Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Panathinaikos meldt zich bij AZ voor overbodige middenvelder'

Laatste update:

Yannis Anastasiou is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Panathinaikos en dat valt hier in Nederland te merken. De voormalig aanvaller van Roda JC Kerkrade en Ajax benaderde Thulani Serero al voor een overstap naar de Griekse topclub en zou ook interesse hebben in Emir Bajrami van FC Twente. Voetbal International weet dat ook Erik Falkenburg in beeld is.

/

De 25-jarige Falkenburg heeft nog een eenjarig contract bij AZ, maar mag vertrekken uit Alkmaar. De middenvelder speelde in het afgelopen halfjaar al op huurbasis bij NEC en werd onlangs nog in verband gebracht met NAC Breda. Falkenburg lijkt echter ook te kunnen kiezen voor Panathinaikos, dat zich spoedig bij AZ zal melden om te onderhandelen over een transfersom.

Panathinaikos werd twintig keer kampioen van Griekenland, maar is ver afgegleden. De topclub eindigde in het afgelopen seizoen als zesde in de competitie en de Griekse voetbalbond wil de licentie van Pana afpakken, wegens financieel wanbeleid. Panathinaikos is het daar echter niet mee eens en gaat in beroep. Anastasiou hoopt dat zijn club volgend seizoen gewoon op het hoogste niveau zal uitkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou in deze tijden niet naar Griekenland gaan, het voetbal is daar al een tijdje niet om aan te zien, met de nadruk op niet om aan te zien. Er wordt daar zo verschrikkelijk slecht gespeeld, zelfs tijdens de samenvattingen op Sport1 zijn er nauwelijks hoogtepunten te noemen.

23 mei 2013 om 18:43

Dat valt nog mee hoor... Olympiakos bijvoorbeeld speelt nog best aardig. Het is wel minder dan in Nederland, ik verwacht namelijk dat clubs als Heerenveen daarzo mee zouden doen met de top 3, maar toch. En spelen is altijd leuker dan niet spelen, dus voor Falkenburg is het niet eens zo'n slechte keuze denk ik.

Voor Falkenburg kan het een hele mooie stap zijn. Toch een mooi land om in te wonen, volgens mij betalen ze goed en kans op Champions League voetbal. In Nederland lijkt hij toch weinig meer te kunnen bereiken. Ik zie hem althans niet ineens doorgroeien tot een speler voor de nationale top. Een Griekse topclub zou een hele mooie uitdaging voor hem zijn.

23 mei 2013 om 20:18

Het zou een mooie stap kunnen zijn als hun licentie niet was afgenomen. Nu moet de club eerst daartegen in beroep en is allerminst zeker of ze dat winnen. Als ik Falkenburg zou zijn zou ik mijn heil elders zoeken.

23 mei 2013 om 20:23

@ kaassie

Daar heb je hartstikke gelijk in. Laten we hopen dat deze interesse aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de uitkomst voor hun club.

23 mei 2013 om 20:23

Hij mag blij zijn /als/ ze betalen.

Als Panahinaikos, Falkenburg overneemt van Az.
Dan ligt het niveau van Griekenland wel heel erg laag..

23 mei 2013 om 18:45

En dat baseer jij op? Ik vind Falkenburg helemaal niet zo'n gekke speler, bij AZ heeft hij gewoon geen klik gevoeld, naast het feit dat hij in het begin als spits werd opgesteld natuurlijk... Daarna had hij gewoon pech dat Martens het heel goed deed op 10, daarna Maher die ook fantastisch was.

23 mei 2013 om 18:53

Tjah, je hebt in Griekenland met Olympiakos en Paok nog wel twee 'redelijke' ploegen. AEK en Panathinaikos zijn echt ver afgezakt, ik denk dat die in Nederland niet verder zouden komen dan de middenmoot. Olympiakos pakt bijna ieder seizoen met gemak de titel, als ik het goed heb 12 titels sinds 2000.

Stelt niet heel veel voor, maar de derby's zijn toch altijd zwaar beladen

Sowieso gaat Overtoom op nummer tien volgend seizoen, Gudelj daarnaast en Henriksen als controleur. Heerlijk middenveld! Falkenburg is gewoon veel minder dan de nummer tien die ze volgend seizoen hebben, Panathinaikos is een leuke club voor hem

Veel mensen hebben geen vertrouwen in Overtoom, maar de enige reden waarom hij niet presteert is omdat hij als controleur (in dienst van Maher) of als linksbuiten moet spelen.

Geef Overtoom een vrije rol en hij is een van de beste middenvelders van Nederland, Falkenburg bracht trouwens ook te weinig bij Nec, ook daar sub

23 mei 2013 om 18:51

Wel mee eens, qua opstelling. Al kan Gudelj misschien ook op 10 en dan Elm controlerend, maar dan heb je Overtooom weer over, wat ook een goede voetballer is. Aangezien ik denk dat Verbeek liever een hardere werker als Elm als controleur heeft, denk ik dat het dat laatste gaat worden, maar jouw middenveld lijkt mij leuker om te zien!

23 mei 2013 om 18:55

Zou ik raar vinden,

Overtoom heeft bij Heracles in periodes laten zien zelfs een geweldige voetballer te zijn. Had in een seizoen 15 goals en 10 assists, dat zijn cijfers hoor.

Zou eigenlijk een onbetwiste basisspeler moeten zijn, want laten we eerlijk zijn: AZ is geen absolute top in Nederland..

23 mei 2013 om 19:43

Overtoom strijdt voor de positie van nummer 10 als Maher weggaat. Misschien was Overtoom de onomstreden steunpilaar van Heracles maar AZ is een ander niveau. Bovendien zijn er ook andere spelers voor die positie: Martens, Berghuis, Haye, van Overeem en Henriksen. Dus, het is niet zeker of Overtoom echt een basisplaats krijgt.

23 mei 2013 om 21:43

Jawel maar AZ staat tiende en het is gewoon niet zo dat Martens, Berghuis, Haye, van Overeem en Henriksen beter zijn (henriksen is controleur trouwens) dus met alle respect, dat hij nu geen basisplaats op tien krijgt kan ik begrijpen, maar als hij volgend jaar nog steeds op links speelt of als controleur: snel wegwezen daar.

23 mei 2013 om 22:32

Martens is veeeel beter dan Falkenburg, een fitte Martens is 1 van de beste spelers van de eredivisie

24 mei 2013 om 09:58

Idd een fitte Martens is zelfs de beste technisch en tactisch speler die in de eredivisie rondloopt (ja zelf beter als Maher en Eriksen)

23 mei 2013 om 21:09

Waarom houd iedereen er rekening mee dat Maher weg gaat? Psv is afgehaakt en hoe graag ik hem bij Ajax zie, gaat Ajax geen 8-9 of 10miljoen betalen voor hem, hij wil zelf nog niet naar het buitenland, ik zie hem zo nog een seizoen bij AZ spelen.

Ontopic: Ik heb niet veel van Falkenburg gezien, maar vond het wel een goede speler voor Eredivisie middenmoot, dus een Griekse Topclub zou wel heel leuk voor hem zijn, kans op CL, zou echt voor hem een mooie stap zijn.

De Griekse competitie stelt helemaal niets voor en hebben maar één ploeg die aardig is en dat is Olympiakos de rest stelt niets voor en voor Falkenburg is dit wel de geschikte club.

24 mei 2013 om 13:40

Ik ben geen Griek.. maarre wat je nu zegt slaat nergens op.. Heb je ooit wel eens een wedstrijd gezien? Een vriend van mij is Griek en is PAO fan. Ik zie week in, week uit de griekse wedstrijden. Kan er een heel verhaal over schrijven.

Panathinaikos maakt duidelijk geen aanstalten om terug te keren naar de top.

Het waren altijd goede clubs daar in Griekenland.

On: Dit kan Falkenburg maar beter niet doen. Een club als Rkc, NAC of Heracles zou ook uitstekend bij hem passen..

Nou mooie club voor Falkenburg. Dan mag hij zijn handjes dicht knijpen.
Ze hebben zeker alleen zijn Europa League doelpunten tegen Udinese op You Tube gezien. Anders vraag ik mij echt af wat er met het Griekse voetbal aan de hand is tegenwoordig??

Wauw Panathinaikos is wel erg diep gezakt.. De prachtige topclub van weleer is nu een middenmoter.

Hoe komt Olympiakos aan al dat geld terwijl de eeuwige rivaal Pana zo arm is geworden dat ze de stadionmasten niet eens kunnen betalen ? Komt vast niet door de economie daar, er moet wat anders aan de hand zijn.

23 mei 2013 om 19:45

kkijk iemand die het begrijpt een grote maffia de griekse competitie. hoe kan de voorzitter van olympiakos ook de voorzitter zijn van de Griekse Super league én de griekse voetbalbond?

23 mei 2013 om 20:01

Haha meen je dat nou ? Dat kan toch niet man

23 mei 2013 om 22:29

zoek het maar op chef de griekse kranten stonden er vol mee deze Marinakis is van zoveel gokschandalen beschuldigd , maar nooit is hij aangepakt

24 mei 2013 om 03:33

Ik ben erg voorzichtig met ernstige beschuldigingen, maar laten we het er dan maar op houden dat omkoopschandalen niet alleen in de buurlanden van Griekenland plaats vinden en dat de politiek net zoals vele omliggende landen ook niet bepaald neutraal is.

Natuurlijk zijn er ook economische omstandigheden en is er financieel wanbeleid gevoerd. Maar je kan je voorstellen dat CL voetbal financieel een boel goedmaakt. En aangezien je toch behoorlijk wat vraagtekens kan stellen bij het sportieve verloop van de competities in Griekenland kun je dus ook een boel vraagtekens zetten over hoe het werkelijk zit.

Vreemde situatie. Je zag bij NEC hoe goed die Falkenburg was en dat hij duidelijk een belangrijjke rol had. Ookal verloor NEC dan telkens, de man met de dreiging was Falkie of Boymans, al was Boymans al snel geblesseerd, of vdvelden. Allemaal ex-az.
Als ik AZ was zou ik Falkenburg bewaren want deze speler is zo goed alleen heeft nooit de ruimte gehad om zich te ontwikkelen. Anders lekker bij Heerenveen of FC Utrecht spelen, die kunnen zo'n goeie jongen heus gebruiken.

23 mei 2013 om 19:35

Falkenburg heeft ongeveer 1.009 kansen gehad bij AZ, op diverse posities, en hij heeft welgeteld 1 goede pot gespeeld, uit bij Udinese. Hij kon het niveau simpelweg niet aan. Panathinaikos zou een droomtransfer voor hem zijn.

Redelijke speler met krediet om juist Niet naar Panathinaikos te gaan. Deze club is op Europees niveau gezonken tot een onmenselijk dieptepunt. Belgie of 2e Bundesliga zouden een leukere en kwalitatief betere optie zijn als in Nederland zich geen goede werkgever meldt!

Anastasiou is lekker aan het shoppen in de eredivise.

Wat is Panathinaikos toch zo gezakt, ze halen spelers in de eredivisie van de bank zoals Falkenburg,serero en nog erger Nicky Kuiper!

Zal wel een mooie club zijn voor Falkenburg. Falkenburg is een type die als hij 34 wedstrijden 90 minuten mag spelen goed is voor 5-10 goals en 5-10 assists. Het is en blijft een goede voetballer. Heb hem liever bij Nac, zo blijft de eredivisie sterk

Als Panathinaikos in zulk zwaar weer verkeert is het misschien niet de juiste keuze voor Falkenburg. Maar Falkenburg mag hartstikke blij zijn dat zo'n club met zo'n historie hem wil inlijven nadat hij zowel bij AZ als NEC het niet uitstekend heeft gedaan.

Is er iemand die de Griekse competitie volgt?
Met welk team uit Nederland is Aris Thessaloniki te vergelijken qua niveau?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren