Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Owen Wijndal laat zich trots fotograferen na overwinning op Willem II

Laatste update:

Owen Wijndal is er trots op dat hij zaterdagavond de aanvoerdersband mocht dragen bij AZ. De linksback nam de band over van Teun Koopmeiners, die in de vijfde minuut van de wedstrijd tegen Willem II werd weggestuurd. Omdat de middenvelder volgende week geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, gaat Wijndal ervan uit dat hij nog minstens een week aanvoerder is. Sterker nog: hij wil de band niet meer afstaan, vertelde hij grappend aan ESPN.

Koopmeiners controleerde de bal in de openingsfase verkeerd en beging in een poging zijn fout te corrigeren een forse overtreding op Vangelis Pavlidis, die vol op zijn enkel werd geraakt. "Ik dacht toen dat dit een heel lastige pot zou worden. Dat is het eerste wat in mijn hoofd omging", blikte Wijndal terug na de 0-1 overwinning. "Uiteindelijk viel het wel mee. We waren de bovenliggende partij en Willem II heeft niet veel kansen gehad. Het ging eigenlijk wel gewoon prima."

Het numerieke ondertal leek AZ niet te deren. De Alkmaarders kwamen in het begin van het seizoen met tien man te staan in wedstrijden tegen PEC Zwolle (1-1), Sparta Rotterdam (4-4), VVV-Venlo (2-2) en later ook nog tegen FC Groningen (1-2 nederlaag). Van al die ervaringen heeft de ploeg geleerd, denkt Wijndal. "In het begin ging het niet altijd goed als we met een man minder kwamen te staan. We gaven dan vaak de voorsprong weg, maar we zijn nu nog volwassener geworden en hebben ervan geleerd."

Met de aanvoerdersband prijst de pas 21-jarige international van het Nederlands elftal zich gelukkig. "Hij zit wel lekker, ja. Ik ga ermee slapen vanavond", vertelde hij lachend. "Ik denk dat Teun moet vrezen voor zijn plek. Als hij terugkomt, houd ik hem gewoon." Wijndal denkt dat hij in ieder geval tegen Sparta nog aanvoerder van AZ is. Koopmeiners is er vanwege die rode kaart niet bij en kan vermoedelijk een aanvullende schorsing tegemoetzien. "Ik ga er wel vanuit", zei Wijndal over het dragen van de aanvoerdersband. "Het zou zomaar anders kunnen zijn, maar ik ga er wel vanuit."

Na het interview liet Wijndal zich breed lachend fotograferen, terwijl hij trots wees naar de aanvoerdersband. Ondertussen vervolgden Fresia Cousiño Arias en Marciano Vink hun analyse. De presentatrice vroeg aan de analist of hij een 'aanvoerderstype' was als voetballer, waarop Vink met 'nee' antwoordde. Het leek alsof Wijndal dacht dat die conversatie over hem ging, want hij keerde lachend terug bij de tafel, legde zijn arm om de schouder bij Vink, en zei: "Ik kan je horen, hè." Vink pareerde: "Nee nee nee, ze vroeg of ik een aanvoerder was."

Ook Koopmeiners merkte hoe trots Wijndal op de aanvoerdersband was. "Ik denk dat hij zo nog een paar rondjes loopt", zegt hij met een knipoog over de fotoshoot van zijn ploeggenoot. Koopmeiners zat na zijn rode kaart op de tribune en werd in de pauze opgezocht door Wijndal. "Hij kwam in de rust al naar me toe en wees alleen maar naar de band. Hij vindt het prachtig. Hij verdient het ook, want hij doet het hartstikke goed. Hij heeft zich afgelopen week bij Oranje ook weer laten zien. Het is een mooie beloning voor hem persoonlijk. "

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke reactie van Wijndal. Speelde ook weer een prima pot, ondanks dat hij niet met Karlsson kon combineren, omdat die aan de andere kant speelde.

3 april 2021 om 22:36

Maar kom op, hij is toch geen aanvoerdertype. Je hoort 'm nooit op 't veld, ziet 'm nooit wijzen of schelden. Dit is als het oproepen van Stekelenburg bij Oranje, bij gebrek aan beter maar gewoon doen...

3 april 2021 om 22:39

Het zou ook niet mijn eerste keuze zijn. Ook omdat ik een sterke voorkeur heb voor een middenvelder als aanvoerder. Ik zou Midtsjo de meest logische vinden, maar daar zou de taal een rol kunnen spelen.

3 april 2021 om 22:41

Toch is vaker AZ kijken zou ik zeggen, Wijndal is een vechter en doet er alles aan om te winnen, en ja ik heb hem vaak genoeg horen schreeuwen als een speler geen goede bal gaf etc.

3 april 2021 om 23:10

Simon Zwartkuis van VI zit vaak op de tribune en zegt juist dat Wijndal juist een van de meest luide spelers op het veld is, dus wat dat betreft valt het wel mee.

Zo leuk om hem te zien glunderen, is oprecht trots om de band te mogen dragen.

3 april 2021 om 23:28

Af en toe zijn 't net mensen, hè?

Tja, dat zie je niet vaak meer. Leuk om te zien dat die jongen vol trots is om zo'n band te dragen. Verder ga ik er vanuit dat hij vaste waarde blijft in Oranje. Hij heeft nog wat te leren, maar hij is absoluut de beste keuze voor Oranje. Die onervarenheid gaat er wel uit en als die jongen hard genoeg werkt, kan hij een vrij complete linksback worden.

Ik gun het hem van harte en het is ontzettend leuk voor hem natuurlijk maar als ik dat zo zie...dat wijzen naar die band voor die fotografen dan heb ik op een of andere manier toch een beetje plaatsvervangende schaamte.....

Haha mooi man! Wijndal is een jongen van de club en geeft altijd alles in de wedstrijd. Mooi dat hij dan zo beloond wordt, al was het wel wat onverwacht. Hij loopt altijd een beetje te geinen (ook dit interview), waardoor het niet echt voelt als een voor de hand liggende aanvoerder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren