Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars bestrijdt ontkennend bericht: ‘We zijn daarover in gesprek’

Laatste update:

FC Groningen verzekert niet in gesprek te zijn met Ajax over een eventuele huur van Richairo Zivkovic. Volgens manager technische zaken Peter Jeltema is de aanvaller ‘een van de opties’ voor komend seizoen, maar is er nog helemaal geen contact opgenomen.

/

“Of wij met Ajax over Zivkovic hebben gesproken? Nee, en het liefst huren wij ook geen spelers, want daar krijg je later niks voor terug”, verzekerde Jeltema donerdag aan het Dagblad van het Noorden. Collega Marc Overmars bevestigt echter de concrete interesse van FC Groningen om Zivkovic tijdelijk terug te halen naar de Euroborg.

“We zijn daarover in gesprek”, bevestigt de directeur voetbalzaken van Ajax vrijdag in De Telegraaf. Zivkovic ging vorig jaar zomer met veel verwachtingen van FC Groningen naar Amsterdam, waar hij een contract tekende tot medio 2019. Van een doorbraak kwam het niet. Voor de ontwikkeling van Zivkovic wordt het beter geacht elders speelminuten op te doen. Een voordeel voor Ajax is dat hij in de Euroborg ook Europese ervaring zal opdoen.

Richairo Zivkovic is nu al goed genoeg voor het eerste van Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer slecht beleid dit! Ze hadden 'm vorig seizoen beter gelijk kunnen verhuren. Naar mijn mening gaat hij het echt wel waarmaken als hij een paar maanden het vertrouwen krijgt in Amsterdam.
Het heeft er nu wel alle schijn van dat er een spits bij gaat komen

22 mei 2015 om 07:29

Ze hadden meer van hem verwacht denk ik. Heeft toch nog wat problemen maar hij komt er wel. Verhuren is helemaal niet zo verkeerd.

22 mei 2015 om 07:46

Trabelsi..

Dit heeft niks met beleidsvoering te maken. Zivkovic doet het, in de ogen van de mensen die dagelijks met hem werken, niet goed genoeg om als eerste of tweede spits te functioneren en is daarvoor nog een extra jaar nodig. Dat lijkt mij beter dan hem in de spits zetten terwijl de verwachting is dat hij het niet gaan redden.

Zo'n jonge jongen moet spelen en als men bij Ajax denkt dat dit nog niet kan is verhuren gewoon een goede optie..

22 mei 2015 om 07:56

Ja ja ja en als Ajax Zivkovic gelijk had verhuurd, dan had men gezegd dat ze hem nodig hadden tijdens dit matige seizoen.
Het is ook niet goed voor sommigen....

Daarnaast misbruiken sommigen waaronder jij het woordje beleid enorm.
Hij is gewoon nog niet goed genoeg ondanks dat hij flink stappen heeft gemaakt.

22 mei 2015 om 16:03

Beleid is het juiste woord hier: overmars heeft een bepaalde strategie, een bepaalde reeks van acties, onderbouwd met bepaalde argumenten. Dat lijkt best wel veel op beleid.

Het probleem is echter dat de acties vaak niet stroken met het uitgestippelde beleid.. Kan zijn dat jij dat niet onder het beleid vind vallen. Maar ook beleid dat niet binnen het uitgestippelde beleid valt is beleid.. En in dit geval is het wanbeleid. Want Ajax is in 3 jaar gewoon veel slechter geworden. 3 jaar geleden zag ik Ajax nog wel overwinteren in de champions league mits er goede vervangers gehaald zouden worden. Dat is niet gelukt (duarte zimling sana viergever bijv.). En nu zie ik ajax de komende 3 jaar zoeizo geen rol van betekenis meer spelen in Europa (tenzij overmars weg gaat natuurlijk).

Voor Zivko was een bepaald plan uitgestippeld. Redelijk zwak ondervouwd. Ervaring opdoen bij Ajax 2 is onzin. In de JL ligt het niveau vele malen lager. Daar leer je niet wat het is om in Ajax 1 te spelen.. Maar zelfs aan dit beleid houd Overmars zich niet. Nu moet Zivko ineens weer verhuurd worden aan een middenmotor in de Ed..

Had beter dat geld dus niet uit kunnen geven. En gewoon hand op de knip (hehe) en alleen iemand kopen die er direct staat. We hebben jeugd zat. Wat mist zijn spelers die het niveau opkrikken. Dan kan je beter ieder jaar 1 speler voor 8 miljoen halen dan 3 voor 3 miljoen. Maar dat soort rekensommetjes en voetbalwijsheid bezit Marc niet. Dat is nu wel gebleken. Mensen kunnen het wel oneens zijn met mij. Ik zou graag willen dat zij gelijk zouden hebben. Maar helaas. De feiten zijn dat Ajax elk jaar slechter wordt en de uitgestippelde weg naar boven steeds langer en langer wordt. Geen idee hoe ajax nu nog een goede ploeg kan bouwen. Komen op bijna alle posities tekort. Het is allemaal net niet.

Als Marcie nou gewoon 3/4 goede spelers had gehaald in 3 jaar. Dan hadden zij het niveau op kunnen krikken en de talenten bij de hand kunnen nemen. Dan nemen na verloop van tijd ook de tranferopbrengsten toe (zelfs als één van die aankopen een miskoop is. En tuurlijk kan je altijd een schone of een poulsen halen. Maar daar moet het beleid niet op gebaseerd zijn.

Marc heeft eigenlijk zowel geld vergooit als kapitaal vernietigd, als de ploeg kwalitatief slechter gemaakt en de balans verstoord. Het is zowel in voetballend opzicht als in bedrijfsmatig opzicht keihard wanbeleid..

Ongelooflijk dat hij daar 700.00 mee weg tikt. On-ge-loof-lijk !!!

22 mei 2015 om 08:30

Ze hadden hem toch bij jong Ajax gestald omdat hijbhet Ajax systeem eigen moest maken!? Met een verhuur gooi je die tijd toch in 1 klap weg of je stagneert dat proces in ieder geval. Of zie ik dat verkeerd, hoe denken jullie Ajaxieden daarover?

22 mei 2015 om 09:05

Die tijd is niet verloren, alleen nu moet hij meer gaan spelen.

22 mei 2015 om 11:12

Ik denk dat hij in dit jaar een duidelijk beeld heeft kunnen krijgen van het Ajax systeem en wat de dingen zijn voor hem waarin hij zich het meest zal moeten ontwikkelen. Dat gooi je natuurlijk nooit weg. Feit is wel dat de weerstand voor hem omhoog moet na een jaartje JL, maar hij is nog niet klaar (zowel kwalitatief, fysiek als mentaal) om basisspeler bij Ajax te worden en als spits het team te dragen. Daarvoor zal hij meer minuten moeten maken dan hij bij Ajax 1 kan en op een hoger niveau dan Jong Ajax.

Groningen is daarvoor een ideale keuze, aangezien hij de club daar kent, dus zich niet erg zal hoeven aan te passen. Bovendien is Groningen verzekerd van groepsfase EL en dus kan Zivkovic, in ieder geval in de eerste seizoenshelft, ook wat wennen aan een programma met Europese wedstrijden waarin hij waarschijnlijk meer dan 10 minuten zal gaan spelen.

22 mei 2015 om 10:57

Die gaat gewoon weer bijna geen kans krijgen als eeb speler als VdV/Cardozo erbij komt. Kan mr voorstellen dan Zivko zich afvraagt waarom hij naar Amsterdam is gekomen.

Zal voor Groningen, met het oog op Europees voetbal niet heel slecht zijn. Als Ajax deze jongen niet wil gebruiken dit seizoen kan hij beter verhuurd worden dan weer een jaar ongemotiveerd in de beloften spelen.

22 mei 2015 om 13:13

Ik zal Locadia halen. Zivkovic huren heeft geen zin, wat Jeltema zei. Locadia is ook verder in zijn ontwikkeling en hij heeft ook zijn zinnen gezet op een vertrek. Maar Locadia moet alleen gehaald worden, mocht De Leeuw weggaan natuurlijk.

'En de prijs voor vaagste kop ooit gaat naar.....'

22 mei 2015 om 07:51

Ja daar zijn ze hier sowieso wel goed in. Tis allemaal een beetje van het niveau: 'Van Nistelrooij bevestigt: "Ik heb dat nooit gedaan."' En: 'Hiddink countert: "dat is helemaal niet waar."' Clickbait. Begin er ook moe van te worden. En toch blijf ik klikken. Dus dat ze doen het goed voor de baas.

hebben die ploegen zelf niet in de gaten dat ze zich helemaal voor schut zetten met hun zogenaamd geheimzinnig gedoe ? Alsof er iemand in nederland wakker ligt van het feit dat er een speler wordt verhuurd .

22 mei 2015 om 08:20

Hij kan beter de dingen vergeten die men hem in Amsterdam leert. Het ajax-spelletje bestaat niet. Men moet er bij ajax nog achter komen dat ze niet zoveel bijzonders zijn, en het zal ook nog wel even duren voordat dat doordringt. Zivkovic moet maken dat hij wegkomt bij ajax als het zo doorgaat. Als hij dit jaar verhuurd wordt en het seizoen daarna niet de eerste spits is, heel snel op zoek gaan naar een andere club. Hij heeft het talent om in de toekomst de spits van het Nederlands elftal te worden maar niet met een carrière die op deze manier verloopt.

Hoop verder dat er een spits gekocht wordt in plaats van gehuurd. Echter wil de club de selectie fors uitbreiden en dat is misschien teveel van het goede om allemaal in een keer te kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar Locadia maar mocht die niet haalbaar zijn is Zivkovic een goed alternatief.

22 mei 2015 om 09:07

groningen moet er niet intrappen . Ajax koopt spelers weg voor een flut bedrag , iemand anders moet betalen om hem te huren en verder op te leiden en in amsterdam zeggen ze dan dat ze zo'n geweldige opleiding hebben en vangen de hoofdprijs .

22 mei 2015 om 10:23

Ja inderdaad, het Ajax spel bestaat niet en ze zijn niet zoveel bijzonders.
Mmmm toch vreemd dat een aanvaller die het echt maakt bij Ajax 9 van de 10 keer doorstoot naar de wereldtop of net daar onder......

Zal vast ermee te maken hebben dat het allemaal niet zo bijzonder is......

22 mei 2015 om 11:37

noem na Kluivert namen van aanvallers die het gemaakt hebben. En dan niet komen met namen van spelers die zich al bewezen bij andere clubs (huntelaar en suarez, die het goed deden in een ander systeem dan ajax voor ogen heeft).

22 mei 2015 om 15:37

@ninjakai

In de afgelopen 25 jaar zijn de enige spitsen die bij ajax gespeeld hebben en vervolgens de wereldtop bereikt hebben Kluivert, Zlatan en Suarez en iets daaronder Huntelaar. Kluivert was daarin de enige spits die in een team speelde wat echt een duidelijk herkenbare speelstijl had. De reden dat deze spelers het gemaakt hebben heeft echter maar één enkele reden en dat is kwaliteit. Diezelfde spitsen hebben het namelijk daarna AC Milan, Juventus, Inter, Liverpool, Barcelona en PSG laten zien, clubs waarvan er geen een het zogenaamde ajax spel speelt. Een systeem heeft dus niks te maken met met een speler die het wel of niet haalt.

Vergelijk het bijvoorbeeld eens met Psv. Die hebben in de afgelopen 25 jaar Romario, Ronaldo en van Nistelrooij naar de internationale top zien vertrekken. Da's er slechts eentje minder, of komt dat ook omdat ze het ajax spel spelen?

Interessant weer: wie liegt hier? En waarom liegt hij? Ik ben geneigd Overmars te geloven. Maar Zivkovic moest toch leren het Ajax-systeem te spelen? Dat lukt in Groningen niet, lijkt me.

Ik geloof niet zo in die verhalen over wennen aan het systeem. Neem maar van mij aan dat indien je goed genoeg bent een ieder gewoon speelt in Ajax 1. Zeker tussen het vele doorsnee spelers materiaal wat momenteel in Amsterdam rondloopt. Deze jongen is simpelweg getest en (momenteel) totaal niet goed genoeg bevonden. Verhuren aan een lagere club en hopen dat hij alsnog de geest krijgt, en anders weer een gevalletje gegokt en miljoenen verloren.

Nu heeft de jongen wel een jaar gerijpt in de JL, flink gescoord, en is hij misschien wat meer klaar voor de eredivisie en kan hij nu constant goed spelen voor Groningen. En als dat gebeurt kan dat in de toekomst bij Ajax ook gebeuren

22 mei 2015 om 11:37

hij had ook in de ED bij Groningen kunnen rijpen.

22 mei 2015 om 13:05

Jaar stil gestaan in de JL bedoel je zeker?? Misschien zelfs wel achteruit gegaan doordat ze hem het zogenaamde "Ajax spelletje" hebben proberen aan te leren. Terwijl het daar dus absoluut geen speler voor is....

Ik zie zivkovic helemaal niet slagen bij ajax. Hij past niet bij de speelstijl van ajax. Te trage handelingssnelheid, niet handig in de kleine ruimtes, is meer een counterspits. En dan nog zijn structurele wangedrag. Gewoon weer een miskoop van overmars.

Voor zijn ontwikkeling is het beter ergens anders te spelen?
Volgens mij was Ajax toch het beste voor zijn ontwikkeling....? NOT!

Wat een wanbeleid zeg.
Eerst een speler misbruiken door hem bij de beloften te laten spelen om
hem vervolgens weer te verhuren aan Groningen.

Whahahahahahahahahahahahahaha

Kan zo lachen om dat wanbeleid van gekke Marcie.
Wat een idiote actie om eerst een jonge speler voor 2,5 miljoen te halen. Hem vervolgens teleur te stellen door hem in de jupiler league te laten spelen terwijl sigtorson in de basis staat. En dan dan aan het eind van het seizoen hem te proberen te verhuren aan de club waar je m t jaar daarvoor van gekocht hebt.

Marc komt altijd met argumenten, maar is niet echt consistent. Zivko moest in Ajax 2 om het Ajax-systeem te leren. Nu mag hij weer naar Groningen om het te verleren?

Echt ongelooflijk dat Marc nog niet ontslagen is.. Het is misschieen meer wanbeleid van de directie van Ajax dan van gekke Marc, want iedereen weet nu toch wel dat hij er geen snars van kan als Td.

Hoop dat Marc snel ophoepelt en terug gaat naar Go Ahead. Dat is zijn plafon.

Begin na 3 jaar wel mijn twijfels te krijgen over de Cruijf revolutie.. Er zitten een aantal mensen in het technisch hart die compleet incompetent blijken - bijv. Overmars de baas van het Techn. beleid. Hem wordt puur het hand boven het hoofd gehouden omdat ie vriendjes is met de rest daar. Maar niemand kan nu nog beweren dat Marc zijn beleid niet zwaar onvoldoende is. Hij heeft zo veel geld verkwanst (40 miljoen in 3 jaar, niks hand op de knip). En is er in geslaagd Ajax van een potentiele kandidaat voor overwintering in de CL een lachwekkende Nlse subtopper te maken.. Niemand hoeft Ajax meer serieus te nemen. Vitesse en Heerenveen zijn nog interessanter

Wat mij betreft opgerot met die vent.
Hij wilde naar ajax, prima, maar blijf er nu ook maar.

Wat moeten wij met hem..?? Hem beter maken voor ajax?? Zodra hij hier goed begint te spelen ben je hem ook kwijt..en je krijgt er geen zak voor.
Zivkovic vergeten en op zoek naar een speler die je kunt kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren