Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Perez begrijpt misère volledig: ‘Ze hebben nu een dertien in een dozijn-elftal’

Laatste update:

FC Groningen beleeft tot dusver een zeer slecht seizoen en is met drie punten uit zes wedstrijden de hekkensluiter van de Eredivisie. Trainer Danny Buijs krijgt de boel nog niet op de rit, maar Kenneth Perez wijst vooral naar de kwaliteit van de spelersgroep. De Deense analist zegt dat het beleid bij de Trots van het Noorden te wensen overlaat.

"Het zal waarschijnlijk ook met de financiën te maken hebben, waardoor er niet veel mogelijk is. Alleen Ritsu Doan die heel goed speelde in de spits tegen AZ... Ik mis een speler die de mensen naar het stadion laat komen. Het was natuurlijk best wel een treurig gezicht op de tribunes", doelt Perez op de vele lege stoelen bij de Eredivisionist tijdens het duel met AZ (1-3).

“Ze hebben niet de Luis Suárez, de Erik Nevland (voormalig spitsen van Groningen, red.). Zo'n speler hebben ze niet, die het een soort van bij elkaar brengt. Ze hebben nu een dertien in een dozijn-elftal. Daar maakt een Danny Buijs of een Ron Jans (technisch manager, red.), of wie dan ook die niet absoluut top, top, top is geen winnend elftal van”, besluit Perez bij Natafelen met Kees van FOX Sports.

Ben jij het eens met Kenneth Perez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

"het zal waarschijnlijk ook met de financiën te maken hebben, waardoor er niet veel mogelijk is''.

Als je dat argument gebruikt bij FC Emmen/fortuna/excelsior/de graafschap begrijp ik dat, maar hoort Groningen niet gewoon in het linkerrijtje qua begroting?

25 september 2018 om 15:23

Het verlies van Veldmate is er natuurlijk ook niet een die je moet vergeten. Voor Nederlandse begrippen en misschien zelfs europese begrippen een topscout.

Groningen had de afgelopen jaren altijd wel een speler die je bij de top 3 wilde zien. van Dijk, Suarez, Tadic, Berg en miss zelfs Nevland en Granqvist. Die jongens hebben ze nu gewoon niet en ik concludeer daaruit dat Veldmate gewoon heel erg belangrijk was in het binnenhalen van die jongens.

25 september 2018 om 15:38

Heb ook het idee dat Groningen in een vicieuze cirkel zit wat betreft aankopen, e.d. Natuurlijk is Doan wel een goede aankoop (erg van gecharmeerd persoonlijk), maar in de laatste jaren is er altijd een mindere speler teruggekomen (ook qua potentie) voor een speler die verkocht is. In plaats van de ploeg constant omhoog te werken met het geld, gaat het andersom.

En dat heeft dan ook zeker wel betrekking op Veldmate lijkt me dan, ja.

25 september 2018 om 15:45

Ik denk dat je dat toch wel overschat! Als die scout nog steeds bij Groningen zat dan was het waarschijnlijk nu niet beter. Momenteel ondervinden PSV en Ajax zelfs al zo veel concurrentie wanneer zij een talent binnen willen halen laat staan Groningen! Daarnaast heeft die scout ook spelers aangetrokken die beschouwd kunnen worden als miskopen want spelers als Femi, Pedersen, Enevoldsen, Texeira, Tibbling, Jones etc. Zijn voor Groningen begrippen grote transfers waarvan ze het bedrag niet terugverdiend hebben.

25 september 2018 om 16:50

Zo heeft iedereen dat. Fisher, Sana, die twee backs van Ajax nu, ook geen toppers. Waar het om gaat is dat er nu minder vaak dan eerst wel een toppertje tussen zit. Het is niet erg als een deel van je aankopen minder is, het is wel erg als meer dan de helft van je aankopen minder niveau heeft dan je verwacht.

25 september 2018 om 20:19

Maar dat is nou net het punt. Groningen is natuurlijk geen Ajax en als je twee jaar lang geen voltreffers binnenhaalt, glijd je als club af en verdamp je min of meer de inkomsten van weleer aan pure middelmaat.

Echter moge het duidelijk zijn dat het scoutingsapparaat van Groningen niet goed werkt. De club mag natuurlijk nooit staan waar het nu staat en waar het vorig jaar is geeindigd.

25 september 2018 om 21:52

Tuurlijk, 1/10 is een goede dat heeft elke scout. Maar je vergeet ook dat bij Groningen de lat lager ligt. Wat voor Ajax geen voltreffer is (dan denk ik aan Cassiera) kan bij Groningen een topaankoop zijn.

25 september 2018 om 15:37

Inderdaad ze hebben niet de beste selectie en hebben misschien een dozijn aan 13 in een dozijn spelers, maar met die begroting moeten ze wat. Ik schat het team nog steeds hoger in als een de Graafschap, of een fortuna, of een Emmen, maar met een beetje ongeluk krijg je zo een Twente scenario. Als Groningen dat overkomt dan zijn ze failliet binnen 2 jaar.
Groningen zal punten moeten pakken en ze hebben een vrij zware seizoensstart gehad, dus de punten moet je tegen alle clubs uit het rechterrijtje pakken. Tegen Zwolle hadden ze punten moeten pakken, de rest zag ik nog wel verloren gaan. Nu de beker, waar je ook zo uitgeknikkerd kan worden en dan van het weekend tegen Utrecht die toch veel sterker is. Je kan zo volgende ronde nog steeds onderaan staan en de club er net boven uit zien lopen. Ben benieuwd wat er moet gaan gebeuren, want de trainer ontslaan heeft ook geen zin, met dit materiaal kan je gewoon niet heel veel. Voor mij zou de volgende stap zijn een andere technische directeur die het publiek achter zich kan krijgen, dat is klaarblijkelijk nu niet het geval, terwijl ze nog wel achter Buijs staan. Als Jans nu Buijs ontslaat, zal die zelf ook moeten opstappen en eigenlijk Nijland ook. Een andere trainer kan met dit materiaal ook niet veel, is dus al fout gegaan voor het begin van dit seizoen.

Ze moeten nou niet doen alsof ze het slechtste elftal van de eredivisie hebben. Vooral ook met de begroting die ze hebben is het te triest dat ze daar staan

25 september 2018 om 15:16

Dat is inderdaad niet zo. Vitesse, Ajax en AZ kan je verliezen. Tegen Zwolle en Willem II was het ondermaats, maar desondanks zat het niet mee. De punten gaan nog wel komen, ik denk dat deze selectie rond plek 10 gaat eindigen.

25 september 2018 om 15:30

En zelfs tegen Zwolle en Willen II verliezen is geen schande voor Groningen. Zwolle eindigd de laatste jaren toch hoger als Groningen en Willen II heeft gewoon een leuk team dit jaar waar ik veel van verwacht.

25 september 2018 om 15:57

Wat Nijland en Co eens zou sieren is om dat ook gewoon toe te geven. Groningen heeft geen club om mee te doen voor play-offs, maar wordt wel elk jaar als doelstelling geëist. Elk jaar is de begroting naar beneden bijgesteld, maar de verwachtingen worden elk jaar door Nijland kunstmatig hoog gehouden. Elke nieuwe speler die komt is de Messi van de Balkan, of een Servisch Cruijf en verzin ze maar. Met alle verkopen die ze de voorgaande jaren hebben gedaan, heb ze bar weinig neer weten te zetten en nog steeds schrijven ze geen zwarte cijfers zonder het budget aan te vullen met de opbrengsten uit verkopen. Nee dit seizoen is een verloren seizoen, eigenlijk net als het begin van 2 seizoenen geleden en vorig seizoen. Op voorhand is dit al gewoon een kansloos seizoen en einde van seizoen moet je dus de enige spelers met waarde (doan, Mahi, Padt) verkopen om zwarte cijfers te schrijven en er minder voor terug te halen. Verandering is echt nodig, maar niet alleen de trainer.

25 september 2018 om 16:57

Dat Zwolle Groningen voorbij is en al jaren erboven eindigt wordt elke keer geopperd, maar het is niet eens waar. Sinds 2007/2008 is Groningen 2 maal buiten de top 8 (2011/2012, 2017/2018) gekomen. Ook zijn ze 2 keer onder Zwolle gekomen (2014/2015, 2017/2018). Afgelopen jaar was dan wel bijzonder ondermaats voor Groningen en ze moeten zich snel oprichten, maar het is niet zo erg als door iedereen geschetst wordt.

25 september 2018 om 15:55

Het gaat meer om de negatieve spiraal die al een tijdje geleden is ingezet. Met hun huidige beleid is het wachten op degradatie. Je kunt wel zeggen dat ze niet het slechtste elftal hebben, maar als je kijkt wie ze hebben gehaald is het natuurlijk kwaliteit van niks. Een amateurtrainer zonder ervaring als coach in de Eredivisie, een amateurspeler van Kozakken Boys, een blind renpaard als Zeefuik, een gedegradeerde schopper Chabot van Sparta, Casierra die nog nooit bewezen heeft van Eredivisie niveau te zijn en een Deen die er 11 gemaakt heeft in 70 wedstrijden.

Dit is het recept voor degradatie. Wellicht niet dit jaar, maar anders zijn ze volgende jaren de pineut. Net als bij Roda JC kan dit niet goed blijven gaan.

25 september 2018 om 16:05

Dat is precies wat er aan de hand is en om die spiraal te doorbreken is meer dan alleen een andere trainer aan te stellen. Dit hebben ze al eerder geprobeerd met allemaal verschillende soorten trainers. Groningen is van de club gegaan waar een van de langstzittende trainers zat naar een club waar de meeste trainers over een bepaalde periode gezeten hebben. Ik zeg tijd om de TD maar eens aan te passen, want daar zit nu wel de langst zittende en daar mag/moet een frisse wind doorheen.

Tja, na het vertrek van Fuehler en Veldmate heeft de club er weinig aan gedaan om zijn overzeese netwerk op peil te halen. Ineens meende Nijland alles in goud te kunnen veranderen. Je hoefde bij Excelsior, Sparta, Go Ahead Eagles of welke andere club van het niveau waartoe FC Groningen nu zelf behoort maar een voor- en achternaam te hebben en je kwam al in aanmerking voor een transfer. Nijland heeft zijn eigen club verkwanseld en met het terughalen van Ron Jans heeft hij een clubpolitiek bewuste jaknikker binnengehaald die allerminst voor vernieuwing (lees: verbetering) brengt. De onervaren trainer Danny Buys - die hierna nooit meer terugkeert op Eredivisieniveau - mocht zelfs een nog onervarener amateur meenemen! Terwijl in de jaren ervoor de zoutloze vracht aan eenheidsworsten al vakkundig was neergezet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren