Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Penalty ná eindsignaal geeft Atlético - Leverkusen onvoorstelbaar slot

Laatste update:

Atlético Madrid heeft op spectaculaire wijze zijn kansen op overwintering in de Champions League in duigen zien vallen. De Madrilenen speelden 2-2 gelijk tegen Leverkusen, maar kregen na het einde van de wedstrijd nog een strafschop van de scheidsrechter, die gemist werd. Na de overwinning van FC Porto eerder op de avond hadden los Rojiblancos een overwinning nodig tegen Leverkusen, maar slaagden daar dus niet in. Door het resultaat moet de ploeg van trainer Diego Simeone zich richten op plaatsing voor de Europa League, waar ook Leverkusen, dat een punt minder heeft, nog kans op maakt.

Simeone wist van tevoren dat het moest winnen en stelde om die reden Ángel Correa en Yannick Carrasco respectievelijk rechts en links op het middenveld op. Antoine Griezmann en Álvaro Morata waren de voorste twee pionnen. Doelman Jan Oblak viel elf dagen geleden tijdens het LaLiga-duel met Athletic Club (0-1 overwinning) nog uit met een schouderblessure, maar kon er woensdag weer bij zijn. Aan de kant van Leverkusen waren Mitchel Bakker op links en Jeremie Frimpong op rechts de vleugelverdedigers van dienst. Onder meer Timothy Fosu-Mensah en Patrik Schick moesten op de bank plaatsnemen. Laatsgenoemde zag concurrent en landgenoot Adam Hlozek de voorkeur in de spits krijgen van trainer Xabi Alonso.

De ploeg van de Spaanse trainer, die jarenlang uitkwam voor rivaal Real Madrid, kwam in de negende minuut op voorsprong. Na een vermeende overtreding op Griezmann mocht Robert Andrich doorspelen en hij bezorgde de bal bij Hlozek. De Tsjech vond vervolgens Moussa Diaby in de zestien, die met binnenkant links knap wist af te ronden in de verre hoek: 0-1. Aan de andere kant had Correa een schot in huis dat kon worden gekeerd door Lukás Hrádecky. Een vlotte combinatie tussen Correa en Griezmann aan de rand van het strafschopgebied deed de bal voor de voeten van Carrasco belanden, die niet nadacht en op fraaie wijze de korte hoek vond: 1-1.

Callum Hudson-Odoi zette Leverkusen vervolgens weer op voorsprong. Correa had niet op Nadiem Amiri gerekend, die de bal van de Argentijn afsnoepte en vervolgens bij Hudson-Odoi bracht. De Engelsman kapte naar binnen en schoot het leer achter Oblak: 1-2. Een kleine tien minuten voor rust had Diaby zijn tweede van de avond kunnen maken. De Fransman ontving een goede pass van achteruit, sneed naar binnen en vond vervolgens met links de handschoenen van Oblak. Ook Amiri, Hlozek en Diaby brachten in een aanval vlak voor rust de marge bijna naar twee.

Na rust moest Atlético dus aan de bak en al binnen vijf minuten was de gelijkmaker daar. Carrasco vond invaller Rodrigo De Paul aan de rand van het zestienmetergebied, die opkeek en de bal in de verre hoek plaatste: 2-2. De 3-2 leek na een klein uur spelen ook een feit te zijn. Na balverlies van Frimpong nam Carrasco de bal over. De Belg dribbelde richting doel en zag hoe Hrádecky een antwoord op zijn schot had. In de rebound schoot Griezmann uit een lastige hoek in het zijnet. In de slotfase was met name Leverkusen, waar Fosu-Mensah nog een kleine tien minuten mee mocht doen, het gevaarlijkst. Uit de counter wisten de Duitsers echter geen gebruik te maken van de geboden ruimte.

Nadat scheidsrechter Clément Turpin affloot, werd hij door protesterende spelers van Atlético gewezen op hands van Piero Hincapié. De Fransman werd vervolgens door de VAR naar het scherm geroepen, waarna hij een strafschop toekende. Carrasco pakte zijn verantwoordelijkheid, maar faalde vanaf elf meter. Saúl kopte vervolgens op de lat en Reinildo Mandava raakte met zijn poging een verdediger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat zetten Barca en Atletico Laliga te kijk, is maar dat real jaren de eer hoog houd..

26 oktober 2022 om 23:12

En Sevilla tegen Dortmund en Betis tegen Frankfurt en Leverkusen en Sociedad tegen Leipzig. Conclusie is gewoon dat het Spaanse voetbal buiten Real niet meer zo bijzonder is.

26 oktober 2022 om 23:16

En dat is zowel natuurlijk als prima. Los van een objectieve kijk en daar wat over zeggen, is het imo lachwekkend om voorstander te zijn van bepaalde competities.

Variatie is mooi en dat is wat Europees voetbal zo charmant maakte.

26 oktober 2022 om 23:16

De afstand is flink verkleind, dat valt niet te ontkennen.

26 oktober 2022 om 23:17

Dus Barca wat jaarlijks afgestraft wordt door Bayern, Sevilla dat met 1-4 verliest tegen Dortmund, Betis met 4-0 bij Leverkusen etc zijn allemaal incidenten? Het punt is dat het Spaanse voetbal zich altijd wou meten met de PL. En dat is jarenlang terecht geweest hoor gezien de prijzen, maar inmiddels lijken de BL en de Serie A gewoon een inhaalslag aan het maken zijn.

26 oktober 2022 om 23:18

@almogaver

Op zich een mooie en sportieve reactie van je Almogaver, daar kan ik me wel volledig in vinden.

26 oktober 2022 om 23:21

Ik ben ook wel een beetje klaar met dit soort reacties. Want vorig jaar had je nog Atletico en Villarreal (dat nota bene het oh zo ongenaakbare Bayern helemaal wegspeelde). Het feit is dat Real de enige club is die écht wereldtop is in Spanje. Engeland is de nummer 1, maar daarachter komt waarschijnlijk nog steeds gewoon Spanje, en misschien wel met een marge zelfs. Betis wint van Roma, Real Sociedad wint van United. Maar dan hoor je dat niet, want dan is het natuurlijk niet populair om te zeggen.

26 oktober 2022 om 23:24

Ik had zelf nooit en voorkeur tussen Spanje en Engeland. Ik kon zelfs eerder genieten van Spaans voetballen omdat er echt goed voetbal is. MAAAARR, de laatste jaren is het niet om aan te zien. Dat eindeloze tijdrekken, blessures, gele kaarten aannaaien. Het is triest. Het is maar dat Real nu nog een beetje goed is, maar het Spaans voetbal zal net als Italië een terugval krijgen. Ronaldo en Messi hebben zoveel betekend voor Spanje

26 oktober 2022 om 23:26

Ben je 23 ofzo? De laatste jaren? Alle dingen die je benoemt zijn standaard in Z-Europese én Latijns-Amerika.

Sterker nog, deze zooi vindt inmiddels al een kleine twintig jaar plaats in Engeland en Nederland.

26 oktober 2022 om 23:32



Wat was er met Atletico vorig jaar? Die hebben niet eens tegen Bayern gespeeld. Over Villarreal heb je inderdaad een sterk punt. Dat was wel zo representatief geweest om dat ook te benoemen. En laatste x dat Atletico tegen een Duitse ploeg moest in de knock-out-fase gingen ze er ook gewoon uit tegen Leipzig. En verder kan jij er wel klaar mee zijn, realiteit zegt wel gewoon wat anders. Vooral de laatste 20 ontmoetingen tussen Spaanse en Duitse teams spreekt momenteel dik in het voordeel van de Duitsers. Ik heb het niet over 2 potjes ofzo, maar gewoon een langere periode.

26 oktober 2022 om 23:33

Misschien kan je eerst statistieken en informatie erbij pakken voordat je praat. De laatste jaren is in Spanje de zuivere speeltijd gemiddeld 9 min korter geworden.

26 oktober 2022 om 23:42

@DerKaiser bestaat Europees voetbal dan alleen uit wedstrijden die tussen Duitse en Spaanse ploegen gaan? Want dat is nogal aardig selectief om te concluderen dat het Spaanse voetbal niet bijzonder is. Neemt niet weg dat Spaanse ploegen het altijd lastig hebben met Duitsers de laatste jaren. Leipzig gisteren ook al.

26 oktober 2022 om 23:45

Nee natuurlijk niet, maar me punt is wel duidelijk denk ik? Ik vind het kwalitatief gezien gewoon een stuk minder. Atletico en Barca kunnen niet meer meestrijden om de CL zege. Wat eerst wel zo was. Het jaarlijkse EL zege van Sevilla zie ik ook niet meer zo snel gebeuren, gezien de huidige selectie. En dan heb je Real die ondanks ze absolute top zijn, ook niet meer de ploeg hebben als in de tijden met Ronaldo en co.

26 oktober 2022 om 23:50

Dat het verder is afgenomen betekent niet dat het nieuw is en dat was mijn punt. Daarnaast gaat dit maar om één onderdeel van de lijst die je aanhaalde.

26 oktober 2022 om 23:52

En zo top zijn de madrilenen nu ook weer niet, laten we wel wezen. Absoluut het beste team dat de spaanse competitie momenteel levert, maar we hoeven maar te kijken naar hoe sterk ze de KO-fase gedomineerd hebben om te zien dat hun dominantie non-existent was. Karakter, doorzettingsvermogen en een gigantische dosis geluk.

Werkelijk ieder team heeft aan kwaliteit ingeboet en dat is niet zo heel gek. In het bijzonder wetende dat veel clubs uit die competitie hun sterkhouders hebben moeten verkopen vanwege de veel strengere regels tov de Europese regels.

27 oktober 2022 om 00:13

Sevilla heeft echt wel aan kwaliteit ingeboekt hoor. Zijn het complete centrum kwijtgeraakt. Ook een Sociedad raakt gewoon de sterspeler kwijt aan Newcastle en de coach van Villarreal gaat zelfs naar Aston Villa.

27 oktober 2022 om 04:14

DerKaiser123

Je hebt zeker een punt dat de Spaanse competitie aan kwaliteit heeft ingeboet. De tijd dat alle vier de clubs met twee vingers in de neus de poule fase doorkwamen is voorbij.

Dit heeft vooral te maken met de financiële restricties van Tebas in het laatste decennium. Logisch dat er perk en paal gesteld is aan de uitgaven en schulden van de clubs, en die betalen daar nu de rekening eindelijk voor.

Derhalve worden al jaren de betere spelers verkocht, met name naar de PL. Dat er nog zo lang in de top werd meegedaan is een klein wonder te noemen, en heeft velen verblindt.

Eerlijk gezegd is het ook wel leuk om eens wat anders te zien, want ze hebben wel genoeg gewonnen, lijkt me zo.

Wat wel opvalt in jouw betoog is dat je telkens maar weer alles aan de BL spiegelt. Vooral wanneer het om Spaanse ploegen of prestaties gaat. Geldt overigens voor meer fans van de BL. Alsof jullie een soort strijd denken te voeren. Nu noem je een aantal overwinningen op van Duitse ploegen tegen Spaanse ploegen. Hartstikke leuk, maar als je naar het geheel kijkt stellen de prestaties van de Duitse ploegen niet veel voor. Op een incidenteel succesje na.

In vergelijking met wat de clubs uit La Liga hebben laten zien ligt dat nog behoorlijk ver uit elkaar. Dat komt dan nogal raar over. Een beetje alsof ik me als Ajacied in deze tijd zorgen moet gaan maken of AZ niet straks de scepter gaat zwaaien in Noord Holland.

27 oktober 2022 om 10:04

Maar waarom de hele tijd hier op terugkomen vriend? Word je nooit moe van jezelf. La liga is 100 % gewoon nog steeds sterker dan de buli.

26 oktober 2022 om 23:14

Ik kan altijd genieten van jouw commentaar!

27 oktober 2022 om 00:33

Man man man .. wij van wc eend adviseren wc eend.

27 oktober 2022 om 01:12

Volgens heeft real pas geleden nog de CL gewonnen, het is koning CL.. Dat wc eend argument kan we de prullenbak in.

27 oktober 2022 om 01:03

Zegt 'ie nadat jullie net met geluk gelijk spelen tegen Shakhtar en gisteren kansloos verliezen van de nummer 8 van Duitsland😭😭

27 oktober 2022 om 01:10

Real is zowat geplaatst dan is dit verlies niet erg toch. Kan je niet zeggen, want jou ploeg is veroordeeld tot de EL.

27 oktober 2022 om 12:13

Wat is je punt, Real verliest van Sherrif en wint de CL. Punt is dat Real er altijd staat in de wedstrijden die er toe doen. Kunnen heel veel ploegen, zeker Barcelona, voorbeeld aan nemen,

moet toch wel één van de meest bijzondere laatste minuten die ik ooit gezien heb zijn

26 oktober 2022 om 23:14

Spurs vs Sporting was ook een leuke laatste minuut 😂
Terecht dat Brugge en Porto doorgaan overigens, hebben beiden meer laten zien in voorgaande wedstrijden.

Als ik deze penalty ook weer zie krijg ik toch zure flashbacks naar de penalty die Barca had moeten krijgen tegen Inter. De willekeur die er tegenwoordig is binnen competities is wel om gek van te worden hoor.

Atletico met dat anti voetbal is er mooi uit. Gun het Brugge en Porto wel. Sowieso een bizarre stand in deze poule. Overigens lijkt mij dat Simeone en Atletico gewoon ten einde zijn. Het houdt een x op.

Wordt toch best een leuke EL zo met Barca, Atletico, Ajax.... 😉

Schandalige penalty was het. Blij dat hij gemist is. Maar wat zielig dat Turpin na al die jaren nog geen klein beetje beter is geworden als scheids

26 oktober 2022 om 23:26

De eerste keer dat ik deze Turpin zag, was met de bananenactie van Feyenoord tegen AS Roma(uit mijn hoofd) in de EL. Hij is stabiel in zijn falen. Belachelijke scheids.

27 oktober 2022 om 00:02

Inderdaad schandalige penalty, waarbij het mij ook opviel dat hij Atletico nog 2 rebounds gunde terwijl het allang tijd was. Dit riekte echt naar omkoping

27 oktober 2022 om 10:14

Zodra het lastig wordt krijgt Turpin een bepaalde blik in z'n ogen waardoor je weet dat hij er een potje van gaat maken. Die vent is alles behalve stressbestendig.

Denk dat Real Madrid les moet geven aan Barca en Atletico Madrid van hoe ze moet spelen in CL

Dit was echt waanzinnig!!! Wat een drama op het eind. Dat maakt voetbal zo ongelooflijk mooi hé. Voor Atletico fans een moment die ze heeeel graag willen vergeten maar dit blijft ze ook echt lang bij. Vond het vooral grappig hoe die nummer 5 helemaal losging tegen Carrasco, tja die miste hem gewoon kan gebeuren lol.

Een werkelijk schandalige beslissing (weer) van de VAR. Helemaal als je je bedenkt dat er ergere gevallen zijn geweest, zelfs deze editie al.

Ben een groot voorstander van de VAR, maar dit slaat echt he-le-maal nergens op. Moet je je voorstellen dat Porto mede hierdoor niet door had gegaan...

26 oktober 2022 om 23:19

Je bedoeld dat dit geen penalty was of begrijp ik je nu verkeerd?

26 oktober 2022 om 23:24

Dit was nooit, maar dan ook nooit een pingel. Ik zou er niet eens gek van opkijken als hier sprake zou zijn van doorgestoken kaart. Niet dat ik denkt dat hier sprake van was, maar het zou me geen donder verbazen.

26 oktober 2022 om 23:33

Ik vond het ook wel overdreven, maar geen idee wat tegenwoordig wel en geen hands is. Had me ook niks verbaasd als die hem nog een x had gegeven, omdat spelers te vroeg inliepen.

26 oktober 2022 om 23:24

Bal gaat eerst tegen een andere hand daarna raakt hij die ingetrokken arm. Die eerste handsbal is terecht. Die tweede natuurlijk niet. Naar mijn inzien dus een terecht genomen beslissing

Was ook nooit een penalty!

Deze hele CL-campagne is gewoon 1 enorm slechte grap. Leverkusen-uit was nog de minst erge, en daar loop je na 80 minuten pas tegen 2 counters aan. Vervolgens is het een godswonder dat je er maar 1 scoort tegen Brugge in 2 wedstrijden ipv 5 of 6, en nu geef je 2 keer een gratis goal weg op de rand van de 16 en mis je als klap op de vuurpijl een penalty in de laatste minuut waarvan de rebound op de paal gaat én de rebound daarvan door je eigen speler van de lijn wordt gehaald. Nog steeds is het niet geweldig, maar ik denk dat het echt heel normaal was om hier minimaal iets van 11 punten te hebben tot op dit moment. Echt precies het tegenovergestelde van vorig seizoen eigenlijk toen veel meezat.

Word een leuke EL zo met clubs als Ajax, Barca & Atleti

26 oktober 2022 om 23:17

Juventus en Sevilla komen er ook nog gezellig bij wordt nog leuk. Arsenal, PSV, Fener, Rennes, Man utd, AS Monaco evt nog. Wordt nog leuk zat de EL!

26 oktober 2022 om 23:19

Jij durft door fener in die rij clubs te zetten. Jullie worden al 10j geen kampioen en 15j geen cl haaha

26 oktober 2022 om 23:22

Ja we zijn toch al door dus we kunnen deze clubs gaan loten. Is gewoon een feit wat ik benoem. Kan je wel lachen maar win jij zelf maar eerst van Hatayspor dan praten we verder. Echt het niveau van Turkse leden hier is echt om te janken.

26 oktober 2022 om 23:24

Feyenoord eventueel nog!

Zo blij dat de penalty tegengehouden werd.

Karma, echt nooit een pingel. Scheids leek te hopen dat de keeper te vroeg van zn lijn kwam.

Wist niet dat Xabi ook zo fanatiek tekeer kan gaan langs de zijlijn.

De best betaalde trainer van de wereld by the way, die het gewoon flikt om nog altijd met zijn Atletico ultra lelijk voetbal laat zien. Hij staat al ver achter in de competitie op Real, wat overigens nog meer kon zijn, want Atletico won met heel veel mazzel bij Bilbao en Betis. En in de CL, in misschien wel de makkelijkste groep ooit voor Atletico, komt die niet eens verder dan misscbien wel geen eens Europa League. Want ik zie het makkelijk gebeuren dat Leverkusen thuis wint van Brugge, en Atletico niet wint bij Porto.

Ontslagen zal Simeone nooit worden. Al staat die laatste in de competitie. Daarvoor heeft die teveel krediet opgebouwd. Maar kan je nou als Atletico fan hier mee blij zijn? Willen jullie geen veranderingen zien? Andere formatie? Andere tactiek? Het is iedere keer hetzelfde verhaal met Simeone. Het begint te voorspelbaar te worden.

27 oktober 2022 om 01:19

Dat laatste stap kan Atlético maar niet maken, en Simeone verdient nog eens belachelijk veel, maar dat stap in definitief top lukt hem niet, eerder achterwaarts gaan ze, toen kwamen zo nog ver met dat voetbal in de cL, tijden veranderen, je komt er niet meer weg met dit voetbal, Atlético heeft niet meer van die straatvechters en de speler voor om zo te spelen, sterker nog Simeone heeft nou vele aanvallers en middenvelders, maar lukt hem niet om er aanvallen voetbal mee te spelen.

Wat een lachwekkende penalty! Het was z'n **** bovenarm, waar moet hij die laten?! Ik rouw er echter niet om dat Atletico er uit is hoor, maar ik vind dit echt schandalig.

Wat een misselijke reactie van Bakker na die gemiste strafschop. Straf dat Carrasco hier zo rustig onder blijft.

Dit maak je zelden mee, zo'n slot in de extra tijd van de extra tijd.
Maar voor mij als onpartijdig liefhebber een absoluut trillend slot van deze wedstrijd.
En dan die koele blik van Turpin erbij......

Zowel de var als de scheids zaten hier helemaal mis. Ik juichte toen de penalty gemist was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren