Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overgebleven ADO-fans saboteren wedstrijd bij kansloze 4-0 achterstand

Laatste update:

Vlak voor het rustsignaal bij Excelsior - ADO Den Haag hebben supporters van de Hagenezen zich van hun slechte kant laten zien. Meegereisde fans gooiden, bij een kansloze 4-0 achterstand, vuurwerk op het veld en zorgden er zo voor dat het duel tijdelijk gestaakt is. De ADO-fans toonden vlak daarvoor ook een groot spandoek richting trainer Darije Kalezic.

ADO wist vooraf dat het minimaal eenmaal moest scoren en zocht dan ook direct de aanval. Het resultaat was een schot van Jari Vlak, die via de rug van Kenzo Goudmijn over schoot. Na nog geen drie minuten spelen was het aan de andere kant raak. Stijn van Gassel speelde diep op Troy Parrott, die passte op Goudmijn. De middenvelder stak Parrott vervolgens weg en zag de Ier met een heerlijke stift de score openen: 1-0.

De Kralingers probeerden direct om ADO nog meer pijn te doen. Goudmijn legde aan en zag zijn schot net over vliegen. De uitstekend spelende Goudmijn strooide met passes en zette ook Mimeirhel Benita aan het werk. De rechtsback dacht een assist af te leveren, maar er ging een streep door de uiteindelijke treffer van Parrott omdat Benita buitenspel bleek te hebben gestaan.

Excelsior drukte door en duwde ADO helemaal terug. De Hagenezen slaagden er niet in om de Rotterdamse aanvallen aan banden te leggen en keken na een klein half uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Lazaros Lamprou had een steekpassje in huis op Parrott, die andermaal met een heerlijk stiftballetje scoorde: 2-0.

ADO had werkelijk niets in te brengen in het Van Donge & De Roo Stadion en het werd nog erger toen Henk Veerman hands maakte in de zestien van Excelsior en Parrott vanaf de stip zijn hattrick completeerde: 3-0. Een geweldige dieptepass van Goudmijn, vijf minuten voor rust, leverde het volgende Rotterdamse doelpunt op. Driouech nam de bal mee met zijn borst en vond een gaatje in de korte hoek: 4-0.

De kansloze achterstand van ADO leidde tot de nodige frustratie bij de meegereisde supporters. Zo lieten zij een spandoek zien om hun onvrede over de tactiek van Kalezic te uiten: "Trainer zoekt 'winnende' tactiek. Schijt aan spelers en publiek?" Vele ADO-supporters besloten het stadion voortijdig te verlaten.

De overgebleven ADO-supporters besloten de wedstrijd te verstieren door vuurwerk op het veld te gooien. Op beelden was goed te zien dat dat vuurwerk tot kleine brandjes op het veld leidde. Op het kunstgrasveld waren daarna enorme schroeiplekken te zien. Ook is het veld niet helemaal egaal meer.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer weer... Handjevol idioten. Lijkt me dat ze die zo kunnen pakken maar vaak hoor je er niks meer over.

25 mei 2024 om 21:06

Wel iets meer dan een handjevol. hehe
Voor vuurwerk hoef je stadion niet uitgezet te worden.
Alleen als je een bekertje op het veld gooit wordt je er uitgezet, anders kan het spel niet verder.

Stop maar gelijk ook. Excelsior gewoon als winnaar door naar de volgende ronde.

25 mei 2024 om 21:02

Nee hoor! Lekker blijven spelen. Zit heerlijk te genieten met een pilsje in de hand. Lang geleden dat we z’n makkelijke pot hebben gehad.

25 mei 2024 om 21:12

2 weken geleden nog, tegen Heracles... (4-0)

25 mei 2024 om 21:14

Spelers sparen voor de finale is ook wel fijn gok ik zo

25 mei 2024 om 21:41

Je wens lijkt gehoord te zijn, zie net bij het AD dat om 21:45 de wedstrijd verder gaat.

25 mei 2024 om 21:50

Klopt. Ben bang dat het restant niet heel leuk meer gaat zijn, maar meer dan de 4 zit er zeker in!

25 mei 2024 om 22:59

Heb je toch nog wat meer gehad dan 4

Kunstgras moet er toch uit in de zomer. Gelukkig.

25 mei 2024 om 21:14

Krijgt Excelsior echt gras komende zomer?

25 mei 2024 om 21:24

Verplicht zelfs dacht ik per komend seizoen.

25 mei 2024 om 21:33

Behalve als ze degraderen dan hoeft het niet

25 mei 2024 om 21:51

Komend seizoen nog niet verplicht. Jaar daarna wel.

25 mei 2024 om 21:36

Volgend jaar pas

25 mei 2024 om 21:38

2024-2025 moet het al

25 mei 2024 om 21:52

Algemeen directeur gaf net aan dat er volgend seizoen nog op kunstgras gespeeld wordt. Daarna gaat het vervangen worden

Treurigste club van Nederland in dit opzicht en dat vind ik sneu voor alle oprechte supporters. Altijd dit soort onzin als het misgaat.

En dit is nou precies waarom ADO niet in de eredivisie thuishoort. Hebben zich in de afgelopen jaren toch negatief gemanifesteerd, garant voor problemen , capuchons , wapens , softdrugs. Godzijdank speelt ADO niet thuis , moet er niet aan denken dat ze weer het geld bestormen zoals laatst tijdens de promotiewedstrijen.

26 mei 2024 om 05:29

Het was niet goed gister maar types als jij willen wel weer heel erg overdrijven. Wapens? Waar zijn wapens? Softdrugs? Bij elke club zijn er wel mensen die een jointje roken en dan is dat erg ofzo? Je ziet toch ook bij elke club liters bier achterover werken? Daarnaast is het in het hele seizoen nog niet fout gegaan tot aan gisteren. En vorig jaar het veld bestormen? De supporters stonden op t veld omdat ado 3-0 voor stond net zoals bij Willem 2 vorige week toen t wel geweldig was? Gister was niet goed maar je ado haat is wel weer overduidelijk.

Net als vorig jaar kunnen de ADO supporters zich niet gedragen. Blij dat deze club niet zal promoveren!

25 mei 2024 om 21:12

2 jaar geleden

De Graafschap deed EXACT hetzelfde in Den Haag met vuurwerk en de wedstrijd die werd stilgelegd! Toen heb ik zo’n soort negatieve bericht wel gemist.. jammer hoor VZ

25 mei 2024 om 21:03

Wanneer ga je nou eens het gedrag van je eigen supporters afkeuren i.p.v meteen wijzen naar andere clubs.

25 mei 2024 om 21:15

Het is ook om af te keuren! Maar iedereen zit te janker om ADO, maar anders andere clubs het doen, dan is het binnen een uur vergeten en zie je het niet online!

25 mei 2024 om 21:28

Dit is niet het moment om naar anderen te wijzen. ADO presenteert zich weer eens lekker naar de rest van Nederland, wat toch eens voor wat zelfreflectie moet zorgen.

25 mei 2024 om 21:04

Ja, dit het moment om naar andere clubs te wijzen!

25 mei 2024 om 21:04

Hand in eigen boezem steken. Helpt niks, is toch gewoon ook schandalig.

25 mei 2024 om 21:06

Was dat reguliere competitiewedstrijd of èèn als deze? Want denk dat deze wedstrijd sowieso meer in het oog springt.

Verder is nu wijzen naar anderen niet echt het moment lijkt me.

25 mei 2024 om 21:12

Nope vorige week… play offs ADO-De Graafschap 2-0 voorsprong. Volop vuurwerk het veld vanuit het uitvak en de wedstrijd gestaakt! Uiteraard niet goed van de ADO-fans. Maar de ADO-fans hebben vanuit het verleden natuurlijk niet zo’n goede naam en dat wordt nu in berichtgeving net iets te makkelijk misbruikt. Lekker makkelijk scoren, daar waar je een week ervoor niet kiest voor zo’n soort titel tijdens de kwartfinale ADO-De Graafschap, waar de supporters van De Graafschap EXACT hetzelfde deden…

25 mei 2024 om 21:23

Ben je nu aan het klagen omdat jullie in de picture staan omdat jullie in het verleden te vaak over de schreef zijn gegaan? Jullie hebben het er potverdorie zelf na gemaakt, dan moet je niet naar andere wijzen maar zelf je fatsoen houden.

25 mei 2024 om 21:26

Misschien moeten jullie je dan eens een tijdje gedragen? Dan krijg je vanzelf minder koppen als deze…

25 mei 2024 om 21:27

Werd dat ook op het veld gegooid?

25 mei 2024 om 22:33

Ga toch weg man, kan wel meer clubs noemen in de eredivisie en zelf kkd die vaker over de schreefgaan. Kijk bijvoorbeeld in de eredivisie bij Feyenoord of afgelopen jaar bij Groningen en in de kkd bijvoorbeeld Den Bosch. Heel het jaar is er bij ADO niks gebeurd!!

25 mei 2024 om 21:09

Ik vraag me echt af hoe je op dit moment naar anderen kan gaan wijzen. Die stelletje leeghoofden die jouw club vertegenwoordigen laten zich van hun slechtste kant zien. Wees boos op hun want hun zorgen ervoor dat jouw club negatief in het nieuws komt

25 mei 2024 om 21:11

@Adodenhaag:

Zie hier het probleem met supporterscultuur. Altijd maar dat "maar zij doen het ook". En geen één woord van afkeuring van wat er vandaag gebeurde. Ik zie hier inderdaad iemand die zich moet schamen, maar het is niet VZ. Jammer hoor, Adodenhaag!

25 mei 2024 om 21:11

Had ook 1 bekertje kunnen gooien.
Heb je tenminste geen schade aan de grasmat en ander spul.
We gaan het meer en meer zien.. De macht ligt bij de supporters. Helaas het verstand niet altijd.

25 mei 2024 om 21:12

Trieste reactie. Kinderen wijzen naar andere kinderen. Blijkbaar schaar jij jezelf in dezelfde categorie.

25 mei 2024 om 21:14

Al deze reacties hier zijn triest! Uiteraard niet goed van de ADO-supporters, maar dit soort reacties zijn heel selectief! Bij de ooo zoo brave De Graafschap supporters vorige week riep het veel minder reacties van afgunst. Een partijtje selectieve verontwaardiging!

25 mei 2024 om 21:25

Tja ik geloof ook echt wel dat er veel meer mensen een hekel hebben aan ADO,dan aan de Graafschap. Bij ADO denk je automatisch al aan tokkies en hersenloze figuren op de tribune, dat gevoel heb je wat minder bij de Graafschap.

25 mei 2024 om 21:26

Misschien omdat de de graafschap supporters niet zo vaak domme dingen doen als de ADO supporters…. Ooit daar al eens aan gedacht? Sommigen hebben gewoon de publieke opinie tegen omdat ze het er zelf naar hebben gemaakt.

25 mei 2024 om 21:13

Precies vriend maar dit maak ik al vanaf de jaren 90 mee. Overal gebeuren dingen zoals vuurwerk, spreekkoren enz maar dan is het erg maar bij onze club is heel Nederland in rep en roer.....

25 mei 2024 om 21:29

Dat komt omdat er bij ADO met een paar man net zo veel of zelfs meer gezeik is als bij de echt grote clubs. Misschien wordt het eens tijd om minder naar andere te kijken en meer je eigen achtertuin op orde te maken!

25 mei 2024 om 21:20

Ja dat maakt dit gedrag uiteraard legitiem...

25 mei 2024 om 21:30

Dus zij dede het 1 keer en bij jullie is het elk seizoen raak… Goede vergelijking man👍

26 mei 2024 om 08:52

Man, wat een trieste reactie. Je hebt jezelf wel lekker in de kaart gespeeld.

Schaam je kapot. Puntenaftrek wat min betreft

25 mei 2024 om 21:14

In de playoffs?

25 mei 2024 om 21:17

Voor komend seizoen. Gebeurt toch vaker?

25 mei 2024 om 21:28

Puntenaftrek voor Excelsior?
Hoe is het mogelijk dat een handjevol supporters binnen kunnen komen met vuurwerk. Ben wel met je eens dat de daders flink gestraft moeten worden.

25 mei 2024 om 21:31

Knvb is vriendjes met ado 2 jaar geleden precies hetzelfde

Nul straf voor ado

25 mei 2024 om 22:13

Ehm weet niet of je ooit mee ben geweest naar een uitwedstrijd maar je wordt door je eigen stewards gefouilleerd

Ongelooflijk dit! Wat een kansloze figuren zijn dit! Hier mag je de licentie wel om afpakken

Ado Den Haag een jaar lang geen uitsupporters mee latn nemen Excelsior als winnaar uit laten roepen klaar over uit. En een voorwaardelijke straf van 21 punten in mindering brengen bij een zelfde voorvql binnen 5 jaar

25 mei 2024 om 21:15

Op deze manier kan heel Nederland er voor zorgen dat ajax volgend seizoen degradeert. Lekker in het uitvak zitten wat op veld gooien en dan punten aftrek enz.

Heel blij dat deze club niet promoveert. Er is altijd wel wat daar.

Excelsior mag er van mij in blijven, mede vanwege het goede beleid dat daar gevoerd wordt. Als best kleine club, toch zo vaak Eredivisie spelen. NAC zou ook een mooie aanwinst zijn, al is dat weer meer vanwege de prachtige aanhang. Bestuurlijk compleet het tegenovergestelde van Excelsior.

Aangezien het nu weer "raak" is lijkt mij maar 1 oplossing mogelijk om dit soort excessen te voorkomen.
Aangezien het 999 van de 1000 keer veroorzaakt wordt door de zgn "supporters" van de uitspelende club.
Het verbieden van uit publiek.

Ik snap oprecht niet dat de politie een halfuur naast die hooligans staat terwijl er al 25x omgeroepen is dat we pas verder gaan als ze weg zijn. Stuur ze gewoon weg, wat mij betreft gedwongen

Ik vind het vooral ook heel erg sneu ook voor de echte supporters die zijn meegekomen om ADO te steunen. Ze werden gewoon verplicht om mee van de tribune te komen

Goede oplossing. Gewoon naar huis sturen. Moeten ze vaker doen.

Zo te zien wel wat meer dan alleen vuurwerk.
Schade aan wel wat meer dingen, waaronder glaswerk.

Hoe moeilijk is het nu om dit soort pannekoeken gewoon een stadionverbod van 20 jaar op te leggen? Dit soort laag volk kost de samenleving alleen maar geld en verpest telkens weet iets anders. No mercy.

Goed dat ze niet in de Eredivisie komen, brengt alleen maar Risico’s met zich mee, als mensen naar een wedstrijd willen. Wat een idiote gedrag, flink laten boeten hiervoor.

En dan lees je reacties van mensen die liever ADO dan Excelsior in de Eredivisie zien. Excelsior is in ieder geval een nette club met goed en stabiel geleid. Mogen van mij dus best in de Eredivisie blijven.

4-0 ook mooi. Wegwezen met dat Ado, altijd gezeur. Missen we helemaal niks aan.

Heel triest... Dit mag van bij echt 8-0 worden en ADO volgend jaar 5 punten aftrek vanwege deze wanorde. Hopelijk gaan de clubs er dan wat aan doen

Exact wat vele anderen met mij eerder aangaven. Liever geen Den Haag meer in de eredivisie vanwege dit soort fratsen.

Niet bepaald een aanwinst voor de eredivisie dus. Is het elke week raak. Supporters van Ado kunnen niet zo goed met teleurstellingen om gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren