Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle wordt gered door Van den Belt en promoveert naar Eredivisie

Laatste update:

PEC Zwolle keert binnen een jaar terug in de Eredivisie. De ploeg van Dick Schreuder behaalde vrijdagavond tegen directe concurrent Almere City FC met veel moeite het benodigde punt: 1-1. Daarmee is promotie een feit. PEC kwam laat op achterstand, maar Thomas van den Belt trok dat binnen enkele minuten recht met een rake kopbal. De verdedigende middenvelder vertrekt aan het eind van het seizoen met ongekende statistieken richting Feyenoord, want hij staat nu al op 16 goals en 8 assists in 33 competitiewedstrijden deze voetbaljaargang. Ook Heracles Almelo won, met 0-1 van Helmond Sport, en is op plek twee ook bijna zeker van promotie. Koploper PEC staat drie punten voor op Heracles. Het doelsaldo is vrijwel identiek, allebei +51, maar Heracles heeft meer doelpunten gemaakt en dus het voordeel in dat opzicht.

Almere City FC - PEC Zwolle 1-1 (Wedstrijd van de Week)
Dick Schreuder weigerde vlak voor de aftrap toe te geven dat PEC de druk om te promoveren in Almere extra voelde. "We zijn niet extra gespannen vandaag", aldus de trainer van de Zwollenaren bij ESPN. "Alle clubs die vorig jaar gedegradeerd zijn, voelen week in week uit druk. Daar zijn we al wel aan gewend." De eerste enorme kans van de wedstrijd was na zeven minuten voor Almere City-middenvelder Álvaro Peña, die in vrije positie recht op Jasper Schendelaar schoot.

Zoals op wel meer velden moest de wedstrijd tussendoor stilgelegd worden vanwege noodweer. In Almere gebeurde dat in minuut 38. Na twintig minuten keerden de spelers terug op het veld. Veel opzienbarends gebeurde er niet in de wedstrijd, totdat Almere in minuut 71 plots scoorde uit een vlijmscherp aangesneden vrije trap vanaf de zijkant van Jorrit Smeets. Die werd feilloos binnengekopt door Stije Resink: 1-0. PEC werd binnen enkele minuten daarna gered door Van den Belt, die profiteerde van matige dekking en een hoekschop binnenkopte: 1-1. In de laatste seconde verrichte PEC-keeper Schendelaar nog een fantastische redding op een kopbal, waarmee het feest gevierd kon worden.

De Graafschap - ADO Den Haag 0-1
Beide ploegen vechten voor hun laatste kans om nog bij de Keuken Kampioen Play-Offs te kunnen komen en hadden in ieder geval drie punten nodig. De Graafschap-aanvaller Giovanni Korte kwam al in de tweede minuut dicht bij een treffer, maar zijn kopbal werd gekeerd door Sonny Stevens. Devin Haen raakte korte tijd later na een solo oog in oog met Stevens de paal. Tien minuten na rust werd ADO gevaarlijk via Mario Bilate, die Hidde Jurjus bijna wist te verrassen met een schot. In de 87ste minuut brak Thomas Verheydt met een karakteristiek doelpunt de ban voor ADO. De spits, die met een neusmasker speelde, kopte een voorzet van Joël Zwarts binnen: 0-1.

Willem II - TOP Oss 4-0
Op papier hadden de Tilburgers een makkelijke avond moeten krijgen en dat vond ook zijn weerklank op het veld. Na anderhalve minuut had Elton Kabangu al twee keer kunnen scoren, maar dat lukte hem maar één keer: 1-0. Een minuut later zag Jizz Hornkamp een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel en Thijs Oosting overkwam halverwege het eerste bedrijf hetzelfde. Hornkamp had even later meer fortuin. De spits van Willem II kreeg de bal vlak voor rust gelukkig voor zijn voeten en besloot het maar eens met een omhaal te proberen. Het leer vloog snoeihard en onhoudbaar voor TOP-doelman Thijs Jansen in de kruising: 2-0. Michael de Leeuw en Leeroy Owusu tilden de score in de tweede helft nog naar 4-0.

Helmond Sport - Heracles Almelo 0-1
Vlak voor de wedstrijd maakte Helmond Sport bekend dat Tom Beugelsdijk vanwege een medische ingreep enkele weken uitgeschakeld is. Zonder de verdediger kwamen de Noord-Brabanders in de twaalfde minuut op achterstand. Heracles besloot een hoekschop laag te nemen naar de rand van het strafschopgebied, waar Thomas Bruns in kon schieten. Samuel Armenteros gaf voor vlak voor de doellijn het laatste zetje: 0-1. Heracles kreeg kansen op meer, maar kwam ook diverse malen heel goed weg bij grote mogelijkheden van Helmond. Zo kopte Jafar Arias uit een vrije trap in zeer kansrijke positie naast.

Roda JC - FC Den Bosch 0-1
In Kerkrade maakte Roda JC de meeste aanspraak op de overwinning. Dylan Vente was in de openingsfase dicht bij een doelpunt en ook twee pogingen van Bryan Limbombe troffen bijna doel. In de zeventigste minuut deed de grootste kans van de wedstrijd zich voor. Een corner van Roda viel voor de voeten van Guus Joppen, die van korte afstand kon binnentikken. De verdediger werd echter voldoende gehinderd en kon de bal niet raken. Even later kreeg ook Vente nog een grote kans, maar de spits van Roda wist het hoofd niet koel te houden.

FC Den Bosch trok uiteindelijk aan het langste eind. Roda-doelman Moritz Nicolas schatte een voorzet volledig verkeerd in, waarna invaller Nikolaj Muller de bal binnenkopte. De wedstrijd leek beslist te zijn, totdat Muller een handsbal maakte in de vijandelijke zestien. Vente ging achter de bal staan, maar zag doelman Wouter van der Steen in de weg liggen. De Den Bosch-doelman redde zo de drie punten voor zijn team en besliste de eindstand op 0-1.

FC Eindhoven - NAC Breda 1-2
In het Brabants onderonsje tussen FC Eindhoven en NAC Breda kwam de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong. Pjotr Kestens speelde twee tegenstanders uit en schoot raak van buiten het strafschopgebied: 1-0. Vijf minuten voor rust kwam NAC weer op gelijke hoogte. Elías Már Ómarsson schoof de bal van dichtbij door de benen van Eindhoven-doelman Nigel Bertrams: 1-1. Direct na rust kwam NAC zelfs op voorsprong in Eindhoven. Jort van de Sande schoof een strafschop beheerst binnen en maakte zo zijn twaalfde doelpunt van het seizoen: 1-2. Na het doelpunt van Van de Sande ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en kwamen beide teams niet meer tot grote kansen. In de slotfase van het duel werd Justin Ogenia met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Eindhoven de wedstrijd met tien man moest uitspelen.

FC Dordrecht - Jong AZ 1-0
De wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ begon vanwege heftige regenval een kwartier later. In de eerste helft van het duel wisten beide ploegen lang niet tot grote kansen te komen. Pas in de blessuretijd van het eerste bedrijf kon Dordrecht een mogelijkheid bij elkaar te voetballen. Een poging van Tim Receveur ging echter vlak voor het doel langs. In de 73e minuut kreeg Tidjany Touré zijn tweede kaart gepresenteerd en mocht hij alvast gaan douchen. Na nog wat kleine kansen over en weer, werd er in de slotfase van het duel toch nog gescoord in Dordrecht. Anouar El Azzouzi kreeg de bal uit een hoekschop plots voor zijn voeten en tikte hem binnen, waardoor Dordrecht met tien spelers de overwinning alsnog uit het vuur wist te slepen: 1-0.

Telstar - VVV-Venlo 1-0
Het was voor de supporters in IJmuiden lang wachten op het eerste echte gevaar van het duel. Na 26 minuten spelen kreeg David Min een grote kans. De aanvaller van Telstar ging alleen op de keeper af, maar schoot de bal naast. Na een lange onderbreking vanwege de weersomstandigheden, viel tien minuten in het tweede bedrijf de eerste treffer van de wedstrijd. Min schoot de bal hard binnen bij de eerste paal: 1-0. De thuisploeg drong na de openingstreffer wel aan om de marge te verdubbelen, alleen had het geen geluk in de afronding.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Willem II37221054176
2Roda JC Kerkrade37211243775
3FC Groningen3721973972
4FC Dordrecht37181452368
5ADO Den Haag37171282363
6De Graafschap37196121063
7NAC Breda37151012755
8FC Emmen3716615-254
9MVV Maastricht3715814253
10Jong AZ Alkmaar3715814-253
11Helmond Sport3714815-350
12VVV-Venlo3713915-348
13SC Cambuur3713717-346
14Jong Ajax37101017-1240
15FC Eindhoven3781613-1440
16Jong PSV3710720-1937
17Telstar379820-2035
18FC Den Bosch378920-2833
19TOP Oss3710324-3433
20Jong FC Utrecht3751022-4225

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat jullie weer terug zijn op het hoogste niveau, Gefeliciteerd Pec!

21 april 2023 om 22:57

Ik vind Zwolle echt pauper nr.1. Ten eerste weet je zeker dat de 1x tegen GAE het voetbal weer in kwaad daglicht wordt gezet door de hooligans. Ten tweede wordt het bestuur dermate onder druk gezet dat ze geen impopulaire beslissingen durven te nemen. Ten derde is het een clubje zonder grote historie of identiteit zoals bv een Roda, Ado of Graafschap. Ten 4de weet je al bij voorbaat dat ze volgend jaar niks toe te voegen hebben in de eredivisie

21 april 2023 om 23:15

Zwolle tracht iig nog om mooi voetbal te spelen. Hetzelfde geld voor Heracles en Willem 2. Die hoop ik ook weer in de Eredivisie te zien. Het anti-voetbal van Roda, Den Haag en De Graafschap mag wat mij betreft weg blijven. (groningen idem)

22 april 2023 om 00:39

Klopt, maar uiteindelijk redden ze het geen van allen, dan maar een mooie club ipv een sfeerloze

Gefeliciteerd PEC Zwolle met de promotie.

En het dan nog bijna weggeven ook in de laatste minuut.. het was niet best vandaag maar de promotie is dan toch daar. Topprestatie natuurlijk van deze selectie met een paar goede spelers maar het is toch vooral het team dat het heeft gedaan. Nu op het naar het kampioenschap.

21 april 2023 om 22:51

Even een vraag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit seizoen pec maar af en toe gezien heb, en vooral samenvatting. Maar deze van den Belt lijkt mij een prima speler. En vooral natuurlijk vanwege zijn stats, maar dat vind ik niet het belangrijkste. Hoe is hij als speler? Denk je dat hij niveau Feyenoord aan kan?

21 april 2023 om 23:00

Ik denk zelf niet dat vd Belt het gaat redden bij Feyenoord. Vd Belt is voor mijn gevoel het beste te vergelijken met een Donny van de Beek (qua stijl, zeker niet qua niveau). Goeie basis techniek, komt vaak in de 16 maar je hoeft geen technische hoogstandjes of een goeie passer te verwachten. Had hem meer een speler voor een FC Utrecht gevonden.

22 april 2023 om 13:03

Dus omdat hij geen technische hoogstandjes laat zien of een goeie passer is gaat hij het niet redden?

Ik denk dat hij binnen één seizoen basisspeler is.

22 april 2023 om 19:24

Ik denk dat hij het niet gaat redden omdat hij niet hele specifieke kwaliteiten heeft. Die heb je bij Feyenoord wel nodig lijkt me.
Ik weet niet wie hij bij Feyenoord zou moeten vervangen, maar hij is echt wel een heel stuk minder als Kökcu of Wieffer. Ik denk dat hij ook een stuk minder is als Timber of die nummer 10 met de moeilijke naam.
Maar hopelijk bewijst hij dat ik volkomen ongelijk heb, is voor PEC een hele belangrijke speler en een jongen van de club dus gun hem het van harte!

22 april 2023 om 00:18

@consy & pec Zwolle fans gefeliciteerd! Geniet lekker van het feest en tot volgend jaar in de eredivisie

22 april 2023 om 03:15

Gefeliciteerd Consy. Mooi dat PEC weer terug is. Met Heracles ook weer naar de eredivisie staat Overijssel er weer goed op volgend jaar.

Gefeliciteerd, aanvallend voetbal is beloond geweldig

Doelpuntje hoor, van onze Jizz. Lekker 👏🏼

Gefeliciteerd Pec!

Welkom terug Pec'ers, zat er al heel lang aan te komen, maar daar is 't ie dan eindelijk. Gefeliciteerd!

Gefeliciteerd pec verdient

Pec welkom back. Vind dat altijd een leuke eredivisie club.

Jaaaa!! Toch lekker dat het nu officieel is. Gelukkig heeft het maar 1 jaar geduurd. Het was niet echt een beste wedstrijd , maar wat geeft het. Ik vond het camerabeeld vandaag soms wel erg slecht / vervelend. Maarja , volgend jaar weer eredivisie!

22 april 2023 om 03:17

Gefeliciteerd @peperbus. Volkomen verdiend en ook nog eens met prachtig aanvallend voetbal. Hoop dat Schreuder blijft en het ook volgend seizoen in de eredivisie laat zien.

Gefeliciteerd PEC, dit jaar een beter team dan de onze. Wel enigszins teleurstellend trouwens, maar met 10 punten voorsprong op Almere (met 4 wedstrijden te gaan) zijn wij ook wel aardig zeker.

21 april 2023 om 23:26

Na afgelopen jaar neem ik niks meer voor zeker aan tot het ook definitief is. Hopelijk kunnen we het volgende week dan ook echt definitief maken. Het kampioenschap zal me een rotzorg zijn, zolang we maar promoveren.

22 april 2023 om 09:07

Het was wel weer dramatisch gisteren. Misschien zijn ze allemaal toe aan de zomerstop want elke week denk je weer dat het niet slechter kan. Werk aan de winkel in Almelo. Minstens 7 nieuwe spelers en een nieuwe trainer.

Het zat er al aan te komen, en nu nog kampioen worden. Gefeliciteerd PEC!

#pecback

Netjes hoor! leuke club om erbij te hebben in de eredivsie!
Blijft mooi die beker en de ron jans dans jaren!

Promotie, lekker , nu nog het kampioenschap

"De verdedigende middenvelder vertrekt aan het eind van het seizoen met ongekende statistieken richting Feyenoord, want hij staat nu al op 16 goals en 8 assists"

Speelt hij ook echt als cvm? Dat zou wel heel knap zijn 😅

21 april 2023 om 22:56

Als je als team zoveel sterker bent dan je tegenstander kom je wel vaak in de 16 natuurlijk. Echter 16 goals is absurd voor een cvm haha. Benieuwd of hij verdedigend ook sterk genoeg is voor de eredivisie

21 april 2023 om 22:57

Niet echt. PEC speelt een soort 5-2-3 achtige opstelling, zonder pure cvm. Ik vind hem meer een cm die vaak in de 16 komt.

Gefeliciteerd PEC supporters. Welkom terug. Maak er mooi feestje van.

Gefeliciteerd Pec, het is jullie gegund. Jullie horen ook gewoon in de Eredivisie.

Gefeliciteerd Zwolle fans. Mooi dat jullie weer terug zijn,en maak er wat moois van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren