Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars steunt Ten Hag: ‘Je weet hoe Bosz begonnen is, de eerste maanden’

Laatste update:

Ajax nam eind december afscheid van trainer Marcel Keizer en verving hem door Erik ten Hag, die werd weggekaapt bij FC Utrecht. De 48-jarige oefenmeester is na de tweede seizoenshelft nog niet onomstreden. Desondanks staat Marc Overmars, directeur voetbalzaken, nog altijd achter zijn keuze om Keizer te vervangen door Ten Hag.

“Dat is een hele vervelende situatie geweest, maar dat hebben we niet voor de korte termijn maar voor de lange termijn gedaan”, verklaart Overmars bij Ajax Inside van Ziggo Sport. “Die beslissing is genomen omdat we er geen goed gevoel bij hadden en er geen toekomst in zagen. We probeerden natuurlijk ook de titel te halen. Dat is niet gelukt.”

“Als ik alle statistieken ga bekijken, hebben we meer punten gehaald. Maar ik wil daar niet op terugvallen. Het moet beter. Onder Ten Hag moet het beter en onder Keizer moest het beter. Of ik het nu beter vind? Sommige dingen zijn wel beter, maar dan ga ik alles specifiek uitsplitsen en dat wil ik niet doen”, vervolgt de bestuurder. Ajax nam afscheid van Keizer nadat de Amsterdammers door FC Twente uitgeschakeld werden in de KNVB Beker.

Overmars weet dat er onder de supporters kritiek is op Ten Hag, maar maakt een vergelijking met Peter Bosz. “Je weet hoe Bosz begonnen is, de eerste vier, vijf maanden. Ik geloof niet dat mensen daar een goed gevoel over hadden. De supporters, de resultaten”, stelt Overmars. “Wij geloofden in de visie en waar we naartoe wilden werken. Dat heeft hij waargemaakt. We denken dat dat ook met Erik gebeurt. In november ging het lopen bij Peter. Bij Keizer was het onvoldoende.”

Denk jij dat Erik ten Hag volgend seizoen het jaar afmaakt als trainer van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die maanden heeft Ten Hag al gehad... Daarbij; Bosz probeerde een aanvallende speelstijl te herintroduceren met veel forechecking. Ten Hag is meer van controle en overwicht benutten....

19 mei 2018 om 08:52

Het belangrijkste is dat er stabiliteit en rust komt. Ten Hag is een goede coach en heeft gewoon tijd nodig. Nu een mooie lange voorbereiding voor de boeg en dus de tijd om zijn hand te laten zien. Ik ben benieuwd naar het komende seizoen, ook al zullen er wat spelers vertrekken.

19 mei 2018 om 09:34

Keizer had iets van 6,5 maand de tijd (half juni tot eind december), Ten Hag 4.5 (begin januari tot nu, half mei)

19 mei 2018 om 12:33

Helemaal niet. Daarbij klopt het niet wat Overmars zegt, want het ging bij Bosz pas half Maart lopen, dus dat was pas na 7,5-8 maanden. Daarna speelde Ajax tussen de Europese wedstrijden door ook nog een paar draken van wedstrijden.

Het is dus zeer terecht dat Ten Hag de start van de competitie krijgt om zichzelf te bewijzen. Ik denk overigens dat Ten Hag helemaal niet bestand is tegen de druk. De breedteaankopen die tot nu toe gedaan zijn helpen daarbij ook niet. Dat hadden topspelers en specialisten moeten zijn.

19 mei 2018 om 17:48

Bizar dat Overmars dit zegt. Keizer ontslaan en dan Ten Hag met deze vergelijking verdedigen. Dat had hij bij Keizer moeten doen, die vergelijking. Onterecht ontslagen en ingewisseld voor deze 100% mismatch.

Ten Hag gaat die titel gewoon pakken. Is al 24/7 bezig om het hele Ajaxcircus voor te bereiden op de strijd om die schaal. De titel is heilig,en de druk zal Ten Hag alleen maar helpen om nog scherper en beter te zijn in alles.

19 mei 2018 om 09:15

Haha gewoon even pakken. Ja dat denk ik ook ja. 4 jaar geen prijs gepakt en nu zullen ze even de titel ophalen. Wat een grap

19 mei 2018 om 10:25

Ik denk dat wij er niet gek van moeten opkijken dat de angst van PSV en Feyenoord uit gaat komen, het is heel goed mogelijk dat Ajax het Bayern van Nederland wordt. Ajax heeft de middelen met zowel talent als heel veel geld, er is geen club in Nederland met die mogelijkheden, daarnaast jagen ze op ander soort spelers dan voorheen heb ik het idee en dat mocht wel eens tijd worden.

Sta er niet van te kijken dat Ajax afstand gaat nemen van de rest.

Maar we gaan het zien.

19 mei 2018 om 12:36

Lol meneer Derksen. Ajax heeft weleenswaar de middelen, maar als je vervolgens met Labyad en Bande aan komt zetten als nieuwe versterkingen gaan PSV en Feyenoord niet trillen van angst.

19 mei 2018 om 10:13

Hassane bande, perr schuurs, zakaria labyad, lisandro maggalan.
En ze zijn nog niet uitgekocht.
De titel pakken lijkt mij vanuit Ajax geredeneerd een must na 4 jaar.

19 mei 2018 om 10:17

Of het een must is of niet maakt niet uit. Ze halen niet zo maar de titel op. Voor psv is titel ook een must en halen die ook niet zo maar op. Daarnaast ben ik nog niet echtonder de indruk van de aankopen.

19 mei 2018 om 10:36

Het is voor Feyenoord en PSV te hopen dat Ajax geen goed seizoen in de Champions league krijgen, want dan lopen zij met de nieuwe geld verdeling zo ver uit op die twee, overigens dit is ook de angst van PSV en Feyenoord. Ajax, zoals ik al eerder zei, heeft erg veel onbenut voordeel! Ze aansprekend voor mensen in het buitenland, dat heb je kunnen zien toen ze de finale haalden onder Bos, het internet ontplofte en Ajax was weer Top in het buitenland. Met andere woorden, Ajax spreekt tot de verbeelding door jaar historie, daarnaast heeft Ajax al geld en een goede opkomst van zeer talentvolle jeugd. Er hoeft dis maar één triggerseizoen te zijn en het Nederlandse Bayern is een feit.

19 mei 2018 om 13:22

Nog een paar aankopen als Orejuela, Cassiera en die Deense rechtsback en dat geld is zo weg... Ze hebben niet elk jaar een lucky shot als Sanchez!

19 mei 2018 om 13:53

O nee? Ga maar na de afgelopen 4 seizoenen. Ajax harkt gemiddeld het dubbele binnen van wat ze uitgeven.

19 mei 2018 om 13:55

Lucky shot als Sánchez? Ajax heeft al jaren op rij een positieve transferbalans van tientallen miljoenen. Je roept maar wat uit onderbuikgevoelens BurdyM..

Zowel het aanstellen van Keizer als Ten Hag is gewoon dom geweest. Denken dat Keizer na een jaar Jong Ajax ook Ajax1 wel kan laten voetballen...iemand zonder fatsoenlijke eredivisie ervaring als trainer. En daarna Ten Hag waarmee de resultaten niks beter werden. Nu ontslaan zou inderdaad niet kunnen. Maar wat als er geen Europees voetbal gehaald wordt en/of er verloren wordt in 2 van de 4 potjes eredivisie ?

19 mei 2018 om 08:47

Dan moet het gewoon gebeurd zijn met Ten Hag.
Hij krijgt de selectie rond, eerder dan andere trainers en als het dan zo verprutst wordt is het gewoon over en uit.
Wat Overmars hier zegt is puur en alleen de steun die tot zo ver staat.

19 mei 2018 om 10:22

Eerder dan andere trainers?

Dat is elk jaar het streven, maar blijkt gewoon lastig. Ook nu even afwachten.

Ik moet heel eerlijk zeggen, mijn respect voor Overmars wordt met de dag groter. Hij heeft zo ontzettend veel kritiek over zich heen gekregen in de begin jaren, niet normaal. Hij heeft zich dit erg aangetrokken maar gaat toch door in het wespennest dat Ajax heet. Het is nooit rustig in Amsterdam, maar Marc houdt het hoofd koel en weet zijn keuzes uit te leggen zonder dat de hele wereld alle details komt te weten, wat mijn inziens ook helemaal niet nodig is. Voor wat betreft de aanstelling van Ten Hag voor Keizer; ik was geen fan van Keizer, maar hij verdiende toch meer credits voor zijn werk, zeker om het feit dat er zich nou niet bepaald verzachtende omstandigheden voordeden in de voorbereiding. Ik heb wel vertrouwen in Ten Hag, maar dan moet het vanaf speelronde 1 goed lopen aankomend seizoen, dan heeft hij genoeg tijd gehad om een team te smeden.

19 mei 2018 om 11:25

Ik heb precies hetzelfde gevoel. Je kan veel zeggen over Marc, maar hij slaat geen wartaal uit en blijft rustig. Ik vind hem steeds meer gaan passen in zijn functie. En ja iedere club koopt spelers waarvan sommige het niet halen. Dat hebben de beste clubs. En aan de andere kant laat hij financieel Ajax nog groter worden. Dat is gewoon zo. Nu is het tijd dat ze qua prijzen weer wat succesvol worden en dat ze Europees gaan overwinteren ieder jaar. Dat moet de vaste doelstelling worden.

19 mei 2018 om 11:51

Precies. Hij is niet nadrukkelijk op de voorgrond aanwezig, zoals het hoort, maar wanneer het nodig is weet hij hoe hij de zaken moet formuleren. Miskopen horen er nou eenmaal bij, maar daar tegenover staat een gigantisch bedrag wat hij heeft opgestreken aan de verkoop van spelers die niet meer te houden waren, wat ervoor gezorgd heeft dat het plafond omhoog kon, iets waar Ajax de aankomende jaren op kan bouwen en inderdaad elk seizoen overwinteren Europees.

19 mei 2018 om 15:19

Overmars heeft jarenlang wanbeleid gevoerd, en is achterbaks geweest, door vanaf dag één Plan en visie Cruijff te verloochenen en zich daar niet aan te houden, door niet met het TH te overleggen, maar De Boer gewoon zijn aankopen te 'gunnen', zoals hij dat zei. En dat als Technisch Manager, dus geen Technisch Directeur. Hij heeft zichzelf belangrijker gemaakt en de macht toegeëigend. Één van de redenen voor de frictie tussen Jonk en mensen rond het eerste.

Heeft in die tijd de meest verschrikkelijke aankopen gedaan. En dat herhaalt zich nu weer, met weer de trainer (passant) zijn zin geven, en allerlei aankopen die er niet direct staan en dus in principe miskopen zijn; Cassierra, Orejuela, Kristensen, Siem de Jong, en Wöber en Tagliafico stellen niet zo veel voor. Bandé hoor je ook weinig goeds over.
Overmars heeft nu ook alle macht naar zich toegetrokken, het TH bestaat alleen nog op papier, maar trekt zich daar niks van aan. Door die extra druk op hem en ook op Van der Sar, wordt er weer door die twee paniekvoetbal gespeeld; drie trainers in één jaar, en kansloze aankopen. Een middenvelder uit eigen jeugd wordt nu maar op rechtsback gezet omdat twee miljoenenaankopen voor die plek niet goed genoeg zijn (en dat kan je als leek na 5 minuten al zien). Twee! Hoe slecht scout of beslis je dan?

Hij had het wel goed met Bosz, daar scheen hij een voorstander van te zijn, maar daar is dan ook veel meer gezegd.

Net als al die andere figuren bij Ajax is ook hij iemand die totaal maling had aan Plan en visie Cruijff, en voor ego, macht en eigenbelang gaat. Hij heeft het samen met Van der Sar gewonnen van Bergkamp en Jonk. Hoewel Jonk die macht niet ambiëerde, die wilde gewoon verantwoordelijk zijn voor de opleiding, en daar het beste van maken.

19 mei 2018 om 16:42

Op het moment dat ik las dat Tagliafico niet zoveel voorstelt (de beste LB in de Eredivisie op dit moment) stopte ik met lezen. Jammer dat je zo weinig voetbalkennis hebt.

Ik vind het zo vreemd dat er bij Ajax nooit 1 vaste door iedereen onderstreepte lijn te zien is. Nu ook weer met labyad. Hij wordt gehaald en gelijk zijn er dan weer geluiden dat bepaalde personen (nu de scouts) er niet mee eens zijn. Altijd is er wel weer iemand die het er niet mee eens is een wie dat ook aan de buitenwereld wil laten weten. Het lijkt wel of eigen belang voor het belang van de club gaat. Dit soort ruis hoor je bij psv veel minder.

19 mei 2018 om 10:22

Heb je gelijk in, komt ook niet heel professioneel over.

19 mei 2018 om 12:48

Dat is helemaal niet vreemd, dat komt door de opzet van de club. De vereniging Ajax is uiteindelijk de baas en daarin zitten allerlei kampen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Die mensen lekken naar de media wanneer het hen niet zint. Zo komt o.a. die Willem Visser van de VK aan zijn nonsensverhalen.

Dit is altijd zo geweest.

Het is ook wanneer het ze uitkomt. Eerst Keizer weg doen, om dezelfde reden als dat Ten Hag nu mag blijven. Apart beleid bij Ajax.

Voor het gemak 'vergeet' hij dat Bosz met de erfenis van De Boer te maken had; een selectie doorgeselecteerd op degelijkheid, 'gif' en 'betrouwbaarheid', en een zeer behoudende en tegelijkertijd opportunistische speelwijze en mindset. Stond totaal haaks op Bosz' visie, en dus moest Bosz dat allemaal naar zijn hand zien te zetten. De selectie was pas op orde toen de competitie al aangevangen had. Spelers als Gudelj wilden niet mee in het felle drukzetten, etc.

Dat is nogal een verschil met Ten Hag, die een voorganger had en een selectie die al veel meer bij hem aansluit.

Ten Hag heeft zijn tijd gehad, heb totaal niets gezien bij Ten Hag dat er voorruit gang is geboekt! Zelfs Keizer had het beter voor elkaar dan Ten Hag. De beroerde voorbereiding van Keizer laten we maar even buiten beschouwing( daar is al genoeg over gepraat). Het beste is om Ten Hag te vervangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren