Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overtoom zit werkloos thuis: 'Voor tiki-taka moest ik maar naar Barcelona'

Laatste update:

De loopbaan van Willie Overtoom is in het slop geraakt. De middenvelder was bij Heracles Almelo een van de smaakmakers in de Eredivisie en maakte in januari 2013 de overstap naar AZ, de club waar hij ook in de jeugdopleiding had gespeeld. Net als in zijn eerste periode in Alkmaar slaagde Overtoom echter niet bij AZ en na een kort avontuur bij Zulte-Waregem is hij nu werkloos.

/

Zijn transfer naar AZ is helemaal verkeerd uitgepakt. “Toen Gertjan Verbeek mij haalde, realiseerde ik me dat ik eerst een half jaar hangend op links zou moeten spelen, omdat Adam Maher er nog was”, kijkt de 29-jarige Overtoom terug in Voetbal International. “Zo was dat vooraf ook besproken. Daarna werd Verbeek ontslagen en kwam Dick Advocaat.” Die zag het niet in hem zitten.

“Wat ik ook deed, hoe goed ik ook trainde; ik wist dat ik geen kans maakte”, baalt Overtoom, die was opgegroeid met het idee dat je altijd speelt wanneer je je best doet. De tweevoudig international van Kameroen was echter ‘gewoon het type niet’ van Advocaat, die koos voor fysiek sterkere spelers. Overtoom kwam simpelweg niet aan de bak.

Zijn zaakwaarnemer heeft nog eens geïnformeerd bij de clubleiding van AZ wat er nou precies aan de hand was. “Voor dat tiki-taka van mij moest ik maar naar Barcelona, vonden ze. En ook over mijn trainingsinzet waren ze niet tevreden”, treurt Overtoom, die momenteel dus zonder werkgever zit.

Willie Overtoom lijkt me een goede aanwinst voor FC Twente

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fc Twente of terug naar Heracles. Als Heracles bovenin mee wil blijven doen moeten er wel een à twee bruikbare spelers bijkomen. Duarte en of Sno is ook een optie voor beide clubs. Als clubs als De graafschap en Cambuur zich willen handhaven zijn dit ook interessante spelers voor dit soort clubs.

10 december 2015 om 00:47

Sno? Die is fysiek niet in staat. Duarte kan het schijnbaar ook niet meer. Er zal dit seizoen niks bij komen. Wellicht nog een verdediger, maar dat is het dan ook wel. Aangezien CV's er maar 3 van zijn die het aankunnen.

10 december 2015 om 07:49

Voelde zich op een gegeven moment te groot voor Heracles, wilde persé weg en zijn vrouwtje die graag de spelersvrouw wilde uithangen wilde na conflicten met supporters ook weg. Nu past hij niet meer bij Heracles, we hebben genoeg jongere spelers met kwaliteit op zijn positie. Willy was best ondankbaar nadat Heracles hem bij de amateurs wegplukte.

Jammer hoop dat hij nog een leuke club kan vinden... Willem II misschien?

10 december 2015 om 06:36

Willem II heeft hem niet nodig. De Sa en Van der Velden doen het prima en zo rond de winterstop komen Andrade en Ondaan terug, die beiden weer een klasse boven de eerstgenoemden staat. Dan heeft Willem II meer dan voldoende opvulling voor de flanken.

10 december 2015 om 06:58

Overtoom is een 10 Kolonel, geen winger. Kan prima mee bij Willem 2 denk ik.

10 december 2015 om 07:43

Op 10 heeft Willem II genoeg opties: Falkenburg, Haemhouts, Andersen, De Jong en zelfs Braber kunnen daar spelen.

10 december 2015 om 08:14

Misschien een speler voor NEC om een mogelijk vertrek van Foor op te vangen.

Willem 2 snel inlijven deze jongen.

Goed hoor vz .. wat heeft Twente er mee te maken?

10 december 2015 om 00:33

Waar zie jij Twente staan?

10 december 2015 om 00:37

Bij de poll van het artikel.

Ontopic: Twente moet kijken naar een ervaren verdediger en aanvaller. Overtoom is meer geschikt voor Roda Jc, Nec, De Graafschap en Excelsior

10 december 2015 om 01:06

Op dit moment kan FC Twente een speler als Overtoom prima gebruiken. Slechter dan het huidige materiaal kan hij het eigenlijk niet doen en als Overtoom redelijk speelt heb je er al een degelijke speler bij.

Daarnaast staan van de 4 clubs die jij noemt er 3 van boven FC Twente. Als ze nog voor een 12de plek willen gaan hebben ze inderdaad een centrale verdediger nodig met ervaring, maar daarbij ook nog een spits en 2 buitenspelers. De huidige voorhoede (met uitzondering van Ziyech) zou namelijk pas voor plek 10 in de Jupiler League een aanwinst zijn.

Helaas hebben ze niet veel te besteden en is het maar afwachten wat voor team er na de winterstop staat, want teveel talenten zijn op dit moment nog niet klaar voor de Eredivisie.

10 december 2015 om 06:31

Misschien vervelend voor Twente, maar met 80 miljoen schuld, de mogelijkheid om je licentie kwijt te raken en op gemiddelde degradatieplek staan. Ik denk dat ze blij mogen zijn om in dat rijtje genoemd te worden. Kans is zelfs groot dat het nog minder gaat wordenq

10 december 2015 om 01:10

Als je die link niet kan leggen, vraag ik me af onder welke steen jij geleefd hebt. Van die steen wil ik dan ook graag gebruik maken als ik een keer niets mee wil krijgen. Overtoom is clubloos, Twente zit in een noodsituatie en heeft geen ervaring in het team. Dan is die rekensom snel gemaakt.

10 december 2015 om 04:45

Jah dat snap ik ook sherlock. Alleen dat hele artikel gaat niet over Twente en vz legt met een poll ineens een linkje naar twente dat die daar heen zou kunnen. Totaal irrelevant, hadden ze nog 100 clubs kunnen noemen waar die heen zou kunenn gaan. Moeilijk te begrijpen?

10 december 2015 om 12:43

wtf maakt het uit

10 december 2015 om 06:27

Dit is toch een voetbalforum, aan voetbalzone dus om een leuke discussie op te starten toch. Had elke club kunnen staan.

Misschien dat Peter Bosz hem weer aan het voetballen krijgt?

10 december 2015 om 01:02

Volgens mij is zijn niveau bij lange na niet dat wat Vitesse moet nastreven.

Bij Twente hebben ze aanvallers en verdedigers nodig, het middenveld is sterk genoeg.

10 december 2015 om 01:12

Als Ziyech in de winter vertrekt heb je wel een goede vervanger in huis, niet van het zelfde kaliber maar die hengelt twente sowieso niet meer binnen

Kom op Cambuur, je hebt spelers nodig om je veilig te spelen. Dit is de klasbak bij uitstek

10 december 2015 om 14:09

Kunnen ze zeker goed gebruiken!

Ongelofelijk dat zo'n speler club loos is. Kan makkelijk mee bij plaats 12 tm 18 in de eredivisie en voor de top 5 jupiler league is hij een zeer goede speler.

10 december 2015 om 00:49

Zal in dat geval waarschijnlijk teveel salaris eisen. Anders zou ik zeggen: Cambuur wordt eens wakker en trek deze speler onmiddellijk aan.

10 december 2015 om 06:41

Als je wil voetballen, heb je niet zoveel te eisen lijkt me

10 december 2015 om 10:54

Natuurlijk wel. Als je gewend bent aan bijvoorbeeld 700.000 op jaarbasis en een club biedt jou 325.000 dan ga je daar niet mee akkoord waarschijnlijk. Dan wacht je liever een aantal maanden tot iemand anders je aan wilt trekken.

Of je kiest voor sportiviteit en pakt alle kansen aan die je kunt pakken, maar in het geval van Willie weet ik niet waar hij voor zal kiezen.

10 december 2015 om 12:02

Hij verdiend nu niks lijkt me, als je dan gaat eisen wat je gewend kom je misschien niet eens aan voetballen toe.

10 december 2015 om 14:42

Toch kiezen veel voetballers die in die situatie zitten best vaak voor die optie.
We zullen het moeten afwachten in het geval van Willie.

10 december 2015 om 00:50

Zelfde geld voor zoveel spelers. Emanuelson, tiendalli, noem maar op.

Kom maar terug naar Almelo

Kijk, ik snap dus nooit dat dit soort gasten niet op amateur basis gaan spelen in de JL. Waar is De Zeeuw bijv?

10 december 2015 om 01:05

Volgens mij is de Zeeuw voornamelijk bezig met zijn merk BALR. Hij zal zijn schoenen binnenkort wel aan de wilgen gaan hangen denk ik. Op zijn instagram zie ik in ieder geval niet dat hij actief aan het voetballen is.

10 december 2015 om 07:00

Imponeria

Demy de Zeeuw voetbalt niet meer geloof ik, hij is inderdaad meer bezig met zijn kledingmerk B.a.l.r. In samenwerking met Van der Wiel en Elia. Dat is één van de redenen dat Elia terugkeerde naar Nederland, om te werken aan zijn bedrijf.

10 december 2015 om 14:25

Heb even gekeken, bijzonder. Een simpel T-shirtje voor 60 a 80 euro. Dat mensen dat kopen zeg...

11 december 2015 om 13:48

Abe

Tsja, ik ben het met je eens. Mijn leeftijdgenoten lopen er veel mee rond, alles draait om uitstraling. Ach, als je uniek bent als persoon heb je niet van dat soort kleding nodig vind ik. Beetje zielig.

Spelers als Overtoom en misschien Duarte lijken me wel wat voor Roda, missen echt creativiteit op het middenveld.

Hopps naar ADO. Wat een geweldige voetballer was dit zeg. Dat kan je niet zomaar verleren

Voordat hij weer wedstrijdfit is is de paashaas al geweest, te lang stil gestaan om van onschatbare waarde te kunnen zijn voor een club in moeilijkheden.

Prachtige voetballer indertijd. Het lijkt me dat hij in ieder geval voor clubs uit de onderste helft nog prima van nut kan zijn. Deed het toch met name vanuit zijn techniek.

Wat een poll, Twente heeft hier niets aan. Het middenveld van Twente is met Zyjech en Mokotjo prima, die club heeft behoefte aan twee ervaren verdedigers en een fatsoenlijk keeper en dan staan ze zo weer in de middenmoot.

10 december 2015 om 10:25

Ziyech gaat natuurlijk wel weg in de winterstop, dus die kun je niet echt als argument aandragen.

Iets voor cambuur💪

10 december 2015 om 11:23

Zat ik ook aan te denken. Cambuur zwemt niet bepaald in het geld, maar heeft wel versterkingen nodig. Dan zou dit een uitstekende oplossing zijn. Gewoon degradatie clausule opnemen in het contract. Loopt Overtoom ook nog eens geen risico.

Ik zie hem nog over dat veld sjokken bij AZ. Op enkele aardige invalbeurten na heeft hij alleen maar wanprestaties geleverd. Dat je niet op je favoriete positie staat is geen reden om passes over 5 meter in de voeten van een tegenstander te spelen.

Heracles zou deze jongen binnen kunnen hengelen. Goedkope optie en sowieso een zeer bruikbare speler altijd geweest voor ze. Benieuwd of ze zich zullen melden.

Misschien iets voor cambuur?

10 december 2015 om 12:03

Ja, en dat kan dus meteen! Het kan toch niet zo zijn dat deze jongen er niets meer van kan. Was bij Heracles indertijd een van de besten.

10 december 2015 om 12:13

Laat hem meetrainen. In januari mee op trainingskamp naar Portugal. Na die week heb je denk ik wel een beeld hoe hij er voor staat.

Ik word er moe van, dat oeverloze gezwam. Als Twente ergens geen spelers extra nodig heeft is het wel op het middenveld. Tapia, Gutierrez, Mokotjo, Ziyech, Eghan, Van der Heyden zijn goed genoeg voor Twente. Het probleem bij Twente ligt bij onervarenheid achterin (beide backs voldoen niet, gelukkig komt Schilder terug) en het ontbreken van een fatsoenlijke spits (oosterwijk werkt hard, maar heeft het nog niet). Oplossing: verkoop Ziyech en koop/huur Lex Immers voor in de spits, haal daarbij een redelijke eredivisie back die op meerdere plekken achterin kan spelen. Op deze manier zal het team wat meer in evenwicht raken en echt niet degraderen.

10 december 2015 om 14:14

Als Ziyech verkocht wordt, dan zal verreweg het grootste gedeelte van de opbrengst in het weg werken van de schuld moeten gaan helaas.. Huren is wellicht de enige optie, en dan moeten ze hopen dat Feyenoord mee werkt. Ik denk dat Feyenoord dat niet gaat doen, omdat voor het meestrijden voor het kampioenschap ook een sterke bank nodig is.

11 december 2015 om 13:50

Raul

Misschien kan Twente Van Rhijn huren? Degelijke Eredivisie back en kan ook centraal uit de voeten.

Zoals velen hierboven al hebben gesteld lijkt dit me wel een jongen die Cambuur kan gebruiken. Eerder hebben ze met Roorda ook al eens een gevallen speler opgepikt. Ik zou zeggen: proberen kan altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren