Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Parlour: ‘Hij geeft de bal snel weg en moet ook veel dynamischer zijn’

Laatste update:

Arsenal kreeg in de eerste twee speelronden van de Premier League vijf doelpunten om de oren. Unai Emery wil daarom meer zekerheden inbouwen in zijn elftal en het is de bedoeling dat Granit Xhaka in ieder geval voor de verdediging blijft spelen. Voormalig middenvelder Ray Parlour plaatst daar zijn vraagtekens bij.

De 45-jarige Engelsman vertelt in the Sun dat hij de twintig jaar jongere Xhaka eigenlijk niet goed genoeg vindt: “Xhaka heeft de neiging om de bal snel weg te geven en als het kan, moet hij ook veel dynamischer zijn. Hij moet er echt mee leren omgaan dat hij de bal in deze zone van het veld ontvangt”, aldus Parlour.

De voormalig international stelt dat spelers als Mattéo Guendouzi en Lucas Torreira ‘energieker of dynamischer’ zijn: “Als hij zijn werk niet doet, dan zal Emery hem eraf halen. Dat heeft hij al laten zien toen hij Xhaka tegen Chelsea in de rust wisselde. En met Torreira denk ik dat hij vroeg of laat zijn plaats verliest.”

Xhaka kwam in de zomer van 2016 over van Borussia Mönchengladbach en speelde sindsdien 96 wedstrijden in het eerste. Daarin kwam hij tot 7 doelpunten en 11 assists. De linkspoot staat vaak op één middenveld met onder anderen Aaron Ramsey, die zijn contract nog altijd niet heeft verlengd. “Hij maakt zich geen zorgen over zijn contractsituatie, hem kennende. Hij wacht gewoon op zijn kans”, weet Parlour.

Zou jij Granit Xhaka in de basis zetten bij Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens, denk dat dit the key positie is van arsenal waar al jaren fout gaat. In de tijd dat arsenal prijzen pakte was de verdedigende middenvelder er altijd een dynamische box to box, die ook nog eens goed kon voetballen(Viera, Petit, Gilberto Silva) Sinds dat de dynamische box to box is veranderd in een deep playmaker(Arteta, Xhaka) zoals ze dat zo mooi noemen ist altijd kommer en kwel geweest. Kan me mog een wedstrijd herinerren tegen liverpool in 2011 of 2012, dat Diaby op de plek van Arteta speelde, wat een heerlijke wedstrijd was dat toen zeg, met een uitmunde Diaby, hij leek wel Viera die dag. Al met al werd het voor mij in deze wedstrijd nog duidelijker, de CDM Positie is misschien wel de belangrijkste positie van t hele team.

23 augustus 2018 om 23:49

Als ik aan die wedstrijd terugdenk moet ik toch een traan laten om Diaby. Wat had hij een geweldige speler kunnen zijn

23 augustus 2018 om 23:50

Dat is dus ook de reden dat torreira is gekocht toch maar die wordt steeds overgeslagen door emery gewoon xhaka laten banken en torreira dan kom je al een heel eind

24 augustus 2018 om 09:53

@cr7_arsenal. Maar jij haalt in jouw verhaal twee dingen door elkaar, namelijk de cdm positie en de cm positie (die jij graag ingevuld ziet worden als box to box player). Het probleem is juist al jaren dat er geen vervanger voor Gilberto Silva is gehaald, onze beste cvm sinds ik Arsenal kijk. Daarna is dat altijd opgevuld met voetballers wiens eerste kwaliteit goed kunnen voetballen moest zijn. Daarna kwam het verdedigende aspect pas. Arteta, Song, Xhaka, zelfs Wilshere heeft daar gestaan. Met Coquelin ging het 1 seizoen goed, maar daarna moest hij opeens mee voetballen en toen bakte hij er niks meer van. Nu is het precies weer zo. Xhaka is de cvm, Guendouzi de cm. Alleen bewijst Xhaka al meer dan 2 jaar dat hij niet als cvm kan spelen. Vieira daar vind je geen opvolger voor in mijn ogen, dus dat je daar een andere keuze maakt qua type speler snap ik wel. Maar de cvm positie had je over de jaren heen gemakkelijk kunnen invullen met een echte cvm. Nu hebben wij Torreira en Guendouzi, wat in potentie weer in de buurt kan komen bij een fatsoenlijk cvm-cm middenveld, maar dan laat Emery Torreira nog banken... Ik had persoonlijk graag Witsel ook zien komen voor de positie waar Guendouzi nu speelt. Die combineert namelijk ook power met voetballende kwaliteiten.

Bij de nationale ploeg kan Xhaka opeens wel goed voetbal laten zien. Hopelijk weet hij de lijn van het WK door te zetten, want talent heeft hij zeker.

Je kan alles zeggen over xhaka. Maar 1 ding us zeker. Arsenal is een topclub en xhaka is geen topspeler! Zoals meerdere spelers bij Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren