Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pech stapelt zich op: einde EK voor Oranje-keepster Sari van Veenendaal

Laatste update:

Sari van Veenendaal moet het EK voor vrouwen al na minder dan één duel staken. De keepster en aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen viel in de eerste groepswedstrijd tegen Zweden (1-1) uit met een schouderblessure, die te ernstig is om haar nog in actie te kunnen laten komen dit toernooi. Het is een enorme domper voor bondscoach Mark Parsons, die Jackie Groenen, Aniek Grouwen en Stefanie van der Gragt ook al (voorlopig) moet missen.

Van Veenendaal kwam in het duel met Zweden in botsing met Van der Gragt en Wilms. In eerste instantie ging de 91-voudig international nog door, maar ze moest zich enkele minuten later toch noodgedwongen laten wisselen. Daphne van Donselaar nam haar plaats in onder de lat en zal vermoedelijk ook de rest van het toernooi eerste keus zijn van Parsons. De 35-jarige oefenmeester riep Jacintha Weimar op als vervanger van Van Veenendaal.

Parsons spreekt van 'verschrikkelijk nieuws' na het oordeel uit de ziekenboeg. "Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team", aldus de Engelsman. "Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen." Parsons voelde de bui al hangen na afloop van het openingsduel van groep C; de bondscoach zei toen al 'dat het er niet goed uitzag' voor zowel Van Veenendaal als centrale verdedigster Nouwen, die eveneens geblesseerd uitviel.

Naast Van Veenendaal en Nouwen kan Parsons komende woensdag in de tweede groepswedstrijd tegen Portugal ook niet beschikken over Jackie Groenen en Van der Gragt. Eerstgenoemde werd positief op corona en mag pas weer uit isolatie als ze klachtenvrij is en negatief test. Van der Gragt speelde onlangs een ribblessure wel mee tegen de Zweedse vrouwen, maar moet het treffen met Portugal aan zich voorbij laten gaan. De vooruitzichten lijken zo alsmaar minder gunstig te worden
voor regerend Europees kampioen Nederland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die 2e keeper was 3 klasse beter...

11 juli 2022 om 11:33

Nu Spitse nog op het bankie, maar dat zal wel niet nu Groenen ook even afwezig is. Mocht die weer terug zijn wordt het tijd voor een middenveld met Roord - Vd Donk - Groenen

11 juli 2022 om 12:36

Klopt die Spitse vind zichzelf vooral heel belangrijk bij alle vrije trappen die ze neemt.
Groenen wint wedstrijden voor je.

11 juli 2022 om 13:58

Tommulder zo echt! Ik begrijp het echt al Jaren niet. Die Spitse loopt erbij alsof ze een beest is, krachtig e.d., maar die zie ik of flink te laat zijn in duels, of het pootje terug trekken alvorens een dreigende blik naar de scheidsrechter of teamgenoten te trekken. Enorme faalhaas.
Daarnaast in balbezit echt lachwekkend traag in de passing en in het algemeen enorm het spel aan het vertragen. Ik zie er he-le-maal niets in, al jaren niet. Leuk dat ze weleens van afstand scoort, maar dat zou mijn zoon van 6 ook doen met keepers van dit niveau. Oja, ik vind vrouwenvoetbal verder overigens best vermakelijk; voetballers zoals Groenen kan ik (in meerdere opzichten) goed naar kijken, maar die keepsters vind ik echt heel moeilijk om zonder lachen en/of irritatie naar te kijken.

11 juli 2022 om 12:08

Inderdaad, die zag ik gewoon prachtige zweefduiken maken en ballen klemvast pakken.
Met alle respect voor de keeper van.veenendaal, die heeft leren duiken van een forse zak aardappelen, als je die een hoek in ziet ploffen dan heb je al geen zin meer om te kijken.
Dit is niet meer het zwingende Oranje van 4 jaar terug, de poule overleven doen ze wel maar daarna gaat het echt moeilijk worden.

11 juli 2022 om 14:00

Ik zie ze toch niet zo snel van Portugal winnen , die spelen wel met vertrouwen en met de wil om te winnen

11 juli 2022 om 12:37

Helemaal met je eens. Ondanks het feit dat ik het jammer vindt voor Saar, ben ik blij dat er we nu gewoon een goede keepster op doel hebben.

Sneu voor haar, maar de kansen voor Oranje zijn hierdoor toch wel wat gestegen.

Die invalster deed het meer dan prima. Hopelijk blijft ze erbij voor de sfeer, maar ik heb het idee dat Sari van Veenendaal haar glorietijd heeft gehad. Tijd voor een nieuwe lichting!

Voor de Leeuwinnen erg gunstig. Die 2e keeper kan teminste keepen. Het duiken etc ziet er teminste goed uit. Bij Sari lijkt het net een zak hooi wat na de grond gaat.

Op een toernooi moet je geluk hebben maar dat zit op dit moment niet mee. Moet overigens wel zeggen dat van Domselaar echt heel erg goed inviel, hopelijk kan ze die goede lijn doortrekken.

Jammer voor Sari, maar Nederland gaat hier echt niet op achteruit..
Van Veenendaal was echt in verschrikkelijke vorm en stapelde fout op fout.

Verlies van Groenen is 10x erger, hopelijk kan zij later in het toernooi weer aansluiten.

Wat een pech voor onze dames! Dit gun je niemand, met name deze keepster (voormalig wereld-keepster van het jaar) is echt een rots in de branding en een echte leider. Als je de aanvoerder moet missen dan is dat wel een klap!
Hopen dat de vervangster waardig is. Kan niet wachten op de volgende wedstrijd. Go Holland!!

11 juli 2022 om 11:48

Wat een gelul Prem. Ja van Veenendaal heeft het in 2017 en 2019 goed gedaan, maar het afgelopen seizoen bij PSV stapelde ze fout op fout, en ook in Oranje was ze niet meer de stabiele factor van weleer. Je moet op tijd afscheid durven nemen van de gevestigde orde (zoals Ferguson dat zo geweldig kon). Ook Spitse moet nodig vervangen worden.

11 juli 2022 om 11:51

Natuulijk maakt ze weleens een foutje, maarja dat is toch ook niet erg?
Ik ben echt fan van van Veenendaal, tevens een heel symphatieke dame.
Maar uiteindelijk heb jij wel gelijk, als er een betere keepster is dan moet die spelen in belang van het team. @flamengobrasil

11 juli 2022 om 12:00

sympathieke dame? ik hoop dat je hiermee een grapje maakt, of de achtergrond/verhalen van haar niet kent.. dat is natuurlijk ook mogelijk.

verder sneu voor haar, maar de invalster deed het behoorlijk goed. dus geen nood voor het nederlands elftal op dat vlak.

11 juli 2022 om 12:33

Een keeper die fouten maakt is niet erg nee..

Dit is toch geen pech??? Alle respect voor Sari maar dit is toch een zegen voor Oranje? Zij is al een tijd niet in haar beste vorm.

11 juli 2022 om 14:16

De enige pech is dat de normale nummer 2 (en beste Nederlandse keepster) lize kop al heel lang aan het revalideren is en er niet bij is.

Het is hard om te zeggen, maar ik zou hier toch spreken van een geluk bij een ongeluk. Ze kost het team meer punten dan ze oplevert en ze is onrustig tussen de palen. Tijd voor een frisse wind onder de lat.

Geen ramp, die was toch al niet al te betrouwbaar. Die tweede keepster leek een stuk zekerder en beter.

Die andere is echt een zegen. Geluk bij een ongeluk

Ach waarschijnlijk is de tweede keepster een stuk beter dan deze grabbelaar.

Je wenst natuurlijk niemand een blessure. Dus ik hoop gewoon dat ze zo snel mogelijk fit is. Maar haar tijd was wel echt klaar hoor. Staat er alleen maar in omdat ze aanvoerder is. Maar keepen kan ze niet echt. Ze grabbelt veel te veel en laat hele makkelijk ballen door. Van Domselaar liet een uitstekende indruk achter. En is ook de toekomstige keepster van Oranje. Helemaal prima dat zij nu het toernooi mag keepen.

een geluk bij een ongelukl voor de oranje leeuwinnen. De bondscoach durfde Sari niet te passeren, terwijl ze al tijden niet goed keept in oranje. De tweede keepsters doet het stukken beter. Voor Sari zelf natuurlijk gigantisch balen!

Mooi moment om door te selecteren. Veenendaal bakt er al lange tijd niets meer van.

Dat noem je geen pech, dat noem je geluk. Deze trainer van niks had haar anders nooit gepasseerd. Blijft maar vasthouden aan de oude garde die het niet meer heeft.

Ik vind het wel geinig hier op VZ. Meeste mensen zeggen dat ze geen vrouwenvoetbal kijken wanneer de Oranje leeuwinnen hebben gespeeld, maar als Van Veenendaal eruitligt, dan hebben ze hun mening al klaar en kan ze er niks. Die mening van Derksen reikt wel ver, maar heb op z'n minst een eigen mening.

11 juli 2022 om 12:23

Alle competities liggen stil dus het enige wat op tv is, is vrouwen EK en tour de france. Logisch dat mensen daar nu naar kijken? Als straks de reguliere competitie begint is er weer nauwelijks animo voor het vrouwenvoetbal

11 juli 2022 om 12:32

Daar doelde ik niet op, want deze comments over dat Van Veenendaal niks van kan, was ook al tijdens de vrouwen interland breaks in het algemeen. En recentelijk krijg je nu de comments dat de tweede keepster opeens beter is dan Sari, terwijl ik het gevoel heb dat ze geen minuut van haar hebben gezien.

11 juli 2022 om 12:34

De beelden van van Veenendaal die af en toe voorbijkomen springen je de tranen in de ogen. Die ziet iedereen. Logisch dat men dan zegt het kan niet slechter

11 juli 2022 om 15:31

Ja op Veronica Inside en dan komt Johan weer overheen dat ze een bakje haver bijvoorbeeld moet gaan eten en dat ze er niks van kan. En dan neemt men het hier over. Best pijnlijk dat je dan afhankelijk bent van Johan Derksen om een mening te hebben over vrouwenvoetbal.

11 juli 2022 om 15:40

Aanname op aanname, wie zegt dat ik en de gemiddelde bezoeker op VZ zijn mening laat afhangen van Johan? Ik heb genoeg momenten gezien waar ze niet vrijuit ging bij situaties in de zestien.

11 juli 2022 om 16:40

Voel je niet aangesproken @repelsteel76. Het is maar een persoonlijke mening, maar het valt gewoon op hoeveel mensen aan de lippen van Johan hangen en daarna hun mening ventileren op exact dezelfde manier. Ik ben een trouwe kijker, daar niet van.

11 juli 2022 om 14:51

Ik denk dat er behoorlijk wat leden hier zeggen niet te kijken (want het is geen voetbal, ze kunnen er niks van bla, bla, bla), maar "stiekem" toch gewoon de wedstrijden op zetten.

11 juli 2022 om 15:32

Zal best kunnen, en dan een beetje stoer doen in de comments dat AFC 6 bijvoorbeeld de Oranje Leeuwinnen kan pakken. Beetje goedkoop scoren, but oh well.

11 juli 2022 om 15:42

Zoals eerder uitgelegd niet stiekem hoor. Er is namelijk geen ander voetbaltoernooi wat er live op de tv te kijken is op dit moment. Niveau is ook bijzonddr laag maar het is zoals tegen Zweden best spannend. Ik kan er wel naar kijken

Worden ze in dit geval alleen maar beter op. Zo sterk keepte ze de laatste 2 jaar al niet meer.

Lullig voor haar, maar voor het team niet verkeerd denk ik. Je zag hoeveel onrust ze uitstraalt momenteel. Daarbij keept ze ook gewoon slecht laatste weken. Vervangster deed het goed!

Ontzettend lullig natuurlijk voor haar maar ze keept na haar uitverkiezing van beste keepster van de wereld echt als een drol. Denk dat het eerder een zegen dan een gemis is. Nu Spitse, die het spel vertraagd en continu een stap te laat is, nog naar de reservebank en dan heb je toch een heel behoorlijk elftal staan.

11 juli 2022 om 12:12

Precies Spitse mag er van mij ook uit. Was onder Wiegman ook traag en steeds een stapje te laat, maar toen scoorde ze nog en gaf assist. Het doorselecteren van Parsons is ook niet best.

Nou die keepster jammer dat ze geblesseerd is maar.je hoeft er niet om te treuren.
Mijn God wat is die slecht zeg,

Ik denk ook niet dat we haar gaan missen. Niet echt betrouwbaar gebleken de afgelopen tijd.

Lijkt me juist een voordeel. Tuurlijk wens je niemand blessures toe, maar als je op een rij zet hoeveel fouten zij heeft gemaakt afgelopen seizoen, zowel in NL Elftal als bij PSV, dan is het bijna schandalig dat ze uberhaupt nog op doel staat.

Zeker als je prima vervangers achter de hand hebt.

Goed nieuws dus! Nu staat er een knapper meisje en een betere keepster op doel.Win win situatie!!Van Domselaar heeft de toekomst in dat team.Wij mannen willen ook wel wat moois zien, ten compensatie van het lage niveau.Van Domselaar heeft het meer dan verdiend om koud ingebracht te worden voor de leeuwen.De test doorstaan en die Van Veenendaal komt lomp over die amper een bal kan keren zoals tegen Engeland laatst.

We komen de poule niet door, gauw alle jonkies met talent er in om ervaring op te laten doen. Dan een goede full time bondscoach er op (ik denk bij voorkeur een vrouw).
Hebben we toch nog wat aan dit EK, verjonging en een nieuwe trainer coach die dit serieus neemt.
Gisteren Frankrijk gezien? Nou ik bedoel maar, het kan dus wel boeiend zijn om naar te kijken..

11 juli 2022 om 13:20

Frankrijk en Duitsland waren heel goed, maar het was maar één wedstrijd. Ook het gastland Engeland en Spanje zouden Oranje verslaan, maar in een toernooi moet je niet te vroeg pieken. Wij hebben misschien de beste spits, maar het lijkt me duidelijk dat we voor nu geen titelkandidaat zijn. Ik ben ook bang dat Portugal en Zwitserland ons nog pijn kunnen gaan doen, maar toch hoop ik het beste.

Sneu wel voor Saar dat ze nu geblesseerd het toernooi moet verlaten, maar aan de andere kant ben ik ontzettend blij voor het Nederlands elftal dat er nu echt een goede keepster staat. Ik heb er ondanks het uitvallen van onze andere damestoppers, nu wel meer vertrouwen om de volgende ronde te halen.

Saar maakt me altijd zo zenuwachtig.

Dit is een geluk bij een ongeluk voor de 2e keepster die gewoon beter is.

Vervelend voor de blessure, maar wat is de 1e keepster toch een drama. Altijd die onzekerheid die eruit straalt.

Missen als kiespijn, Sari ik pak geen bal.

Met alle respect voor van Veenendaal, maar ze zal niet gemist worden. Ik snap dat de bondscoach er een soort drama van maakt, maar de keepster van PSV is echt de zwakste schakel van dit team. De absenties van Groenen en v.d Gragt zijn pas een probleem. Nouwen vond ik ook geen sterke indruk achter laten. Het is te hopen dat het team het gemis van de kleine pitbull en de beste centrale verdedigster weet op te vangen. Portugal is een gevaarlijk team.

Geen enkel probleem, 2e keepster is veel beter

Je gaat er dan niet op achteruit want wat is zij matig zeg, die keepster van Twente viel echt goed in.
Wie Nederland echt gaat missen is Groenen, echt een leuke voetbalster.

Tja of je hier nu bepaald rouwig om moet zijn of minder van wordt. Uiteraard wel sneu voor haar

Ik zou proberen of je een tafel van 1 bij 2 mag opstellen. Op zijn kant leggen op de lijn en je houd meer ballen tegen dan elke keepster in de wereld. Uittrappen doet een veldspeler dan wel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren