Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje-opponent Kroatië maakt selectie voor Final Four in Nederland bekend

Laatste update:

Bondscoach Zlatko Dalic houdt in grote lijnen vast aan de spelers die ook namens Kroatië op het WK actief waren, zo blijkt uit de selectie die Vatreni maandagmiddag wereldkundig heeft gemaakt. Kroatië speelt op 14 juni de halve finale tegen Nederland in De Kuip, waarna de finale of een strijd om de derde plaats wacht. Dalic heeft voor nu 24 spelers geselecteerd, maar moet zijn lijst voor 5 juni nog terugbrengen naar 23, het aantal dat door de UEFA is vastgesteld.

Kroatië, dat in Qatar een uitstekende prestatie leverde met de derde plaats, reist met een vergelijkbare selectie af naar Nederland. Dalic ziet weinig redenen om zijn selectie flink te wijzigen. De Kroatische media gaan ervanuit dat Mislav Orsic uiteindelijk buiten de boot gaat vallen. De dertigjarige Kroaat kent een teleurstellend seizoen met degradant Southampton in de Premier League. Met Real Madrid-middenvelder Luka Modric is er in ieder geval een echte wereldster in Rotterdam-Zuid te bewonderen over ruim drie weken.

De winnaar van het duel tussen Oranje en Kroatië neemt het op 18 juni in De Kuip op tegen Italië of Spanje, die in de Grolsch Veste de andere halve finale uitvechten. De troostfinale wordt uiteindelijk ook in Enschede gespeeld. Komende week wordt ook de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman verwacht. De keuzeheer van het Nederlands elftal nam in zijn voorselectie 32 namen op, waardoor hij nog negen internationals zal moeten teleurstellen.

Nederland - Kroatië:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nou ik zit alvast klaar om taylor, wijnaldum, klaassen en nog een paar faalhazen op de lijst te zien !

wel gezegd dat taylor best okay bij ajax speelt laatste wedstrijden, op een positie die ik totaal niet bij hem vindt passen. maar best okay, zou nooit de reden moeten zijn voor een uitnodiging voor het nederlands elftal natuurlijk

22 mei 2023 om 15:20

Klaassen en Taylor begrijp ik inderdaad niet. Maar Wijnaldum brengt wel eem
N bak aan ervaring mee en daarnaast is er echt een gebrek aan beter op het middenveld, dus die zou ik ook gewoon meenemen.

22 mei 2023 om 15:23

Taylor zit ook niet bij de voorselectie... Daarnaast is Klaassen best waardevol als invaller, aangezien hij altijd wel een goal kan maken. Wijnaldum heeft idd niks meer te zoeken bij Oranje.

22 mei 2023 om 15:31

Klaassen maakt wel eens een goaltje ja, maar ontregelt ook heel je voetbal. Snel afscheid van hem nemen.

22 mei 2023 om 19:19

Als ik aan Klaassen denk dan denk ik een beetje aan Fabregas, nee niet die Fabregas van Arsenal maar die van Barcelona die het op een duur allemaal niet meer kon belopen.

Klaassen loopt als een opa over dat veld die moet gewoon een lekker avontuur nemen naar het buitenland zijn zakken gaan vullen nu het nog kan.

Normaal gesproken een maatje te groot, maar goed de bal is rond

22 mei 2023 om 16:43

Dat valt toch wel mee wanneer je naar beste 11 kijkt? Bijvoorbeeld: Bijlow; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Ake; Frenkie, Koopmeiners, Simons; Malen, Gakpo, Depay.. Hier en daar kan/moet je het misschien anders invullen voor wat betreft opstelling.. Dat is aan de bondscoach, maar spelen vrijwel allemaal op een goed niveau en in de basis daar. Je speelt thuis. Lijkt me dat je niet heel veel onder doet voor Kroatië. Maar we gaan het zien..

22 mei 2023 om 18:24

Op papier is het altijd mooi. In de praktijk is het vaak niet om aan te gluren. Daar tegenover staat een Kroatië dat al 5 jaar met de vaste kern speelt en altijd mooi voetbal brengt. Een genot om naar te kijken,

22 mei 2023 om 19:25

2017 stond Nederland 22e op de wereldranglijst en nu 6e. Zelfs 1 plek hoger dan Kroatië die in 2017 op de 14e plek stonden. Dus in de praktijk zijn de resultaten prima. Goed voetbal is dan weer een andere discussie, vraag maar aan Mourinho..

Heel veel zin om hopelijk Modric nog in het echt te zien voetballen! Heb een kaartje voor beide wedstrijden in de Kuip dus hoop wel dat Oranje de finale haalt, maar zo'n grootheid live te zien kijk ik wel echt naar uit.

22 mei 2023 om 15:39

Was laatst naar Real-Chelsea geweest en het blijft echt een genot om live naar Modric te kijken. Mooi dat je daar heen gaat! Een middenvelder die je niet zo snel meer voorbij ziet komen.

Zolang Frenkie de Jong maar meedoet hebben we een kans dit toernooi. Tactisch is het bij Koeman niet best dus dan is het maar gewoon hopen dat je beste middenvelder erbij is. Zonder hem is het gewoon 10x niks bij Oranje. Niemand die de bal kan vasthouden als je naar middelmaat zoals Klaassen, Wijnaldum etc moet kijken. Dit Kroatiã« heeft een sterk team dus dan moet je vooral uitkijken voor het middenveld daar want barst het van de kwaliteit met Kovacic, Brozovic en Modric natuurlijk.

Toch wel zin in dit toernooitje. Het wordt (nog) niet erg serieus genomen, maar het is voor Nederland wel een kans om voor de pas tweede keer in de geschiedenis een prijs te winnen.

Wel zonde dat Guus Meeuwis zo nodig in die periode het Philips Stadion bezet moest houden en dat De Grolsch Veste daardoor het tweede stadion is. ik had het wel gaaf gevonden, Spanje - Italie op tien minuutjes fietsen van m'n huis.

22 mei 2023 om 18:16

Ik vind het ook wel eens mooi dat het nu in Enschede is. Beetje verspreiden over het land vind ik altijd wel leuk. Baal er ook altijd van dat Oranje vrijwel nauwelijks meer buiten de randstad live te aanschouwen is.

Verder leeft vooral het toernooi in Nederland niet echt. Ik heb het idee dat ze het in het buitenland veel serieuzer nemen dan hier.

Dat middenveld bij Kroatie is en blijft natuurlijk grandioos. Op het WK was het ook genieten geblazen hoe moeiteloos ze elkaar konden vinden. Ze missen alleen echte stootkracht voorin. Kramaric is het net niet. Wordt een spannende pot die beide kanten op kan gaan. Geef Kroatie toch wel licht voordeel, mede door het feit dat Oranje tactisch erg zwak in elkaar zit.

Als Koeman nou eens normaal doet met zijn selecties en opstellingen dan kan het best wat worden. De basis van Oranje is eigenlijk helemaal niet zo slecht tenzij je blijft vasthouden aan fossielen als Klaassen en Wijnaldum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren