Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Owen Wijndal op de hoogte van gerucht: ‘Bijzonder om zoiets te lezen’

Laatste update:

Owen Wijndal zegt zich gestreeld te voelen door berichtgeving uit Spanje. AS meldde dinsdagochtend dat de AZ-linksback in de serieuze belangstelling staat van Barcelona, waar hij gezien wordt als stand-in van Jordi Alba. Hoe serieus de interesse vanuit Catalonië daadwerkelijk is weet Wijndal niet, daar hij naar eigen zeggen niets heeft gehoord van zijn zaakwaarnemer.

Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en zou de pijlen gericht hebben op Wijndal. Dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola een goede verstandhouding heeft met president Joan Laporta, zou een bijkomend voordeel zijn. Wijndal kreeg het nieuws vanochtend doorgestuurd van zijn broer en een goede vriend. "Het is bijzonder om zoiets te lezen", reageert de 21-jarige Oranje-international tegenover het Alemeen Dagblad. "Het streelt me, al weet ik niet of het waar is. Als het echt heel serieus zou zijn, dan had mijn zaakwaarnemer mij wel gebeld."

Sport schreef maandag nog dat Barcelona vreest voor het vertrek van Alba. Die krant noemde Robin Gosens (Atalanta), Angeliño (RB Leipzig) en José Gayá (Valencia) als de kandidaten voor zijn mogelijke opvolging. AS schrijft echter dat het voor Barcelona hoge prioriteit heeft om met Alba verder te gaan. De 32-jarige vleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2024 en in zijn schaduw moet komende jaren zijn opvolger worden klaargestoomd. Wijndal laat zich in ieder geval niet gek maken door de geruchten. "Ze kunnen beter zo over je praten dan negatief. Ja toch? Natuurlijk doet mij dit wel wat. Ik vind het hartstikke mooi."

Wijndal bevestigde eerder deze maand na de 5-0 tegen Heracles Almelo dat hij mogelijk zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. De linksback heeft een doorlopend contract in Alkmaar, maar houdt alle opties open. Directeur voetbalzaken Marc Overmars noemde Wijndal eerder al een interessante speler voor Ajax. Voorlopig lijkt Wijndal zich op het Nederlands elftal te moeten richten. Woensdag maakt bondscoach Frank de Boer de definitieve EK-selectie bekend en Wijndal lijkt zich op te kunnen maken voor zijn eerste eindtoernooi. "Maar zo'n bekendmaking van een selectie is wel spannend. Ik denk zelfs als je al honderd interlands gespeeld hebt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wijndal ideale ajax back. Direct strikken als ajax zijnde, al is het voor 20milj. Zijn marktwaarde zal echt niet dalen

25 mei 2021 om 13:52

Klopt helemaal. Probleem is alleen dat Ajax in principe eerst rond de 50 miljoen moet verkopen. En de geruchten over Tagliafico zijn nogal mondjesmaat, zou me niks verbazen als er wéér geen club voor hem komt.

25 mei 2021 om 13:52

Dat moet Ajax dus niet doen. 20 miljoen euro is voor Ajax veel te risicovol. De marktwaarde kan wel degelijk dalen, kijk maar naar Haps, dat was bij AZ ook een geweldige linksback en jeugd international.

25 mei 2021 om 13:53

Haps is bij Feyenoord ook wel ongelukkig geweest / verkeerd gebruikt. Lag niet helemaal aan hemzelf denk ik...

25 mei 2021 om 13:57

Ja, maar Wijndal is toch wel verder dan Haps destijds was en ook nog eens jonger. Bovendien vind ik Haps bij Feyenoord ook veel pech hebben. Overigens zou ik als AZ bij een vertrek van Wijndal inzetten op een terugkeer van Haps. Prima speler

25 mei 2021 om 13:59

Ik kan ook Janssen noemen of Til. Of een Idrissi, Jahanbakhsh, een Luckassen of een Hendriksen. Al die grote talenten van AZ vallen erg tegen na hun transfer. Voetballen op een hoger niveau met meer druk is kennelijk nog altijd een hele grote stap voor een speler afkomstig van Az.
De enige die tegen alle verwachtigen er wat van maakte was Wout Weghorst.

25 mei 2021 om 14:19

wijndal is verder dan al die spelers toen. Luckassen was nieteens uitblinker bij Az..

25 mei 2021 om 14:24

@speedyafc Of je kan noemen een Dembele, Weghorst of Pele bijv.

Maar eens denk Wijndal te duur om te halen. Zie liever andere oplossingen.

25 mei 2021 om 15:58

Janssen naar Spurs: Niemand had verwacht dat dit een succes zou zijn. Til is een gevalletje vd Beek, geen topper, waardevol mits goed gebruikt. Jahanbaks had ik verwacht dat hij het lachend zou redden. Wijndal trouwens ook. Een stap naar Ajax of PSV is ook niet per definitie beter denk ik. Aarden bij Barca en het stokje overnemen is iets wat hij wel gaat kunnen lijkt mij. Het is van AZ natuurlijk een grotere stap dan van PSV of Ajax, maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet kan. Ik denk dat hij het tegendeel nog wel eens bewijzen kan en gaat.

25 mei 2021 om 13:57

Ik denk dat als een club als Barcelona langskomt Ajax al een gepasseerd station is.

25 mei 2021 om 15:47

Hangt er van af natuurlijk. Als je 21 bent en je kan bij Barca op de bank gaan zitten of in eigen land nog een jaartje of 2 bij Ajax ballen in de CL dan is de keuze niet zomaar gemaakt lijkt me. Veel hangt af van de speler in kwestie en zijn voorkeuren.

25 mei 2021 om 15:54

Ik hoop zo dat hij naar Barca gaat. Die gaat (op den duur) het niveau aankunnen. Kan hij lekker aarden. Ik denk dat het voor Barca een schijntje is voor 20 miljoen. Of het eerder genoemde AS Roma. De beste back in de Eredivisie en nog jong ook. Dat lijkt voor Oranje wel even goed te zitten (hoewel ik dit vaker heb gedacht).

25 mei 2021 om 16:23

Qua karakter inderdaad ook

Lijkt me geen transfer die daadwerkelijk plaats gaat vinden. Angelino bij Barca zie ik wel gebeuren. Zou Koeman zelf met de naam Wijndal zijn gekomen ?

Aan zijn interviews merk ik in ieder geval dat hij niet vies van (zelf)complimenten is, wat ook prima is als hij zo denkt. Potentieel heel goed. Nog niet beter dan Tagliafico, maar Wijndal staat dan ook pas aan het begin van zijn carrière. Ben benieuwd of hij wel met de druk van de top mee kan. Overigens opvallend dat de (ex) AZ-speler waar iedereen zeker van wist dat hij het niet zou maken, het waarmaakt (weghorst), terwijl de andere spelers (til, Jahanbaksh, etc.) dat nog niet hebben gedaan.

Wijndal is nog lang niet toe aan Barca of een andere topclub. Moet eerst de stap naar Ajax maken vind ik of naar een subtopper.

25 mei 2021 om 16:12

Je klinkt als een jongen die is afgewezen door een meisje en dan stoer tegen zijn vriendjes zegt dat hij haar toch maar stom vindt. Wijndal is voor iedere Nederlandse club een ideale linksback. Hij speelt niet voor niks als vaste linksback in Oranje.

Teveel Nedewrlanders straks bij Barca
Wijnaldum
Wijndal
Depay
"dest"
Frenkie

Ik ben hier geen voorstander van. Maar als ik zelf de kans zou krijgen zou ik het wel doen natuurlijk. De trainer zou dit niet moeten willen

25 mei 2021 om 21:05

Ja, dan krijgen we weer dat uitzwaaigedoe, zoals dat in 2004 ook was gebeurd (De Boer & Overmars stopten, Cocu, Kluivert, Davids en Reiziger weg). Overigens wel ziek hoeveel Nederlanders daar speelden. Ook als je rekening met Van Bronckhorst houdt. Op een gegeven moment ook bij Real Madrid (Van Nistelrooij, Huntelaar, Drenthe, Van der Vaart en Sneijder). Er waren is tijden dat dit kikkerlandje een angstaanjagende selectie had. Nu helaas wat minder, maar het zij zo.

Arrogantie druipt van deze man af.. wat staat er überhaupt op zijn cv dat hij elke stap denkt aan te kunnen.. laat het maar zien op het ek want 3de eindigen met AZ is niet zo denderend als je denkt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren