Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Opmerkelijk interview’ met Faber: ‘Kom op, waar hebben we het over?’

Laatste update:

PSV slaagde er zondagmiddag in eigen stadion niet in om te winnen van FC Twente en bleef steken op een 1-1 gelijkspel. Haris Vuckic tekende in de slotfase voor de gelijkmaker, nadat Ibrahim Afellay met zijn tweede gele kaart het veld had moeten verlaten. PSV-trainer Ernest Faber is na afloop niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Siemen Mulder, al leiden zijn uitspraken tot verbazing in de studio van FOX Sports.

“Als je de kansen afmaakt, moet je hier zakelijk met 3-0 winnen en dan kan je verder. Dat doe je niet. In de eerste helft zetten we goed druk, dat trokken we prima door in de tweede helft”, begint Faber in gesprek met FOX Sports. “Dan krijg je uit het niets een rode kaart. De scheidsrechter was in het begin zijn kaarten vergeten en had er toen al twee moeten geven. Dan denk ik: nou ja, in een keer had hij ze wel gevonden. Ik vond het een onterechte rode kaart, maar daar moeten we niet over zeiken. Dan zie je dat het nog broos is.”

Toen Mulder na een halfuur spelen de eerste gele kaart wilde geven aan Lindon Selahi bleek dat hij zijn gele kaarten vergeten was. “De scheidsrechter is zijn gele kaarten vergeten. Kom op, waar hebben we het over? In die fase kan hij geen kaarten geven, omdat hij die niet bij zich heeft. Het is zeer amateuristisch”, klinkt het kritisch. De oefenmeester kan zich niet vinden in de tweede gele kaart voor Afellay. “Hij gaat puur voor de bal, geen gestrekt been. Blijkbaar had ik in een keer zijn kaarten weer gevonden, dat hij moest tonen dat hij ze had. Voor ons is het een minder moment, al hebben we eerder al laten zien dat je met tien man ook naar voren kan lopen.”

Het gesprek met Faber wordt in de studio van FOX Sports bestempeld als een ‘opmerkelijk interview’. “Waar gaat dit over? In eerste instantie vindt hij de tweede gele kaart onterecht, maar dan begint hij erover dat de scheidsrechter in de eerste helft geen kaarten bij zich had”, reageert Kenneth Perez. “Dat maakt toch helemaal niks uit? Als de scheidsrechter vindt dat dit een gele kaart is, is het een gele kaart. Ik ben het helemaal met de scheidsrechter eens dat dit een gele kaart is. Hij raakt eerst de bal, maar gaat erin met een gestrekt been en raakt hem daarna.”

Dat Mulder met dertig minuten op de klok zijn kaarten bij de vierde official moest gaan halen, noemt Perez ook ‘echt amateuristisch’. “Hij moet op drie dingen letten: horloge, fluitje en de kaarten. Dat moet toch wel te doen zijn? Maar als trainer moet je toch niet in zo’n discussie komen? De link leggen tussen dat hij zijn kaarten vergeten is en de rode kaart.”

Snap jij de frustraties van Ernest Faber?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft Faber te veel ballen gekopt vroeger? Wat een uitspraak " In die fase kan hij geen kaarten geven, omdat hij die niet bij zich heeft." Iinderdaad niet heel slim van de scheidsrechter, maar toen hij zijn eerste gele kaart wilde geven, kwam hij er achter dat hij ze vergeten was en is ze gelijk aan de zijkant gaan halen. Zo'n opmerking is gewoon van het niveau 'dronken supporter' en beschamend voor de club die PSV eens was ...

26 januari 2020 om 19:53

Volstrekt idiote opmerking inderdaad. Kan best dat de scheids eerder al eens geel had moeten trekken voor Twente maar dat neemt niet weg dat hij in het geval van Affelay gewoon terecht 2x geel geeft.

26 januari 2020 om 19:57

Hij mag toch wel benoemen dat het heel amateuristisch is dat de scheidsrechter zijn kaarten niet bij zich heeft. Beetje sneu om het nu meteen een dronklap te noemen.

26 januari 2020 om 19:59

Het gaat om de link die hij legt tussen de rode kaart en het vergeten van kaarten, wat er niks mee te maken heeft.

26 januari 2020 om 20:00

1. ik geef hem gelijk in het benoemen als amateuristisch, maar door vervolgens te stellen dat " In die fase kan hij geen kaarten geven, omdat hij die niet bij zich heeft.", is natuurlijk idioot. 2. Ik noem hem geen dronkenlap, maar zijn uitspraak ontstijgt het niveau niet van een dronken supporter. Dat is heel wat anders.

26 januari 2020 om 20:08

Hij verwijst naar het niet geven van een gele kaart aan een speler van Twente in een fase dat hij zijn kaarten niet op zak heeft. Wat is daar idioot aan? Wat zie ik over het hoofd?

26 januari 2020 om 20:26

Jazeker zie je wat over het hoofd. Faber suggereert, Mulder meermaals geen kaart kòn geven, omdat hij hem niet op zak had. Dat is onzin natuurlijk; Mulder achtte de overtredingen voor het geven van de eerste niet geel-waardig. De reden was dus niet dat hij ‘m niet eerder gaf, omdat hij de kaart niet op zak had.

26 januari 2020 om 20:38

@njfromvol Zo noem je hem niet direct,, Maar je zet Faber wel degelijk neer als een persoon met de hersencellen van een dronkenlap. Het is moeilijker om een kaart te trekken als je ze niet bij je hebt, Dat is gewoon feitelijk waar. Niks idioots aan. Psychologisch kan het natuurlijk zeker wel een rol spelen. Daarbij denk ik niet dat het heel gek is dat Mulder hoopte dat hij de eerste helft zonder kaarten kon doen. Hij staat nu voor gek en deze beelden zullen vaak op TV herhaald worden.

26 januari 2020 om 20:59

Joker, je blijft hierop doorgaan, maar heb je zelf nu niet in de gaten dat je jezelf verlaagt tot het niveau van Faber? " Het is moeilijker om een kaart te trekken als je ze niet bij je hebt ...".de eerste overtreding die Mulder geel waard vond, kwam hij er achter dat hij de kaarten niet bij zich had en ging ze halen bij de 4e man ... QED ...

26 januari 2020 om 21:38

Overigens heeft de scheidsrechter uiteindelijk de gele (of rode) kaart niet nodig om zijn waarschuwing (of veld verwijdering) te geven. Dat kan hij ook modeling doen in die situaties waarin hij bijv. geen kaart bij zich heeft. Ja, dat is amateuristisch maar niet minder geldig.

26 januari 2020 om 20:21

Hij probeert nu iig eenheid binnen zijn team te creëren door de spelers niet af te vallen. Maar oh, wat was die ervaren Affelay dom! Je hebt ervaring en rust nodig en dan doet de meest ervaren man zoiets doms. Volstrekt onnodig. Deze verliespunten kun je grotendeels op zijn conto schrijven.

Ach, in de studio praten ze over elk woordje en elke puntkomma, die Faber noemde. De reactie van Faber was meer een algemeen verhaal en dan zit perez en friends zo interessant te doen en zogenaamd theatraal vol ongeloof. De enige die hier kritiek moet krijgen is bergwijn zelf. Wat betreft de kaarten wel beetje gefrustreerd verhaal van Faber.

26 januari 2020 om 20:28

Inderdaad, het kwam er niet lekker uit maar het verhaal is verder wel duidelijk. Wat betreft die kaarten was het wel echt een laag niveau en daarin kwam hij niet al te snugger over. Maar blijkbaar is fatsoenlijk communiceren naar de pers erg moeilijk voor coaches in het betaald voetbal. Ten Hag vandaag ook weer.. ik begrijp daar dus niks van he. Als je al niet van die standaard vragen met af en toe wat lichtelijke provocerende elementen niet fatsoenlijk kan beantwoorden, hoe kan je dan in godsnaam zo'n grote spelersgroep wel op een goede manier coachen? Misschien zijn het allemaal tactische autistische meesterbreinen en zijn de assistenten wat socialer. Dat zie ik echter niet terug in de velden.

Afellay maakt een sliding met een gestrekt been en de noppen naar voren. Dat is gewoon een terechte kaart, laten we wel reëel blijven hier.

26 januari 2020 om 21:11

Mee eens, en ik vind het vooral slecht van een ervaren speler als Affelay. Loop je al zo'n lange tijd mee in de voetballerij en toch kom je in met een gestrekt been en noppen vooruit. Had wel beter verwacht van Affelay.

26 januari 2020 om 21:39

Daar had ook direct rood voor gegeven kunnen worden.

Wat een kansloze beschouwing om het falen van zijn eigen ploeg en aanvoerder af te leiden. Ja, de scheidsrechter was zijn kaarten vergeten, hetgeen zeer amateuristisch is. Echter waren er voor die eerste kaart die gegeven werd geen overtredingen waar geel op zijn plaats was, dus er is niemand weggekomen met iets. Voor de rest is het feit dat de scheidsrechter zijn kaarten eerder was vergeten geen argument om Afellay geen tweede gele kaart te geven. Het was gewoon een domme tackle waar je een risico loopt dat de scheidsrechter geel geeft. De ene helft geeft hem wel en de ander niet. Daar moet je de scheidsrechter niet op aankijken, die neemt het risico niet. Dat doet Afellay. De eerste helft was niet best, dus uit welke situaties die 3 doelpunten hadden moeten vallen is mij niet duidelijk. Na rust waren er betere kansen die ze hadden moeten uitspelen.

Beetje rare opmerking, zoals hierboven ook al staat. De scheids kwam er pas achter dat hij zijn kaarten was vergeten toen hij er een wilde geven, dus dat hij ze niet gaf omdat hij ze vergeten was is natuurlijk je reinste onzin. En die tweede gele kaart voor Ibi was prima te begrijpen. Gestrekt been vooruit, ook al raak je de bal, is dat gewoon onbesuisd en dat is precies wat er in de regels staat als voorwaarde voor een gele kaart.

Vieze engnek en leugenaar is die Faber. Weet nog hoe het ging bij Veldwijk. Daarna in de persconferentie roepen dat hij geweigerd had in te vallen. Terwijl in werkelijkheid Veldwijk uit zichzelf was gaan zitten. Faber zag het niet eens en moest aangetikt worden door zijn assistent. Veldwijk kapot gemaakt. Ons voetbal maakte hij al kapot. Totaal niet weg van hem als mens en als trainer. Sterker nog zal me niet verbazen dat hij op sneaky wijze de weg voor zichzelf heeft vrij gemaakt. Ik kan alleen maar hopen en genieten dat hij hard op zijn bel gaat!

Ook al is het zonde voor de aantalen leuke spelers die PSV wel heeft.

27 januari 2020 om 00:38

Zo hé dat zit je diep zeg. Dat je op een paar enkele momenten die je van hem ziet ineens kan zien wat voor persoon het is vind ik wel erg knap, chapeau!

En wederom een mooi voorbeeld van hoe PSV Toons wandtegeltje 'voor topsport gelden geen excuses' aan zijn laars lapt. Nee, het was best zwaar dat Afellay zijn tweede gele kaart kreeg. Maar ga het lekker daarover hebben man. Als je uit het rijtje Brugge, Eupen, Vvv, NAC Breda, FC Twente en Gvvv alleen maar nipt weet te winnen van laatstgenoemde zou ik wat me even wat minder richten op zaken waar je geen invloed op hebt. In plaats van dat Faber zit te prediken hoe Mulder zijn vak moet uitoefenen, kan-ie ook Cody Gakpo eens stevig aan de tand voelen waarom die jongen voor eigen succes gaat als de kans op teamsucces groter is wanneer hij Sam Lammers zijn goal gewoon gunt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren