Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paul Scholes begint aan eerste trainersklus: ‘Hij houdt van deze club’

Laatste update:

Paul Scholes mag zich de nieuwe trainer van Oldham Athletic noemen. De club uit de League Two maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de voormalige middenvelder van Manchester United een contract voor anderhalf seizoen gesigneerd heeft. Voor de 44-jarige Scholes wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer, al was hij ruim drie jaar geleden wel even actief als interim-manager bij Salford City.

The Latics zijn in hun nopjes met de aanstelling van Scholes, die als kind supporter was van Oldham Athletic. Eigenaar Abdallah Lemsagam laat op de clubwebsite weten respect te hebben voor de oud-international. “Paul heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en brengt veel voetbalkennis met zich mee. Hij wilde hier graag aan de slag en het is geen geheim hoeveel hij van deze club houdt. Ik ben blij dat ik hem hiernaartoe kan halen.”

De voormalig middenvelder en 66-voudig Engels international treft bij Oldham Athletic een club die een matig seizoen beleeft. Momenteel staan ze veertiende in de League Two, de laagste Engelse profdivisie. Als assistent is Mike Priest, voormalig hoofdtrainer van de club, aangetrokken. De afgelopen maanden zat interim-trainer Pete Wild op de bank.

Scholes speelde zijn gehele actieve carrière voor Manchester United en kwam 718 keer uit voor de club, waarvan 499 keer in de Premier League. Hij scoorde in alle competities 155 keer voor the Red Devils. Met de rode club uit Manchester won hij onder meer elf landstitels en tweemaal de Champions League.

Denk jij dat Paul Scholes een goede trainer zal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scholes, zo'n mooie Engelse man. Het zal me benieuwen of hij een goeie trainer blijkt te zijn, omdat ie al 20 jaar weinig diplomatiek overkomt, maar het is altijd een genot om naar deze man te kijken.

Succes Paul.

je hebt jaren achter elkaar de trainers van Man. U. lopen afkraken.

Na Moyes , van Gaal en die speciale ene ,mag jij het nu laten zien hoe het moet. !

11 februari 2019 om 14:11

Je mag alleen maar kritiek hebben op anderen als je zelf het betreffende kunstje perfect beheerst?
Laat dat Rtl7 maar niet weten, dan raakt Co Stompe zijn baantje als analist kwijt .

In de functie van analist, columnist of als Scholes zaken gevraagd worden omtrent de (met vlagen dramatische) situatie bij United van de afgelopen jaren dan mag hij geen kritiek hebben? Manchester United is sinds het vertrek van Sir Alex gigantisch afgezakt en dan lijkt het mij niet meer dan logisch (in welke hoedanigheid dan ook) dat een clubicoon als Scholes daar kritiek op heeft.

Als hij nu faalt bij Oldham zullen er ook mensen kritiek hebben. Wij op Voetbalzone hebben ook allemaal kritiek op trainers, spelers en sportprestaties terwijl wij een spier verrekken terwijl we naar de TV schreeuwen. Het is nou eenmaal zo dat de beste stuurlui aan wal zitten en er zullen altijd mensen zijn die kritiek op je hebben.

11 februari 2019 om 15:35

Nee iedereen mag natuurlijk kritiek hebben, maar met sommige ex voetballers heb ik een beetje het gevoel alsof zij denken dat een team coachen zo makkelijk is.

Ik vond de situatie van Gary Neville heel mooi. Die heeft volgens mij ooit gezegd dat hij zelf ontslag zou nemen als hij ooit met 7 van Barca zou verliezen. Vervolgens had hij met Valencia daadwerkelijk ook met 7 verloren .

Scholes was echt een geweldige middenvelder en volgens mij gaat hij qua trainer net zo zijn als Jaap Stam; Houdt alles simpel en direct in zijn communicatie. (maar dit is een voorgevoel).

Hij heeft altijd stevige en ongezouten kritiek geleverd op andere coaches dus als hij niks presteert kan die de wind ook van voren verwachten!

Wens hem alle beste toe maar Oldham staat niet bekend als een "sleeping Giant" die kan doorstoten naar de Bpl. Het is Bournemouth en Swansea wel gelukt maar goed *garanties in het verleden*

Wat ik mij eigenlijk afvraag, is hij nog steeds mede-eigenaar van Salford City?

Is dit niet belangenvermenging als hij als coach van Oldham optreed?

11 februari 2019 om 14:27

Jazeker is hij dit nog maar volgens mij beheerd hij geen dubbele bestuursfunctie. Dat is iets wat niet mag. Je kan ook bondscoach en club coach tegelijk zijn.

11 februari 2019 om 14:38

Ok, duidelijk! Bedankt alvast.

11 februari 2019 om 14:36

Freeza,

Ja, hij is nog steeds een van de mede-eigenaren van Salford City. Dat is ook wel degelijk onderzocht voor zijn aanstelling bij Oldham, je bent namelijk niet de enige die zich dit af heeft gevraagd. Dit onderzoek heeft echter uitgewezen dat zijn aandeel in Salford City dusdanig minimaal is dat er van belangenverstrengeling geen sprake wordt geacht. De eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik de details hiervan niet paraat heb, maar dit is dus inderdaad een belangrijk punt van aandacht geweest.

11 februari 2019 om 14:40

Ok thanks Ps18!

11 februari 2019 om 15:31

Dit wordt ook aangekaart in het stuk van de BBC hierover, hij heeft blijkbaar zijn rol in binnen de board opgegeven en daardoor vindt de FA het ok...maar hij heeft nog steeds 10 van de aandelen van Salford in handen dus mocht Salford naar de League Two promoveren en met Oldham een strijd tegen degradatie aangaan dan zou dat wel vreemd zijn ja. Scholes en z'n vrienden zijn toch bezig die club de voetbalpyramide op te duwen, o.a. door die spits uit de Scottish Premier League te halen. Lang verhaal kort: er zijn zeker mogelijkheden tot belangenverstrengeling maar de FA ziet het niet zo, waarschijnlijk ten dele omdat het om Paul Scholes gaat en niet een anonieme manager.

[edit] Ps18 was me voor

Als trainer zijnde houd ik van elke club die een mooie beloning elke maand stort.

#mediatraining!

Scholes is een echte Oldham fan en dat blijkt ook wel, want als hij dat niet was geweest had zich nog wel een paar keer bedacht en achter zijn oortjes gekrabd.
Hij moet het erg slecht doen om te degraderen, want Oldham heeft nog een paar punten nodig om veilig te zijn, in tegenstelling to Macclesfield waar Sol Campbell de trainer is en Andy Cole spitsentrainer is.
Probleem voor Scholes is, net als bij Gary Neville en onlangs Thierry Henry, het afbraak risico zo groot is, dat ze eigenlijk alleen maar kunnen verliezen. Henry net als Scholes werd trainer bij zijn jeugdliefde.. nou dat is ook raar afgelopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren