Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Paris SG scherpt puntenrecord aan, Marseille loopt Europees voetbal mis

Laatste update:

Paris Saint-Germain heeft het seizoen in stijl afgesloten. De ploeg van Laurent Blanc won met 4-0 van Montpellier en eindigt op 89 punten: een clubrecord. Lille plaatste zich voor de derde voorronde van de Champions League en Saint-Étienne en Olympique Lyon stelden deelname aan de Europa League veilig. Olympique Marseille loopt voor het eerst sinds 2004/05 Europees voetbal mis. Sochaux degradeerde zaterdagavond uit de Ligue 1.

/

Paris SG - Montpellier 4-0
De kampioen van Frankrijk opende al na twee minuten de score in het eigen Prinsenpark: Ezquiel Lavezzi, die de geblesseerde Edinson Cavani op het laatste moment verving, gaf doelman Geoffrey Jourdren van dichtbij het nakijken met een rebound. Zlatan Ibrahimovic verdubbelde na mooie wreefpass van Javier Pastore de marge. Lavezzi was voor rust nog dicht bij de 3-0, maar zijn snoekduik leverde geen goal op. Lucas Moura tekende in het begin van de tweede helft voor de derde treffer en het slotakkoord was aan Adrien Rabiot: 4-0. PSG eindigt het seizoen op 89 punten, terwijl het Montpellier van Rolland Courbis voor de derde keer op rij verloor en als vijftiende finisht.

/

AS Monaco - Girondins Bordeaux 1-1
Monaco was al zeker van de tweede plaats en deelname aan de groepsfase van de Champions League en besloot het succesvolle voetbaljaar met een gelijkspel tegen Bordeaux. Guillaume Hoarau opende na een kwartier de score na een pass van de achttienjarige Younés Kaabouni. Claudio Ranieri, die vermoedelijk wordt afgelost door Domingos Paciencia, zag zijn spelers twintig minuten voor tijd loon naar werken krijgen door de gelijkmaker van Lucas Ocampos. Monaco eindigt op 82 punten, terwijl het Bordeaux van scheidend coach Francis Gillot als zevende eindigt.

/

Lorient - Lille 1-4
Lille verzekerde zich van plaats drie en daarmee deelname aan de derde voorronde van de Champions League. Les Dogues begonnen wat nerveus tegen Lorient en kwamen zelfs op achterstand door een goal van Jérémie Aliadière. Via twee doelpunten van ex-Feyenoorder Salomon Kalou, één treffer van Nolan Roux en een eigen goal van Grégory Bourillon stelde het Lille van René Girard echter toch nog de drie punten veilig. Lille eindigt op 71 punten, twee meer dan Saint-Étienne. Aan de ongeslagen status van Lorient kwam zaterdagavond na zeven wedstrijden een einde.

/

Olympique Marseille - Guingamp 1-0
Olympique Marseille speelt volgend seizoen voor het eerst in tien jaar geen Europees voetbal. De havenstedelingen, die volgend seizoen worden getraind door Marcelo Bielsa, deden wat zij moesten doen, maar eindigen één punt achter nummer vijf Olympique Lyon. André Ayew kopte Marseille na rust na een voorzet van Mathieu Valbuena naar een 1-0 zege, maar dat was dus niet genoeg. Bij l’OM viel doelman Steve Mandanda overigens uit na een botsing met Mustapha Yatabaré. Bekerwinnaar Guingamp was al zeker van deelname aan de Europa League.

/

Olympique Nice - Olympique Lyon 0-1
Olympique Lyon gaat de derde voorronde van de Europa League in. Les Gones hadden aan een goal van Bakary Koné voldoende om Olympique Nice het zwijgen op te leggen. De verdediger kopte al na zes minuten de 0-1 tegen de touwen. Lyon, dat de laatste twee duels verloor, eindigt op de vijfde plaats met een voorsprong van één punt op Marseille. Het Nice van Claude Puel eindigt twee punten boven de rode streep. De degradanten zijn Sochaux, Valenciennes en Ajaccio.

Denk jij dat Marseille zich volgend seizoen met Marcelo Bielsa weer plaatst voor Europees voetbal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Okee VZ ploegen zoals Lille en Etienne worden niet besproken?

17 mei 2014 om 23:16

Etienne was goed vandaag. En weer die Erding... Die moeten se houden!

17 mei 2014 om 23:59

Toch wel de man in vorm haha. Zal hij volgend seizoen bij Etienne blijven?

18 mei 2014 om 01:33

Nee, ik hoop het wel in deze vorm. Maar voor absurde bedragen uit Turkije, die er denk gaan komen gaat ASSE sowieso accoord. Misschien pakt dan eindelijk Mayi zijn kans.

18 mei 2014 om 08:23

Ja, ik hoop het ook. Mayi heeft wel een slechte tweede seizoenshelft achter de rug bij Niort. Ik hoop dat hij niet dezelfde weg zal inslaan als Saadi.

En weet je trouwens hoe ernstig de blessure van Mandanda is. Zag er pijnlijk uit! Maar nu heeft Ruffier een kans om als 2de keeper mee te gaan naar het WK.

18 mei 2014 om 15:42

update: Ja hoor. Mandanda kan niet spelen op het WK. Het lijkt me dat Ruffier nu de 2de keeper wordt, want hij is 10 klassen beter dan Landreau.

18 mei 2014 om 16:58

Ik zag het langskomen op Facebook! Jammer voor Mandanda.

Het ging gisteren na de wedstrijd nog goed los als ik die filmpjes zie!

Geweldig!

17 mei 2014 om 23:19

Lille staat er tussen

Helaas geen CL voor Saint Etienne. Lille heeft fantastisch gespeeld en heeft verdiend gewonnen. Gelukkig komt Saint Etienne direct in de groepsfase in EL. Gefeliciteerd Lille!

17 mei 2014 om 23:21

Cl zou wel leuk zijn voor saint etienne, maar die hebben daar niks te zoeken.

Off: kurt zouma van etienne is echt een groot talent

17 mei 2014 om 23:51

Daar denk ik heel anders over. Overschatte voetballer, kan het niveau Chelsea nog niet aan. Zal nog een jaartje verhuurd moeten worden

18 mei 2014 om 00:11

Ik zie zo snel geen reden waarom Saint Etienne direct de groepsfase van de EL in gaat? Guingamp heeft de beker gewonnen en is dus verzekerd van de groepsfase. Of weet ik iets niet?

18 mei 2014 om 01:31

Compleet onduidelijk. Vorig jaar won ASSE ook de beker kreeg stroomde in de 3 e ronde in. Ze stromen inderdaad nu de laatste ronde in.

eindelijk weer een goede wedstrijd van Paris en wat voor een om het seizoen af te sluiten, Pastore speelde goed, Lucas, Lavezzi, Rabiot met een goal en Zlatan scoort zijn eerste goal na zijn absentie.

Och och wat is het dom dat Nederand Kalou niet heeft genaturaliseerd destijds omdat mevrouw verdonk er tegen was. Wat is die man goed, en ik kan het zeggen, want ik heb bijna geen wedstrijd gemist van Lille dit seizoen. Bijna 20 goals bij een team dat zeer moeilijk scoort, en ook heel veel beslissende doelpunten uit individuele acties, ook vandaag weer. Er gaat ook altijd ongelofelijk veel dreiging van hem uit. Eeuwig zonde, kalou - persie - robben aanval. Sneijder erachter. De jong en Strootman daar weer achter. Het is allemaal als, maar dan had Nederland echt een topvoorhoede/middenveld gehad! Lille heeft overigens wel een CL waardig team als ze dit bij elkaar houden. Sterkouders als Enyeama, Kjaer, Mavuba en Kalou zijn toch wel de sensaties van het seizoen. Ben erg blij dat ze CL voorrondes gehaald hebben, zie ze liever spelen als SE.

17 mei 2014 om 23:55

Je kan niet ontkennen dat Lille erg veek geluk heeft gehad de afgelopen wedstrijden...

18 mei 2014 om 00:30

Welke wedstrijden dan? PSG verloren, dat lijkt me geen geluk. Oke, Bastia hadden ze veel geluk dat een doelpunt van Bastia onterecht werd afgekeurd, anders hadden ze verloren in plaats van gelijkspel. Maar dan waren ze alsnog 3e. De laatste weken hebben ze matig gespeeld klopt, maar het gaat om een heel seizoen, en daarin hebben ze vrij constant gespeeld en meer punten behaald als de concurrenten. Vandaag speelden ze overigens wel weer redelijk, ondanks de onterechte 1-0 achterstand.

18 mei 2014 om 01:29

Heb je gelijk in. Ik formuleerde het onjuist. Gefeliciteerd met Lille, die toch wat meer ervaring heeft met presteren onder hoge druk. Iets wat Les Verts moeilijk vind.

18 mei 2014 om 09:00

Ik denk eerlijk gezegd dat het beter is dat Saint-Etienne in de Europa League speelt, ten eerste heeft Saint-Etienne een goed team dat vaak scoort dat is nuttiger in de Europa League dan in de Champions League want in de Champions League zouden ze ook veel tegentreffers krijgen want daar zijn de teams beter dan in de Europa League daar zijn er ook heel veel matige teams, ten tweede verwacht ik erg veel volgend seizoen van Saint-Etienne in de Europa League ik denk dat ze minimaal de kwartfinale(als ze de spelersselectie redelijk intact weten te houden) halen want ze spelen de laatste weken erg sterk vooral Erding en ze hebben natuurlijk ook nog andere goede spelers zoals Clerc, Perrin, Hamouma, Clement, Cohade en Gradel, een hele brede en goede selectie heeft Saint-Etienne en als ze het dus werkelijk zo goed doen is dat weer goed voor het Franse voetbal.(uefa ranglijst)

18 mei 2014 om 13:23

Veel tegengoals? Als Asse iets de afgelopen jaren goed voor elkaar heeft is dat de achterhoede. Perrin, Sall en Tremoulinas kunnen de CL aan. Clerc ben ik geen fan meer van. Als ie fit is is hij fantastisch. Hij kwakkelt dit seizoen behoorlijk.

Jongens als Cohade en Clement zijn geen sterkhouders hoor bij Saint Etienne. Die zitten als Iedereen fit is gewoon op de bank.

jammer van Marseille zijn toch wel beter dan Lyon

18 mei 2014 om 01:09

Om te zeggen dat Marseille beter is dan Lyon, vind ik toch wel een beetje gewaagd. Lyon presteert echt niet minder hoor en dat is dit seizoen ook gebleken, als is het 1 punt verschil. Ik denk dat jij er van uitgaat van de bekendheid van Marseille, dat ze altijd hoog moeten spelen. Nou dan kan ik je vertellen dat er helaas altijd ups and downs zijn. Lyon was een tijdje, nou ja tijdje, 7 Jaar lang de beste van Frankrijk en zelfs 1 van de beste in Europa. Ik vind het jammer om te zien dat het zo slecht gaat met Lyon, wan tik vind het echt een prachtige club om er naar te kijken, helaas is de competitie niet zo aantrekkelijk, maar er komt wel een vooruitgang en Lyon is weer bezig om weer terug te gaan naar de top.

Hetzelfde geld voor Marseille, ze zijn net als Liverpool, AC Milan, Manchester United een grote club, maar er zijn momenten en tijden dat het slecht kan draaien. Kijk naar clubs als Monaco en Juve die van de degradatie kwamen en nu tot de top behoren.

Marseille zal dus volgend seizoen en anders later wel weer in de top behoren.

18 mei 2014 om 03:32

Monaco en juve in diezelfde categorie te noemen gaat toch een beetje te ver

18 mei 2014 om 08:39

Als Psg en Monaco er niet waren ging het kampionschap de laatste jaren gewoon tussen Lyon, Marseille, Saint-Etienne en Lille jammer dat Marseille dit seizoen geen europees voetbal heeft gehaald maar het is niet echt bijzonder, hopen dat L'om het volgend seizoen een stuk beter doet met Bielsa! Forza L'om

18 mei 2014 om 14:00

@ajaxgunners

Dat snap ik, maar wat ik wil aangeven is, dat ze beiden een divisie lager speelden en zijn gepromoveerd. Het ging slecht met hun, maar nu staan ze er weer, Ali's Juve wel wat verder.

Allez Sochaux, de jongens hebben gestreden maar het mocht helaas niet baten. Evian was vandaag een maatje te groot, de 0-1 na een minuut of tien wist ik al dat het foute boel was, het was een prachtgoal. De 0-2 vlak voor rust, toen zakte de moed naar een laagte punt. Ik had gehoopt op een betere tweede helft maar dat mocht niet baten. Af en toe een kans, de paal werd geraakt, maar Evian speelde geweldig en werd beloont met de 0-3. Volledig terecht en niks op af te dingen. Allez Sochaux, vol goede moed naar de ligeu 2, ik blijf achter jullie staan.

17 mei 2014 om 23:56

Hopelijk helpt Peugeot ze een beetje. Erg jammer voor deze club. Dit gun je deze club niet.

18 mei 2014 om 01:11

Nee, je gunt het ze niet maar gezien de afgelopen jaren wel terecht. Jammer genoeg is er nu een einde gekomen aan een jarenlange aanwezigheid in de Ligeu 1, maar ik hoop, nee ik weet het zeker, we keren sterker terug dan ooit. Ik heb er vrede mee, hoe erg ik het ook vind. De eerste seizoenshelft leek nergens op en toen leek degradatie onvermijdbaar. Ik ben trots, trots op Sochaux en haar supporters in het stadion. Alles Sochaux.

18 mei 2014 om 01:27

Ik hoop dat Saint Etienne Sabastien Corchia ophaalt bij jullie. Goede voetballer is dat!

Had het marseille zeker gegund. Leuk en sterk team. Ook een van de mooiste franse clubs

Ah jammer, na Ajaccio en Valenciennes ook Sochaux! Sochaux had de laatste seizoenen ook wel erg vaak geluk..
ASSE had ik wel CL gegund, maarja nu toch weer LOSC...

Volgend seizoen gaat marseille weer meedoen om de titel of cl plekken denk ik met bielsa. Verder prachtig seizoen voor saint-ettiene . Mooi dat lille vooroonde cl heeft dat is goed voor hun vanwege de slechte financienen .voor lyon is het logisch dit seizoen veel goeie spelers verkocht en dan is dit natuurlijk wat je krijgt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren