Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oranje Leeuwinnen probleemloos langs Mexico in uitverkochte GelreDome

Laatste update:

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond in de uitverkochte GelreDome verdiend met 2-0 gewonnen van Mexico. Het oefenduel met de nummer 26 van de FIFA-ranking verliep zonder problemen voor de ploeg van Sarina Wiegman. Beide doelpunten werden gemaakt voor rust en kwamen op naam van Vivianne Miedema en Lieke Martens. De wedstrijd tegen Mexico werd gespeeld ter voorbereiding op het WK van komende zomer in Frankrijk.

De vriendschappelijke interland tussen Nederland en Mexico werd door de FIFA aangegrepen om te oefenen met de tien nieuwe spelregels, die vanaf 1 juni worden doorgevoerd door de internationale spelregelcommissie (IFAB) in het wereldwijde voetbal. Zo was het vrijdagavond bijvoorbeeld niet meer nodig dat een doeltrap eerst het strafschopgebied moest verlaten voordat een speler de bal aanraakte, moesten gewisselde spelers het veld verlaten bij de dichtstbijzijnde doel- of zijlijn, mochten spelers van de aanvallende partij bij een vrije trap niet in het muurtje staan van het verdedigende team en moest er een afstand van minimaal twee meter bewaard worden bij een ingooi.

De regerend Europees kampioen was de bovenliggende partij in Arnhem en kreeg via Shanice van de Sanden een goede kans om op voorsprong te komen. De buitenspeler van Olympique Lyon haalde hard uit en de bal leek via de lat over de lijn te zijn geweest, maar de arbitrage dacht daar anders over. Even later was het alsnog raak voor de ploeg van bondscoach Wiegman. Arsenal-spits Miedema stond op de juiste plaats om in de 24ste minuut een rebound tegen de touwen te werken. Mexico had weinig in te brengen en ontsnapte even later aan een nog grotere achterstand toen Van de Sanden opnieuw de lat raakte.

De Mexicaanse dames zouden toch met een 2-0 achterstand gaan rusten. Vlak voor het rustsignaal was het Martens die op prachtige wijze raak schoot in de verre hoek en de Mexicaanse sluitpost Cecilia Santiago kansloos liet. Na rust was het spelbeeld onveranderd en kreeg Miedema een goede kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Ze slaagde er echter niet in om een voorzet binnen te schieten, waardoor Mexico nog enigszins in leven bleef. In de slotfase kreeg Mexico nog een goede kans door een fout van Anouk Dekker, maar de Oranje-international herstelde knap en haalde de bal van de doellijn. Keeper Sari van Veenendaal hield haar doel schoon en zodoende gaan de Oranje Leeuwinnen met een goed gevoel op weg naar de oefenwedstrijd van dinsdag tegen Chili.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man wat is dat Mexico slecht zeg. Nederland moet wel beter gaan spelen willen ze kans maken op de wereldtitel. Deze wedstrijd was wel een mooie test voor de fundering van het gelderdome, aangezien het stadion een keer uitverkocht was. Nederlands elftal dus deels geslaagd en het stadion helemaal geslaagd

6 april 2019 om 04:53

Het is heel vaak uitverkocht hoor. Treden genoeg populaire artiesten op.

6 april 2019 om 06:19

Ik wil geen Vitesse supporters tegen het hoofd stoten, maar ergens wel ironisch dat het stadion eindelijk een keer uitverkocht is voor een potje voetbal

Afschuwelijk om zowel de mannen als de vrouwen te kijken van het nederlands elftal. Irriteer me mateloos aan het publiek die doen alsof ze bij de vrienden van amstel live zijn of bij k3 met hun waves inzetten elke keer.

6 april 2019 om 07:37

Het publiek is al jaren zo hoor, vervelend voor jou dat je je er zo aan stoort, maar vreemd dat het je nu pas begint op te vallen. Daarnaast verplicht niemand je het om naar het Nederlands elftal te kijken. Je moet overigens wel erg zuur zijn als je niet eens een beetje van de laatste resultaten van het Nederlands elftal kunt genieten.

6 april 2019 om 08:22

Zij zorgen ten minste voor sfeer. Niet voor het stille gedoe op het wk kijk maar bijvoorbeeld naar Duitsland, Denemarken

6 april 2019 om 17:39

Je ergert je mateloos, het Nederlands elftal irriteert je, maar niet 'irriteer me mateloos'. En tja, je kan het geluid afzetten, ik erger mij meer aan publiek zoals ik in de Serie A zag afgelopen week. Maar goed, ieder zijn ergernis, of irritatie .

Leuk om te zien dat het Gelredrome ook een keer uitverkocht is.

5 april 2019 om 22:36

En dat zegt een groningen supporter?

5 april 2019 om 23:00

Ja dat klopt als Groningen zo hoog stond als Vitesse was het voller als bij jullie. En jullie stadion is ook nog groter.

6 april 2019 om 00:05

Dat het groter is, maakt het alleen maar moeilijker om te vullen. Snap dat punt van je dus ook niet echt, komt je argumentatie niet ten goede, pleit juist eerder voor de Vitessenaar boven jou.

6 april 2019 om 00:40

Ach ja Groningen had een zeer slechte start. En woensdag tegen DeGraafschap zaten er meer dan vitesse tegen az wat dan een topper is.

6 april 2019 om 04:49

Als je kijkt naar her aantal steden met voetbalclubs in de buurt van arnhem, en dat vergelijkt met de omgeving van groningen, zou je toch zeggen dat groningen een grotere achterban zou moeten hebben. Desondanks slagen ze er zelfs met een kleiner stadion niet eens in om het vol te krijgen. Tja, dan kan je natuurlijk beter 2x nadenken voor je zo'n reactie plaatst. Maar als ik kijk naar jouw reacties had dat 2x nadenken misschien niet eens uitgemaakt..

5 april 2019 om 22:56

Zondag is het gewoon uitverkocht hoor.

6 april 2019 om 07:29

Hoezo "gewoon"? Ik las gisteren ergens dat het voor het eerst in jaren was dat een wedstrijd van Vitesse weer uitverkocht is. Hartstikke mooi natuurlijk, maar zo gewoon is het dus niet..

Een overwinning, maar natuurlijk was dit niet het niveau dat ze moeten halen op het WK. Dan gaan ze met 0 punten weer naar huis.

De 1e helft was prima om te zien. Prima veldspel, mooie acties, goeie aanvallen en 2 doelpunten, waarvan die van Martens ook nog van grote schoonheid was. 2e helft was echt geen klap aan. Ongeveer net zo leuk als de 1e helft Vitesse - AZ afgelopen week. Toch vind ik het mooi. Het volkslied zingen met 25.000 man, het enorme aantal kinderen en het enthousiasme dat die met zich meebrengen ( als de bal ook maar in de buurt van de 16 kwam ging er al een golf van enthousiasme door het stadion). Mag van mij wel vaker zo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren