Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Partizan Belgrado kondigt met filmpje komst van Queensy Menig aan

Laatste update:

FC Twente is Queensy Menig definitief kwijt aan Partizan Belgrado, zo is donderdagochtend duidelijk geworden. Over de transfer van de vleugelaanvaller hadden beide clubs woensdag al een akkoord gesloten. FC Twente houdt ongeveer 700.000 euro over aan de verkoop van Menig, die twee jaar geleden transfervrij werd aangetrokken.

Menig was woensdag al in de Servische hoofdstad om medisch gekeurd te worden en zijn transfer te voltooien. Een dag later wordt de buitenspeler dus officieel gepresenteerd als aanwinst. De vleugelspits, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, werd in 2017 opgepikt door FC Nantes, maar zou nooit een minuut spelen voor de Fransen. Na verhuurperiodes bij Oldham Athletic en PEC Zwolle werd zijn contract in 2019 ontbonden, waarna FC Twente hem een kans gaf.

In zijn eerste jaar bij FC Twente moest Menig het doen met invalbeurten, maar afgelopen seizoen groeide hij uit tot een sleutelspeler in het elftal van Ron Jans. In totaal kwam hij tot 49 officiële wedstrijden, waarin hij 9 keer scoorde en 7 assists gaf. Opvallend genoeg liet Menig eerder deze zomer weten niet naar Partizan Belgrado te willen, maar nadat de club zich enkele dagen opnieuw meldde, bedacht hij zich.

Jan Streuer liet aan TC Tubantia weten waarom FC Twente bij het sluiten van de markt toch meewerkt aan het vertrek van Menig. "Ik wilde hem graag behouden, maar soms moet je ook kijken naar de financiële belangen van de club", zegt de technisch directeur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel succes Menig! Hier gaan we niks aan missen, het is een blind paard die alleen maar kan rennen. Jammer dat van Leeuwen verhuurd is, had nu wel handig geweest.

1 september 2021 om 18:35

Eigenlijk zelfde type wat Kerk ook is, een blinde zonder overzicht.

1 september 2021 om 18:40

Zo is het, jammer dat onze transfersom een nulletje scheelt😉

1 september 2021 om 19:22

Van Leeuwen zou ook worden verhuurd als Menig verkocht zou worden, staat nog steeds 3de in de pikorde. Mooi laten uitblinken bij Almere en dan volgend jaar knallen bij de fct.

2 september 2021 om 11:27

Doe je hem echt te kort mee.
Hij is beter dan een Kerk in mijn optiek.
Heeft toch ook enkele cruciale punten gepakt voor Twente.

Als je dan kijkt dat Kerk voor 7 mil gaat en hij voor 7 ton, dan is dat een groot verschil

2 september 2021 om 11:34

Of jij doet juist Kerk te kort. Ik denk wel dat juist Utrecht goed onderhandeld heeft, ben eerder van mening dat Twente te weinig vraagt, maar denk ook niet dat de situatie daar volledig dat toelaat

2 september 2021 om 12:47

Menig had een aflopend contract en zou anders gratis de deur uitlopen.

Toch een leuk bedrag om in de winter iets te doen. Als er iets nodig is.

2 september 2021 om 12:17

Warme kleding, trainingskamp in een warm land, "dome" over het trainingsveld.....genoeg dingen die je met 7 ton kan doen lijkt me.

2 september 2021 om 13:06

Dome is een soort drone? Dat je live beelden ziet zoals Mourinho doet? Of bedoel je iets ander

3 september 2021 om 08:07

Een "dome" is een koepel(tent) over het trainingsveld.
Zodat je ook bij winterse omstandigheden gewoon kan trainen zonder dat je eerst de boel sneeuwvrij moet maken, ook blijft de boel dan lekker droog en heel.



goed weg met hem, twente gaat hem echt niet missen altijd blind voor het doel en sprint alleen maar, goed dat ze van hem af zijn

2 september 2021 om 11:10

Hij stichtte verreweg het meeste gevaar in de voorhoede van Twente, dus geen idee hoe je komt bij 'Twente gaat hem niet missen' zeker nu de vleugelposities dun bezet zijn.

2 september 2021 om 12:50

Dat doet hij eens in de 10 wedstrijden. Hij is alleen gevaarlijk als er ruimte achter de verdediging ligt en bijna altijd komt er niets voort uit het gevaar. Menig is een speler met zeer tegenstrijdige kwaliteiten en zwakke punten. Enerzijds is hij erg snel en gematigd behendig, maar anderzijds heeft hij een slecht overzicht en een nog slechtere traptechniek voor een aanvaller.

2 september 2021 om 20:10

Klinkt als Dennis Rommedahl.

Niet duur, was toch bijna oranje international onder de Boer.

Jongen met talent, maar gigantische oogkleppen op. Spelinzicht van een lantaarnpaal helaas. Met het spelinzicht van pak hem beet een Lasse Schöne, had hij bij een grote buitenlandse club kunnen spelen.

Snap aan de ene kant wel de kritiek van de fans, maar ik vond hem verreweg de gevaarlijkste van de Twentse voorhoede

1 september 2021 om 18:41

Dat heb ik dus ook. Ik ben het er opzich wel mee eens dat hij last heeft van oogkleppen, zoals dat vaak het geval is met dit type vleugelflitsers. Maar zijn snelheid was wel echt een wapen. Hij had meer assists moeten maken (2), maar scoorde vorig jaar 8 keer.

2 september 2021 om 12:52

Maar inmiddels moeten we toch wel een keer beseffen dat betrokken zijn bij 10 doelpunten in de Eredivisie werkelijk niets bijzonders is? Volgens mij waren er het afgelopen seizoen zo'n 40 spelers die dat wisten te bewerkstelligen. Bovendien komt dat rendement voor uit zo'n 5 of 6 wedstrijden, tegenover 28 of 29 wedstrijden waarbij je niet eens doorhad dat hij op het veld stond. Het is een beetje jammer, maar deze jongen gaat het verschil niet zijn op een ranglijst.

2 september 2021 om 13:11

Het is toch gewoon een degelijke speler voor een middenmoter? Men doet hier net of hij er niks van kan, maar voor een team die middenin de eredivisie eindigt is hij volgens mij gewoon een prima selectiespeler die, inderdaad af en toe, het verschil kon maken. Als hij elke wedstrijd het verschil zou maken speelde hij wel bij een betere club.

2 september 2021 om 17:29

Klopt, maar daarom mag je wel kritisch zijn. Een traptechniek is trainbaar en als je dat op 25-jarige speler niet beheerst, is dat best vreemd. Hoe dan ook was Menig inderdaad een redelijke speler. Echter liep z'n contract af en dan is 7 ton zo gek nog niet.

Toch nog een mooie opsteker voor Twente hier zullen de meeste fans van Twente niet rouwig om zijn missen ze niet veel aan
Menig zelf veel succes in het buitenland

Toch nog voor een mooi bedrag verkocht.

En weer blijkt dat we maar in een verwend, ondankbaar land leven... Wat een reacties. Bizar hoe er over Menig wordt gesproken, terwijl hij bewust voor Twente koos, altijd professioneel is geweest richting de club en in mijn ogen zeer belangrijk was voor de goede prestaties vorig jaar. Mede door de dreiging die hij had, kregen andere aanvallers meer ruimte en konden zij daarvan profiteren. Hij had veel kansen nodig, maar bracht wel vaak wat teweeg. In mijn ogen wordt Twente hier ook duidelijk minder van, maar als ik de reacties hier lees lijkt het alsof hier een speler vertrekt die nooit wat gepresteerd heeft en de club genaaid heeft....

1 september 2021 om 19:02



Zeg eens eerlijk, hoeveel wedstrijden van Twente kijk jij nou? Ik als PEC supporter weet heel goed waar de Twente supporters het over hebben als het om Menig gaat, tenminste als hij zich niet heeft weten te verbeteren sinds zijn tijd bij PEC. Het is soms een 8 maar soms ook gewoon een dikke 2, een zeer onstabiele speler die nogal vaak met oogkleppen op speelt, zeer irritant om naar te kijken. De speler Menig wekt gewoon een enorme irritatie op bij velen door zijn type spel, je weet nooit wat je aan hem hebt als de wedstrijd begint.

1 september 2021 om 19:30

Haha er zijn maar weinig Twente fans die echt blij hiermee zijn hoor. We kunnen het geld goed gebruiken, dus daarom ok. Maar geen enkele Twente supporter vergeet wat hij voor ons betekent heeft en zie hier ook maar heel weinig negatieve reactie van Twente fans hier hoor. Wel veel zure reacties van mensen die nog nooit in de Grolsch veste hebben gezeten, maar daar is vz voor toch?

1 september 2021 om 19:58

Ik ben het helemaal met je eens. Zo ga je toch niet met je (oud) spelers om. Menig was ten eerste lang niet zo slecht als wordt beweerd, direct betrokken bij 10 doelpunten bij een middenmoter is echt niet slecht, en ten tweede is het gewoon een hartstikke aardige jongen vol humor die altijd voor een goede sfeer in de kleedkamer zorgde. Erg jammer die reacties.

2 september 2021 om 12:57

Ondankbaar? Ten eerste hoef ik niet dankbaar te zijn voor een speler van een voetbalclub. Verder zou ik wat verder kijken dan cijfertjes op Transfermarkt, want betrokken zijn bij tien doelpunten in een seizoen is zo indrukwekkend niet. Menig is inderdaad een professional en is altijd fatsoenlijk richting FC Twente geweest. Mensen beoordelen 'm dan ook niet op z'n persoon, maar op z'n voetballende kwaliteiten. Als je hem had zien spelen, had je namelijk geweten dat hij wat teweeg bracht in pakweg 4-6 wedstrijden per seizoen. In de andere wedstrijden was hij volledig onzichtbaar. Daarnaast had Menig een aflopend contract en moest hij wel verkocht worden als de club er nog geld uit wou halen. Dat is bij deze gelukt. Menig heeft z'n nieuwe avontuur en de club heeft nog wat geld kunnen vangen; win-win.

Jammer. Ik wens je het beste Quincy. Je hebt het goed gedaan bij ons en met je grote glimlach was je een heerlijke jongen om in de groep te hebben.

Kerk 7 miljoen, Menig 7 ton.. voor mijn gevoel was het verschil niet zo groot tussen deze 2 spelers toch?

2 september 2021 om 11:21

Precies beide snelle jongens met weinig overzicht. Zou ik toch menig halen voor 7 ton en die 6,3 ergens anders in investeren

2 september 2021 om 12:58

Kerk is normaliter wat effectiever. Overigens had Menig een aflopend contract bij een worstelende club, terwijl Kerk het liet zien in de subtop. Dat is wel een groot verschil.

Goede speler voor Twente geweest, had wat constantere prestaties kunnen halen met iets meer overzicht. Had wel gedacht dat Twente hier meer dan een miljoen zou voor kunnen krijgen, wat maakt dat Twente met deze 7 ton akkoord is gegaan?

2 september 2021 om 12:58

Aflopend contract.

2 september 2021 om 18:31

Vervelend, maar Twente deelt alleen korte contracten uit? Wel zonde, maar je moet ergens compenseren wil je zulke spelers binden aan je of langer.

Wel een ontslettend slecht intro filmpje voor Menig. Het social media team in Belgrado is wel beroerd qua niveau haha.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren