Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Onder-19 strandt na slippertje Justin Bijlow in halve finale

Laatste update:

Oranje Onder-19 is er woensdagmiddag niet in geslaagd om door te stoten naar de finale van het jeugd-EK in Georgië. Nederland kon in Tbilisi goed mee met Portugal, maar kwam een slippertje van Justin Bijlow in de 24e minuut niet meer te boven. De doelman liet een schot van Gedson Fernandes onder zich doorglippen, waardoor de Portugezen met een 1-0 overwinning van het veld stapten. Woensdagavond wordt duidelijk wie de tegenstander in de finale wordt als Engeland en Tsjechië het tegen elkaar opnemen.

Oranje liet zich meteen van zijn aanvallende kant zien en kreeg na vijf minuten al een flinke kans. Een schot van Javairo Dilrosun werd echter gestuit door doelman Diogo Costa, waarna een kopbal van Ché Nunnely in de nastoot via een tegenstander over het doel verdween. Portugal liet zich via Domingos Quina eveneens gelden en kwam na ruim twintig minuten spelen zelfs op voorsprong. Fernandes mocht met de bal aan de voet ver komen op links en produceerde vervolgens een rollertje, dat Bijlow toch te machtig bleek.

OEI OEI OEI! Oranje Onder-19 is de rust ingegaan met een 1-0 achterstand tegen Portugal. Verdedigend zag het er bij de tegentreffer niet best uit achterin bij Nederland!😓

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 12 juli 2017

De doelman van Feyenoord was even later wel attent bij een nieuwe poging van Quina en had vlak na rust ook een geweldige redding in huis op een schot van João Filipe. De aanvaller van Benfica slalomde knap door de Nederlandse verdediging heen, maar zag zijn schot gekeerd worden door Bijlow. Oranje liet zich na ruim een uur spelen met een schot van Teun Koopmeiners dat net over de lat vloog ook weer zien in aanvallend opzicht. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg slaagde er ondanks het inbrengen van extra spits Jay-Roy Grot echter niet meer in om langszij te komen.

Denk jij dat Portugal het EK gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'tja, de beste man van Oranje maakt z'n eerste fout en het is fataal. Het geeft veel aan over het gebrek aan slagkracht aanvallend gezien, op Piroe na in zn eerste wedstrijd.
Bijlow heeft Oranje heel vaak moeten redden. Maar van zo'n jonge keeper kun je ook niet verwachten dat hij super constant is.

12 juli 2017 om 17:12

Zo slagkracht zeg dat wel. Heb de hele wedstrijd gekeken en geen een uitgespeelde aanval van Nederland gezien. Het leek ook alsof de spelers 11 verschillende talen spraken, er zat totaal geen idee in het spel. Iedereen de bal 5x raken waar 2x voldoende is, vooracties waar de teamgenoten intrappen, etc. Was overigens de eerste wedstrijd van dit Nederland dat ik zag, was dit de vorige wedstrijden ook zo?

12 juli 2017 om 18:17

Dit toernooi was op eerste wedstrijd na precies zoals je kon verwachten, eerste pot overtroffen ze alle verwachtingen. De sterkhouders (muv Bijlow en Kadioglu) van de kwalificatie zijn -logischerwijs- niet vrijgegeven (denk aan een Kluivert, Troupee, Van Drongelen, Wijndal en spelers die normaal voorkeur boven deze spelers zouden kunnen krijgen zoals Velanas, Van Bergen, Hoogma, De Ligt, Fosu-Mensah, Zeefuik, Chong, Sierhuis, Carolina, Duin, Stengs, Eiting, Malen om er een paar te noemen) dus kan het ze zeker niet kwalijk nemen, halve finale is zeer netjes gezien het immense aantal afwezigen. Ikzelf zou Bijlow; Troupee, Fosu-Mensah, De Ligt, Wijndal; Kongolo, Kadioglu, Eiting; Kluivert, Malen, Chong hebben gespeeld als iedereen vrijgegeven zou worden. Malen kon ook Sierhuis of Piroe, verkies gewoon speelstijl van Malen ookal speelt bij bij Arsenal meer op de flank dan hij bij Ajax deed (is trouwens met eerste van Arsenal mee op trainingskamp)

12 juli 2017 om 17:19

Ik vind eigenlijk wel schandalig dat hij het hele toernooi fantastisch speelt, maar dat zijn naam pas in de titel komt wanneer hij een fout maakt. Beetje jammer...

12 juli 2017 om 17:31

Ach, het was inderdaad een fout van hem, al zal Bakboord ook niet heel tevreden terugkijken op die tegengoal. Na dat foutje heeft Bijlow nog een paar hele goede reddingen gehad, terwijl de rest van het team vrijwel niets klaarspeelde. Verlies je de wedstrijd door die blunder? Nee, daarvoor hadden we echt meer kansen moeten creëren, maar het was te pover voorin.

Wat mij wel bemoedigde is dat er met Bijlow denk ik een erg groot talent aankomt, hij herstelde zich ook goed van zijn fout. Ik heb geen beeld van de andere jonge keepers, maar ik begrijp wel waarom Hahn is vertrokken, Bijlow is een stuk jonger en lijkt me talentvoller. Maar goed, keeper is misschien wel de moeilijkste positie om vanuit de jeugd in te vullen, samen met spits. De belangen zijn te groot op die positie om daar rustig een jeugdspeler te laten wennen.

12 juli 2017 om 21:00

Nou eerste fout, ik vond hem het hele toernooi eigenlijk vrij zwak en onzeker spelen. Snap niet waar die lofuitingen van jou vandaan komen. Gewoon een hele matige keeper die het niet gaat redden bij Feyenoord vermoed ik.

12 juli 2017 om 21:20

Dan ben jij de enige die niet gezien heeft dat Bijlow Oranje o-19 meerdere malen heeft gered. Moet ik je reactie verder serieus nemen?

Heel jammer voor Bijlow dat hij net in de halve finale een fout maakt, terwijl hij de rest van het toernooi heel goed stond te keepen.

Persoonlijk vind ik dat de trainer zwaar gefaald heeft. Zonder spits spelen heeft ervoor gezorgd dat er veel te weinig slagkracht was vanvoor. Grot kwam erin en er gebeurde wat. Matig.

Geen prettige wedstrijd om te kijken, zoals dat gebruikelijk is wanneer Portugal de tegenstander is. Lullig voor Bijlow, maar ik vond hem buiten die fout wel sterk keepen, ik geloof wel dat hij er gaat komen. Verder had ik Grot veel eerder willen zien, ik had het idee dat de paniek toesloeg bij de Portugezen en hij won vrijwel al zijn duels. Dilrosun was vandaag nutteloos, speelde vooral voor zichzelf en zag teamgenoten over het hoofd. Daar zal hij aan moeten werken, voetballen kan hij wel, maar die tien andere op het veld staan er niet voor Piet Snot natuurlijk, die mag je gerust weleens aanspelen. Overigens een keer onterecht voor buitenspel afgevlagd, ik weet niet wie het was, maar hij had alleen op de keeper af gekund.

Bijlow zag er bij die bal inderdaad niet goed uit, maar vind het kwalijker dat de verdediging niet ingrijpt! Ze lopen enkel achteruit, waardoor je altijd een stap te laat bent wanneer je tegenstander kapt. Collectief falen achterin, niet louter de schuld van Bijlow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren