Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oude bekende trekt vergelijking tussen Zirkzee en Ibrahimovic: ‘Die had dat ook’

Laatste update:

Het ging veel over Joshua Zirkzee de afgelopen weken. De spits van Bayern München moest volgens velen de nieuwe spits van Feyenoord worden, maar liet zich verhuren aan Anderlecht. Daar maakte hij in zijn eerste wedstrijd meteen indruk met twee treffers tegen Cercle Brugge. Volgens voormalig jeugdtrainer Martijn Reuser, die Zirkzee vergelijkt met Zlatan Ibrahimovic, heeft de twintigjarige spits de juiste keuze gemaakt.

Reuser zegt dat Zirkzee er goed aan heeft gedaan om naar België te verkassen. "Anderlecht past veel beter bij hem", doelt Reuser tegen de NOS op zijn vorige huurperiode bij Parma. "Even een stapje terug zal hem goed doen. Kijk naar Noa Lang, die excelleert in België. En hij is jong genoeg om nog een stap te kunnen maken. Wat mij betreft gaan we nog veel van hem horen. "Zirkzee is doelgericht en kan goed een bal vasthouden. Daarbij moet hij op de helft van de tegenstander spelen en moet hij spelers om hem heen hebben die hem bedienen. Ik denk dat Anderlecht dus goed bij hem past. Veel beter dan Parma."

De ontwikkeling van Zirkzee wordt met bovengemiddelde interesse gevolgd door Reuser, daar de oud-middenvelder de jongeling in het verleden onder zijn hoede had bij ADO Den Haag. Reuser werkte eveneens met Zirkzee samen bij jeugdelftallen van Oranje. "Ik kan me herinneren dat hij in oefenwedstrijden en bekerwedstrijden tegen ons er ongeveer tien had ingelegd. En dan heb ik het nog niet eens over alles assists die hij gaf. Hij liet in de jeugd al onnavolgbare dingen zien. Dat je soms denkt: 'waar haalt hij dat nou vandaan?' Dat leer je niet, dat is instinct."

Reuser voorziet een mooie toekomst voor zijn voormalig pupil, mits hij bereid is om het laatste stapje te zetten in zijn ontwikkeling. "Feit is dat om de top te bereiken je voetbalkwaliteiten alleen niet genoeg zijn. Het heeft ook met doorzettingsvermogen te maken. Hij moet nu all the way gaan", trekt Reuser de vergelijking met Ibrahimovic. "Daar had iedereen in het begin ook een mening over. Die heeft toen een verdiepingsslag gemaakt in zijn hoofd om er echt alles aan te doen en er echt alles uit te halen. Ik wil hem zeker niet vergelijken met Zlatan, maar Zirkzee kan daar wel van leren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stop eens met die vergelijkingen...

19 augustus 2021 om 11:21

Ik vind hem meer lijken op Gilles de Bilde. Beide hadden ook een Maltees Leeuwtje in hun ouderlijk huis vroeger.

19 augustus 2021 om 11:27

Daarnaast zijn het beide ook afschuwelijke voetbalanalisten/commentatoren.

19 augustus 2021 om 11:22

Hij vergelijkt hem niet, maar zegt dat ie van Zlatan kan leren. Mss een keer verder lezen dan alleen de titel, die komen bij vz namelijk ook wel eens niet overeen met de boodschap in de tekst.

19 augustus 2021 om 12:24

Waarom? Mensen vergelijken spelers graag met andere spelers om zo een beeld te krijgen. Waar het vaak fout gaat is dat mensen niet kunnen begrijpen dat een vergelijking niet betekent dat de speler ook net zo goed is, of net zo talentvol is.

"Ik wil hem zeker niet vergelijken" titel, trekt vergelijking. Haha.

On topic: ik denk dat Zirkzee nog wel boven komt drijven uiteindelijk.

Op basis van de twee volledige wedstrijden die hij tot op heden gespeeld heeft, ziet het er niet slecht uit. Hij heeft een goede techniek, degelijk overzicht, een heel goede afwerking en hij is niet traag. Schijnbaar had hij bij Bayern wel wat motivatieproblemen, maar als hij dat eruit weer te krijgen dan zit er wel een mooie carrière in.

19 augustus 2021 om 13:40

Ik vind Zirkzee oprecht een van de meest talentvolle spelers die ik met eigen ogen aan het werk heb gezien in de jeugd. Van het gemak waarmee hij voetbalt en kan scoren, z'n combinatie van kracht, techniek en lengte is uitstekend (in de jeugd uiteraard) en hield zich zo makkelijk staande tegenover oudere spelers. Het is zo jammer dat hij de laatste jaren, ondanks training met Bayern, weinig gespeeld heeft. Ik heb nog zoveel geloof in die jongen en het kan haast niet anders dan dat er inderdaad nog een mooie carrière in zit.

19 augustus 2021 om 14:02

Hij heeft inderdaad echt iets rondom hem hangen. Wel nog een beetje flegmatiek (zal wel de reden zijn dat het niet helemaal lukte in Parma, samen met de concurrentie, de opstandingen en een blessure). Maar ik snap zeker wat je bedoelt.

Om heel eerlijk te zijn zie ik het talent in de NL talenten nietzo vaak. Voor m’n gevoel in de jeugd allemaal next gens. Maar bij volwassen voetbal mist er zo vaak iets. Hoop dat Joshua zich vol op het voetbal blijft richten. tegenwoordig zijn ze meer bezig met de lippen van hun vriendin opspuiten etc. Gewoon lekker ballen man, zo’n mooi beroep. Toen bij Bayern die verhalen over hele dag sociale media en luxe foto’s posten. Viel daar totaal verkeerd.

19 augustus 2021 om 15:58

Hansi Flick verweet Joshua Zirkzee bij Bayern vooral een probleem met de motivatie, een verkeerde instelling. Hij miste de bezieling vond Flick.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren