Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC Zwolle klimt naar tweede plaats na goedkope strafschop

Laatste update:

PEC Zwolle is in ieder geval voorlopig de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. De blauwhemden hadden zaterdag aan twee doelpunten genoeg om NAC Breda (0-2) van zich af te schudden en boekten daarmee hun eerste uitzege van het seizoen in competitieverband. PEC kan later nog achterhaald worden door Vitesse, Feyenoord en Ajax.

Zwolle verloor dit seizoen pas één keer; nooit stond de club op minder nederlagen na acht Eredivisie-speelronden. Het team van trainer John van ’t Schip hoopte die ongeslagen status tegen NAC te behouden, maar begon niet overtuigend. De bezoekers waren in het eerste half uur slordig in de passing en hadden moeite met het compact spelende NAC. Er werden ook weinig serieuze mogelijkheden gecreëerd: een schot van Thierry Ambrose smoorde, een poging van Mustafa Saymak ging hoog over en ook Menno Koch, Rai Vloet, Piotr Parzyszek en Arno Verschueren slaagden er niet in om te scoren.

Lange tijd was de beste kans in de eerste helft voor Younes Namli, die acht minuten voor de verplichte onderbreking via een Bredaas been de paal raakte. Parzyszek kon de daaropvolgende rebound evenmin benutten. Het eerste bedrijf leek zodoende in een brilstand te eindigen, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor NAC. Koch beging een lichte overtreding op Saymak en scheidsrechter Martin van den Kerkhof wees gedecideerd naar de stip. Aanvoerder Bram van Polen schoot binnen en zodoende gingen De Blauwvingers met een heerlijk gevoel rusten in het Rat Verlegh Stadion.

Dat gevoel leek na de pauze snel weg te ebben toen Angeliño na vijftien seconden wist te scoren, maar de verdediger werd teruggefloten vanwege buitenspel. De supporters van NAC schreeuwden hun favoriete ploeg naar voren en Zwolle had het lastig. Diederik Boer moest zich na 51 minuten strekken op een schot van Mounir El Allouchi en na ruim een uur voetballen hadden Vloet en Ambrose de bal voor het intikken, maar maaiden zij er net als invaller Philippe Sandler finaal langsheen. Aan de andere kant werd Parzyszek gevaarlijk: zijn kopbal werd gekeerd door Mark Birighitti.

In het laatste half uur vocht NAC voor wat het waard was en solliciteerde men na zeventig minuten opnieuw naar de gelijkmaker: Koch kon na een hoekschop vrij inkoppen, maar mikte over de kooi van Boer. Even later kreeg ook Korte een kans, maar hij schoot via een Zwols been naast. PEC Zwolle kreeg maar geen grip op de wedstrijd en leek het onheil over zichzelf af te roepen, maar de defensie hield stand en het werd zelfs nog 0-2. Nadat Saymak al de paal had geraakt, scoorde hij na 82 minuten op aangeven van Youness Mokhtar. NAC leed derhalve zijn zesde nederlaag van het seizoen.

Een terechte zege voor PEC Zwolle?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste seizoensstart OOIT!
Wat een geweldig team hebben we dit jaar, mentaliteit en techniek prima in balans dit jaar. Penalty was zwaar onterecht maar in de tweede helft waren we voetballend zo veel beter dan NAC dat ik het zeker een verdiende overwinning vind. Nu al 4 punten meer dan de complete hele seizoenshelft van vorig jaar. Wat een heerlijke start.

21 oktober 2017 om 20:53

En dat terwijl je Ajax en Feyenoord uit al hebt gehad. Echt klasse gedaan van Zwolle.

21 oktober 2017 om 21:09

Netjes hoor. Hopelijk houden jullie het een beetje lang vol boven in. Suc6

PEC gewoon een klasse beter dan Nac. Niks ergs aan.
Wel jammer dat supporters 10 min voor tijd al weglopen.... op je avondje NAC

21 oktober 2017 om 21:24

Ik ken geen clubs waar dat niet gebeurd, overal zie je mensen wat eerder vertrekken bij avondwedstrijden om file te vermijden / nog redelijk op tijd thuis te zijn.

Avondje NAC makkelijk overleefd & beste seizoensstart in de geschiedenis. Had ik van te voren echt niet verwacht... Helemaal niet na vorig seuzien. Maakt het natuurlijk niet minder mooi

PEC kwam toch een aantal keren heel goed weg. Een paar goede reddingen van Boer, die toch weer bewijst een enorme aanwinst te zijn t.o.v. van der Hart. Maar ook Ambrose, die had er vanavond zeker één in moeten schieten.

Vond het overigens wel een terechte strafschop. Twee meter verder op buiten het strafschopgebied fluit je hier ook voor, dus nu ook. Daarna nog een aantal goede kansen gehad en uiteindelijk beslist Saymak het met een mooie goal.

Van 't Schip echt enorm goed van start gegaan en na het weekend staan we in ieder geval 4e en met een beetje geluk zelfs 2e. Wat kan dit een enorm mooi seizoen worden.

Goedkope strafschop inderdaad, maar dat is niet de reden dat Pec gewonnen heeft. PEC had meer doelpunten moeten maken/het eerder af moeten maken. Verdiend gewonnen.

Misschien kan iemand die de wedstrijd wel heeft gekeken het even toelichten, maar waarom is het een goedkope strafschop als er in de tekst wel staat dat Koch een overtreding begaat? Een overtreding is een overtreding lijkt me toch?

21 oktober 2017 om 20:41

Wat door een ander ook gezegd word, buiten de 16 geven ze hem ook. Dus waarom in de 16 niet. Gelekaart was misschien overbodig.

21 oktober 2017 om 20:43

Klopt, maar in de perceptie van velen fluit je als scheids wat minder snel in de 16, wat natuurlijk onzin is. Los daarvan vond ik het helemaal geen overtreding maar goed, wel lekker als je hem zo meekrijgt vlak voor rust.

Wanneer Ajax of Feyenoord na heel veel goedkope penalty's in de loop van de jaren een overwinning boeken wordt er geen woord aan vuil gemaakt op VZ.

21 oktober 2017 om 21:07

Dat is onzin. Bij de onterechte pingel van Ajax vs Utrecht stond heel VZ vol. En ook bij Feyenoord zag je dat. Juist bij de topclubs wordt er extra aandacht aan gegeven.

21 oktober 2017 om 21:19

Je hebt het over een momentopname.

21 oktober 2017 om 21:28

Precies, hetzelfde als die kul dat topclubs arbitrair voordeel krijgen vaak. Toevallig zag ik gister Hrustic zijn 2e gele kaart voor een bewuste handsbal krijgen, die Ehizibue tijdens Feyenoord - PEC niet kreeg.

Bij topclubs is er minstens zoveel aandacht voor arbitraire blunders. Moest je een paar seizoenen geleden eens kijken hoeveel berichten er waren over de 4 penalty's (waarvan 3 terecht) in 4 speelrondes voor Feyenoord, of inderdaad de momenten die Finalvoetbal opnoemt.

Topclubs krijgen simpelweg meer aandacht omdat meer mensen hier naar kijken.

Over de strafschop valt te twisten, maar de titel van het wedstrijdverslag klopt gewoon niet, want je negeert daarmee gewoon de goed uitgespeelde 0-2 (en de andere kansen die Pec ook nog creëerde).
Anyway, blij met de drie punten. Nu met beide beentjes op de grond blijven. Want weliswaar kan morgen Vitesse Pec nog op de ranglijst passeren, maar Ajax én Feyenoord niet. Wel Ajax óf Feyenoord 😛

Verdient verloren, Pec is zeker op dit moment een maatje te groot. Wat wel tegenvalt is de aanval, zit totaal geen overtuiging in.

3x op rij verliezen nadat je van feyenoord wint, die wedstrijd was dus ook niet meer dan een heerlijk feestje waard.

21 oktober 2017 om 21:29

Had je dan serieus verwacht dat je met 1 overwinning op Feyenoord keer op keer zou winnen? NAC blijft ontzettend matig en zullen gewoon moeten vechten om zich te handhaven in de Eredivisie.

Waar was die scheids mee bezig? Echt een van de meest waardeloze arbitrale optredens die ik heb gezien in de laatste jaren.

Verder speelde NAC in de eerste helft goed mee, maar lijken ze na 60 minuten helemaal op. Vooral die spits was een drama.

Mooie prestatie van PEC zeg!

Hopelijk zo vasthouden.

Ik bem toch altijd benieuwd wat een strafschop tegenwoordig kost. Zijn sommige echt goedkoop? Vroeger betaalde we hier veel meer voor dan.

Ik heb van de wedstrijd alleen de tussenstand meegekregen, maar wat ik uit dit wedstrijdverslag begrijp is dat PEC een vrij volwassen pot heeft gespeeld en van de mogelijkheden gebruik heeft gemaakt die ze hebben gekregen. Wat mij in positieve zin opvalt aan dit PEC is vooral de volwassenheid die deze ploeg uitstraalt. Natuurlijk worden er fouten gemaakt, maar de ploeg lijkt eindelijk te leren naarmate het seizoen vordert. Sandler bijvoorbeeld zich in recordtempo van een naïeve jongen naar een defensieve zekere kerel en als Kingsley deze vorm vasthoudt dan zie ik hem binnen nu en een paar jaar in de basisopstelling van een topclub in Nederland spelen. Ik vind hem bijvoorbeeld niet slechter dan Diks en Nieuwkoop en die staan in de basis van Feyenoord. Daarnaast motiveer ik John van 't Schip om harde niet voor de hand liggende keuzes te maken als het nodig is, zoals Freire met geel op zak te wisselen voor Sandler. Jans heeft mijn volledige respect, maar Van 't Schip is een vernieuwer vergeleken met hem en een enorme verademing. Wellicht kunnen wij in dit tempo ons eindelijk in de vaste middenmoot nestelen naast ploegen als Heracles en FC Groningen. Financieel zouden we dat al praktisch moeten kunnen bewerkstelligen.

21 oktober 2017 om 23:45

Uit m'n hoofd: begroting Pec 11 miljoen, Fc Groningen 18 miljoen. Nog best een weg te gaan!

22 oktober 2017 om 01:15

Tja dat zegt wel genoeg hoe slecht Groningen bezig is de afgelopen seizoenen.

22 oktober 2017 om 09:05

Ezibihue is een redelijk kracht maar niet beter dam Nieuwkoop. Wellicht wel beter dan Diks

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren