Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opvallende cijfers voor Ten Hag en United na zeer pijnlijke avond in Kopenhagen

Laatste update:

Manager Erik ten Hag komt er redelijk goed vanaf in de Engelse media na de nederlaag van Manchester United bij FC Kopenhagen (4-3). Waar het Britse journaille normaliter behoorlijk snel de zaag erin zet, wordt de 53-jarige oefenmeester uit Haaksbergen relatief gespaard. Met name het spel van United in de eerste 40 minuten kan de Engelse pers bekoren.

De nummer acht van de Premier League staat na vier wedstrijden in de Champions League op de vierde plaats in Groep A. Waar tegen Kopenhagen in het thuisduel (1-0 winst) nog de enige punten tot dusver werden gepakt, ging United woensdag op pijnlijke wijze onderuit in de Deense hoofdstad.

Rasmus Højlund had United in zijn geboorteland nog met twee doelpunten op een comfortabele voorsprong gezet, waarna een rode kaart voor Marcus Rashford in de 42ste minuut de wedstrijd volledig omdraaide. Uiteindelijk deelde Roony Bardghji de Engelse grootmacht in de 87ste minuut de genadeklap toe door de 4-3 te maken.

Ondanks de nederlaag geeft Manchester Evening News Ten Hag een 6. “United speelde de meest indrukwekkende 40 minuten van het seizoen tot aan de rode kaart. Christian Eriksen werd gedecideerd vervangen door Sofyan Amrabat, waardoor United goed uit de tweede helft kwam.”

Het lokale medium deelt na de verliespartij liefst driemaal een 8 uit, aan Aaron Wan-Bissaka, Bruno Fernandes en Højlund. Laatstgenoemde heeft in vier Champions League-wedstrijden vijf treffers genoteerd namens United. “Hij anticipeerde vakkundig bij beide doelpunten en gaf United een glimp van wat ze in huis hebben als het elftal efficiënt te werk gaat.”

Veel spelers, waaronder André Onana, krijgen een 5 toebedeeld. Invaller Raphaël Varane is de absolute dissonant met een 4. “Weer een roestig optreden. Aan de bal is hij een blok aan het been geworden.” De Daily Mail is overigens minder mild voor Ten Hag, daar hij van de tabloid een 5 krijgt. “De druk op de Nederlander zal nu toenemen. Tegen Fulham leken de scheuren te zijn gedicht, maar nu is United is opnieuw in een crisis beland.”

De BBC spaart Ten Hag wel. “Geherstructureerd en geheroriënteerd door manager Erik ten Hag waren de bezoekers 25 minuten lang uitstekend. Als het stof is neergedaald, zal het de eerste helft zijn die Ten Hag aangrijpt om te laten zien dat zijn gehavende en gekneusde ploeg inderdaad vooruitgang boekt, zij het langzaam.”

Steun van United-iconen
Voormalig United-spelers Paul Scholes, Rio Ferdinand en Owen Hargreaves vinden dat hun club vertrouwen moet houden in Ten Hag. Hoewel de Engelse grootmacht negen van de zeventien duels dit seizoen verloor denkt het drietal niet dat een ontslag de problematiek in Manchester oplost. “Ik heb niet het gevoel dat hij heel erg onder druk staat. Hij heeft een goed eerste seizoen gehad en heeft daarmee wat tijd voor zichzelf gekocht”, aldus Scholes bij TNT Sports.

“Vandaag had hij ook wat pech door de rode kaart”, gaat Scholes verder. “Deze trainer moet het blijven doen.” Die mening wordt gedeeld door Ferdinand. “Ik denk dat je deze manager moet laten zitten, maar ja, dit is een slecht resultaat. Heel erg slecht, zelfs. De club is terug in crisismodus.”

Hargreaves staat nog steeds vol achter Ten Hag. “Ten Hag staat niet onder druk. United speelde twintig tot dertig minuten uitstekend voetbal. Ze probeerden van achteruit op te bouwen en de positionering was beter. Dat is knap, gezien de druk die er op deze wedstrijd stond. De cijfers liegen niet, maar deze trainer moet het vertrouwen krijgen. Telkens maar de manager ontslaan is niet de oplossing.”

Moet United langer vertrouwen houden in Ten Hag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

United moet de komende weken wel echt goed doorkomen anders is het over en uit voor Ten Hag. Hij heeft best veel krediet wat ook logisch is maar ergens zal het een keer stoppen, ongeacht of je last hebt van arbitrale tegenslagen of blessures.

Als je Evans omwille van tactische redenen de voorkeur geeft op Varane dan kan je niet echt verbaasd zijn dat je defensie niet goed staat. Want laat ons niet vergeten dat Evans al gigantisch te kort kwam bij een degradant vorig seizoen.

9 november 2023 om 10:39

Evans heeft een kwartiertje meegedaan gisteren. Bijzonder om die dan als oorzaak aan te wijzen van het niet goed staan van de defensie. Verder hebben ze met Evans alleen tegen City dik verloren. In de overige wedstrijden dat hij meedeed, werd er vijf keer gewonnen en drie keer de nul gehouden.

Met Varane ging United onderuit tegen Spurs, Crystal Palace, en Galatasaray.

9 november 2023 om 10:43

Alsof Evans tegen goede clubs heeft gespeeld. Brentford was de grootste club van de overwinningen. Dik verloren tegen City zegt toch al vrij genoeg?

9 november 2023 om 11:05

Ik reageer enkel op Lierse die het beschuldigende vingertje naar Evans wijst, terwijl Varane ook simpelweg niet erg sterk speelt dit seizoen.

Het gaat erom dat het nergens op slaat om Evans hier als oorzaak aan te wijzen van het niet goed staan van de defensie en de keuze voor hem in plaats van Varane op basis van de huidige prestaties dus helemaal niet zo gek is.

9 november 2023 om 11:07

Hij start toch gewoon met hem? Dat is dus de voorkeur geven, waar het over gaat.

9 november 2023 om 11:18

Het gaat erover dat jij hem verwijt dat de defensie niet goed staat, terwijl dat dus helemaal niet aan de orde is gisteren. Of verwijt je Evans die vier tegendoelpunten toen hij al gedoucht en wel was?

En, zoals ik al zei, op basis van de huidige vorm van Varane is die voorkeur niet eens zo gek. Natuurlijk is Varane normaliter een (veel) betere verdediger, maar dit seizoen presteert hij tot nog toe niet.

9 november 2023 om 11:31

Ja, Varane speelt echt waardeloos, en niet alleen dit seizoen, vorig jaar was het ook ontzettend matig. Hij is ook inmiddels aardig gezakt in de pikorde, wat eigenlijk bizar is voor een basisspeler van Real Madrid met vier CL titels, die met 30 jaar eigenlijk in zijn topjaren zou moeten zitten.

Maar goed, zo zijn er naast Varane wel meer spelers die bij United extreem onder hun niveau presteren: Casemiro, Sancho, Antony, Mount, Rashford, Onana. En het is toch wel de taak van een trainer om in elk geval je spelers op hun niveau te laten presteren, je kan Ten Hag in dat soort zaken niet buiten schot houden.

Gelukkig voor Ten Hag is het niet allemaal ellende, Maguire is in elk geval weer sterk teruggekomen, en zijn er wat lichtpuntjes met Wan-Bissaka, Amrabat, Mctominay en Hojlund maar die vier laatsten zijn niet echt de spelers die de kar moeten trekken. Als de een groot deel van je dragende spelers zo.onderpresteren, dan wordt elke wedstrijd een risico.

Maar goed, ik denk niet dat Ten Hag wordt ontslagen - ze staan niet ver onder de CL plekken in de Premier League, en zelfs in deze CL poule kunnen ze gewoon nog door, de nummers 2 en 3 hebben maar 1 puntje meer. Als hij over een paar weken uit de CL ligt en top 5 PL is verder uit zicht gegroeid, dan zit hij gewoon thuis met de Kerst, zo gaat het.

9 november 2023 om 11:46

Ik heb het niet over deze wedstrijd alleen. Gewoon algemeen gezien. Want er wordt nu wel op Varane gefocust, maar kunnen we even naar Evans kijken?

Hij zegt trouwens zelf ‘tactische redenen’ en vorm van een speler is geen tactische reden. Dus dat argument gaat ook niet op.

9 november 2023 om 11:51

Tsja, maar wie zet je er anders neer? Martinez en Shaw zijn geblesseerd, Varane speelt het hele seizoen al slechter dan Evans. Hou je eigenlijk alleen Lindelof over, die ook al geen topseizoen draait.

9 november 2023 om 10:44

United niet volgen maar wel een reactie geven op wie ETH moet opstellen, typisch.

9 november 2023 om 11:37

En Evans speelt wel goed wil je zeggen?

9 november 2023 om 13:32

Nee, maar zijn vervanger Varane was de slechtste man van het veld dus op basis van deze wedstrijd is dat commentaar wat misplaatst

9 november 2023 om 11:06

Heb je Varane zien spelen gisteren? Was een constante dreiging voor onze eigen verdediging. Vierde goal zijn fout. Het is toch gewoon goed als een trainer signaleert dat een speler een mindere fase heeft en dan passeert. Gewoon een goede keuze van Ten Hag, ondanks dat Varane in potentie natuurlijk beter is dan Evans.

Gisteren gewoon genaaid door de scheids. Was geen rood, buitenspel tegengoal en een onterecht pingel in 10 minuten tijd. Gaat nergens over. Meer dan 65 min met 10 man is gewoon zwaar tegen elke tegenstander.

9 november 2023 om 11:40

Maar is Evans de oplossing? Want je gaat nu toch niet zeggen dat je die wel goed vindt spelen of voldoen? Een 35-jarige tractor die niet meekan in de kelder van de PL?

9 november 2023 om 11:43

Niet echt, maar de rest is geblesseerd dus er zijn niet heel veel opties over he.

9 november 2023 om 12:07

@Lierse Wat een gedram over Evans, waarom?? Ja natuurlijk is dat niet het niveau wat we nastreven maar op dit moment is er geen alternatief. Of geblesseerd, Of uit vorm. Trouwens, zo heel slecht doet Evans het niet eens.

9 november 2023 om 11:40

Ja Varane liet, zoals wel vaker, ook gisteren weer zien toch echt de onbetwiste steunpilaar van de verdediging van United te zijn. Blasfemie om hem te banken.

9 november 2023 om 11:52

Kan je mij 1 tactische reden geven om Varane op de bank te zetten voor Evans?

9 november 2023 om 11:58

Nee, ze verdienen het allebei niet om in de basis te staan omdat ze beide er voor zorgen dat de boel slecht staat. Jouw stelling vind ik in die zin dan ook wat te makkelijk. Ook met Varane ipv Evans ziet het er waardeloos uit, gisteren zelfs slechter.

9 november 2023 om 11:59

Omdat hij de laatste weken weer ziek zwak en misselijk is en ten Hag wil proberen om twee wedstrijden achter elkaar met dezelfde opstelling te starten om zo wat vastigheden te creëren.

Varane is namelijk hopeloos uit vorm en loopt er momenteel bij als een gewond hertje, dus houd Ten Hag hem even uit de ploeg.

Tja.. is dit nou echt iets waar Ten Hag en United iets aan kunnen doen?

United stond tot kort voor de rust soeverein met 0-2 voor, totdat die rode kaart viel.

Dan zakt het, voor de hand liggend, helemaal uiteen als je met 1 man minder speelt.

Op basis van deze wedstrijd zou ik niet voor de volle 100% kunnen beweren dat Ten Hag per direct de laan uitgestuurd moet worden!

9 november 2023 om 11:03

United krijgt een rode kaart bij een 2-0 voorsprong tegen Kopenhagen. Je mag toch wel verwachten dat ze dat vast kunnen houden of anders op zijn minst het langer vol kunnen houden een minuut of 10, waar die 0-2 voorsprong volledig weggepoetst wordt.

Iedereen doet maar alsof het logisch is dat United zo instort na een rode kaart, maar het feit dat ze mentaal blijkbaar zo zwak zijn haalt niemand aan.

Je staat 2-0 voor tegen een middelmatige club. Dat moet je gewoon uit het vuur slepen.

9 november 2023 om 11:09

Jij noemt het mentaal zwak en het is mentaal ook lastig als je iedere wedstrijd zeer twijfelachtige beslissingen tegen krijgt. Feit is dat de 1-2 buitenspel was en de 2-2 geen pingel.

Wanneer je meer dan 60 min met 10 man speelt dan krijg je het in de slotfase gewoon lastig.

9 november 2023 om 11:10

Maar dit gebeurt al jarenlang bij Man Utd, bij tegenslag zakken zo vaak compleet door de ondergrens. Dat was onder de vorige trainers ook al het geval. De problematiek daar is dieper dan alleen de trainer die voor de groep staat. Zolang je niet van bovenaf volledig de bezem door de organisatie haalt maakt het niet uit welke trainer je voor de groep zet.

9 november 2023 om 11:23

@mancunianb

De 1-2 buitenspel wordt 9 van de 10 keer niet gegeven. De bal gaat de andere hoek in, en Onana heeft gewoon volledig zicht. Als deze goal daar om afgekeurd zou worden, zou het schandalig zijn.

De 2-2 is inderdaad geen pingel, maar de 3-2 was ook geen pingel. Die kun je dus tegen elkaar wegstrepen.

Blijkbaar vind jij het prima dat de selectie van je team een enorm slechte mentaliteit heeft. United heeft nu een paar keer een beslissing tegen gekregen, maar ook al voldoende beslissingen mee gekregen. Als er een fanbase is die niet mag klagen over beslissingen zijn het die uit Manchester wel.

De rode kaart was verder ook gewoon een rode kaart. Tuurlijk is het onbewust, maar de enkel van de speler van Kopenhagen had gewoon doormidden kunnen zijn. Hij voelt dat er contact is, en trekt verder niet terug. Het maakt niet uit of het onbewust is, het was gevaarlijk en om die reden terecht rood.

9 november 2023 om 11:40

De 1-2 staat de aanvaller gewoon voor de neus van de keeper. Dit weekend tegen Fulham goal van Mctomminay afgekeurd om buitenspel, dan moet deze zeker worden afgekeurd.

Je kan die pingels wel tegen elkaar wegstrepen, maar United speelt dan al geruime tijd met tien man, uiteindelijk meer dan 65 min, dus dat wegstrepen trekt het niet recht ofzo.

We kunnen samen alle wedstrijden van United doorlopen dit seizoen en dan zul je zien dat in de openingwedstrijd een twijfelgeval was met Onana en daarna hebben we alles tegen gekregen. United staat op -5 goals door arbitrage, meeste van iedereen, veruit!

het is geen rood van Rashford, iedereen die het spelletje gespeeld heeft weet dit. Gebeurd op de training 10 keer, hij wil de bal afschermen en die tegenstander duwt zijn voet ertussen. Gewoon een botsing, in het spel werd niet eens gefloten voor een overtreding! Het is niet zo dat je geen enkel mag raken, dit is breed maken op lage snelheid en gewoon een botsing, niet eens een overtreding.
Wanneer de VAR dan toch in wil grijpen is het hooguit geel voor het raken van de enkel.
Iedere ploeg die deze rode kaart tegen krijgt zal zich benadeelt voelen, omdat het ook gewoon zo is!

9 november 2023 om 11:55

Hij staat niet voor de neus van de keeper, hij staat schuin rechts voor hem, en de bal gaat naar de keeper zijn linkerkant. Heeft prima zicht op het schot, niks aan de hand.

Verder snap ik je argument niet dat United al geruime tijd met 10 man speelt, waardoor je de penalties niet tegen elkaar weg kan strepen?

De rode kaart is gewoon terecht, en iedereen die gevoetbald heeft weet dat het zo is. Het is ongelukkig, maar het is gewoon rood. Als het tegen United was geweest had je ook een rode kaart gewilt, aangezien je nu ook alles verdraaid in United zijn voordeel.

Dit gebeurt zeker niet 10 keer per training, aangezien je anders geen fitte speler in je selectie over zou houden.

En het feit dat je dat penalty moment van Onana een twijfelgeval noemt, zegt al meer dan voldoende. Dat was een enorm duidelijke penalty.

9 november 2023 om 12:04

Nee natuurlijk had ik dit geen rood gevonden tegen United, hoe kom je erbij. In het spel was het niet eens een overtreding he. Totaal geen intentie om hem te raken en daarnaast komt hij ook niet gevaarlijk in. Gewoon onzin.

Wat heeft United aan een onterechte pingel als het kwaad al geschied is. Waren allebei geen pingels, maar het echte probleem was de onterechte rode kaart in de 1e helft en meteen daarachteraan een onterechte pingel (en goal).

In het voetbal draait het om momenten, en die momenten zijn bepalend. En de scheids bepaalt met deze blunders de momenten.

9 november 2023 om 12:33

Ik zit nu ook even terug te kijken naar een mogelijke buitenspel, want ik had er eigenlijk niet op gelet, maar speler van Kopenhagen staat inderdaad hinderlijk buitenspel, want hij beperkt zeker de zicht van Onana; Onana moet zijn nek naar links uitstrekken om die bal te zien en dus te laat is met reageren. Maar goed volgens mij zat er iemand bij de var die zijn geld op Kopenhagen had gezet. Rood voor Rashford was te zwaar, eerste goal van Kopenhagen is hinderlijk buitenspel. 2e goal mag never nooit een penalty zijn, evenals de penalty die United mee krijgt.

Krijg je die twee tegendoelpunten niet, dan sta je met rust 2-0 voor en trek je dit met wat wissels over de streep. Het feit dat United moest aanvallen, omdat het 2-2 was, heeft flink wat ruimte vrij gelaten achterin.

United wordt echt benadeeld de laatste tijd.

Het is dit jaar echt matig en, met alle respect voor Kopenhagen, maar zelfs met 10 man moet Mun U dat met een 2-0 voorsprong gewoon over de streep trekken. Ik denk toch dat Ten Hag te veel middelmatige spelers gehaald heeft. Ook Onana had twee doelpunten, naar mijn menig gewoon moesten hebben.

De uitslag is door de rode kaart zeker geen graadmeter, maar ik vond gisteren wel prima. Na de rode kaart gelijk een livebet gezet voor winst Kopenhagen

Verrassend, geen woord over het Engelse "wonderkind" uit eigen opleiding die de hoofdoorzaak van dit resultaat is. Het ligt altijd aan de buitenlanders bij United en de Engelse jongens worden gespaard.

9 november 2023 om 15:20

Top talent Rashford, die vorig seizoen tijdens zijn purple patch vergeleken werd met andere top talenten Foden en Saka.

Verschil is dat Foden en Saka 22 en 23 zijn, en Rashford 26 is.

Deze man wordt de afgelopen jaren al met zijden handschoentjes behandeld omdat hij arme mensen helpt met eten op tafel krijgen (Top initiatief overigens) en Engels is.

Zeer lastige poll. Normaliter ben ik totaal geen fan ervan om trainers (snel) eruit te knikkeren. Vooral niet wanneer een club meerdere trainers heeft verslonden in enkele jaren tijd. Echter lijkt het spel van United alleen maar slechter te worden. Vorig seizoen zag het er beter uit. ETH lijkt ook te koppig te zijn om in te grijpen. Wedstrijden zoals tegen Forest, Fulham, Burnley en Sheffield win je met 1 goal verschil op het nippertje door individuele kwaliteiten. Het spel lijkt werkelijk waar helemaal nergens op terwijl die er al een tijdje zit inmiddels. Als het resultaat als heilig wordt gezien dan zit die er misschien nog wel even. Als de club naar het spelbeeld kijkt en de lange termijn, zal het snel afgelopen zijn. Je kunt nu al zien dat United niet meer in aanmerking komt voor een CL-ticket want als er al meer dan 1 jaar geen verbetering in lijkt te zitten, hoeven we dat ook niet meer te verwachten op korte termijn.

Ook zo mentaal uit elkaar vallen is ook niet best hoor. Ik heb teams gezien met 10 man die zelfs een 0-1 voorsprong nog langer vasthouden. Laat staan een 0-2 voorsprong uit handen geven in 3 minuten. En dan daarna weer 2-3 voorkomen en dan ook binnen een mum van tijd weggeven. Dan is er gewoon iets goed mis. Parkeer de bus dan en ga vanuit daar counteren. Maar nee het is gatenkaas bij United terwijl andere teams wel met 10 man prima kunnen verdedigen. Zie maar is Liverpool die het met 9 man nog langer volhouden tegen Spurs...

Ten Hag had het goed neergezet gisteravond. Wat mij zorgen baard is daadkracht en leiderschap onder de spelers om na de rode kaart van Rashford kalm te blijven. Daarnaast zijn individuele fouten de oorzaak van het verlies. Dalot die zijn man wel ziet maar hem dan volledig laat lopen. Wanbissaka die een wereld pot speelt maar toch een ziekenhuis terugspeelbal speelt op Onana. Mguire en Varane die niets doen bij een voorzet. Dit kun je geen coach kwalijk nemen. Dit zijn de spelers. Evans en Mguire zijn niet de beste voetballer maar als centraal duo samen werken ze goed. Varane is over en uit en zal zo nu en dan best een goede wedstrijd spelen maar voor de lange termijn is het klaar net als Casimero. Amrabat is log en traag. Is niet de man om linies te doorbreken met passing. Hij kan het tempo niet aan. Na dit seizoen terugsturen naar Fiorentina.Mount waarom is hij überhaupt gekocht? United kan alleen presteren wanneer alle bepalende spelers fit zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren