd hebbende is dit juist wel de verantwoordelijkheid van de instantie met een geweldsmonopolie. Of mogen we als burgers deze zaken ook maar op gaan lossen? Ik kan je namelijk gerust vertellen wat er dan gebeurt:

1. er ontstaan onderlinge vechtpartijen
2. vechtpartijen/ ruzies vinden een vervolg buiten het stadion
3. er zal onderzoekswerk nodig zijn als iemand aangifte doet omdat die een aantal klappen ontvangen heeft om de oorzaak duidelijk te stellen
4. er zal opsporingswerk nodig zijn
5. er zal gehandeld moeten worden n.a.v. het opsporingswerk

Het categoriaal straffen heeft in het verleden ook aangetoond niet te werken en ik vertik het gestraft te worden door een stel hersenlozen. T.b.v. normalisatie is dit in mijn ogen ook totaal niet de juiste weg die we als maatschappij in moeten slaan.

Wat mij betreft wordt er door de clubs flink geïnvesteerd in een cameranetwerk dat sluitend werkt. Bij binnenkomst wordt je gesignaleerd en bij excessen kun je er zo uitgepikt worden. Bij binnenkomst verplicht geen gezichtswerende kleding om je te koppelen aan het toegangsbewijs.

Stelselmatig uitbannen van dit soort uitschot is de enige manier om te normaliseren. Collectief straffen niet.

27 mei 2024 om 11:50

Je kan als club zijnde zoveel meer dan achterover leunen, de slachtofferrol aannemen en naar de overheids wijzen. Een club is als goed huismeester verantwoordelijk voor wat ze binnen laten. De controle aan de poort is gewoon veel te beperkt en de controle in het stadion net zo. Alles dat laveloos of doorgesnoven met fakkels aankomt zetten wordt in de eerste instantie al doorgelaten. Kap daar gewoon mee. Gooien ze dingen op het veld, zuur voor je: netten spannen. Komen mensen op het veld, jammer: grachten en hekken plaatsen. Clubs lijken wel eens te vergeten dat dit simpelweg hun eigen supporters zijn. En als je die niet wil, moet je ze zelf weren.

27 mei 2024 om 12:23

Daar ligt een gevaar Westend. De stewards die de controle uitvoeren zijn namelijk verantwoordelijk voor het inschatten of iemand wel of niet binnen mag. Er is gebleken dat de harde kernen deze stewards ofwel persoonlijk kennen, ofwel hebben benaderd/ geïntimideerd om ze toe te laten. Ik zou de verantwoordelijkheid voor het wel/ niet toelaten juist weghalen bij hen aangezien dit systeem zo lek als een mandje is.

27 mei 2024 om 13:12

Een steward die iedereen met alle middelen naar binnen laat is dan niet geschikt voor zijn functie. Als je alleen maar dat soort gasten aan de poort hebt staan, dan moet een club de stewards maar collectief ergens bij een G4S inhuren. Het gaat misschien mis op de tribunes, maar het begint al ver daarvoor in de preventie.

27 mei 2024 om 13:44

Stewarts zijn vaak vrijwilligers, waar een groot tekort naar is in de samenleving. Ik zou niet durven zeggen dat inhuren zomaar mogelijk is (capaciteit), maar dat zou een oplossing kunnen zijn ja.

27 mei 2024 om 14:48

Aa vrijwilligers, is dat zo. Nou in een branche waarbij men gemiddeld 10x modaal kan verdienen is het misschien niet verkeerd om daar dan ook maar een organisatie voor in te huren. Misschien dat je bij een grote club al richting de 100x modaal kan gaan. En mochten die organisaties nog niet bestaan, zie ik een behoorlijke marktkans.

Kom uit de WW en ga werken voor Woenselaar en Westend (ww). Stewards voor een prikkie

27 mei 2024 om 15:40

De meeste wel. Vaak heb je nog een soort van coördinator daarboven die wel in dienst van de club staat met de benodigde papieren. Maar die staan zelf pas bij escalatie aan de voordeur.

Geen idee eigenlijk hoe dat zit haha, maar vind je idee leuk. En er valt genoeg voor te zeggen dat de huidige vrijwilligers niet voldoen.

Wanneer het medicijn is niets doen en symptoombestrijding, verandert er niks. Gewoon op de Engelse manier. Daar ligt een draaiboek voor klaar. In de huidige PL gebeurt tegenwoordig volgens mij bijna niets noemenswaardig. Het kan dus wel, maar dan moet je dat ook echt willen. En tot nu toe is dat niet het geval. Terzijde, volgens mij moet er direct worden gestaakt bij op het veld gooien van bekers, flesjes, etc. Nou, in de laatste minuten in Utrecht lag het veld zowat vol. Niet gestaakt. Ik snap de verantwoordelijken wel, er was weinig speeltijd, dus laten we maar doorgaan, dan hebben we het maar gehad, maar wat doe je nu een volgende wedstrijd? Het blijft dus gewoon een probleem dat niet wordt opgelost…

Het werpt in Griekenland in ieder geval aardig zijn vruchten af dat systeem.

Dit hele gedoe is gewoon simpel op te lossen. Harder straffen, voor het leven verbieden, een meldplicht koppelen aan een megaboete als je niet komt en een x aantal jaar niet in een bepaalde straal komen van het stadion van je cluppie en van de toenmalige tegenstander. En verder wegwezen met die Perez. Die man kunnen we toch nooit meer serieus nemen na dat gedoe met de grens? Belachelijk dat het alsnog een podium krijgt.

27 mei 2024 om 10:34

Ja Feliz, heel erg simpel. De gevangenissen zijn te vol, maar jij wilt elke week er nog eens 2000 man bijzetten. Het is inderdaad simpel, maar dan heb ik het wel over de kortzichtigheid.
Jouw oplossing vergt zoveel geld en zoveel inzet van de politie, dat is met de huidige werkdruk niet te doen.
Harder straffen is ook een farce en zo populistisch. Doe ff een rondje om de wereld en kijk waar ze het hardst straffen. Leg even de crime rates ernaast en je hebt zo in de gaten dat het toch niet zo simpel is als je denkt.

27 mei 2024 om 10:40

Bukele in El Salvador heeft anders in korte tijd het land heel erg veilig gemaakt door rigoreus alle bendeleden op te sluiten. Maar linkse mensen zien criminelen als slachtoffer, en normale burgers als offer voor hun idealen, die mogen namelijk genieten van de draaideurcriminelen.

27 mei 2024 om 11:15

Dat is altijd wel lekker, een extreem voorbeeld nemen om de vergelijking te trekken totaal om alle context heen met als conclusie: 'kijk het werkt'. In El Salvador heb je het over echte levensgevaarlijke bende-oorlogen en de militaire wijze van optreden (plus het kiezen van eigen rechters door Bukele) zorgt alsnog voor een oorlog waar nogal wat doden vallen. Dat is toch niet te vergelijken met hier een keer voetbalongeregeldheden? Je kan toch geen gewapende militaire eenheden de tribunes op sturen die op scherp mogen schieten?!

"harder straffen" is simpelweg een rechts populistische kreet die inhoudelijk niks betekend. Meldplicht en vastzetten, daar is momenteel helemaal geen mankracht voor. Nog hogere boetes toeschrijven aan mensen die dat toch niet kunnen betalen helpt ook niks. Ik vind nog steeds dat de clubs zelf eens wat mogen doen. Die zouden in de coronatijd gezamenlijk met een plan van aanpak komen. Weet je dat nog? Is he-le-maal niks mee gebeurd.

Enige waar ik het mee eens ben: weg met die zure Perez

27 mei 2024 om 11:34

@grasnaaier: je hoeft ze niet allemaal in de gevangenis te zetten. Laat ze op wedstrijddagen mooi taakstraffen uitvoeren een heel seizoen lang. Onderzoek van universiteiten van Rotterdam en Leiden heeft daarbij aangetoond dat een taakstraf in plaats een detentiestraf ook bijdraagt aan een lager recidiverisico.

27 mei 2024 om 11:37

Serieus wel een goed idee trouwens. Hebben we ook nog wat aan

27 mei 2024 om 19:07

Het is inderdaad gewoon heel simpel. Waar zeg ik dat men opgesloten moet zitten? Je moet de clubs en het individu harder aanpakken. En hoe kan je iemand hard aanpakken dat het ook echt wordt gevoeld. FINANCIEEL. En als je dan ook levenslang stadionverboden gaat uitdelen dan moet jij eens zien hoe snel je van dit gezeik bent. Je doet je naam eer aan. Eerst lezen voor je het gaat hebben over kortzichtigheid. Precies jouw denken is hetzelfde probleem bij degene die dit clubje mensen moet aanpakken. Ze durven niet! Altijd maar meedenken en coulance tonen.

27 mei 2024 om 10:38

Helemaal eens, gewoon gevangenissen bijbouwen, en tijdelijk minder 'vrije' uurtjes (waar geen personeel voor is), en gewoon extra bed in elke cel zetten. D66 rechters vervangen. Na een paar maanden zal het al een stuk rustiger zijn voor de politie en de normale burgers.

27 mei 2024 om 11:16

Komen chronisch huizen en personeel tekort en jij wil in plaats daarvan gevangenissen bouwen en het tekort aan mensen inzetten in het huis van bewaring? Lijkt me goedkoper om dan maar heel het voetbal af te schaffen, want de prio's liggen momenteel wel ergens anders lijkt me

27 mei 2024 om 12:14

Zoals ik al schreef, tijdelijk extra bed in elke cel. Daarnaast soberder regime, dus langer in de cel opgesloten zitten, en minder tijd rondlopen overal. Die 'vrije' tijd kost veel meer mankracht heb ik gelezen. De gevangenis mag heus wel iets minder leuk zijn, zonder dat het direct een Guantanamo Bay is.

Er zijn de afgelopen jaren allemaal gevangenis gesloten, sommigen zullen waarschijnlijk nog leeg staan, dus je hoeft niet direct veel bij te bouwen. Desnoods gebruik je tijdelijk soldaten als personeel.

Maar technocratisch links gooit altijd maar met regeltjes en overdreven rechten voor criminelen, die alles duurder maken. Zelfs mensen met geweldsdelicten en 4 jaar gevangenis straf zijn op vrije voet gesteld, door het tekort. Dat is OOK heel erg, en daar mag met wel iets creatiever oplossingen voor bedenken.

27 mei 2024 om 13:17

Je doet lijken alsof een gevangenis een viersterrenhotel ervaring is momenteel. Nu ben ik voor werk en school al een aantal keer in een gevangenis geweest, en van dat beeld klopt vrij weinig. Het is gewoon een sobere bedoeling en dat 'vrij rondlopen' is niet alsof men huppelend door een (afgesloten) park danst. Al zou je die gasten de helft van de tijd maar buiten laten, dan heb je alsnog evenveel bewaking nodig. Het is namelijk al allemaal behoorlijk onderbemand.

Ik weet verder ook niet of je het nieuws een beetje volgt, maar die soldaten hebben weer voor andere dingen nodig. Het schijnt nogal onrustig te zijn in de wereld. Een soldaat is verder ook geen gevangenisbewaarder. Dat is een hele andere functie.

Eens met Perez, je kunt het onderhand niet meer verkopen aan de burger. Er blijven zoveel zaken liggen bij de politie en de politiemensen ansich lijken overwerkt. En toch mag er iedere week opnieuw een peloton aan agenten de straat op om bij Vitesse, of welke andere club, de boel in goede banen te lijden.. wat een verspilling van materiaal en mensen.

27 mei 2024 om 10:14

Je verwacht dat het probleem op miraculeuze wijze verdwijnt zodra deze jongens niet meer in een stadion mogen komen? Dat het na twee voetballoze maanden ineens brave burgers geworden zijn die in het gareel lopen? Dat ze zich in die twee maanden niet op andere plaatsen gaan misdragen?

27 mei 2024 om 10:24

Oh zeker niet, maar het zou denk ik wel schelen als ze zich niet meer met duizenden kunnen samenscholen. Mensen durven veel als ze zich kunnen verschuilen in een menigte. Daarnaast is er een verschil tussen willekeurige gekken aan moeten pakken, of wekelijks 10 bijeenkomsten van duizenden idioten in goede banen leiden. Vind dat je dat financieel niet kunt vragen van de bevolking, en fysiek niet van onze politiemensen.

27 mei 2024 om 10:26

Maar je bent cynisch lees ik Berry, vertel jij eens hoe je dit probleem aan zou willen pakken, erg benieuwd!

27 mei 2024 om 10:32

Fysiek niet kan vragen van onze politiemensen? Doen waarvoor ze opgeleid zijn en betaald krijgen? Financieel niet van de bevolking? Het lijkt me niet dat de bevolking bepaalt op welke manier publieke diensten ingezet worden. Zo kan ik namelijk ook wel legio zaken bedenken om te gaan verbieden, zodat ziekenhuizen, politie en brandweer het wat rustiger krijgen.

Als we zaken gaan verbieden waar politie-inzet nodig is om het in goede banen te leiden, dan wordt er een mooie precedent geschept.

27 mei 2024 om 10:49

Vind ik niet mee, die mensen zijn door verschillende redenen chronisch onderbezet. Serieuze zaken blijven liggen omdat ze ieder weekend op de been moeten voor dit soort stompzinnige dingen. En van de bevolking vind ik inderdaad ook niet, de armen onder ons hebben steeds meer moeite om eten te kopen, maar ondertussen word het geld wekelijks over de balk gesmeten omdat tokkies hun wekelijkse knokpartijen moeten kunnen hebben.

Je laatste punt zie ik niet zo, dat word namelijk wel vaker gedaan. Als de praktijk laat zien dat iets niet werkt, moet je er gewoon mee stoppen. Althans, dat vind ik dan.

27 mei 2024 om 11:02

De stadions dichtgooien gaat werkelijk niks veranderen aan de situatie van de armen in Nederland en de chronische onderbezetting zal ook blijven.

Verder wordt er nu net gedaan alsof voetbalwedstrijden enkel publieke middelen kosten, terwijl het natuurlijk ook gewoon geld in het laatje brengt van de overheid die ze weer kunnen besteden.

27 mei 2024 om 11:28

Los van belastingen en mogelijk wat aanzien voor de stad, maar de rest van het geld gaat toch gewoon naar (commerciele) stadions, clubs, cafes, openbaar vervoer, commerciele tv zoals Espn?

27 mei 2024 om 11:51

@maxxii Ik ben inderdaad cynisch ten opzichte van de roep om draconische maatregelen, omdat ik daar gewoon geen heil in zie. Het is symptoombestrijding, terwijl dit een diepgeworteld cultuurprobleem is in onze maatschappij. Dat ga je in mijn ogen niet oplossen door tienduizenden mensen te straffen door stadions op slot te gooien, terwijl het gaat om een groep van enkele honderden raddraaiers. Jongens die bewust op zoek zijn naar problemen. En als dat niet in een stadion kan, dan zoeken ze wel andere plekken op. Denk aan de protesten die uit de hand liepen, de avondklokrellen. Ook daar zaten de beroepsrellers tussen.

Hoe het dan wel op te lossen is? Daar heb ik natuurlijk geen panklaar antwoord op. Want als Onsberry op Voetbalzone dat kan verzinnen, dan hadden we dit probleem natuurlijk al lang en breed aangepakt. Maar ik ben wel sterk van mening dat de bestaande set aan maatregelen om te handhaven niet voldoende is en de bestaande mogelijkheden ook bij lange na niet voldoende wordt ingezet. Maar handhaven kost geld, dus roepen we vanaf de zijlijn allemaal dat het idioten zijn die keihard aangepakt moeten worden. Maar ondertussen gebeurt er nauwelijks iets en ettert het probleem door en wordt het alleen maar groter en moeilijker om in de toekomst nog op te lossen.

Om nou het Griekse model te volgen... kwam daar niet laatst een voorzitter het veld op met een pistool?

Pas een wedstrijd mogen bezoeken met een vog en die kwijt zijn als je hebt lopen rellen. Of mis ik hier iets wat onmogelijk qua wetgeving zou zijn? Oprechte vraag

Met pijn in het voetbalhart kijk ik telkens naar alles wat er gebeurd. Ben best bereid om even op mijn tanden te moeten bijten om een langdurige oplossing te hebben. Maar zou dit het dan zijn? Sowieso individuen harder straffen, zorgen dat ze makkelijker te pakken, echt keihard aanpakken. Zoals gister bij Fc Utrecht. Iedereen die op t veld loopt opsporen al zijn het er 200, allemaal 10 jaar verbod geven.

27 mei 2024 om 11:24

Maar waarom zou je daarmee moeten wachten op een beslissing van de overheid? Het is toch verdorie je eigen stadion en je eigen supporters?! Als Utrecht deze gasten en ongeregeldheden serieus niet meer wil, kunnen ze dat volgende week al hebben opgelost.

Helemaal eens. Maar niet alleen tegen hooligans. Ook tegen de demonstranten die dingen slopen, zoals bepaalde Palestina supporters, mensen die op de weg gaan liggen, mensen die kunststukken besmeuren, fietsendieven, etc. Maar in Nederland wordt er weinig opgetreden, en zijn de straffen flut. Niet gek dat dan ook in de voetbalwereld de zaak ontspoord.

Vind het wel wat kinderachtig dat we nu massaal wijzen naar overheidsdiensten die er wat mee moeten doen. We hadden in coronaitjd nog een afspraak tussen clubs, knvb en de overheidsinstanties. Weten we dat nog? De stadions mochten weer open, maar dan moest er een plan van aanpak komen hoe de clubs het supportersgeweld wilden gaan oplossen. We hadden toen zelfs supporters die elkaar met bijlen te lijf gingen. A fijn de stadions mochten weer open, en waar is dat plan van aanpak gebleven? Daar is gewoon (weer eens) helemaal niks mee gedaan. Een club is als huismeester toch zeker ook zelf verantwoordelijk wie en wat ze binnen halen? Pak je verantwoordelijkheid en voed je supporters op! Die dooddoener 'dit zijn geen supporters', is namelijk niet waar. Of je het nu wil of niet, ook dit zijn je supporters. Wil je ze niet, dan moet je daar als club tegen optreden. Niet steeds die slachtofferrol aannemen en naar politiediensten of ambtenaren wijzen. Clubs verdienen genoeg, doe wat aan je leden

Gewoon uitsupporters verbieden.
Dan heb je nergens geen gesodemieter meer en je houd de kosten qua politie inzet laag.

Individueel zeggen deze jongens bijna allemaal.hetzelfde op de echte oproepkraaiers na. Het groepsgedrag stimuleert elkaar gek te doen. Het is een fenomeen onder groepen. Niet eens de groep voetbalsupporter. Bij bijvoorbeeld motoren, betogen, demonstraties, feesten gebeurt hetzelfde. Dit krijg je niet gemanaged. Door de juiste 'leiders' eruit te filteren en in gesprek te raken is er een miniem.kansje op verbetering
Verder zal het zo blijven. Leuk hoor cultuur

27 mei 2024 om 12:11

Ohja en onderschat de rol van alcohol niet. Velen kunnen hier niet mee omgaan

In plaats van stewards een paar soldaten met mitrailleurs neerzetten om beetje af te schrikken kan geen kwaad denk ik. Verder wellicht gewoon jaartje alleen kinderen toelaten in stadions om een signaal af te geven.

27 mei 2024 om 13:32

Afhankelijk van de context en de manier waarop politie opereert zal jouw voorstel eerder het gevoel van onveiligheid en spanning oproepen dan preventief werken. En als je, zoals je voorstel, soldaten gaat neerzetten bij wedstrijden waar alleen kinderen worden toegelaten denk ik dat het je doel compleet mist

Wordt het niet gewoon tijd dat we eens gaan kijken hoe we dit nou echt moeten gaan aanpakken. Dit probleem speelt als jaren, en is erger geworden sinds Covid. Sinds de stakingen vanwege de nieuwe regels van de KNVB is het wel een stuk beter, maar dit gebeurt helaas nog te vaak, heb ook niet het gevoel dat deze mensen überhaupt gestraft worden

Grappig. Keihard aanpakken kan niet juridisch gezien. Moet je individueel bewijs voor hebben op z’n minst. En dan komt stelletje advocaten in talkshows klagen dat er niks van klopt en uiteindelijk wordt niemand veroordeeld. Verhalen van kosten lijkt me zinvoller dan strafrecht, dat kan heel hard gaan. Maar goed, beginnen met een vak schorsen voor 1 en dan 2 wedstrijden etc.. dat gaat ook wel werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren