Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opmerkelijk: Bayern-fans protesteren met tennisballen bij overwinning in beker

Laatste update:

Bayern München heeft dinsdagavond simpel afgerekend met Preussen Münster in de eerste ronde van de Duitse beker. De wedstrijd eindigde in 0-4 door doelpunten van Eric Maxim Choupo-Moting, Konrad Laimer, jeugdexponent Frans Krätzig en Mathys Tel. Het opvallendste moment vond plaats voor de aftrap, toen Bayern-supporters uit protest het veld bekogelden met tennisballen.

De bekerwedstrijd tegen derdedivisionist Preussen Münster was voor Thomas Tuchel een uitgelezen kans om te experimenteren met zijn elftal. Daniel Peretz, die afgelopen transferperiode overkwam van Maccabi Tel Aviv, maakte zijn debuut tussen de palen, terwijl het centrale verdedigingsduo bestond uit middenvelder Leon Goretzka en Noussair Mazraoui. Grote namen als Harry Kane en Leroy Sané begonnen op de reservebank.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een protest van de meegereisde Bayern-fans. Zij kwamen in actie tegen het moment waarop de Duitse Super Cup plaatsvond, halverwege augustus, waardoor de bekerwedstrijd tegen Preussen Münster verplaatst moest worden naar eind september. Ook het duel SV Wehen Wiesbaden - RB Leipzig vindt daarom deze week plaats, aangezien Leipzig de tegenstander van Bayern was in de strijd om de Super Cup. Deze wedstrijd eindige overigens in 0-3 voor die Roten Bullen.

Dinsdagavond maakte der Rekordmeister al in de eerste helft het verschil. Binnen tien minuten schoot Choupo-Moting binnen, na een klutsmoment in de zestien van Preussen Münster: 0-1. Niet veel later moest Serge Gnabry het veld verlaten met een gebroken arm. Hij werd vervangen door Krätzig. Na bijna veertig minuten spelen verdubbelde Bayern de marge via Laimer, die knap binnen kon koppen op aangeven van Goretzka: 0-2. Voor rust liep de ploeg van Tuchel nog verder uit, nadat Krätzig uit een lage voorzet van Joshua Kimmich de 0-3 binnentikte. In de tweede helft liet Bayern de tegenstander op adem komen, alvorens Tel vlak voor tijd de eindstand op 0-4 bepaalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Bayern is toch het Ajax van Duitsland, altijd wedstrijden te verzieken. Hopelijk hebben ze morgenmiddag bij de JC Arena het dak dicht

26 september 2023 om 23:56

Hahaha toegegeven deze is leuk

27 september 2023 om 07:50

Nee, Ajax is het Juventus van NL: valsspelen en er nog vaak mee weg komen.

Ik ben akkoord met hun protest, maar niet met het smijten van die ballen tijdens de match zelf. De DFB heeft een zwaar imagoprobleem met de wedstrijdplanning en de mindere kwaliteit van de scheidsrechters.

26 september 2023 om 23:21

Maar wat was nou precies de reden?

Of ik lees het totaal verkeerd, maar in de tekst staat omdat de supercup half Augustus gespeeld werd, deze beker wedstrijden zowel voor Bayern als Leipzig verplaatst zijn naar deze week.

Wat boeit dat dan?

26 september 2023 om 23:46

Ik weet het niet precies, maar dit werd in meerdere stadions gedaan als protest tegen maandagavond-wedstrijden. De DFB heeft deze sindsdien ook uit de kalender gehaald.

Overigens werd er ook één rode appel gegooid.

27 september 2023 om 02:10

Het heeft een paar redenen. Het bestaan van de Supercup überhaupt is dom, niemand zit erop te wachten + het feit dat de Supercup in Pokalwochenende gespeeld moet worden waardoor Bayern supporters weer lekker op een dinsdagavond naar Münster mogen kachelen omdat de DfB de wedstrijdplanning niet op orde heeft. Hierdoor mogen alle andere deelnemende clubs/fans wachten op deze wedstrijd en is de loting voor de 2. Runde ook pas 1 oktober en worden die wedstrijden ook weer in de week van 28 oktober weer gespeeld. wederom omdat de DFB die domme Supercup op Pokalwochenende heeft gezet.

27 september 2023 om 09:17

Die ballen zijn wel een stuk minder gevaarlijk dan een plastic beker! Als ze daar mee zouden gooien, vreesde ik wel voor hun leven ;p

Kan wel lachen om dit protest, ben benieuwd hoe ze op het idee zijn gekomen van tennisballen

26 september 2023 om 23:34

Ze hebben gezien wat het tuig van Ajax zondag gedaan heeft en willen zich niet verlagen tot dat niveau. Geniaal om dan met tennisballen te protesteren.

27 september 2023 om 02:15

Heeft niks met Ajax te maken. In Duitsland is er sowieso een begrip “Pyro muss in block bleiben.” Tennisballen op het veld, een heel vak dat op een fluit blaast als Leipzig de bal heeft etc etc. In Duitsland zijn ze vaak wel creatief met protesten. Bij RKC - FC Groningen vorig seizoen of 2 seizoenen geleden op een zondag 20:00 wedstrijd, gooide het uitvak ook tennisballen op het veld als protest tegen de 20:00 wedstrijd. Zijn wel de wat vriendelijkere protesten wel minder sensatie.

26 september 2023 om 23:43

Is toch al vaker gebeurd? Volgens mij is dat bij Standard Luik vorig jaar ook gebeurd

Pfff... je zou daar maar ballenjongen zijn geweest, had je een zware avond.

27 september 2023 om 07:42

Wel een keer wat afwisseling in je werk

En ook wel super praktisch, elke man kan gewoon twee ballen in zijn onderbroek stoppen en mee naar binnen nemen zonder dat het vreemd staat of ontdekt wordt bij het fouilleren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren