Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Interview onthult: Ajax lijkt bezig met komst broertje van Jorrel Hato

Laatste update:

Ajax is bezig met de komst van Elgyn Hato, zo blijkt uit een interview van voormalig spits Robin Nelisse met De Telegraaf. Elgyn, het twaalfjarige broertje van Ajax-toptalent Jorrel Hato, is momenteel nog actief namens Sparta Rotterdam Onder 13. Volgens Nelisse heeft de middenvelder annex verdediger de kans om in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag te gaan.

De 46-jarige Nelisse, die in het verleden speelde voor Feyenoord, AZ en FC Utrecht, is een goede vriend van de familie Hato uit Rotterdam-Zuid. “Onze vriendschap is heel hecht. We gaan met de families op vakantie en de mannen, vrouwen en kinderen kunnen het geweldig goed met elkaar vinden. Mijn zoon Quincy is even oud als Jorrels broertje Elgyn.”

Quincy Nelisse, nu nog aanvaller in de jeugd bij Spartaan ’20, is gevraagd voor de jeugdopleiding van Sparta. Daardoor gaat hij mogelijk samenspelen met Elgyn Hato, die daarvoor wel op Sportcomplex Nieuw Terbregge moet blijven spelen. “Elgyn speelt momenteel in dat elftal bij Sparta, maar het is zeer de vraag of hij blijft”, aldus Nelisse senior tegenover de ochtendkrant.

“Elgyn heeft ook de kans om naar Ajax te gaan”, gaat Nelisse verder. ‘Hij is daar nu over aan het nadenken. Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is écht een goede speler.” In navolging van zijn oudere broer Jorrel kan Elgyn dus mogelijk de overstap maken van Rotterdam-West naar Amsterdam.

Hato 2028


Dinsdag maakte Ajax bekend dat Jorrel Hato zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot medio 2028. De achttienjarige Oranje-international liet aan journalist Mike Verweij eerder al weten dat hij blij is om langer in de Johan Cruijff ArenA te mogen spelen. “Ik ben pas 18 jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren.”

Nadat Ajax het nieuws over Hato deelde, meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano zich even later met een positief detail. Volgens de Italiaan is er geen afkoopclausule opgenomen in Hato’s nieuwe contract. Volgens Transfermarkt is de Rotterdammer momenteel 22 miljoen euro waard.

Ondanks zijn leeftijd speelde Hato de afgelopen jaren reeds 52 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Dit seizoen droeg de linksbenige mandekker in meerdere wedstrijden de aanvoerdersband namens de Amsterdammers. In november vorig jaar debuteerde Hato onder bondscoach Ronald Koeman in het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begint Hato nu Mbappe trekjes te krijgen?

13 maart 2024 om 12:56

Hoezo Mbappe trekjes wat bedoel je precies?

13 maart 2024 om 13:48

Ik denk omdat de broertjes van Mbappe ook onder contract staan bij PSG nadat Mbappe zijn contract daar had verlengd

13 maart 2024 om 14:09

Broertjes van Mbappe?

Is er naast Ethan nog een andere telg die goed kan voetballen?

13 maart 2024 om 14:32

Omdat Mbappe zijn broertje ook mee gaat nemen naar Real

13 maart 2024 om 13:35

Heeft Hato ergens in de onderhandelingen geeist dat Ajax zijn broertje moest inlijven?

13 maart 2024 om 14:23

Heb gehoord via goed geïnformeerde bronnen dat dit inderdaad zo is ja.

13 maart 2024 om 17:36

I trust you, bro...

Is wel leuk als broertjes bij dezelfde club spelen. Denk bijvoorbeeld aan de broertjes De Nooijer, Koeman en De Boer.

Op de O18 na staan alle Elftallen van Ajax lager dan die van Feyenoord in hun competities..
Uiteraard opgezocht.
Wat moet je dan als talent daar gaan doen, ze zijn gewoon niet meer de beste. Kun je net zo goed bij Sparta blijven. Ik zie geen reden voor verandering daar eerder dat het nog erger wordt.

13 maart 2024 om 12:58



Omdat het niet gaat om jeugdcompetities winnen maar doorbreken in het profvoetbal en dat hoeft niet eens bij Ajax zelf te zijn. Een Botman zal ook zeer tevreden zijn. Prestaties in het jeugdvoetbal zeggen niets. Soms kiest een club er om minder spelers door te schuiven dan een ander team. Daarnaast heb je ook nog soms hele lompe interlandperiodes tijdens de jeugd waardoor je spelers mist tijdens de reguliere competities. Enige team wat wel boeit is onder 18 ivm de Youth League als het eerste elftal niet presteert

13 maart 2024 om 13:55

De reden voor een overstap is simpelweg de naam. Stel je red het als talent niet bij het eerste van Ajax, dan staan er vaak nog een legio aan clubs in de rij om je in te lijven puur om het feit omdat je basis die je hebt opgedaan bij Ajax gewoon goed is. Dat Ajax niet meer de '' beste '' is in de jeugd dat zie je nu ook terug in de lichtingen die eraan komen. Er ligt voor Kroes en consorten een hoop werk te wachten om dit weer naar een nieuw niveau te tillen. Maar er wordt gekeken naar het nu? Die jongen is 12 jaar voordat die doorbreekt in Ajax 1 zijn we ook een kleine 6 jaar verder. In 6 jaar tijd kan er een hoop veranderen.

Dus is het slim om een stap naar Ajax te maken? Puur gezien voor toekomstperspectief zou ik zeggen ja. Ook na je carrière bij Ajax zijn er genoeg clubs die het met je aan durven. Niet meer de beste jeugd in die competities, maar nog steeds een van de betere namen in Europa ten opzichte van Feyenoord en PSV.

13 maart 2024 om 14:30

Dus omdat er een paar jeugdteams van Feyenoord hoger staan dan die van Ajax is een overstap van de jeugdopleiding van Sparta naar Ajax geen vooruitgang meer? Wat een een logica zeg! Ten eerste zegt dat helemaal niets, want je hebt totaal geen zicht op de werkwijze van beide clubs. Misschien schuift Ajax jeugdspelers wel veel sneller door naar een hoger elftal, waardoor de stand helemaal niets zegt. Ten tweede gaat het hier om Ajax en Sparta, dus geen idee wat Feyenoord hiermee te maken heeft?

13 maart 2024 om 16:32

Omdat Ajax het meeste spelers aflevert in de 31 hoogste clubcompetities van de UEFA. Uiteraard opgezocht. Ajax voert deze lijst voor het derde jaar op rij aan. De kans op een prof carrière is bij Ajax dus het grootst van heel Europa. Dus daar zijn ze we degelijk de beste in en dat lijkt mij voor een talent juist een reden om voor Ajax te kiezen!

Hoe komt het dat veel rotterdammers voor Ajax kiezen ?

13 maart 2024 om 14:04

Zo'n tussenstap in de subtop is toch juist fijn. gekheid natuurlijk

Nu komt het deels door het samenwerkingsverband tussen Sparta en Ajax.

13 maart 2024 om 14:09

De aversie die Spartanen hebben naar Feyenoord is vergelijkbaar met Feyenoord naar Ajax. Een echte Spartaan gaat liever naar Ajax dan naar Feyenoord. Maar als Ajax zich meld en Feyenoord niet, dan is het ook weer logisch. Ajax is de samenwerking met Sparta ook vooral aangegaan om uit de Rotterdamse vijver te vissen

De eerste nieuwe aankoop onder Alex kroes?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren