Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Onder-17 imponeert en bereikt halve finale van WK

Laatste update:

Oranje Onder-17 heeft de halve finale van het WK in Brazilië bereikt. Zondagavond wisten de pupillen van bondscoach Peter van der Veen de leeftijdsgenoten van Paraguay te verschalken: 4-1. Ki-Jana Hoever, Sontje Hansen, Jayden Braaf en Naci Ünüvar zorgden er uiteindelijk voor dat Oranje zich in de halve eindstrijd mag melden. Komende donderdag is Mexico of Zuid-Korea de tegenstander.

Mohamed Taabouni was geschorst, waardoor Van der Veen ging puzzelen voorin. Hansen speelde zodoende op tien, Braaf in de spits en links Ünüvar, terwijl Soulyman Allouch op rechts werd geposteerd. Oranje kwam na ongeveer een halfuur spelen op voorsprong dankzij Hoever. De verdediger van Liverpool controleerde een bal vanaf de linkerkant, kapte naar binnen en schoot knap raak: 1-0.

Oranje had tijdens de wedstrijd pech met de VAR. Oranje leek gedurende de wedstrijd via zowel Hansen als Jayden Braaf, maar buitenspel was meerdere keren de boosdoener. Toch kwam Oranje voor rust nog op 2-0 via Hansen, die de bal subtiel in het doel werkte: 2-1. De talenten van Nederland hadden echter ook nog een domper te verwerken, want Diego Duarte profiteerde van geklungel achterin bij Oranje: 2-1.

Ook in de tweede helft kon het Nederlands elftal aardig wat kansen creëren, terwijl Paraguay nauwelijks een vuist kon maken. Een kwartier voor tijd besliste Braaf de wedstrijd. De aanvaller van Manchester City kon op aangeven van Hansen tot scoren komen: 3-1. Vlak voor het eindsignaal deelde Ünüvar mee in het doelpuntenfestijn door de laatste treffer voor zijn rekening te nemen.

Verwacht jij dat Oranje Onder-17 wereldkampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekkere overwinning, met leuk voetbal, maar kansen afmaken is wel een beetje een dingetje.

10 november 2019 om 22:30

Valt wel mee toch zijn ook nog 2 goals afgekeurd en 4 al gemaakt

11 november 2019 om 00:30

Hoort ook wel een beetje bij de leeftijd denk ik, kijk bijvoorbeeld naar Boadu. Geweldig hoe vaak hij in die posities komt maar mist ook nog ontzettend veel. Uitzonderingen zoals Mbappe daar gelaten natuurlijk, die heb je er altijd tussen zitten.

Iedereen heeft het over Unuvar, maar die Hansen blijkt toch ook een geweldenaar 🔥🔥🔥

10 november 2019 om 22:51

@benafca Hansen is op dit WK gewoon DE man. By far beste speler van het toernooi. Ook bij Ajax draait hij dit seizoen als een tierelier en als hij na het WK niet aansluit bij het eerste klopt er gewoon echt iets niet. Want het is zoals jij zegt een echte geweldenaar en op dit moment is geen enkele jeugdspeler in Nederland, dus ook niet bij Ajax, beter dan Sontje.

11 november 2019 om 00:01

Ik vind Unuvar niet zo goed hoor. Vooral Braaf en Hansen doen het. Snap al die heisa niet om Unuvar.

11 november 2019 om 00:11

Ik kan het je wel uitleggen. Zit nu in een vormdip, maar deze gast is enorm technisch, scorend vermogen, wendbaar, creatief, redelijk snel en legt ballen panklaar voor zijn Ajax teamgenoten. Ik kijk veel wedstrijden van hem en het is echt genieten. Beslist belangrijke wedstrijden en nu in zijn vormdip deed NL het ook meteen minder. Zijn goal vandaag zal hem hopelijk goed doen. Braaf was sterk, maar zijn overzicht is toch wel erg karig

11 november 2019 om 07:41

Zeker alleen dit wk gekeken dan Voetbaldiertje.

11 november 2019 om 10:35

Dat geef je dus gewoon indirect toe dat je, buiten dit toernooi, nooit jeugdvoetbal volgt Voetbaldiertje. Naci imponeert al jaren in verschillende lichtingen. In de Youth League en kampioenspoule van O19 op zo'n jonge leeftijd bijvoorbeeld en vorig jaar op het EK. Hij is hartstikke goed man!

11 november 2019 om 13:00

@sanderk91op de Future cup was anders ook al goed te zien dat Hansen veel verder is. Speelt veel logischer en directer. Is meer een teamspeler. Ziet er minder spectaculair uit maar is rete effectief. Is ook wel een jaar ouder dan Unuvar en dat is op deze leeftijd erg veel. Maar het zou me niet verbazen als Hansen vanwege deze grotere "eenvoud" in zijn spel het eerder en met minder problemen gaat redden om Ajax 1 te halen.

Beetje laat pp gang dit toernooi maar dit zag er prima uit! Op naar de halve finale..

10 november 2019 om 22:30

Vond je? Ik ergerde me echt kapot weer aan dit elftal. Het zijn allemaal solisten en allemaal een beetje showpaardjes. Als ze echt wat zakelijker hadden gespeeld, dan hadden ze echt niet zoveel moeite hoeven te doen om die overwinning te slepen. Hele tijd naar de camera rennen wanneer ze hebben gescoord. Enige die zakelijk speelden waren Regeer, Raatsie en Maatsen. Maar de rest, man man man. En wie die ballen keihard naar voren peren of wanneer ze uitschieten terwijl het niet nodig hoeft... Zoveel ruimte om gewoon rond te tikken. Echt waar, efficientie moet echt in dit elftal worden gesleept, want voetballen kunnen ze allemaal wel.

10 november 2019 om 22:34

Ach, behalve Braaf hebben de spelers echt wel oog voor elkaar. Vooral Sontje kan en scoren en assists geven.

10 november 2019 om 22:38

Het is jeugdvoetbal hè. Je hebt het over spelers uit 2002 en 2003, zakelijk spelen is op dit niveau een unicum. En waarom zouden spelers niet naar de camera mogen rennen? Ze weten dat er vrienden en familie thuis zitten te kijken, is niet alsof ze naar het publiek kunnen rennen. Als je je aan dit niveau zit te ergeren omdat ze niet zakelijk spelen en geen 90 minuten goed de ruimte kunnen gebruiken dan denk ik dat jeugdwedstrijden niet jouw ding zijn. Het zijn geen afgewerkte producten maar nog echt kinderen, op dit niveau kan je weinig anders verwachten. En ja, er zitten showpaardjes bij maar dat is hopelijk ook de leeftijd.

10 november 2019 om 22:41

@fcgrun050 Probeer vooral lekker te genieten van zoveel bizar talent. Want op dit niveau doen die jongens dingen en zien we dingen die ze straks allemaal worden afgeleerd en worden het een soort klinische robots. Dus in plaats van ergeren vooral genieten. En Regeer, Maatsen en Raatsie zijn natuurlijk heel goed maar datzelfde geldt voor bijna alle jongens. En daarbovenop heb je de grote ster, Sontje Hansen. Geniet ervan.

10 november 2019 om 22:45

@fcgrun050 Als je het over zakelijk spelen hebt moet je Sontje Hansen zeker noemen.

10 november 2019 om 22:52

@Tagliafico3Oh naast Braaf kon Unuvar ook echt even beter spelen. Buiten die goal om, heeft hij echt niet goed gespeeld. En ook bij die 3-1, die uiteindelijk was afgekeurd, zo n beweging naar de camera maken dat de wedstrijd was afgelopen. Kom nou, nergens voor nodig.

10 november 2019 om 22:58

@wolterxTuurlijk is het jeugdvoetbal, maar hele tijd juichen bij een camera die niks doet (bij de nos uitzending heb ik vrijwel geen shot gezien die vanuit die camera werd geshowed) was een ding van de dingen waar ik zat te ergeren. Tuurlijk zijn het nog kinderen, en dat neem ik ze niet kwalijk, maar ze hadden zichzelf echt onnodig moeilijk gemaakt. Ze zijn al door het oog van de naald gekropen door derde te worden (geen idee dat dat toen een regeling was), en dan nog zo onnodig moeilijk maken. En dan komt zo n commentator die denkt dat ze al de finale spelen, terwijl ze nog twee wedstrijden moeten spelen. Sorry voor mijn reactie haha, maar ik werd echt de laatste 50 min, eerste 40 min speelden ze goed, aardig geirriteerd van alles bij elkaar.

10 november 2019 om 23:03

@Holland8Tuurlijk, ik kan wel genieten, maar Sontje had toch echt die kans moeten afmaken voor open goal. Als die die 3-0 had ingeschoten, dan was er echt niks aan de hand geweest. Maar dat liet hij na en toen viel die klungelige 2-1 van Rentsch. Vervolgens ging het team alleen verdedigen en knalde ze alle ballen naar voren zonder idee. Je hebt 30 min lang tegengehouden tegen een team waar dat echt niet hoefde.

10 november 2019 om 23:03

@fcgrun050 Eerlijk gezegd heb ik me daar bij Unuvar ook aan geergerd. Eerst Sontje Hansen niet bedanken die hem ook de tweede keer de goal gunde, daarna met moeite bedanken. Maar na de goal de camera opzoeken en juichen alsof hij helemaal de man is. Rete irritant. Maar daarna de knop weer om en toch weer lekker genoten van hun spel. Het blijven gewoon jonge jongens, pubers eigenlijk, die een beetje stoer willen doen.

10 november 2019 om 23:04

@Zytto34Jaja, heb al meerdere berichten over Sontje voorbij zien komen. Maar hij had hier echt meer dan 1 goal moeten maken, hij was dreigend en had ook voor zijn ploeggenoten, maar hij had echt beter moeten uitspelen, en dat liet hij na. Zo zonde, want hij had meer kunnen laten zien.

10 november 2019 om 23:07

Zeer goed Wolter!

10 november 2019 om 23:11

@fcgrun050, dat van camera weten die jongens niet hè, die zien logischerwijs de wedstrijd niet. Die gaan er op dat moment vanuit dat dat gewoon een camera is die ze in shot brengt, haha. Ben het wel met je eens dat ze het zich onnodig moeilijk hebben gemaakt maar dat is iets dat ook in deze leeftijdscategorie hoort. Paraguay is geen waardeloos team maar Nederland liet flinke delen van de wedstrijd ze machteloos lijken, dit is een team dat net Zuid-Amerikaans kampioen Argentinië heeft uitgeschakeld en op het Zuid-Amerikaans kampioenschap boven oa Uruguay en Brazilië is geëindigd en in de groep boven runner-up van het EK Italië en kwartfinalist Mexico achter zich lieten. Vandaag kwamen ze te kort tegen Oranje, dat is heel knap kijkende naar hoe Oranje dit WK begon nog zoekende naar de basisopstelling. Het kan zomaar zijn dat nummer 3 Mexico tegen nummer 3 Nederland in de halve finale gaat spelen, dat is wel redelijk bizar. Al kan ik begrijpen waarom het frustrerend is maar geloof me, ik heb véél meer frustrerende jeugdwedstrijden gezien, haha.

10 november 2019 om 23:27

@Holland8

Helemaal mee eens, en het zijn nog jonge jochies. Maar hopelijk kunnen ze hun knop omzetten en gewoon deze twee wedstrijden killen in plaats van billen te knijpen. Dit is gewoon de lichting die nu geschiedenis kunnen schrijven, en ik ben gewoon bang dat ze naast hun schoenen gaan lopen, terwijl ze eigenlijk er al zijn.

10 november 2019 om 23:28

@fcgrun050 Hansen speelde het juist vaak wel goed uit in mijn ogen. Hij had 2 assists en het hadden er 3 moeten zijn, want Unuvar mistte nog een reuze kans. Die kans voor rust moet er in, maar voetballers missen nou eenmaal kansen. Persoonlijk vond ik het steeds misgaan bij Braaf, want die heeft echt enorme oogkleppen op zodra hij de bal krijgt.

10 november 2019 om 23:34

@wolterx

Haha ja, kunnen ze ook niet weten hoor. Eigenlijk had de cameraman het best kunnen zeggen. Met betrekking tot Paraguay, idd, enorm knap wat ze hebben gepresteerd, en die Duarte, die spits, vond ik echt enorm dreigend. Knap van Nederland om ze dan in bedwang te houden, maar buiten Duarte om, waren ze machteloos. Inderdaad vrij apart dat het dan een halve finale is tussen de nummer 3's. Ja, I know, er zijn meer frusterende jeugdwedstrijden geweest. Onder andere de vorige lichting van de onder-17, met Korevaar, Redan, Juan Castillo, etc. Hele tijd op penalties winnen, enorm hinderlijk, haha.

10 november 2019 om 23:39

@Zytto34

Ja vond je? Hij was wel de effectiefste en leukste om naar te kijken van de vier voorin, wel linke opstelling trouwens.

Braaf inderdaad... Jeetje, en hij wordt volgens anderen bij City vergeleken met Jadon Sancho destijds. Ik zou je een ding zeggen, Sancho was in de jeugd echt enorm klinisch en had echt meer overzich voor anderen. Deze vent kapt continue naar binnen en ook dat die in zijn eentje op de keeper afging en dan kneiterhard overschoot. Niet best.

10 november 2019 om 23:44

@fcgrun050 Haha jouw zorgen heb ik stiekem soms ook wel moet ik eerlijk zeggen. En ook ik hoop dat ze de wedstrijd zullen killen maar dan realiseer ik me dat ik naar jeugdvoetbal kijk op een bizar hoog niveau en dat ik een aantal dingen daarom maar voor lief moet nemen. Want daar krijg ik nog heel veel meer voor terug. maar ik begrijp je natuurlijk wel en ik hoop op hetzelfde want ze kunnen inderdaad geschiedenis schrijven en ons allemaal weer super trots maken.

10 november 2019 om 23:52

Haha, dat EK van de 2001 groep was bizar ja. Al was Juan Castillo geen deel van dat team, die is jaartje ouder . Vond bij Paraguay Ocampos iets minder deze pot, was tegen Mexico en Italië echt goed, is volgensmij ook enige in team die al onder contract staat bij Europese club (juventus) en ergens jammer dat ze van die 442 af leken te zijn gestapt tegen Oranje. Speelde flink deel van de wedstrijd 451 met Duarte als voorste man, met Ovelar (2004!) naast hem vond ik hem meer ruimte krijgen en makkelijker in positie komen. Hoop dat Mexico de tegenstander gaat zijn in halve finale, wil graag Efrain Alvarez zien spelen tegen Oranje, vind dat echt een mooie speler.

11 november 2019 om 00:19

@Holland8

Ja misschien waar ook, maar we gaan het zien. Ze zijn al twee keer op hun bek gegaan, laten we hopen dat dat genoeg is om de laatste wedstrijden doorheen te wurgen om die beker naar huis te brengen.

11 november 2019 om 00:25

@wolterxOh idiote fout. Zie nu de selectie weer en het waren de gebroeders Timber idd ipv Castillo.Ja vond het ook apart dat Ovelar nog maar 15 was. Ocampos speelt inderdaad bij Juventus als ik het op Transfermarkt ziet, maar vond hem niet heel erg opvallen in deze wedstrijd. Heel veel van Paraguay vond ik tegenvallen. Ja Duarte moest vrijwel alles in zijn eentje doen, maar hij brak een paar keer goed door tegen de drie achterin. Rentsch had scherper moeten optreden in paar duels. Heb Alvarez nooit zien spelen, maar hoorden van de Amerikanen dat ze jammer vonden dat hij officieel op Mexico ging focussen in plaats van op de VS. Maar is denk ik hun beste speler? Of zijn er betere? Want meestal heeft Mexico altijd geweldige jeugdspelers lopen namelijk.

11 november 2019 om 00:36

Efrain Alvarez is momenteel beste daar imo. Ook al best wat profminuten voor LA Galaxy gemaakt inmiddels, was bij Amerikaanse jeugdelftal o15/o16 hét talent, besloot erna voor Mexico uit te komen. Is een mooie nummer 10 die een verdediging open kan trekken met zijn passing. Was met Jun Nishikawa een van de 2 spelers die ik normaal niet kan zien spelen die ik wilde bekijken, vond Nishikawa echt klasse en noemen hem met recht grootste talent in Azië van zijn geboortejaar. Barcelona zou hem ook bekeken hebben, was die nummer 10 van Japan. Mexicaanse jeugd zijn voor iemand die geen Spaans spreekt vrijwel onmogelijk te volgen, zodoende ken ik meeste spelers ook niet echt. Herken wel namen maar voor dit WK op Alvarez en Guzman (CV) na nog niemand zien spelen.

Heerlijke goede wedstrijd. Gefeliciteerd jongens. Op naar de finale!

10 november 2019 om 22:35

Halve finale*. Maar alsnog superblij. Garantie op nog 2 wedstrijden van dit team (ivm 3e plaats wedstrijd).

Waren veel te sterk maar niet bijster intelligent spelen. Hadden deze wel met 7-0 kunnen winnen.

Wel raar. 2x verliezen en toch doorgaan. Voelt ergens niet goed moet ik zeggen. Maar leuk voor die gasten. Leren zo nu ook hoe t niet moet en nu genieten van hoe het wel moet.

10 november 2019 om 22:29

Portugal in 2016 deed het ook.

10 november 2019 om 22:45

Die speelde 3 keer gelijk volgens mij.

10 november 2019 om 22:38

Best raar inderdaad , vooral als de nummer 1 en 2 in de groep van Oranje al lang en breed thuis zitten .

Wat is die Braaf een egoïst zeg, niet normaal. Zelden een speler gezien die zo gefocust is op zichzelf. Lijkt wel alsof die niet weet dat je ook ballen mag afgeven. Voetballen kan die natuurlijk wel, maar wat meer een teamspeler worden zal hem nog beter maken

10 november 2019 om 22:34

@kleinegeraa7: helemaal met je eens. Zo'n groot contrast met een Sontje Hansen die praktisch altijd kijkt of hij of een ander er het beste voor staat.

10 november 2019 om 23:12

Paar wedstrijden van Braaf gekeken bij Mancity, daar doet hij eigenlijk precies hetzelfde. Is eigenlijk een beetje een blind paard en moet nog veel leren maar techniek en snelheid heeft hij wel. Rendement is echter nog wel laag maar ik zie best wel een toekomst in Braaf als hij gewoon een teamspeler leert te worden.

10 november 2019 om 23:26

Het is echt een formidabele atleet met hele duidelijke kwaliteiten en gebreken. Ook de ideale speler om een compilatie van te maken trouwens haha. Vind het knap hoe hij zich steeds aan lijkt te passen aan hoger niveau sinds hij bij Ajax toen hij jong was afviel (concurreerde met Brobbey en Hansen toen als spits) en via AFC en PSV naar Man City doorgegroeid. Scoorde bij PSV in C1 nog 30+ goals en 15+ assists, dat zijn fraaie cijfers. Als hij die rust voor het doel weer krijgt en oog voor medespelers toont kan hij wel eens heel interessant blijken. Man City is misschien te hoog gegrepen maar is wel een speler waar duidelijk potentie in zit.

10 november 2019 om 23:30

Dat moet hij wel snel krijgen. Hij is al 17. Als hij over 3 jaar zo voetbalt bij de senioren dan hoeft niemand hem meer. Zulke egoistische spelers zie je echt zelden op het hoogste niveau en clubs hebben daar echt geen geduld mee.

10 november 2019 om 23:53

@zyott34 Haha het is wat @wolterx zegt een speler met heel veel potentie. Braaf is inderdaad een formidabele atleet maar een die ook nog eens techniek heeft voor de kleine ruimte (en niet alleen maar kan rennen) en dat zie je niet zo vaak. Gewoon goed coachen die jongen en hopelijk heeft hij een kritische omgeving om hem heen die hem corrigeert wanneer dat nodig is. Verder moeten we blij zijn met een speler als Braaf want wat laat hij toch ook super mooie dingen zien. In potentie echt een wereldtopper. Net als Hansen, Unuvar en ik ben ook erg gecharmeerd van Regeer. Ook die gaat ver komen.

11 november 2019 om 08:13

Normaalste zaak van de wereld op die leeftijd om egoistisch te zijn. En er lopen genoeg, maar dan ook genoeg buitenspelers in de top die nog steeds zo egoistich zijn op hun 25e.hij is niet al 17, hij is nog maar 17 en traint met het eerste van City mee waar hij echt op zijn donder krijgt als hij te egoistich is. En dit is zijn eerste toernooi dus het is allemaal niet zo gek.als Braaf zich blijft door ontwikkelen word dat gewoon echt een hele grote speler.

Goede pot! Braaf wel te egoïstisch en dat had ons nog op kunnen breken. Met 2-1 stand werd het toch nog spannend rond de 70ste minuut met die bal op de lat. Al met al prima resultaat, alleen jammer dat hoever geschorst is voor de volgende wedstrijd.

Bijzonder om te zien dat Sontje het zo goed doet. Vooral omdat bij Ajax de nu geblesseerde Brobbey normaal in de spits staat.

10 november 2019 om 22:34

Bij Ajax staat Hansen na Brobbey's blessure ook in de spits, heerlijk koppeltje met Ünüvar so far dit jaar! Maar Sontje is echt in bloedvorm inderdaad, wordt man van het toernooi als ze zo doorgaan. Fijn voor Ünüvar ook dat hij toch zijn eerste goaltje op dit toernooi heeft kunnen prikken vandaag.

Hansen is in bloedvorm zeg. 6 goals en 3 assists dit toernooi, veruit meeste van dit team. Mist een reuzekans op de 3-0 maar verder echt ijzersterk. Strooide met passjes, kwam in de posities en hield bal in de ploeg. Echt dé speler van Oranje dit toernooi en op deze manier gaat hij kanshebber zijn voor speler van het toernooi ondanks dat hij eerste pot niet in spel voorkwam en tweede pot op de bank geplaatst werd. Braaf is zó vreselijk atletisch, goed gevoel voor timing met dribbelen maar zo vreselijk egoïstisch en blind. Ook ongelukkig met afmaken, mist 3 grote kansen maar scoort erna wel 2x waarvan eentje afgekeurd is omdat hij zelf hinderlijk buitenspel stond in de aanloop. Schorsing Hoever is wel zonde, vd Sloot is veel minder defensief dan Hoever en met een middenvelder als Regeer op cv is dat wel nodig imo. Eerste helft was Oranje goed naar mijn mening, kwamen dicht bij het EK niveau. Zit nog zeker ruimte voor verbetering in maar ze zijn goed op weg. Ünüvar zijn beste wedstrijd, had wel nog een keer extra moeten scoren, die kans mag je niet missen en had pech dat zijn 2 assists afgekeurd werden door Var. Op links veel meer betrokken dan als rechts. Na de 3-1 gunde het team elkaar alles met Hansen die 2x afgeeft ipv voor topscorerstitel te gaan en ook Taylor die in een 1 op 1 hem afgeeft op Bannis om die te laten scoren, Zit een stijgende lijn in en laten inmiddels zien waarom het een hele talentvolle groep is.

Fantastisch gespeeld. Sontje Hansen is echt een ster in wording. Wat een speler. Geeft Unuvar gewoon twee keer op een presenteerblaadje de bal terwijl hij ook zelf had kunnen gaan. Hij is dus duidelijk met het team bezig. Kan Unuvar, die Hansen met moeite bedankte, nog een lesje van leren. Maar goed, Unuvar wat ongelukkig maar klasse druipt er vanaf. Youri Regeer, wat een topper is dat. Braaf een fantastische speler. Verder valt eigenlijk alleen Taylor tegen. Veel te traag en geen dynamiek en verdedigend heel zwak. Hierdoor kwam Oranje steeds onnodig onder druk. Jammer dat Hoever is geschorst voor de halve finale want die begint net beter te spelen (dan de eerste twee wedstrijden). Die gaan ze nog missen. Maar ze hebben Taabouni dan gelukkig terug. Salah Edine mag niet onbenoemd blijven. Wat een betrouwbare linksback is dat. En Raatsie wordt steeds beter. Ziet er goed uit jongens. Zet m op in de halve finale!

10 november 2019 om 22:41

Taylor was met afstand de beste middenvelder op het veld vandaag, goede openingen, won veel duels, nam hele opbouw op zich en had nog tweede assists moeten hebben laatste minuut. Maatsen deed het loopwerk op het middenveld en Taylor verdeelde het spel. Hij is niet meest dynamische speler maar kwam ermee niet in problemen vandaag en was de belangrijkste verbindingsspeler. Er liepen minimaal 15 spelers op het veld vandaag die een mindere pot speelde dan Taylor imo. Edit: Ik tel Hansen als aanvaller mee ondanks dat hij op papier op het middenveld stond. Die was mijn Motm vandaag weer,

10 november 2019 om 22:46

@wolterx Werkelijk grote onzin wat je zegt over Taylor want hij was het grote lek op het middenveld waardoor in de tweede helft Paraguay vaak gewoon zo kon doorlopen. Maar daarin verschillen we dus van mening. Verder heb ik genoten van Oranje.

10 november 2019 om 22:55

Ik denk dat we hierin verschillen inderdaad maar is voor mij geen toeval dat sinds Taylor ipv Maatsen de opbouw op zich neemt Oranje beter is gaan voetballen. Tegen Japan was Maatsen de lcm die uitzakte en ballen vroeg, kwamen niet weg achterin en resulteerde in breedtikken achterin tot de bal weggeschoten werd. Tegen Senegal moest hij de opbouw voorzien maar kwam bal grote delen van wedstrijd niet naar voren. Tegen VS, Nigeria en nu Paraguay nam Taylor die rol op zich en was hij tegen VS en vandaag naar mijn mening de beste middenvelder. Die gaat in 2020 nog voor Ajax 1 debuteren, ben ik van overtuigd.

10 november 2019 om 23:12

Omdat een speler de opbouw verzorgt betekent nog niet dat hij daarom verdedigend mag verzaken of zijn verdedigende taken aan een andere speler kan overlaten. Dat kan niet op dit niveau. En zeker niet op het niveau dat het eerste van Ajax nastreeft. Daar komt hij vrees ik voor tekort. Als de tegenstander een snelle dynamische speler op zo een trage ondynamische speler zet wordt je echt helemaal weggespeeld. Een beetje het Kevin Strootman scenario bij het grote Oranje (Nederland-Frankrijk toen het atletische Franse middenveld het trage ondynamische duo Strootman en Sneijder werkelijk aan alle kanten voorbij liepen alsof ze er niet stonden en datzelfde gebeurde Oranje ook tegen heel veel kleinere landen toen ze met dat ondynamische duo bleven spelen). Dit soort spelers kunnen in deze tijd gewoon geen internationale top spelen. En dat is wel wat Ajax nastreeft. Ik ben ervan overtuigd dat als Regeer die rol op het middenveld op zich neemt dat het dan veel steviger staat bij Oranje. Maar probleempje is dan weer wie de plek van Regeer centraal achterin inneemt. Waar hij het echt heel goed heeft gedaan vandaag. Overigens ben ik het met veel wat je verder schrijft wel eens.

10 november 2019 om 23:41

Ik zie wat je bedoeld, ben alleen van mening dat hij veel meer te vergelijken is met Donny van de Beek dan met Strootman, vd Beek was op o17 niveau ook niet dynamisch genoeg en speelde toen op vergelijkbare positie als Taylor en was Schuurman vaker de meer aanvallende middenvelder en Nouri in een Iniesta rol. Taylor scoort er elk jaar 10+ en geeft al 3 jaar op rij meer dan 10 assists. Ben het wel met je eens dat Regeer op middenveld veel toe kan voegen, heeft een geweldig loopvermogen en tactisch is hij belangrijk maar net als Maatsen naar mijn mening geen speler die onder druk uit kan spelen met hoge zuiverheid. Ze vullen wel zo'n speler als Taylor aan. Als ik hem bij Jong Ajax zie spelen dan zie ik er kwaliteiten in die bij Ajax iets toe kunnen voegen op termijn, was niet zonder reden dat hij vorig seizoen al meetrainde en officieuze debuut al gemaakt. In een dubbele 6 met een dynamische loper naast hem zie ik hem best slagen. Hij moet het zelf doen maar op zijn positie liggen er zeker kansen voor hem bij Ajax.

Kan je de wedstrijd ergens terugkijken?

Ik heb alleen het laatste half uur gezien.

Wat mij daar opviel was de vreselijk grote ruimte tussen aanval en verdediging en het gebrek aan omschakelen van Aanval naar verdedigen. Leek wel alsof ze helemaal kapot waren.

Is er iemand die de hele wedstrijd heeft gezien en mij kan vertellen of dat de heletijd zo was?

10 november 2019 om 22:46

Laatste half uur was stuk slordiger dan eerste helft. Daar hadden ze er meer moeten maken eigenlijk. Maar je hebt wel gelijk over omschakelen als je vergelijkt met senioren, alleen is omschakeling bij alle ploegen op dit WK lastig. Dat is iets dat 90% van de spelers op zo'n jonge leeftijd niet hebben, daarom zijn atletische spelers op dit niveau vaak de beste. Net iets sneller en sterker zijn wint je op deze leeftijd wedstrijden, bij senioren halen alleen de goede atleten met inzicht het.

11 november 2019 om 11:36

De omstandigheden zijn ook zwaar. Niet te onderschatten. Hoge lucht vochtigheid en hoge temperaturen. Je zag wel dat Paraguay vooral de 2e helft hier beter tegen bestand was. Echter was Nederland Paraquay voetballend 2 klasse beter. Vooral het verschil in technisch vermogen was opvallend. Verder zitten er een paar groei briljanten tussen hoor. Gouden tijden voor het Nederlands voetbal

Haha, het zal wel verwijderd worden, maar die tweede alinea van dit artikel is wel heel sterk, haha.
Mooi dat oranje door is, toch wel een leuk ploegje maar ik vind ze vooral erg grillig, een gala voorstelling en een zwoerd liggen op de één of andere manier altijd dicht bij elkaar bij deze ploeg. Ik hoop dat dit simpelweg de briljantie is die er nou eenmaal niet altijd uit kan komen.

11 november 2019 om 11:38

Tuurlijk zijn ze grillig maar dat zijn ze allemaal op die leeftijd. Ik kan er wel van genieten. Ze hebben allemaal lef en gaan er vol voor.

Klasse resultaat. 4-1 staat als een huis! Volgende graag. Op naar de cup!

Wellicht lastig in te schatten, maar zijn er volgens jullie reële kanshebbers met potentie voor het ‘grote’ Oranje?

11 november 2019 om 07:59

Bijna de hele basis team als je mij vraagt, daarom is deze groep ook zo bijzonder. Normaal heb je een stuk of 3 jongens met die potentie in een lichting maar deze lichting bevat uitzonderlijk veel talent.en dan zijn Brobbey, Ihattaren en Gravenberch er niet eens bij op dit WK die tot dezelfde lichting behoren.

11 november 2019 om 11:41

Zeer veel potentie deze lichting ze zullen het vast niet allemaal redden maar dat ze kunnen voetballen staat niet ter discussie. Vooral Hansen springt er uit ook Braaf is een hele interessante speler. Men is heel erg Lovend over Unuvar, al komt het dit toernooi er nog niet uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren