Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV neemt tijd voor benoemen technisch directeur: belangrijke pion blijft optie

Laatste update:

Het Eindhovens Dagblad verwacht niet dat PSV op korte termijn een nieuwe technisch directeur gaat aanstellen, zo schrijft de lokale krant dinsdag. Hoewel algemeen directeur Marcel Brands geen dubbelfunctie wil blijven vervullen, ziet het ernaar uit dat de Eindhovense club zich rustig blijft oriënteren op een opvolger voor de vertrokken John de Jong. Daarnaast meldt journalist Rik Elfrink dat Ernest Faber in de toekomst een belangrijke rol kan gaan vervullen binnen de club.

Brands blijft voorlopig de technische taken waarnemen, maar een ideale situatie is het niet. In januari komt er mogelijk een belangrijke transferperiode aan voor PSV gezien de uitzonderlijke prestaties van Cody Gakpo in de Eredivisie. Na twaalf wedstrijden staat de 23-jarige buitenspeler op negen treffers en elf assists. Afgelopen zomer werd er al flink getrokken aan de Eindhovenaar. Manchester United, Leeds United en Southampton waren het meest concreet.

Volgens Brands is er intern nog geen besluit genomen of hij in januari de winterse transferperiode gaat leiden op technisch gebied. Wel is het goed mogelijk dat PSV pas aankomende zomer een nieuwe technisch directeur aanstelt. De Eindhovenaren willen de tijd nemen om de juiste man te vinden. Brands zal samen met de Raad van Commissarissen de beslissing nemen over wie dat zal worden.

Na het vertrek van De Jong zijn er meerdere namen de revue gepasseerd. IJslander Grétar Steinsson werd genoemd, maar de voormalig AZ’er ligt pas sinds afgelopen zomer vast bij Tottenham Hotspur. Ook Jordy Zuidam (FC Utrecht) en Mark-Jan Fledderus (FC Groningen) werden gelinkt aan een overstap naar Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad sluit tot slot niet uit dat Ernest Faber een ‘belangrijke pion’ gaat worden bij het uitzetten van het technische beleid van PSV. Zijn contract als hoofd jeugdopleiding bij de club loopt aanstaande zomer af, maar Faber staat open voor meer verantwoordelijkheid binnen de club.

Is het logisch dat PSV wacht met het aanstellen van een technisch directeur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buiten de ambities van Faber zelf, zie ik hem heel graag blijven als hoofd jeugdopleiding. Jeugd van PSV staat de laatste jaren erg goed en de talenten blijven leuk doorstromen. Voor mij blijft Arnesen de gewenste kandidaat om John op te volgen.

1 november 2022 om 09:13

Arnesen gaat dat ook geen jaren meer doen denk ik. Ze moeten iemand hebben die er nog een flink aantal jaren blijft zitten, mits het goed gaat natuurlijk.

1 november 2022 om 09:16

Met Arnesen krijg je z'n zoon er ook verplicht bij inclusief klantenbestand. Liever niet.

1 november 2022 om 09:32

Hoezo dat is aan de algemeen directeur om dat strak te houden. Daarnaast is het geen enkel probleem als je die zoon erbij krijgt, als hij wat goede spelers naar PSV brengt is dat snel vergeten. Heb liever dat de zoon van iemand die een band met de club heeft eraan verdient dan een of ander louche type.

1 november 2022 om 10:05

Dat zal zo zijn dat dat aan de AD is om dat strak te houden, maar waarom zou je je bij voorbaat al aan zo iemand binden? Het is ook niet zo dat die zoon allerhande goede spelers aandraagt, maar eerder andersom: die jongen schijnt bij elke nieuwe aankoop van Arnesen als eerste bij de speler op de stoep te staan om te vragen of hij niet liever hem als zaakwaarnemer wil. Liep bij Feyenoord daardoor ook niet helemaal lekker. Zo'n onruststoker hoeft van mij niet bij PSV binnen te komen.

1 november 2022 om 10:28

Omdat hij als TD de meest ervaren man is die er momenteel rondloopt in Nederland en goed werk heeft verricht bij Feyenoord de afgelopen periode. Lijkt mij voor PSV gewoon de beste optie, of je moet een Belg halen.
Hoeveel spelers zijn er op zijn aanraden gekomen, alleen die Dermane toch? Met die Gnonto had hij ook iets van doen maar dat is gewoon een toptalent.

1 november 2022 om 09:25

Maar wie dan heren?.. Ik zie liever niet dat deze positie intern wordt opgelost, omdat ik geen potentiële topper als technisch directeur bij ons zie rondlopen. Arnesen is wel een man die de juiste mensen op de juiste plek kan zetten.

1 november 2022 om 09:31

Ik heb ook geen flauw idee hoor. Zolang er maar een idee achter zit en niet "ja die werkt hier al dus dat is mooi makkelijk". Het is ook moeilijk natuurlijk.

1 november 2022 om 09:34

En de namen van Zuidam en Fledderus.. Daar draait mijn maag gewoon van om. Goed dat ze hier iig de tijd voor nemen en laten we hopen dat er iemand neer wordt gezet met ervaring, visie en netwerk. Want daar ontbreekt het de afgelopen jaar wel in vind ik. Kijk alleen al naar het niet investeren in onze verdediging afgelopen transferperiode.

1 november 2022 om 09:39

Waarom wordt Huiberts niet gewoon gepolst? Die heeft zich al lang bewezen bij AZ.

1 november 2022 om 09:41

@tvl11, Als we in Nederland gaan kijken, zie ik Huiberts het meeste zitten inderdaad. Het is maar de vraag of hij AZ wil verlaten natuurlijk.

1 november 2022 om 09:46

Klopt, maar ik snap niet dat PSV Zuidam en Fledderus op het lijstje heeft staan maar Huiberts niet, dan gaat er toch iets mis?

1 november 2022 om 12:11

Vervanger JdJ: Seedorf! Frisse blik, spreekt vijf talen vloeiend, heeft een gigantisch voetbal als zakelijk netwerk met een hoge gunfactor (NL zelf uitgezonderd), kent het wereldje, oog voor detail en boven alles goed presterende zakenman. Zie Marcel wel matchen met Clarence en Ruudje kent hem natuurlijk ook en hebben dezelfde drive tot winnen. Een andere optie zou Jonk of Kluivert kunnen zijn maar goed ik denk dat die twee liever trainen dan td'en. Zie Seedorf hier wel in slagen want met namen als Zuidam en Fledderus ga je niet de Alex'en, Gomesjes of Kezmannetjes binnen hengelen. Zo een beperkt netwerk en zo weinig charisma/overtuigingskracht hebben dat soort gasten die schaar ik toch in de categorie Hamstra die pure middelmaat leveren. Een TD moet eigenzinnig zijn en visionair zijn, Overmars had dit ook ter voorbeeld.

Jordy Zuidam (FC Utrecht) en Mark-Jan Fledderus (FC Groningen) moet je toch niet willen? Leuk die geruchten herhalen, maar zo kan je alle Td's van de ED noemen, buiten die van Ajax en Feyenoord. Ook Faber weet ik niet wat ik ervan vind.

1 november 2022 om 10:13

Faber heeft het eigenlijk in elke rol die hij bij PSV heeft gehad goed gedaan. Dat maakt hem niet direct een goede TD, maar ik hoop wel dat hij bij PSV blijft. En als Fledderus of Zuidam de voornaamste opties zijn heb ik liever dat ze Faber op die plek zetten.

1 november 2022 om 10:17

Hoop dat hij gewoon hoofd jeugdopleiding blijft. Jeugd is zo ongeveer het enige wat nog een beetje fatsoenlijk draait bij PSV de laatste jaren.

Iedereen verdient een kans om zich te bewijzen hoor maar als PSV echt met Faber als nieuwe TD aan komt zetten dan zakt bij mij wel de moed in de schoenen. Wie weet is hij daar hartstikke geschikt voor maar ik zou op voorhand echt niet weten op basis waarvan. En zo blijft het intern doorschuiven van vaste poppetjes wel een ding. Eerst werd John de Jong al doorgeschoven bij vertrek van Brands. En VoH met hem. Daarna het doorschuiven van RvN (nog te vroeg om te zeggen of dag wel of niet een goede keuze was overigens). En nu weer Faber doorschuiven. Weer intern. Ik zie liever iemand van buitenaf komen met een totaal andere visie, zoals met Schmidt gebeurde. Dan kun je alsnog samen overleggen hoe je het gaat uitvoeren maar voor een dynamische organisatie als een voetbalclub lijkt het me zeer verstandig om af en toe wat kennis en ervaringen van buitenaf binnen te halen. Om te voorkomen dat je een oude jongens krentenbrood sfeer krijgt.

1 november 2022 om 09:59

Maar Fossen, er wordt toch niet gesproken over Faber als TD, er wordt alleen aangegeven dat Faber een grotere rol wilt spelen. Ik vraag me ook af of de RVC daarop zit te wachten, niet voor niets nemen ze geen overhaast besluit. En Brands red zich wel deze winter, dus prima als ze wachten. Of alle namen die ze noemen ook daadwerkelijk op het lijstje staan is natuurlijk ook maar weer de vraag. En laten we wel wezen, Psv heeft het natuurlijk wel een beetje verpest met Schmidt, anders was hij denk ik niet vertrokken. (Hoewel het gezeik van de buitenwereld daar ook wel debet aan was)

1 november 2022 om 10:03

Interne doorstroming is op zich niet zo heel erg. Maar dat moet op een juiste manier gaan.
Zoals bijvoorbeeld met van der Sar, eerst met iemand meelopen en dan uiteindelijk overnemen.

Als Faber door wilt groeien, moet eerst zijn huidige functie overgenomen worden en dan met Brands meelopen (of een eventuele tussenpaus).

Het hebben van ambities is al vast iets, maar ik heb geen idee of Faber een netwerk heeft dat voldoende is voor een club van het niveau van PSV. Het kan althans toch niet zo zijn dat hij min of meer op de schouders van Brands mee lift. Ook van Fledderes en Zuidam weet ik niet hoe het zit met met name hun internationale contacten.

Als je Faber doorschuift als TD, blijf je weer bij hetzelfde. De afgelopen jaren is het al broos geweest qua scouting en dat ga je met Faber niet verbeteren. Het wordt eens tijd dat er iemand van buitenaf komt met eigen netwerk.

1 november 2022 om 09:33

Toch apart dat heel de buitenwereld dat zo ziet (afgezien of de geruchten waar zijn). Maar PSV heeft er helaas een handje van om intern door te schuiven. Wat op mij overkomt als posities geven aan vriendjes, ongeacht of ze er (al) geschikt voor zijn. Ik blijf erbij dat de hele scouting opnieuw ge-evalueerd wordt, aangezien daar al jaren niets meer uit naar voren komt.

Het valt mij nu pas op, maar het technische beleid bij Nederlandse clubs onder de top 4 is echt om te huilen. Enkel fc Groningen koopt en verkoopt systematisch spelers voor leuke bedragen. Enkele jaren geleden deed Willem 2 dat ook. Verder heeft Volendam volgens mij een goed beleid en de rest moddert maar wat aan. Ik denk dat het Nederlandse voetbal daar echt stappen kan maken als ze een serieuze league willen worden.

1 november 2022 om 10:50

Ik zou daar graag nog RKC aan toe willen voegen. Die zetten met beperkte middelen toch leuke selecties neer en spelen bij vlagen zeer aantrekkelijk voetbal. En dat doen ze eigenlijk al jaren. Het enige wat bij hen ontbreekt zijn de grote verkopen.

1 november 2022 om 10:58

Het is zo jammer dat een club als FC Utrecht niet een betere scouting heeft. Het enige goede dat ze doen is spelers bij Jong Ajax weg halen. Dat zou ik ook nog kunnen. Oftewel geen visie. Didier Martel bracht ze nog wel eens goede spelers. Wellicht zouden ze die eens een baan aan moeten bieden. Die heeft ze al miljoenen opgeleverd.

1 november 2022 om 11:04

FC Utrecht is inderdaad wel een van de meest prominente voorbeelden van waar de potentie veel hoger ligt, maar het beleid gewoonweg niet goed is. Grote stad, prima stadion (groter dan AZ bijvoorbeeld) en prima financiële middelen.

Faber is juist goed bezig in de rol van hoofd jeugd. Laat hem daarin, PSV zou juist een andere bron aan moeten aan boren. Waarom niet eens bij de Vlaamse club voor een nieuwe TD, daar lopen altijd interessante namen rond

Ik zou zeggen kijk over de landsgrenzen en wees ambitieus. Ik denk dat PSV toe is aan een frisse wind op technisch gebied. Iemand met rijke ervaring en een andere blik. Ik weet niet of het überhaupt mogelijk is, maar waarom geen balletje opgooien bij Paul Mitchell van AS Monaco? Hoofd scouting bij Southampton en Tottenham geweest. Daarna in het netwerk van Red bull gewerkt als technisch directeur bij Leipzig, New York en Bragantino. En nu werkzaam bij AS Monaco. Wellicht te hoog gegrepen, maar goed. Soms moet je brutaal zijn. Je weet nooit wat de reactie is.

Uiteraard is het goed om een Ernst Faber ook een kans te geven, maar ik vraag me af of dat moet bij een topclub als PSV. Dit geldt trouwens ook voor de clubs Ajax en Feyenoord. Bij deze clubs is er geen tijd om te groeien of te ontwikkelen als technisch directeur. Je moet er staan met je ervaringen en je behaalde resultaten. Je moet status hebben en dat moet weer te herleiden zijn naar de spelers en speelstijl. Als je wil ontwikkelen of ervaringen wilt opdoen daar zijn andere clubs voor, waar geen druk staat en waar er mindere eisen worden gesteld. Bij de topclubs moet je er gelijk staan, vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren