Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opponent Oranje met ‘Tukker’ en absolute wereldsterren in voorselectie

Laatste update:

Bondscoach Jorge Sampaoli van Chili, op het WK in Brazilië een van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de groepsfase, heeft zijn voorlopige selectie van dertig spelers vrijgegeven. De twee absolute supersterren zijn aanwezig: Alexis Sánchez van Barcelona en de van een blessure herstellende Arturo Vidal van Juventus.

/

De Nederlanders komen ook een bekende speler tegen bij de Zuid-Amerikanen: Felipe Gutiérrez van FC Twente, tot op heden goed voor dertien interlands, is ook opgenomen in de voorselectie. Omdat er dertig namen zijn opgeschreven zal bondscoach Sampaoli nog zeven mensen moeten laten afvallen.

Chili is op het WK dus actief in de ijzersterke groep van het Nederlands elftal. De Chilenen beginnen tegen Australië, komen daarna in actie tegen Spanje en eindigen de groepsfase met een duel met Oranje.

De voorlopige selectie:

Doel: Claudio Bravo (Real Sociedad), Paulo Garcés (O’Higgins), Johnny Herrera (Universidad de Chile), Cristopher Toselli (Universidad Católica)

Verdediging: Enzo Andía (Universidad Católica), Marcos González (Unión Española), José Rojas (Universidad de Chile), Gary Medel (Cardiff City), Miiko Albornoz (Malmö FF), Eugenio Mena (Santos), José Pedro Fuenzalida (Colo Colo)

Middenveld: Pedro Pablo Hernández (O’Higgins), Felipe Gutiérrez (FC Twente), Rodrigo Millar (CSD Atlas), Francisco Silva (Osasuna), Carlos Carmona (Atalanta), Arturo Vidal (Juventus), Charles Aránguiz (Internacional), Gonzalo Jara (Nottingham Forest), Matías Fernández (Fiorentina), Jorge Valdivia (Palmeiras), Marcelo Díaz (FC Basel), Jean Beausejour (Wigan Athletic), Mauricio Isla (Juventus)

Aanval: Alexis Sánchez (Barcelona), Gustavo Canales (Unión Española), Fabián Orellana (Celta de Vigo), Esteban Paredes (Colo Colo), Mauricio Pinilla (Cagliari) en Eduardo Vargas (Valencia).

Voorlopige selecties

Rusland
Bosnië-Herzegovina
Duitsland
Ghana
Algerije
Kameroen
Verenigde Staten
Costa Rica
Uruguay
Spanje
Ivoorkust

Definitieve selecties

Brazilië
Engeland
Japan
Mexico
Honduras
Zuid-Korea
Zwitserland
België

Is Nederland sterker dan Chili?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat wordt 50/50 tegen Chili. Verradelijke ploeg, waartegen je geconcentreerd moet spelen

13 mei 2014 om 16:59

Dat zeker, maar op een goede dag wint Nederland dit toch gewoon?

13 mei 2014 om 17:06

Op een heel goede dag van Nederland en op een slechte dag van Chili heeft Nederland een kans, klinkt misschien gek, maar ik geef Nederland meer kans tegen Spanje dan tegen Chili.
Niet omdat Spanje slechter zou zijn, maar Spanje is bekend en een slowstarter op toernooien.

13 mei 2014 om 17:10

Een slowstarter? Ook met zo'n poule? Denk het niet.

13 mei 2014 om 17:11

Vergis je daar niet in hoor, Die Chilenen gooien ontzettend veel energie in een wedstrijd en zijn het ook gewend om in zuid-amerikaanse klimaten & op die hoogte's te spelen, Bovendien hebben ze met spelers als Sanchez Isla & Vidal belangrijke jongens die bij topclubs spelen, Wij hebben RvP & Robben die bij de absolute top spelen dus dat kan je tegenover mekaar afstrepen maar ik betwijfel of Nederland met de energieke speelstijl van Chili om kan gaan.

13 mei 2014 om 17:11

Als Nederland stunt en wint van Spanje zit Spanje wel met een enorm probleem. Die tikken zich ook niet zomaar lang Chili. Enorm sterk team dat denk ik sowieso doorgaat, er hangt echter ook wel veel af van hoe het met Vidal is gesteld.

13 mei 2014 om 17:17

Op het EK startte ze ook niet fantastisch & had Italie de eerste wedstrijd moeten winnen, Ook de laatste wedstrijd konden ze er nog uitvliegen tegen Kroatié, Ik herriner mij nog een fantastische pass van Modric met zijn buitekant op het hoofd van Mandzukic als Kroatie toen had gewonnen zou Spanje gewoon uitgeschakelt zijn, Maar in de finale werd Italie en vooral Pirlo van alle kanten overklast vandaar dat mensen Spanje een slowstarter noemen.

Een poule met Kroatie & Italie is zwaarder dan een poule met Nederland & Chili, Bovendien heeft de helft van de spaanse selectie nog een CL finale te gaan & de rest zit nog verwikkelt in een hevige titelstrijd terwijl Nederland al compleet is.

13 mei 2014 om 17:25

Vergeet niet dat Chili Vidal waarschijnlijk mist. Hij mist in ieder geval nog erg veel ritme. Het duurt sowieso nog 4 tot 6 weken.

13 mei 2014 om 17:01

De bal is en rond en het is 11 tegen 11.

13 mei 2014 om 18:45

Dat kan je copy paste en op elk artikel hier plaatsen.

Het probleem met landen als Chili, Japan, Uruguay zijn vaak niet de individuele spelers, maar het spel dat ze spelen. Vaak hebben deze landen twee à drie toppers maar spelen ze zo energiek of tik voetbal dat ze kunnen stunten. Moeilijk wedstrijd maar zeker niet onmogelijk.

13 mei 2014 om 17:04

Ik schat de kansen van oranje toch hoger in. Schakel het middenveld uit ( waarvan ik de kans zeer groot acht als oranje 352 speelt) en je hebt het hele team ontmanteld als je kijkt naar die zwakke verdediging.

13 mei 2014 om 17:08

Als je naar de selecties heeft Nederland toch meer spelers bij grotere clubs. Chili is echter wel een vechtersploeg met goed voetbal en ze spelen praktisch thuis.

Het wordt sowieso een hele lastige opgave.

Met Robben (bayern) Van Persie (man utd.) De Jong (AC Milan) Krul (newcastle Utd.) Buttner (man Utd.) Vlaar (aston Villa) Huntelaar (schalke 04) Sneijder (galatasaray) kunnen we gewoon best aardig wat spelers die bij (sub) top clubs spelen oproepen. Op Krul en Vlaar na hebben ze allen dit seizoen Champions league gespeeld. Bij Chili zijn het er slechts 2 of 3 (als Basel CL gespeeld heeft.)

13 mei 2014 om 17:21

Isla Vidal Sanchez hebben CL gespeelt, Isla en Vidal hebben er ook een mooi seizoen bij Juventus opzitten, Datzelfde geld voor Fernandez met Fiorentina en bovendien zijn Vargas Fernandez en Diaz ook ver gekomen in de EL met respectievelijk Basel Fiorentina en Valencia.

Butnerr heeft dit seizoen amper 12 volledige wedstrijden gespeelt, Sneijder was erg wisselvallig qua vorm, Huntelaar doet het goed na zijn blessure en RvP is pas weer 2 weken fit , De Jong ging gewoon mee in het drama-seizoen van Milan en datzelfde geld voor Emanuelson alleen Robben heeft een écht topseizoen gedraait.

13 mei 2014 om 17:31

Zo kun je ook zeggen dat Janmaat een goed seizoen heeft gedraaid en Depay een goed seizoen heeft gedraaid en Blind een goed seizoen heeft gedraaid enz. Maar dat was mijn punt niet. Mijn punt was dat Nederland meer spelers heeft bij grote clubs en dat veel van die spelers (6) Champions league hebben gespeeld. We zouden ze nog prima allemaal op kunnen stellen ook.

13 mei 2014 om 18:39

Blind, Cillessen en evt Klaassen & Veltman hebben ook CL gespeeld. Gudelj, Depay, Rekik en Zoet hebben EL gespeeld. Xd

13 mei 2014 om 18:40

Van Ginkel (Chelsea), Bacuna (Aston Villa), Fer (Norwich City) en Vorm (Swansea City).

13 mei 2014 om 18:43

Kuyt (Fenerbahce), VD Wiel (PSG), Lens (Kiev)

13 mei 2014 om 18:43

Afellay (Barcelona)

13 mei 2014 om 17:13

Ik denk 60/40. Op papier zijn is Nederland iets beter, als team is Chili (by fare) het beste team ter wereld. Er is geen enkel land dat zo goed op elkaar is ingespeeld als Chili. Daarbij heeft Chili ook echt voordeel dat de wedstrijd in Zuid-Amerika wordt gespeeld.

Daarbij loopt nu iedereen die verdediging af te kraken. En ook ik ken de meeste verdedigers niet goed. Maar geloof me, al die verdedigers van Chili die kunnen echt verdedigen en zijn allemaal slagers. Daarbij denk je dat men in Chili ook maar 1 verdediger van het Nederlands elftal kent?

Feit blijft dat dit Chili het laatste jaar Duitsland, Engeland en Spanje gewoon he-le-maal hebben zoek gespeeld. Als Chili tegen Nederland zo speelt als dat ze tegen Duitsland, Engeland of Spanje speelde ben je sowieso kansloos.

Daarbij heeft Chili in de kwalificatie ook ploegen als Argentinie, Colombia en Uruguay gewoon vaak met de rug tegen de muur gezet.

Het feit dat Chili niet veel topnamen heeft is misschien wel de grootste kracht van dit Chili (vergelijk het misschien een beetje met Dortmund van vorig jaar) hadden ook geen topnamen maar waren als team zo sterk dat ploegen als Real Madrid en Man City werden gedegradeerd tot amateurs.

13 mei 2014 om 17:44

@ Rugu

Daarbij, daarbij, daarbij, daarbij waarbij?je commentaar leest echt verschrikkelijk kut weg.

13 mei 2014 om 18:23

Dankje, de jouwe ook.

13 mei 2014 om 18:45

Ik denk dat ze Gregory van der Wiel wel kennen hoor. Misschien hebben ze ook weleens gehoord van Alexander Büttner, Urby Emanuelson, Ron Vlaar, Leandro Bacuna, Paul Verhaegh of Douglas. Ze spelen toch in een goede competitie.

13 mei 2014 om 19:39

van der Wiel zullen ze wel kennen. Maar goed wij kennen Marcos Gonzalez, Mena en Medel natuurlijk ook. Emanuelson zullen ze ook wel kennen. Bacuna, Vlaar en Douglas gaan niet eens mee. Waarschijnlijk Emanuelson en Buttner ook niet.

Ik had het meer over Veltman, de Vrij, Martins Indi, Rekik, Kongolo etc.

13 mei 2014 om 20:32

Relevante opmerking.

On: Chili is individueel gezien redelijk. De enige wie echt goed zijn, zijn Medel, Isla, Vidal en Sanchez. Maar inderdaad is het als team echt goed ingespeeld. Guttierez doet het ook aardig in de Chileense selectie. Dus het wordt wat Nederland tegen Chili.

Er zwakke verdediging. Maar echt opgelet voor sanchez, vidal en vargas. Ze zijn echt levensgevaarlijk. Verder een paar leuke voetballers als isla, medel en bousejour. Waar is muriel vraag ik me af

13 mei 2014 om 16:59

Vraag me ook af waar Murriel is, misschien gebleseerd?

13 mei 2014 om 17:01

Hij is een Colombiaan

13 mei 2014 om 17:09

Hij komt uit Colombia.

13 mei 2014 om 17:01

De verdediging is inderdaad relatief zwak in vergelijking met de rest van het elftal, al hebben ze met Claudio Bravo een prima keer. Daarnaast denk ik dat Jean Beausejour, Mauricio Isla en Gary Medel (normaal middenvelders) als verdedigers zullen worden ingezet.

13 mei 2014 om 17:05

Als je doelt op de muriel van udinese dat is een Colombiaan

13 mei 2014 om 17:11

Klopt die bedoelde ik ja.

Pff qua namen echt een heel matig elftal hoor. Dat sommige dit een gevaarlijk elftal vinden vind ik op papier belachelijk. Zwitserland werd er in een ander topic vandaag mee vergeleken maar is in elke linie beter, die voetballen ten minste allemaal in Duitsland of Italië. Dit zijn allemaal slappe competitie speler.

Alleen Vidal en Sanchez en misschien nog Vargas.. Dan kies ik Chille altijd boven Zwitserland..

13 mei 2014 om 17:10

Ze hebben op papier misschien niet de sterkste selectie, maar hebben laten zien heel erg goed te kunnen voetballen.
Vooral de wedstrijd tegen Duitsland is me bijgebleven, waar ze weliswaar met 1-0 tegen verloren, maar echt fantastisch voetbalden.

Dit Chille mag je echt niet onderschatten, Nederland gaat het erg lastig krijgen tegen hun.

Daarnaast heb je naast Vidal,sanchez,vargas, ook Isla, Valdivia, Medel en persoonlijk vind ik Diaz ook een prima speler.

13 mei 2014 om 20:07

Dat denken we elke x met een eindronde... Ik zeg, EK2008.. Alles is mogelijk als je er in gelooft en er voor gaat..

13 mei 2014 om 17:22

Haha wat een onderschatting. Chili staat op dit moment gewoon boven NL. Die gaan a la RB Salzburg er 90 minuten lang keihard tegenaan. Ik geef NL 30% kans.

13 mei 2014 om 18:59

Neeh, verdediging en keeper te slecht. Missen een echte afmaker, en hebben ook geen beter middenveld. Chili wordt leuk 3e, ook mooi.

13 mei 2014 om 17:25

Wat heb je aan namen als ze toch al jaren niks meer presteren? Nederland heeft qua namen echt geen beter elftal dan Chili hoor, Alleen RvP & Robben steker erboven-uit, Daar tegenover kunnen zij Sanchez & Vidal zetten.

13 mei 2014 om 18:14

Let wel een geblesseerde Vidal die misschien niet eens meedoet. Dit moet NL kunnen winnen.

13 mei 2014 om 18:55

Vidal misschien geblesseerd, in ieder geval zonder ritme. Sanchez geen basisspeler bij Barça. RvP en Robben zijn toch iets meer waard als je het zo bekijkt. Chili moet zeker niet onderschat worden, maar we moeten nou ook niet gaan dorn alsof het een topploeg is.

13 mei 2014 om 19:39

Isla Medel en Fernandez zijn ook echt hele goeie speler collectief gezien is chili een hele goeie ploeg die echt voor iedere bal vechten. En het veel top landen als Spanje duitsland Engeland Argentinie echt lastig gemaakt
Een goed collectief met een paar hele goeie voetballers. Nederland moet echt van goeie huizen komen wil het Chili verslaan.

Ik zie Chili wel doorgaan in die groep, combinatie van rauw talent en een over mijn lijk mentaliteit. Ik hoop dat baltovenaar Valdivia gaat schitteren, echt een aparte voetballer met belachelijk veel flair, techniek en inzicht.

13 mei 2014 om 20:10

@alexdelpiero.

Ik hoop dat Chili kontje krijgt van onze jongens. Dan wil ik iedereen wel eens weer horen met hun waffeltjes over hoe goed chili wel niet is

Nou alles behalve veel beter dan Nederland!

Ik zeg knallen nl! Moet lukken.

wooooow wat heeft chilli een wereld verdediging , hadden wij maar zoiets bij oranje !!!! =(

sarcasam -.-

13 mei 2014 om 20:37

ik kan je vertellen dat chili de verdediging ontlast om zich op de aanval te storten. Heb ze tegen duitsland gezien en als ze weer dat niveau halen gaat Nederland echt naar de slachtbank zo niet dan heeft Nederland inderdaad een kans.

Nederland heeft een sterkere selectie dan Chili op papier maar Chili is gewoon een erg goed team en gaat het ons echt moeilijk maken, als we daarvan zou dat een hele prestatie zijn.

Laten we niet overdrijven, zo'n goed team is dit niet. Deze pakken we gewoon

ik denk dat chili alleen aanvallend " wat" voorstelt. De gehele verdediging en keepers zeggen mij helemaal niets.

13 mei 2014 om 17:03

oftewel, dat belooft een prachtige match te worden. Nederland heeft hetzelfde probleem, al zijn onze keepers redelijk goed. Helemaal met je eens hoor, maar dat zeggen ze daar vast ook over ons. Van Persie en Robben tegenover de verdedigers die zij hebben moet easy zijn, maar sanchez tegenover die van ons ook.

13 mei 2014 om 18:15

yep, alleen hebben wij zometeen 5 verdedigers tegenover sanchez staan , laat maar komen

Niet teveel overdrijven zou ik zeggen. Chili is zeker goed, maar we moeten niet doen alsof oranje van het niveau lichtenstein is. De vorm van de dag zal doorslaggevend zijn

Chili heeft een op papier niet zo'n sterk ogende selectie. Maar ze spelen wel prima voetbal. Nederland zou wel eens kunnen gaan verliezen van Chili. Mooi dat Guiterrez erbij zit, speelde een tijd geleden tegen Duitsland een goede wedstrijd.

Eigenlijk heb ik de afgelopen interlands van Chili allemaal niet gezien, maar iedereen is enorm lovend.
Dan bekijk je de selectie en zie je vervolgens 2 spelers die extreem goed zijn nog, een paar andere redelijke spelers en vervolgens een heel zootje waarvan ik nog nooit heb gehoord.

Dus ondanks dat er een hoop mensen zo enthousiast zijn over Chili denk ik dat Nederland Chili 'gewoon' kan pakken en dat wij doorgaan naar de knock-out fase.

Ja, ook wij hebben voor veel buitenlandse landen een hoop onbekende spelers. Maar veel van deze onbekende spelers staan wel in de belangstelling van (sub)top-clubs uit de grote competities.

Het is zeker niet een super selectie en Nederland zou hier normaal gesproken gewoon van moeten winnen. Maar we moeten ze natuurlijk ook niet onderschatten. Sanchez, Vidal, Vargas, Isla en Gutiérrez kunnen nog best voor een verrassing zorgen!

Zo sterk zijn ze nou ook weer niet. Daar komt bij dat het nog lang niet zeker is dat Vidal het WK (in topvorm) gaat halen. Enige vorm van positiviteit is hier dus wél op zijn plaats.

Er zitten toch vrij veel spelers van onbeduidende clubs bij, als je als oudere speler nog in Chili speelt ben je zeker geen topper. Iemand een idee waarom David Pizarro van Fiorentina niet mee is? Die lijkt me beter dan die middenvelders die in Chili zelf spelen.

Welke wereldsterren? Of zie ik het verkeerd of moet ik meer fantasie hebben?

Nederland en Chili gaan door, Spanje wordt het Oranje van 2012 of het Frankrijk van 2010.

13 mei 2014 om 17:35

Jij hebt zeker de selectie van Spanje gemist?

13 mei 2014 om 18:54

Heb zo'n gevoel dat Spanje dit niet voor een vierde keer gaat kunnen opbrengen, vooral als ze blijven spelen met Iniesta, Xavi etc.

13 mei 2014 om 19:02

Dat denk ik dus ook! Noem het een voorgevoel. Ik zie Spanje sowieso afglijden naar de status van een Portugal de komende jaren. Ze verliezen hun échte topselectie langzaam.

Chili is een van de betere teams uit Zuid-Amerika. Het speelt met volle overgave en veel spelers zijn er ook niet vies van af en toe een flinke tik of harde overtreding te maken. Daarnaast hebben ze ook erg veel kwaliteit.

Ik reken ze tot een van de outsiders op het WK. Argentinië had het ook heel moeilijk met ze in de kwalificatie, ondanks dat Argentinië meer kwaliteit heeft.

Waarom zou Nederland moeite moeten hebben met Chili..? De 2 'sterspelers' zijn ook gelijk de 2 enige goeie spelers, de rest is allemaal bar

Mensen moeten Chili echt niet onderschatten. Ik zie hier reacties langskomen over dat het wel meevalt met de kwaliteit, maar het is een hecht collectief die enorm op elkaar ingespeeld zijn en er 150 procent voor gaan. En ze voetballen natuurlijk op het eigen continent, wat altijd voordelen met zich meebrengt. Zie hier trouwens Jara bij middenvelders staan, maar dat is gewoon een verdediger volgens mij. Geen Pizarro, helaas.

Zou overigens zo spelen: geweldig team hoor.

Bravo
Isla
Medel
Jara
Beausejour
Valdivia
Vidal
Carmona
Fernandez
Sanchez
Vargas
13 mei 2014 om 20:15

@florentia

Dan scheelt het je nooit meer dan 100% kunt geven. Dit zal Nl ook doen + we hebben de beste coach van allemaal, eitje deze poule

13 mei 2014 om 21:41

Goede grap man. En praat nu maar groot, totdat je vol op je bek gaat.. Wat nog bestmogelijk is.

Vargas is ook een goeie speler hoor.

Alleen de verdediging is ook niet zo sterk hoor nederland heeft echt wel kans.
Sanchez moet je uitschakelen met een goeie verdediger.

Prachtige selectie van de Chilenen, die ik zeker bij de outsiders acht! Veel mensen onderschatten die Chilenen en dat gaat alleen in hun voordeel werken omdat ze zonder druk gaan spelen. Chili speelde in de voorbereiding Engeland en Duitsland weg hoor, ondanks ze 1-0 verloren bij de Duitsers (onterecht) Chili was gewoon beter. Komaan Chili, verras de wereld, ik steun jullie alvast!

De Vargas die bij Valencia speelt is toch niet de Chileense Vargas?

Volgens mij speelt de Chilieense Vargas bij Gremio in Brazilie.

Edit: waar is Pizarro van Fiorentina?

13 mei 2014 om 18:09

Nee man hij is verkocht aan Valencia en deed het daar prachtig! Goeie speler die Vargas.

13 mei 2014 om 21:15

Niet waar, hij speelt op huurbasis bij Valencia. Hij is eigendom van Napoli en heeft geloof ik twee jaar geleden een seizoen voor Gremio gespeeld.

Ze hebben op papier misschien niet de sterkste selectie, maar hebben laten zien heel erg goed te kunnen voetballen.
Vooral de wedstrijd tegen Duitsland is me bijgebleven, waar ze weliswaar met 1-0 tegen verloren, maar echt fantastisch voetbalden.

Bravo
Isla – Mena – Medel – Beausejour
Valdivia – Vidal – Carmona – M. Fernandez
Sanchez – Vargas

-VS-

Cillessen
De Vrij – Vlaar – Martins Indi
Janmaat – De Jong – De Guzman – Blind
Sneijder
Robben – Van Persie

Het zal elkaar niet veel ontlopen, wordt spannend.

14 mei 2014 om 00:04

Gary Medel is een 1.70m B2B middenvelder.

Ik hoop dat dit niet klopt dan.

14 mei 2014 om 00:20

Ja, die Chilenen zijn allemaal klein, behalve die Mena.

Misschien dat die Jara van Nottingham er staat dan.

Moeten we hier nou zo voor vrezen. Vidal heeft er dadelijk minimaal een maand uitgelegen en dus geen voorbereiding.

Ik zie dat er ook bepaalde spelers van Colo colo bij zitten, nou dat wordt oppassen geblazen

Chili zal ook een soort 3-5-2 spelen en iedere speler zal zich uit
keihard werken voor de ploeg ze zijn goed in de omschakeling. En ze hebben vaak genoeg bewezen tegen de toplanden dat ze goed kunnen voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren