Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Onder-17 al zeker van kwartfinale na ruime overwinning

Laatste update:

Oranje Onder-17 heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van het EK in Ierland. De ploeg van bondscoach Peter van der Veen was in Dublin met overtuigende cijfers te sterk voor Engeland. Mede door twee goals van Brian Brobbey won Nederland met 5-2. Door de overwinning komt Oranje op zes punten en is het met nog een groepswedstrijd voor de boeg al zeker van kwalificatie voor de kwartfinales.

Oranje Onder-17 had de eerste wedstrijd tegen Zweden al op overtuigende wijze gewonnen en ook tegen de Engelse leeftijdsgenoten werden drie punten gepakt. In het Whitehall Stadium in Dublin begon de ploeg van Van der Veen niet goed, want al na zeven punten spelen was het Engeland dat op voorsprong kwam via Manchester City-verdediger Taylor Harwood-Bellis, die de bal tegen de touwen kopte. Het antwoord van Nederland liet niet lang op zich wachten, want nog geen drie minuten later was het Ajax-spits Brobbey die de bal voor zijn voeten kreeg en onhoudbaar raak schoot.

Na ruim een half uur waren het opnieuw de Engelsen die op voorsprong kwamen. Vanuit een strafschop tekende Sam Greenwood voor de 1-2. Toch zou het team van Van der Veen gaan rusten met een voorsprong. Nadat Ian Maatsen de paal had geraakt, schoot Feyenoorder Naoufal Bannis vanuit de rebound de 2-2 binnen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de bal terecht bij Ajacied Sontje Hansen. Hij bedacht zich geen moment en krulde de bal op fraaie wijze in de kruising: 3-2.

Direct na rust gingen de Engelse talenten op jacht naar de gelijkmaker en Oranje ontsnapte toen Miguel Azeez de paal raakte. Even later keerde doelman Calvin Raatsie nog een inzet in de korte hoek. De marge werd na een uur spelen op twee gebracht toen Brobbey mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en maakte zijn tweede doelpunt van de middag. Vlak daarna maakte Naci Ünüvar een einde aan alle onzekerheid. De Ajax-buitenspeler kapte twee Engelsen uit en schoot vervolgens raak. In de slotfase kreeg Oranje nog kansen om de score verder uit te breiden, maar verder dan 5-2 kwam de ploeg niet. Aanstaande donderdag (17.30 uur) wacht de laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer genoeg niet live te volgen, net als volgende pot trouwens, maar een fraai resultaat. 2 overwinningen dus laatste pot kan je al wat spelers rust geven, iets dat niet onbelangrijk is op een toernooi. WK u17 in Brazilië is ook vrijwel zeker nu, zou een leuke bijkomstigheid zijn.

6 mei 2019 om 18:19

wk u17 is niet vrijwel zeker. ze moeten de halve finale halen om zich te kwalificeren.

6 mei 2019 om 18:32

Gaan 5 Europese ploegen, de 4 halve finalisten en een nummer 5 gaan naar WK. Vrijwel zeker is misschien overdreven maar ze maken een meer dan goede kans om erbij te gaan zijn.

7 mei 2019 om 09:37

Kijkend op kwartfinale is het wel belangrijk dat je die 1ste plek weet te behalen. Je moet dan namelijk tegen de nr 2 van de poule van Belgie en laat dat nou net met afstand de zwakste poule van het EK zijn met Ierland en Griekenland als kanshebbers.

Vorig jaar gewonnen en ook dit jaar weer topfavoriet. Eigenlijk Ajax onder 17 met echte versterkingen in Hoever, Bogarde, Maatsen (die ook op het middenveld kan) en Taabouni. Wedstrijd was niet te zien maar ik heb veel Engelsen gehoord over Taylor en Brobbey op sociale media.

6 mei 2019 om 18:10

Kenneth Taylor is een zeer groot talent. Verbaast me dus niet dat het vooral over hem gaat. Brobbey ook, maar dat weten we intussen wel, haha! Zie in Taylor wel een toekomstig Ajax 1 middenvelder.

6 mei 2019 om 18:20

Ihattaren doet niet mee dan neem ik aan?

6 mei 2019 om 18:21

Ihattaren speelt bij de onder 19..........

6 mei 2019 om 18:24

Ik weet dat hij al voor een hoger team minuten heeft gemaakt, dit is echter een toernooi en hij is jonger dan Brobbey. Lijkt me dan toch niet zo gek dat hij op een belangrijk toernooi mee doet met een team waarvoor hij zou kunnen uitkomen. Zeker omdat het onder 19 het ek mis is gelopen.

6 mei 2019 om 18:27

Heeft weinig zin, is al redelijk boven dit niveau en er is genoeg ander talent. Idem voor Gravenberch.

6 mei 2019 om 18:33

Nee, Ihattaren en Brobbey hebben hele jaar al bij o19 interlands gespeeld, die hebben vorig jaar al EK gewonnen. Nu maken ze het seizoen ook in het betaalde voetbal af, geen eer meer te behalen op dit niveau voor die 2.

6 mei 2019 om 18:37

Brobbey of Gravenberch?

6 mei 2019 om 18:40

Gravenberch natuurlijk. Brobbey speelde nog gewoon jeugdvoetbal dit seizoen.

6 mei 2019 om 18:55

Kijk bedankt, hier heb ik wat aan. Goed dat ze bij de knvb dan doorselecteren ook als er genoeg talent is. Brobbey was er trouwens ook al bij vorig jaar maar die kan deze wedstrijden nog goed gebruiken dus.

6 mei 2019 om 19:03

Zal ook meespelen dat Brobbey gewoon de kwalificatie mee heeft gedaan met o17, is voetballend dan ook klasse minder dan de andere 2. Ihattaren zal bij PSV 1 zitten en Gravenberch speelde tegen Almere City nog basis voor Jong Ajax. Misschien dat hij nog keertje bij selectie van eerste zal zitten, zou mooi zijn.

6 mei 2019 om 21:27

Aangezien hij regelmatig met psv 1 meedoet is dat niet logisch. Een eventueel kampioenschap in de eredivisie gaat natuurlijk voor een jeugdtoernooi

Hele goede wedstrijd van alweer Bogarde. Wat is die tot nu toe toch echt een beest in de verdediging gebleken. Elke aanval loopt stuk op hem en zit overal tussen, toch jammer voor Feyenoord dat ze deze jongen niet hebben kunnen behouden. Verder is 5-2 toch wel een geflatteerde uitslag (tot aan de 4e goal in elk geval, daarna was Engeland gebroken en had de uitslag hoger kunnen uitvallen). Engeland ook enkele keren gevaarlijk geweest, maar toch een stukje minder in de afronding en daar is dan het verschil in niveau met Unuvar en Brobbey (dit toernooi heel trefzeker en nauwkeurig in afronding). Goede wedstrijd van Bannis (goal en assist) en van Taylor. Ook wel goed voor ons (ajax) om te zien dat er ook vandaag, na de wissel van Salah-Eddine, 7 Ajacieden op het veld stonden. Laat toch wel zien hoe goed onze jeugd bezig is. Van de Engelse kant toch wel heel erg onder de indruk van Azeez (arsenal) en Palmer (man City).

6 mei 2019 om 18:25

Klopt idd, vorig EK tegen ons in de halve finale verloren (wij hadden toen spelers als Ihattaren, Gravenberch, Redan en Summerville). En verder toch altijd wel heel ver op alle toernooien. WK 2017 wel gewonnen door Spanje te verslaan met spelers als Sancho, Foden, Brewster en Oakley-Boothe, maar datzelfde jaar het EK dan weer verloren in de finale van Spanje dat toen speelde met spelers als Juan Miranda en Abel Ruiz.

6 mei 2019 om 19:01

Niet raar Bogarde is vertrokken bij Feyenoord. De grote baasjes laten het daar vakkundig zien dat ze ballen verstand hebben van de jeugd.

6 mei 2019 om 19:57

Ze hebben hem toen een contract verlenging aangeboden inclusief ontwikkelplan etc. Dus ze zagen het wel hij heeft alleen zelf besloten om te gaan.

6 mei 2019 om 19:20

Hoe waren Unuvar, Proper en Taabouni? Vind dat mooie spelers om naar te kijken met Unuvar als meest talentvolle

6 mei 2019 om 19:33

Taabouni kwam 65e minuut erin toen Nederland al op 5-2 stond en speelde op de cvm rol. Hierdoor aanvallend niet heel veel bezig geweest, vooral omdat Nederland het toch wel mooi vond en ook wel beetje achteruit ging lopen. Proper werd deze wedstrijd als linksmidden gebruikt, maar omdat het helemaal niet zijn positie is (hij speelt meer centraal op middenveld) zag je aan hem dat het beetje onwennig was, veel balverlies en kleine overtredingen. Werd dan in de rust ook gewisseld voor Salah-Eddine. En Unuvar is gewoon als Unuvar altijd is. Veel flair, acties en mooie passjes met buitenkant voet. Dat is toch wel de speler waar iedereen niet van kan wachten tot hij "oud" is en bij de eerste elftallen meespeelt. Zijn goal was van net buiten de 16 waar de keeper in mijn ogen toch bij had gekund, maar ook die goals tellen.

6 mei 2019 om 21:03

Thanks voor je ruime analyse. Unuvar is een geweldige speler. Vooral de durf om tegen oudere jongens zonder schroom te spelen is fantastisch. Hoop dat hij uiteindelijk wel als 10 komt te spelen. Heeft het inzicht, de techniek en scorend vermogen om de publieksliefhebber te worden.

heb je de wedstrijd gezien, tomido?

6 mei 2019 om 18:37

Dat klopt, laten we het er maar bij houden dat ik momenteel voor "werk" bij de wedstrijden met mijn laptop aanwezig ben om de wedstrijden van Oranje te bekijken.

6 mei 2019 om 20:00

Nice! Ik woon in Dublin en ga zeker een wedstrijd mee pakken!

6 mei 2019 om 20:29

Dat is het zeker waard, de volgende wedstrijd (nederland - Frankrijk) is in de UCD Bowl (waar ook de halve finales worden gespeeld) waar gewone tickets voor 5 euro per stuk (als je 16+ bent, alles daaronder is gratis) te halen. De kwartfinale (en tevens de finale) zal in het Tallaght Stadion (stadion van Shamrock Rovers) worden gespeeld.

Zeg deze Brobbey is inmiddels toch al rijp voor een ajax1 debuut niet? Wat een statistieken voor deze jonge

6 mei 2019 om 18:25

Eerst maar eens aansluiten bij Jong Ajax. Ik ben heel benieuwd hoe Brobbey het gaat doen in het volwassenenvoetbal, als zijn fysieke voordelen (deels) wegvallen. Duidelijk is wel dat Ajax met hem en Traoré beschikt over twee enorme talenten op de spitspositie. En Danilo Pereira is trouwens ook niet verkeerd.

6 mei 2019 om 18:35

Traoré gaat aansluiten bij Ajax 1 na de zomer als ik woorden van Ten Hag juist interpreteer. Brobbey zal doorschuiven naar Jong Ajax.

6 mei 2019 om 18:42

Zou zonde zijn als Dolberg, Huntelaar en Tadic blijven. Kunnen we hem beter verhuren, zodat hij een seizoen lang minuten maakt op het hoogste niveau. Toch weer een stapje hoger. Hebben we Brobby en Danilo achter de hand voor noodgevallen. Gaat Tadic of Dolberg weg dan wordt het een ander verhaal. Kan hij gaande weg het seizoen opschuiven naar bv 2e spits.

6 mei 2019 om 18:48

Zou hem niet verhuren, is pas net in Nederland. Zou hem lekker in Amsterdam houden en met Bande laten wennen, ik zou niet vreemd opkijken als Tadic uiteindelijk weer 'gewoon' op de flank gaat spelen overgrote deel van de wedstrijden.

6 mei 2019 om 18:43

Ik heb hem dit jaar twee keer in actie gezien bij Feyenoord 0-19 uit. Daar had hij niet veel in de melk te brokkelen.

6 mei 2019 om 18:57

Fysiek lijkt hij in de jeugd echt een groot voordeel te hebben. Tegen Lewis en Hendriks had hij inderdaad bijzonder weinig te vertellen in de onderlinge duels. Ben dan ook benieuwd hoe Brobbey het dalijk gaat (blijven) doen in Jong Ajax bijvoorbeeld.

6 mei 2019 om 19:06

@mgmv dit klopt, vandaar ook dat hij eigenlijk naar elk toernooi wordt "meegestuurd" en dat toernooien als de Future Cup (voorgaande jaren) heel belangrijk zijn. Tegen Gravenberch is al heel snel verteld dat hij gewoon vooruit moet kijken naar de o19/jong Ajax en daar lekker meespelen, maar bij Brobbey zijn zoveel mogelijk wedstrijden op internationaal niveau belangrijk om te kijken hoe hij het doet wanneer zijn fysiek iets minder meetelt (tuurlijk het fysieke verschil zal er altijd wel blijven) en er gekeken kan worden hoe hij het op technisch gebied doet. Wat wel heel erg opvalt bij Brobbey is dat zijn fysiek en zijn spieren eigenlijk helemaal niet zijn snelheid in de weg zitten en hij naast zijn explosieve eerste paar meters alsnog hoge snelheden kan behalen op lange afstanden.

Jammer dat Madueke niet mee kon doen door de blessure die hij opliep tegen Frankrijk. Ik zou het echt leuk vinden als dit het volgende Engelse talent wordt dat via een bewuste omweg de top gaat halen.

ik zie dat zweden voor staat tegen frankrijk. als dat zo blijft is nederland zelfs al zeker van groepswinst

Zag waardering op Twitter van Engelsen die erbij waren voor Taylor en Maatsen. Die speelden ook tegen Zweden erg goed. Mooi koppeltje hoor. Ik zag Maatsen 2 loepzuivere lange ballen geven op Brobbey tegen Zweden op het einde en gooide er ook nog even een tackle uit toen de wedstrijd er eigenlijk al op zat. Goede mentaliteit. Taylor kan waarschijnlijk dan iets beter voetballen maar ook heel all round van wat ik kon zien. Was denk ik mijn motm vorige pot.

Maar goed, ik zou allemaal prima voetballers inwisselen voor die ene topper die bij Real of Barca sterkhouder kan worden. Een elftal goede voetballers in de jeugd koop je niets voor als er niet een paar echt weten door te stoten. Ik zit nu Zweden tegen Frankrijk te kijken en Elanga maakt maar weer zijn tweede. Die wandelde ook een keer door de hele Nederlandse defensie. Als die de top wel haalt en niemand van onze generatie (die Zweden wegtikten een paar dagen geleden) dan heb je er niet zoveel aan gehad uiteindelijk..

Dit is slechts een bijgedachte die ik uitspreek. Ik denk dat er zeker wel 1 of misschien meer van deze generatie de top kunnen halen. Jammer dat de volgende wedstrijd ook niet te zien is. Laat Uefa anders weten via social media dat ze alle wedstrijden moeten uitzenden, ik denk dat ze genoeg geld hebben als ze echt zouden willen.

6 mei 2019 om 18:52

Zo is het maar net!
Onze beste spelers hebben vroeger heel weinig klaargespeld in de jeugd bij Oranje als de oude jeugdwatchers moet geloven. Het wel of niet winnen van zo een tornooi zegt helemaal niets. Je moet op de individuele talenten letten.

6 mei 2019 om 18:57

Beide gelijk in, toch gek want Elanga valt niet zo heel erg op bij United. Alle aandacht gaat naar Mason Greenwood.

6 mei 2019 om 19:15

Het een sluit het ander natuurlijk niet uit he. Omdat een team goed presteert, hoeft dat niet te betekenen dat er geen exceptionele talenten tussen lopen. Spanje en Duitsland hebben in de jeugd ook veel gewonnen met hun elftallen waarvan genoeg spelers uitgroeide tot topspelers. Een meer recenter voorbeeld is het jeugdelftal van Engeland dat een tijdje terug het wk won met spelers als Foden en Jaden Sancho.

6 mei 2019 om 21:49

Of het Frankrijk onder 19 met een 17 jarige Mbappe dat over Nederland heen walste en met 5-1 won. Het is dat Frankrijk zo belachelijk veel goede spelers heeft dat alleen Mbappe nu voor Frankrijk speelt maar een Tousart en Augustin zouden bij Nederland gewoon in de selectie zitten.

Heel mooie lichting voor Nederland, deze jongens zijn nu al een heel tijd ongeslagen. samen met de vorige en de volgende geboortejaar belooft dit heel veel goed voor de toekomstige Nederlandse elftal.

Het is nu wel zo dat ongeveer1/4 van deze selectie nog opgeroepen kan worden door een andere land (), dus ook al redden ze het allemaal dan nog is het de vraag of ze ook echt voor grote Oranje zullen kiezen als het zo ver is.

6 mei 2019 om 18:53

Sommife hebben niet echt aantrekkelijke tweede nationaliteiten als voetballer zoals Sierra Leone en Suriname. Marokko en Turkije zijn meer serieuze opties voor spelers en daar zijn er ook flink wat van inderdaad.

6 mei 2019 om 22:17

Ja dat is ook zo. Suriname zal vast niet zo actief of zo agressief als Marokko op de talenten jagen, maar de rest zou dat wel proberen gok ik. Zeker als ze straks goed ontwikkelen.

Unuvar gaf Laatst aan dat hij later voor de grote Oranje hoopt te spelen, dus dat geeft een beetje hoop, maar goed je weet niet hoe die jongen gaan denken als ze iets ouder zijn en als de Turkse gemeenschap het gaat eisen dat hij voor Turkije spelt (Of anders..) Je ziet nu al op zijn Instagram allemaal Turken die hem vertellen dat hij straks voor Turkije moet spelen en een deel die hem nu al uitscheld omdat hij voor Nederland spelt.

6 mei 2019 om 23:57

Als hij uitgescholden word (omdat hij voor NL - waar hij geboren is) en verteld word om voor Turkije te kiezen dan lijkt het mij een hele simpele keuze; Oranje. Je laat je toch niet dwingen of gek maken? Verwacht ook niet dat hij daar heel gevoelig voor is eigenlijk. Laat jongens zelf kiezen, is toch echt alleen aan hen.

Weet iemand trouwens waarom Kenneth Taylor heet zoals hij heet? Dat is een nogal Engelse achternaam. Moeder getrouwd met een Engelsman of zo? Kan hij ook voor dat land uitkomen?

PS - ik doe net een google en lees nu dat zijn andere namen Ina Dorothea zijn. Waarom hebben zijn ouders hem meisjesnamen gegeven, haha?

6 mei 2019 om 19:18

Zijn volledige naam is nog vager. Kenneth Ina Dorothea Taylor.

Maar hij is gewoon Nederlands. heeft geen dubbele nationaliteit.

6 mei 2019 om 20:00

Kan natuurlijk alsnog wel Engelse (of Amerikaanse?) roots hebben, maar mogelijk een opa oid.

7 mei 2019 om 09:17

Die meisjesnamen komen waarschijnlijk van zijn peettantes. Zelf heb ik ook Ida in mijn volledige naam, wat dan weer afstamt van mijn peettante.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren