Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Parallellen tussen Hamilton en Verstappen enerzijds en PSV en Ajax anderzijds’

Laatste update:

”Er zijn parallellen tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen enerzijds en PSV en Ajax anderzijds”, schrijft Jaap de Groot zondag in zijn column voor De Telegraaf. De journalist doelt op het advies van Hamilton aan Max Verstappen om een keuze te maken tussen het winnen van een race, of gaan voor het kampioenschap. “Het is duidelijk dat PSV die keuze heel duidelijk heeft gemaakt.”

PSV werd aan het begin van het seizoen al Europees uitgeschakeld in de dubbele ontmoeting met NK Osijek. Phillip Cocu kwam onder druk te staan, want ook in eigen land bleven de resultaten uit. Uiteindelijk kwam PSV toch bovendrijven en kan het zondag tegen Ajax kampioen worden. “Wakker geschud door NK Osijek kende het team van Phillip Cocu inmiddels z’n beperkingen en deed in deze fase vooral één ding heel goed: het zakte nooit door de ondergrens”, aldus De Groot. “Waarbij opvallend veel in de laatste minuten werd geforceerd, wat aangeeft dat de aanstaande landskampioen altijd maximaal scherp bleef.”

De Groot benadrukt dat PSV soms slecht voetbalde, maar wel de punten binnenhaalde. Ajax slaagde daar niet in. “De club heeft met afstand de meest talentvolle selectie, maar als er intern al geen wij-gevoel heerst dan druppelt dat uiteindelijk ook door naar de spelers”, aldus De Groot. “De wijze waarop trainer Marcel Keizer en clubicoon Dennis Bergkamp werden afgeserveerd staan daar symbool voor. In plaats van de door de clubleiding geparachuteerde coach veilig naar de overkant te loodsen, liet Ajax hem als een baksteen vallen. Terwijl Bergkamp werd verweten dat hij weigerde om met Erik ten Hag samen te werken, terwijl hij het alleen had vertikt om al weken voordat Keizer ontslagen werd met de toenmalige trainer van FC Utrecht rond de tafel te gaan zitten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Euh ja.. En Hamilton en Verstappen?

PSV is gewoon een prachtige club. Ik rijd soms vanuit t werk in de lunchpauze even om te kijken naar de training. Je kan je auto gewoon naast die van de spelers parkeren. Na de training kun je gewoon een babbeltje maken met de spelers. Met Isimat heb ik vaak gelachen. PSV is gewoon een topclub die dicht bij de supporters staat. Bij Ajax altijd dat politieke gezeik, belangen van interne clubjes, de telegraaf, ex spelers die allemaal een mening hebben, supporters die eigen spelers uitfluiten. Is gewoon een vervelende club met praatjes maar zonder resultaat.

14 april 2018 om 09:04

@dylan, ik snap wat Warabe bedoelt. Mijn beste maat heeft bij zowel Ajax, PSV en Feyenoord stage gelopen om in de jeugd te komen voetballen. Hij is voor Ajax maar heeft uiteindelijk voor Feyenoord gekozen omdat de sfeer bij Ajax ronduit kil te noemen was. PSV was te ver als jonge jongen. Daarbij zeggen toch vrijwel alle spelers dat PsV aanvoelt als een warm nest. Dat hoor je van Ajax toch zelden.

Opzich niks mis mee, ze pakken veel prijzen en hebben de beste jeugd. Maar niet zo snel op je teentjes getrapt zijn als iemand PSV in Een vergelijk op dit vlak boven Ajax plaatst qua warmte. Daarbij is er toch gewoon al 8 jaar hommeles en onrust bij Ajax, dat kun je niet ontkennen.

14 april 2018 om 09:17

Wat een onzin weer. He begrijpt het niet erg geloof ik. Dus dat er steeds hommeles in de top is, is ook niet waar? Das allemaal media? Ik snap dat mensen zich daarop baseren anders kun je nergens meer een mening over hebben over wat je zelf niet mee hebt gemaakt.

Ik chargeer maar jij hebt dus ook geen mening over Trump, Assad, Poetin? Toch? Alsjeblieft zeg

14 april 2018 om 09:32

Shit man, dit betekent dus dat ik nooi meer een mening over een club mag hebben tenzij ik bij de training ben geweest. Dit zou dus betekenen dat ik geeneens een mening over mm eigen club mag hebben. Zelfs daar ben ik nog nooit op een training geweest. Erg kortzichtige reactie Dylan

14 april 2018 om 09:39

Nee hoor, lees even goed. Je mag een mening hebben maar als jij vergelijkingen maakt hoef je toch niet een mening te hebben gebaseerd op haat als je verder een buitenstaander bent? Jij mag van mij zeggen over AZ wat je wil, maar je kan toch niet zeggen dat de training bij AZ waar je geweest bent helemaal geweldig is. En de andere club waar je niks mee heb dat je dat door haat dan afbrandt?

14 april 2018 om 10:36

Dylan heeft gewoon gelijk. Hij vergelijkt een.club waar hij zelf wel eens aanwezig is met een club waar ie dat niet is maar oordeelt wel. Dat is gek en zelfs overbodig. Ik ga toch ook geen mening over een persoon hebben zonder dat ik diegene ken want je zit er dan te vaak naast en benadeelt die persoon zonder enige kennis.

14 april 2018 om 13:29

@Dylan...kalmeer broer. Wat ik zeg is natuurlijk een mening. Het kan zijn dat jij Ajax een enorm fijne club vindt. Ik vind ze overschat. En even voor de duidelijkheid ik ga niet iedere training naar PSV. Gewoon handjevol keer per jaar tijdens de lunch. Sommige collega's gaan wandelen. Ik ga ff een half uurtje PSV kijken. Probeer de volgende keer niet gelijk moord en brand te schreeuwen. Nothing on the Hand...

14 april 2018 om 14:59

Gappie, ik vind niet eens persè dat je ongelijk heb. Ajax is laatste tijd een bij elkaar geraapt zooitje. Niet meer de club die het was. Alleen vind ik wel dat als je iets zegt of doet dat het dan niet alleen uit haat is, want dan gaat het hele objectieve aspect eruit. Het was gewoon meer tegen je haat voor een club dan dat je gelijk of ongelijk had.

14 april 2018 om 08:55

Eens met de trainingen. Maar club liefde heb je of niet? Het is jammer dat er zoveel besloten is. Maar bij de grote clubs in het buitenland is het een standaard. Het gaat nu goed met Eindhoven en dan is het leuk. Maar als het slecht gaat heb je liever geen supporters langs de lijn.

14 april 2018 om 08:59

Supporters hebben niks te zoeken bij een training. Je moet die trainingen hooguit streamen als club. Mensen die dan klagen dat ze niet meer bij de club kunnen rondhangen kun je mooi adviseren om een leven te zoeken.

14 april 2018 om 09:09

Wat een onzin man. Supporters hebben meer liefde voor de club dan de club voor de supporters. Als een gepensioneerde Ajax supporter op zijn oude dag naar de training wil komen kijken is daar toch niks mis mee. Of ga jij tegen die man zeggen dat hij een leven moet zoeken? Of de vader met zijn zoons die blij zijn om hun idolen te bezoeken.

Man man man wat een inlevingsvermogen. Ik snap dat er besloten trainingen moeten zijn als er tactisch en wedstrijdgericht getraind wordt. Maar om bijna altijd de deur dicht te houden... net als bij het Ned elftal, ik ben daar niet zo van

14 april 2018 om 09:30

Opa bezoekt de wedstrijd dan toch lekker met zijn kleinzoontjes? En als hij zich door de week verveelt kan hij lekker ajax filmpjes kijken op internet. Je gaat toch ook niet kijken naar hoe de selectie luncht? Maar wel naar hoe ze om pionnen heen lopen. Ik ben zo verliefd op ajax, ik moet naar die trainingen! Ik wil de doelpalen likken en knipogen naar younes.

15 april 2018 om 11:10

Bepaal jij lekker even of iemand een leven moet zoeken? De reden dat mensen naar de training kijken bij PSV is mede zoals hierboven aangegeven dat je zo een praatje kan maken met de spelers, zie jij dat al gebeuren na de wedstrijd? Besloten trainingen zijn er uiteraard ook en daar kun je niet omheen, dat is ook prima. Maar waar mogelijk zou ik de deuren lekker open houden

17 april 2018 om 07:34

Spelers willen helemaal niet met jou praten man. Ze moeten wel omdat supporters anders vervelend gaan doen. Laat ze gewoon met rust en stoor ze niet op hun werk. Als ze zin hebben om met supporters te praten, die toch allemaal hetzelfde zeggen, kunnen ze zo de stad in lopen.

17 april 2018 om 07:34

Spelers willen helemaal niet met jou praten man. Ze moeten wel omdat supporters anders vervelend gaan doen. Laat ze gewoon met rust en stoor ze niet op hun werk. Als ze zin hebben om met supporters te praten, die toch allemaal hetzelfde zeggen, kunnen ze zo de stad in lopen.

14 april 2018 om 08:56

Ja hoor! Jij hebt staan lachen met isimat. Via youtube misschien. Ajax is een mega gezellige club hoor. Ik heb vorige week in de rust nog handjeklap gespeeld met onana. Voor het resultaat verwijs ik je naar de prijzenkast.

14 april 2018 om 09:12

Wat een jaloerse reactie. Waarom zou hij daar over liegen. En supporters hebben niks te zoeken bij een traininghahah wat een grap ben jij volgens mij draait een club deels op de supporters of niet.

14 april 2018 om 09:32

Iedereen liegt op het internet. Of heet jij echt robinsmalbach? Ik snap niet waarom je met je username zou liegen. Voor de supporters staat er zo'n stadion.

14 april 2018 om 11:39

Hij is ook nog nooit op De Toekomst geweest en daar liegt hij ook over dat hij er een hoop vanaf weet, dat het kil is, dat er vele ex-spelers samen met de Telegraaf staan, terwijl hij er hoogstwaarschijnlijk nog nooit geweest is. Er heerst op de Herdgang en op de Toekomst ongetwijfeld een anderw sfeer, het zijn immers verschillende clubs, maar over 1 van de 2 clubs alles uit je dikke duim zuigen en dan een oordeel vellen is ook wat raar, niet?

14 april 2018 om 13:18

Glory, dat geloof ik meteen hoor. Ik moet er vanuit mijn werk wel eens zijn en Isimat is inderdaad een speler waar je leuk mee kunt ouwehoeren. Er zijn genoeg waar dat niet mee kan.

14 april 2018 om 09:28

Je vindt PSV een prachtige club maar hebt daarmee duidelijk moeite om objectief te zijn. Het zegt ook wel wat dat spelers zoals Jaap Stam en Huntelaar hun carriere afsluiten bij Ajax terwijl dat toch zo'n kille, koude club is vergeleken bij PSV. Je baseert je mening op je eigen gevoelens en wat je in de media hoort/leest. Maar goed dat geldt voor 90% hier dus je staat niet alleen 😂

14 april 2018 om 18:19

"Is gewoon een vervelende club met praatjes maar zonder resultaat."

Je hebt een prima betoog, maar deze laatste zin heeft een provocerend randje, was niet nodig geweest.

Uhm... Verstappen moet Hamilton toch echt voorbij als hij kampioen wil worden. Het is niet zoals bij voetbal, dat jij kunt winnen en je tegenstander op een ander veld verliest. Bij racen rijd je altijd in dezelfde wedstrijd tegen elkaar. Vergelijking slaat dus nergens op.

14 april 2018 om 09:04

Ik denk dat Jaap de Groot hiermee doelt op de zakelijkheid waarover zowel PSV als Hamilton beschikken. PSV hoeft wedstrijden niet met mooi voetbal te winnen, als ze maar winnen. Hamilton pakt strategisch zijn punten mee tijdens het racen, zorgt dat hij altijd bij blijft en wint uiteindelijk op het juiste moment de wedstrijden waardoor hij kampioen wordt. Verstappen wordt verweten te roekeloos te rijden en te snel mensen in te willen halen, wat zou komen door zijn jeugdelijke onbezonnenheid, waardoor hij zo nu en dan crasht en punten misloopt. Bij Ajax eigenlijk precies hetzelfde, wedstrijden moeten met goed voetbal en dominantie worden gewonnen, terwijl ze daardoor relatief vaker tegen een flater aan lopen dan wanneer er een gecontroleerde speelwijze wordt gehanteerd. Dat is denk ik de vergelijking die Jaap de Groot wilde maken en verder is natuurlijk wel duidelijk dat Formule 1 en voetbal twee totaal verschillende sporten zijn.

14 april 2018 om 09:11

Uhm. Hij kan die vergelijking willen maken, maar zoals aangegeven, gaat die vergelijking niet op. De laatste race kon hij Hamilton voorbij en moet je dat proberen. Je weet niet of er nog een nieuwe kans komt. Zo heeft hij juist een eerdere race gewonnen. Door Hamilton meteen aan te vallen. Het gaat hem dus niet om het mooie of dominante, maar enkel het willen winnen. Als Ajax ook maar 60 procent van de winnaarsmentaliteit van Max had dit jaar, waren ze kampioen geworden.

14 april 2018 om 09:30

Dat heb je heel mooi verwoord. Moest ik even zeggen.

14 april 2018 om 09:13

Psv speelt berekend en met een geminimaliseerd risico. Daar waar Ajax de aanval zoekt met wat meer bluf. Ik snap de vergelijking goed. Het brengt immers prijzen.

Dus dat ds vergelijking helemaal nergens op slaat is niet waar.

14 april 2018 om 10:01

Dat Hamilton (volgens jou dan) berekend rijdt en met een geminimaliseerd risico, mag je vinden. Ik kan moeilijk zeggen dat je die mening niet mag hebben. Maar stel: als dit zo is. Waarom zou dit zo zijn? Omdat Hamilton vorig jaar de snelste bak had van het stel en daardoor ook niet zoveel risico hoefde te nemen om vooraan te rijden. Logisch dat hem dat prijzen brengt.

Verstappen zoekt inderdaad meer de aanval, maar ja, dat moet hij wel als hij wereldkampioen wil worden. Want hij heeft nu eenmaal niet de snelste auto. Dus moet hij voor een gaatje gaan als hij er een ziet. Dan moet je dus juist niet te berekend rijden, want anders blijf je naar de achterkanten van Ferrari en Mercedes kijken... Het brengt hem dus geen prijzen.

Dat is Formule 1. In mijn ogen gaat de vergelijking totaal mank bij Ajax en Psv, omdat beide clubs eigenlijk over een gelijkwaardig team beschikken. Ze zouden dus inderdaad beide berekend kunnen rijden. Dus Jaap de Groot had inderdaad kunnen schrijven dat Ajax iets meer een Hamilton-mentaliteit had moeten hebben, maar de vergelijking met Max Verstappen gaat niet op. Daarom slaat die vergelijk die hij nu trekt, nergens op.

PS. Hamilton rijdt ook behoorlijk op het randje... Dat zie je aan zijn teamgenoot, die met dezelfde auto rijdt en geen wereldtitel pakt. Bottas rijdt juist meer berekend, zonder risico en verliest daardoor juist snelheid. In de Formule 1 heb je dus vaak eigenlijk het tegenovergestelde effect.

Tot zover uw Formule 1-reporter... ;-)

Die vergeijking gaat nogal mank. In de f1 kan je beter altijd 2e worden dan de helft van de races winnen en de andere helft 4e worden.

Bij voetbal moet je gewoon iedere wedstrijd proberen te winnen. Een keertje 2e worden heb je vrij weinig aan.

Psv is overigens een keer heel hard door de ondergrens gezakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren