Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pellegrini bromt: ‘Ongelooflijk dat de duels elkaar zo snel opvolgen’

Laatste update:
/

Tijdens de Kerst wordt er in Engeland doorgevoetbald en daar heeft Manuel Pellegrini de nodige problemen mee. Manchester City speelt zaterdag tegen Fulham, komende donderdag treft men Liverpool, weer twee dagen later staat het duel met Crystal Palace op het programma en op 1 januari gaan the Citizens op bezoek bij Swansea City. Kortom: vier wedstrijden in twaalf dagen.

Pellegrini beseft dat de volle kalender traditie is in de Premier League, maar had het liever anders gezien. “In alle andere landen ligt het stil en het is voor spelers belangrijk om een winterstop te hebben, want zij spelen teveel wedstrijden. Het is ongelooflijk dat de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen. Het is niet goed wanneer je in minder dan 72 uur twee wedstrijden moet spelen, spelers herstellen niet snel genoeg. Het zijn veel wedstrijden en dat is voor ons geen gezonde situatie.”

City, dat in december al zes wedstrijden speelde, verloor onlangs Sergio Agüero en Pablo Zabaleta door blessureleed. De kans is groot dat Edin Dzeko, die in de Capital One Cup-wedstrijd tegen Leicester City twee keer scoorde, de komende duels een kans krijgt van Pellegrini. “Sergio en Álvaro deden het goed en ik had geen reden te wisselen. Maar nu gaat Dzeko misschien vaker spelen, hij is altijd belangrijk geweest voor het team”, aldus Pellegrini tegen Sky Sports.

Wat verwacht jij van Fulham - Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 december 2013 om 12:24

precies iedereen in de bpl heeft hier mee te maken dat maakt het zo een speciale en unieke competitie dus hij miet niet zeiken.

21 december 2013 om 12:35

Pellegrini heeft letterlijk gezegd dat het ongezond is om 2x te spelen binnen 48uur. Meer niet. Maargoed vz moet er een provocerende topic van maken. Waar types als jou de kans grijpen om gelijk een oordeel op tafel te leggen.

21 december 2013 om 12:40

Ach joh niet zo gek toch hij leest het artikel en geeft op basis daarvan een reactie, waarom nu weer gelijk zo op de man spelen met "types als jou".

OT : Had hij van te voren kunnen weten, vind het zelf altijd wel mooi zoveel wedstrijden van de BPL kijken tijdens de feestdagen.

21 december 2013 om 12:43

Ach dan wisselt hij toch zijn spelers af city heeft een van de beste selecties van Europa heeft. Dus nogmaals hij moet niet zeiken.

21 december 2013 om 13:00

Omdat het zo is. Vz post provocerende topics en je krijgt gelijk 50 types als FRHich.

21 december 2013 om 15:10

@ Ledenis
Dat is onzin wat je nu zegt.. VZ heeft het recht om gewoon opteschrijven wat hij zegt, en zijn niet de enige site die dit schrijven. Als je dat niet kan hebben moet je lekker naar een anders site gaan.

Ot. Pelegrini wist dat dit zou gebeuren dus moet niet moeilijk doen hier over.

21 december 2013 om 15:38

Daar is vz toch voor? Op basis van een artikel je mening geven in een reactie. En in dit geval ben ik het helemaal met hem eens, pellegrini moet niet zeiken. Hij heeft de beste selectie en de breedste selectie van Engeland.

21 december 2013 om 12:25

Haha precies wat ik dacht..
Hij heeft natuurlijk een punt, vooral met het oog op het WK wat na de competitie volgt.. Voor de spelers en hun gezinnen natuurlijk erg zuur maar voor ons, de liefhebbers hebben we tenminste rond de feestdagen wat leuks om er naar uit te kijken.

21 december 2013 om 12:41

Managers van dat soort clubs zijn wel de laatste die moeten zeiken. Wanneer jij een gezond beleid dient te voeren, daar waar je geen 2e elftal op kan stellen zonder al te veel in te hoeven boeten, dan pas heb je echt recht tot klagen.

Gelukkig heeft Arsenal nu 9 dagen rust, dus dan zou de accu weer aardig vol moeten zitten.

21 december 2013 om 12:49

Denk dat het tegenvalt. Ze hebben allemaal achterlijke kerst-verkleed partijtjes gedaan Ook nog wezen feesten als ik de foto's van Gibbs moet geloven.

21 december 2013 om 12:51

Nja, het gaat erom dat het lichaam kan herstellen, dit moet juist op een actieve manier gebeuren, of denk je dat sportmannen gewoon op de bank gaan liggen?

21 december 2013 om 13:05

Maar ik beloof je dat feesten de slechtste manier van herstellen is al zullen ze wel rustig aan gedaan hebben.

21 december 2013 om 13:40

Ligt eraan hoe je feest, alcohol remt het herstel ja, maar denk maar niet dat die gasten flink lopen tanken of zo.

21 december 2013 om 14:02

Slaap is ook belangrijk voor het herstel

Het is traditie. Dan moet je niet naar de PL komen. City doet het wel uitstekend de laatste tijd. Winnen tegen Bayern bijvoorbeeld.

Het hoort eenmaal bij de competitie, Manuel. Op zich heeft hij geen reden tot klagen aangezien City een vrij brede selectie heeft. Hopelijk begint Jovetic nu een keer.

Pellegrini moet niet spreken.. De Engelse competitie is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven voor wie dan ook..

21 december 2013 om 12:26

Als Mourinho het zegt dan heeft hij een punt, maar als pellegrini het aankaart dan moet hij niet spreken.

Hoe bedoel je hypocriet.

21 december 2013 om 12:32

Wanneer heeft Mourinho dit gezegd? En alsnog, Mourinho zou dit nooit zeggen, die is juist fan van Boxing Day.

En hoe kun je nou hypocriet zijn, als Mourinho dit zelf nooit gezegd heeft...??

21 december 2013 om 12:41

Mourinho heeft nog lopen zeuren dat Arsenal meer rust heeft voor de clash van maandag. Terwijl iedere extra rustdag na 4 dagen te verwaarlozen is.

21 december 2013 om 12:46

Dat Arsenal meer rust heeft is alleen maar nadelig. Daarna moeten we donderdag weer en daarna zaterdag.

Het slaat echt nergens op om ons twee keer achter elkaar drie wedstrijden zo snel mogelijk te laten spelen, slaat echt nergens op. In plaats van gewoon vandaag te spelen moeten we maandag. Nu hebben we eigenlijk vier nutteloze rustdagen, terwijl we die de komende anderhalve week juist extreem hard nodig hebben.

21 december 2013 om 12:47

Zeker niet, je lichaam herstelt pas volledig weer na een volledige week rust. Wordt niet voor niks aangeraden om om de zoveel weken een volledige week rust te pakken. Bovendien krijgt het CZS de kans om zich goed te herstellen.

21 december 2013 om 12:53

Oke nou ja daar weet ik dus echt niks van.

Enige voordeel dat ik zie in het programma is dat we donderdag uit bij West Ham moeten, dus dat we niet weer heel Engeland door hoeven te vliegen. Maar goed, dat moet de dag erna dan weer wel om naar Newcastle te gaan.

21 december 2013 om 12:54

Is dat zo? Ik was altijd in de veronderstelling dat het rond de 100 uren lag. Maar goed, wij krijgen op sommige momenten niet eens onze 48 uur rust...

21 december 2013 om 13:00

Neymarjr11

Ik weet niet hoelang je voetbal volgt,
Maar toen hij naar Real Madrid kwam en Real Madrid om de 3 dagen moest spelen. Heeft hij gezegd ongelofelijk dat zijn team zo veel wedstrijden moeten spelen in zo een korte tijd. En dat zijn spelers het niet gewent waren om zo veel wedstrijden te spelen in een korte periode.

Ik zal jouw hersens activeren. Daarna kwam die beschuldigen van radio zender uit Madrid, dat Barcelona doping gebruikt voor haar spelers....

21 december 2013 om 13:23

Nouja, hypocriet. Iedereen roept het. Google maar eens ''naam manager + complains fixtures list''. Ik ben in 2 minuten tegengekomen:

Wenger, Laudrup, Villas Boas, Mancini, Pulis, Moyes, Ferguson, Mourinho.

Overigens, niet allemaal zijn ''klachten'' van dit jaar. Ik bedoel alleen maar aan te geven: zowat iedere club heeft het er wel eens over.

21 december 2013 om 13:36

Nee precies, dat breekt ons echt op, en dan hoor je zo'n Pelligrini klagen.. Omgekeerde wereld dit, de vent is zich puur aan het indekken.

21 december 2013 om 12:32

Wat voor zin is dat eigenlijk.. "pellegrini moet niet spreken.."
Klopt werkelijk langs geen kanten.

21 december 2013 om 13:22

Maar ja, 'langs geen kanten', klopt dan ook weer van geen kant

21 december 2013 om 13:50

@mkhitaryan

Hij zegt tog niks verkeerds of wel? Het is tog ook ongezond om zoveel wedstrijden te spelen in 12 dagen.

Hij heeft wel een punt hij zoveel duels kunnen de spelers niet herstellen en zullen ze rapper blessures oplopen.

21 december 2013 om 12:58

Klopt en dat komt Barcelona wel goed uit februari. Das natuurlijk wel mooi voor de catalanen.

Voor mij als voetbal liefhebber puur sang vind ik het prachtig. Daarom is de BPL mijn favoriete competitie. Maar ik kan Pellegrini wel begrijpen. Die mensen hebben ook gezinnen etc om tijd mee door te brengen tijdens de feestdagen.

Eerlijk gezegd is t ook niet gezond. Maar voor ons kijkers is wel super. Maar ja ze dien dit jaar in jaar. Gewoon de trainingen er op aanpassen zou ik zeggen.

Je kunt niet van je lichaam verwachten dat het mogelijk is om binnen die tijd elke keer volledig hersteld te zijn. zo krijg je ook blessures!

Die van Crystal Palace is inderdaad wel erg kort, vol belasten en precies 2 dagen later weer vol belasten is vragen om blessures in de weken daarop volgens Verheijen.

Gelukkig voor City hebben ze genoeg spelers om ook gewoon het 2e elftal te laten winnen van Crystal Palace.

*trouwens, op 1 januari om 13:45 af moeten trappen zo'n 400 kilometer van je eigen stadion vandaan lijkt me ook zwaar irritant.
Als je met de bus bent en nog moet eten e.d. ook mag je dus rond 7:00 opstaan terwijl de avond ervoor net oud en nieuw is geweest!
Veel plezier en succes! Zal wel een vol stadion zijn!

21 december 2013 om 13:24

Engeland is geen Spanje of Italie waar meer dan helft van stadions leeg is.

Dit is juist de mooiste periode in de Premier League.
Boxing day, nieuwjaarsdag en het volle programma in december en januari vind ik altijd geweldig!
Het is ook traditie in Engeland, dus daar moet je respect voor hebben.
En niet alleen Man. City heeft last van deze drukke periode uiteraard

21 december 2013 om 18:34

Het zijn juist de topclubs, met hun enorme selecties, die hier profijt van hebben. De kleinere clubs zijn eigenlijk degenen die het recht hebben hierover te klagen. Pellegrini heeft hier vrij weinig te zeuren imo.

Niet zeiken Pellegrini, jullie hebben hierdoor gewonnen. Je concurrenten spelen niet eens vandaag, maar op maandag terwijl ze donderdag weer moeten. Nee City komt er echt heel goed vanaf ten opzichte van Arsenal en Chelsea.

21 december 2013 om 12:32

Fantastisch voor jou toch? Heb je weer een excuus als Arsenal slaag krijgt zoals tegen City

21 december 2013 om 12:38

Was een volledig terecht beklag. Competitievervalsing pur sang. Blijkbaar vindt Pellegrini dat ook.

Pellegrini zeikt, terwijl hij een van de grootste selecties heeft en ook nog eens een heel erg voordelig programma ten opzichte van de concurrentie met betrekking tot rustdagen.

21 december 2013 om 12:42

Nja, wij mogen ook niet klagen vind ik. 9 dagen rust en tussen maandag en donderdag zitten ook twee rustdagen. Aan de vermoeidheid zal het in ieder geval niet liggen.

21 december 2013 om 12:47

Heb liever 2x 5 dagen rust dan een keer 9 en een keer 2. Nu moeten we alsnog een wedstrijdsituatie simuleren om het ritme te behouden.

21 december 2013 om 12:50

Mwa, ik denk het niet. Een langere pauze wordt redelijk onderschat, normaliter is twee dagen rust voldoende, maar wanneer jij een langere periode gepresteerd hebt en vermoeidheidsverschijnselen begint te vertonen (het lichaam heeft niet meer voldoende aan een paar dagen) is het in mijn optiek beter om minstens een week rust te pakken, pas dan kan je lichaam zich weer volledig herstellen en zo weer maximale prestaties leveren.

21 december 2013 om 12:54

Nu je het zegt, het is voor triatlon-lopers volgens mij een algemene tactiek om een week voor de triatlon de training te onderbreken, zodat je maximaal uitgerust aan de wedstrijd begint.

Al heb je bij voetbal dan weer zo'n fenomeen dat wedstrijdritme heeft..

21 december 2013 om 13:01

Ik hoop dat je gelijk hebt.

21 december 2013 om 12:53

Wat een non-argument. City speelde vorig weekend tegen Arsenal, niet waar? Dan heeft Arsenal aangezien ze maandag spelen een paar dagen langer rust dan City. Dat is dan ook competitie-vervalsing pur sang, of niet? Zo kun je wel overal iets bij bedenken, maar dat vind ik zo slap. Toen jullie ongeslagen kampioen werden waren er vast ook speelrondes waarin Arsenal een dag minder rust had dan de concurrenten, vond je het toen ook zo erg?

21 december 2013 om 13:00

Nee dat is niet competitievervalsing pur sang omdat het verschil tussen 3 hele rustdagen en 2 halve rustdagen immens is. Als je woensdag speelt, donderdag terugvliegt, vrijdag naar Manchester vliegt en zaterdag speelt... dan is dat gewoon een aanslag op je lichaam.

Een dag minder rust is niet erg, maar als het voorkomen kan worden en het ook gebruikelijk is dat het voorkomen wordt.. dan mag je best vraagtekens plaatsen bij de integriteit van de mensen die hier over gaan.

21 december 2013 om 13:08

Tja, maar zo kun je wel door blijven gaan. Ten eerste zijn die vluchten maar heel kort, dus echt een aanslag vind ik dat niet. Daarnaast is het toch ook niet zo dat alleen Arsenal benadeeld wordt? Ik bedoel als je naar de fixtures kijkt speelde Liverpool vorige week zondag de laatste van de 10 duels uit speelronde 16, nu moeten zu over minder dan 40 minuten alweer als eerste aan speelronde 17 beginnen, ook nog eens om 12.45 wat voor die jongens denk ik geen lekkere tijd is. Dan spelen ze 26 December uit bij City en 29 December uit bij Chelsea. Het is maar net hoe je het wil zien... Jij bent Arsenal fan, dus dan wordt Arsenal benadeeld...

Jammer dat sommige mensen dit bestempelen als ''zeiken''. Pellegrini is echt niet de eerste trainer die hier zijn vraagtekens bij plaatst. Sporters hebben gewoon rust nodig en voor de neutrale kijker is dat ook beter. Spelers beginnen dan namelijk fitter aan wedstrijden na de winterstop wat het niveau alleen maar ten goede komt!

Wat een gezeur ik werk 9 uur per dag 5 dagen aan een 6de dag thuis aan het werk en zondag om te rusten. Voetballer werkt 2x 3 kwartier om vervolgens rustig bij te komen met ontspannings training. Ik wil wel een keertje een maand ruilen ook het salarisdan.

21 december 2013 om 12:48

Haha wauw je maakt een grapje zeker?

21 december 2013 om 12:53

Met die dikke pens lig je met 5 minuten al op de grond, snakkend naar adem.

21 december 2013 om 13:13

Denk eerder dat die top voetballers het opgeven 8 uur lang op een steiger van 3 mtr hoog staanmetselen bij0 graden

Ach pellegrini moet niet zeuren man dat is juist het prachtige van de bpl. En trouwens heeft hij ook nog t in de breedte het sterkste team van de bpl

Ach joh Man City heeft zelf zo'n brede selectie dat ze haast 2 verschillende elftallen van BPL kwaliteit het veld in kunnen sturen..

Geloof dat Pellegrini een selectie heeft van 172 spelers, dus hij kan elke wedstrijd een vers team opstellen, no problem

Tja Pellegrini, andere clubs vinden het weer niet eerlijk dat ze geen olie geld hebben om te besteden. Gewoon door selecteren en niet janken, dwaas.

Real Madrid en Barcelona hebben vaak de meeste wedstrijden in de benen per jaar
Atletico ook wel

Wat ironisch, de man met de breedste selectie die klaagt over de vele wedstrijden.

Welkom in epl. Had niemand hem dit verteld ofzo?

Pellegrini is wel de laatste die moet zeuren, hij kan als enige team 5 even sterke elftallen opstellen.

Met zo'n kern kun je dat zeker opvangen. Vier duels in 12 dagen gaat best. Met al die CL- en bekerwedstrijden heeft een topclub zelden midweeks rust.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren