Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ophef in België na misplaatste uitspraak Hein Vanhaezebrouck

Laatste update:

Hein Vanhaezebrouck heeft voor ophef gezorgd in België met een opmerkelijke uitspraak na de met 4-2 verloren Conference League-wedstrijd tegen Djurgårdens IF. De Belgische oefenmeester was met zijn AA Gent niet opgewassen tegen de Zweden en moest voor de tweede keer in twee weken tijd vier doelpunten slikken. In defensief opzicht schort het de ploeg dan ook aan doortastendheid, zag ook Vanhaezebrouck. "Maar ik kan ze (zijn eigen spelers, red.) niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort", aldus de Belg.

Vanhaezebrouck kreeg na het duel met Djurgårdens de vraag hoe het kan dat zijn defensie dit seizoen zo wankel is. Twee weken geleden werd met 3-4 verloren van Cercle Brugge en tegen Djurgårdens moesten dus opnieuw vier treffers worden geïncasseerd. "Verdedigen gebeurt altijd samen", aldus Vanhaezebrouck. "Maar nu kunnen we niet anders dan ook naar de individuen kijken. Er worden te veel simpele fouten gemaakt die op ons niveau niet voor mogen komen. Die fouten gebeurden vorig jaar ook niet. Nu gebeurt het te vaak, gewoon veel te vaak."

Volgens de 58-jarige oefenmeester is het een terugkerend fenomeen. "Ik heb ook tegen de jongens gezegd dat het niet voldoende is om 95 procent controle te hebben als je de laatste vijf procent totaal niet thuis geeft. Dan verlies je wedstrijden, ook tegen een ploeg die wel heel goed verdedigt. Want ondanks onze dominantie, was het moeilijk om tegen hen een kans te creëren. We zijn er heel vaak doorheen gekomen over de flanken, maar het was ongelooflijk moeilijk om iemand vrij voor het doel te vinden. Daar komt bij dat wij ongelooflijke doelpunten weggeven. Doelpunten die ik in mijn leven nog nooit gezien heb."

Bij zijn eigen ploeg schortte het dan ook aan scherpte in de defensie, vond Vanhaezebrouck. "Het is eigenlijk ongelooflijk, maar het is zo voorspelbaar. Ik had aangekondigd dat we tegen een ploeg zouden spelen waarbij je het gevoel hebt dat je beter bent. Maar die mannen geven heel weinig weg en verdedigen heel solide. Wij geven hen één of twee kansen en zij scoren. Bij ons is het piece of cake. Al je erdoor komt op de flanken, vind je altijd iemand centraal voor het doel die volledig vrij staat. Dat mag eigenlijk niet. Maar ik kan ze (zijn eigen spelers, red.) niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort. Ik kan ze niet neerkogelen, dat gaat niet."

De uitspraken van Vanhaezebrouck vallen niet bij iedereen goed. De bekende Belgische econoom Geert Noels vindt dat de oefenmeester beter een andere club kan zoeken. "De manier waarop Hein Vanhaezebrouck zijn spelers publiekelijk afkraakt… Je wint samen en je verliest samen. Een coach die zegt dat hij zijn spelers niet allemaal kan afschieten want dat hij er anders te weinig heeft, moet een andere ploeg zoeken", twittert Noels. In september ging het in België ook al veelvuldig over Vanhaezebrouck, toen hij bondscoach Roberto Martínez betichtte van vriendjespolitiek bij zijn selectiebeleid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is piece of cake, geen 'peace' of cake Voetbalzone 😉

Verder een vreemde uitspraak van de trainer. Ook al zeg je het met een dikke knipoog, dan nog is het niet verstandig.

14 oktober 2022 om 10:23

Er wordt bezuinigd op Engels bij de VZ redactie

14 oktober 2022 om 10:23

Ach ach ach wat zijn we toch gevoelig geworden. Dit is toch overduidelijk humor. Ik kan het wel waarderen

14 oktober 2022 om 10:44

Ik vind het ook humor (en kan het zelfs ook nog waarderen), maar maakt dat het verstandig? Dat is meer m'n punt. Ik zou het fijn vinden om een trainer te hebben die de rust zelve is en dit soort termen dan als onderlinge humor/waarschuwing zou delen in de kleedkamer; maar iedere trainer zo zijn stijl.

14 oktober 2022 om 10:46

Jawel vrede van het gebak, dat is een Nederlandse uitdrukking en dat betekend dat het gebak niet te hard maar ook niet te zacht was.

14 oktober 2022 om 12:08

Hilarisch. Not.



Heb het artikel 3 keer gelezen. Kan nog steeds de 'ophef' niet vinden die in de titel genoemd wordt. Man zegt, recht voor zijn raap, waar het aan schort bij zijn eigen ploeg. Sensatie titel?

14 oktober 2022 om 10:20

@achterman: Misschien dan alleen de allerlaatste regel lezen. Ook al zeg je dit als geintje of weet ik veel wat, kan zijn dat er mensen over vallen, dus niet zo slim.

14 oktober 2022 om 10:35

Tja mense kunne overall wel over vallen, mense nemen alles te serieus helaas. Lekker laten ik zou echt mijn excuus hiervoor niet aanbieden

14 oktober 2022 om 10:44

Tja, als mensen van een trap af lopen ze de trap daarna ook nog vele malen op. Je kun t beter geen interviews meer geven of alles alleen met ja, nee of is dat zo.

14 oktober 2022 om 10:53

Misschien een dubbel post aangezien ik dit hieronder al in andere reactie heb vermeld, maar: De laatste quote in dit artikel "ik kan ze niet neerkogelen, dat gaat niet" is compleet verzonnen en werd niet uitgesproken.

14 oktober 2022 om 11:13

@mitcellnec: Oja helemaal eens ook verder hoor, tegenwoordig mag en kun
vrijwel niks zeggen zonder dat iemand er "last" van heeft.
Maar ik reageerde op Achterman omdat hij niet in de tekst kon vinden waar de titel vandaan kwam.

14 oktober 2022 om 11:26

Er is een of andere irrelevante econoom die zijn onbenullige mening geeft. Waanzinnige ophef hier in België hoor, ik ben er vandaag zelfs niet van naar mijn werk durven gaan.

14 oktober 2022 om 12:02

@lierse: ik zou Geert Noels niet irrelevant noemen want is iemand met heel wat aanzien. Ik kom overigens vanuit professioneel standpunt soms in contact met Geert Noels en kan je dus ook uit eerste hand bevestigen dat deze man in Belgie echt niet 'irrelevant' is.

Dat zijn mening over de uitspraak onbenullig en irrelevant is, ben ik overigens 100% met je eens. Schoenmaker blijf bij je leest;-)

14 oktober 2022 om 12:17

Wow, en waarom is de mening van econoom Geert Noels over de trainer relevant?

14 oktober 2022 om 12:30

Had het ook eerder over irrelevant in de context van voetbal. Over de heer Niels in zijn vakgebied heb ik nikst te zeggen 😅.

14 oktober 2022 om 12:59

@lierse: als je interesse hebt in het (macro) economische, das is Geert Noels een aanrader om te volgen. Helaas denkt ie dat hij door zijn 'status' over alles een mening moet hebben:-)

14 oktober 2022 om 13:44

Thenry

Ik zat ook te zoeken naar waar de ophef was. En dan zie je dat het een bekende econoom is.

Stel dat Noels iets economisch roept. En Vanhaezebrouck zegt dat het een domme uitspraak is. Dan wordt hij toch ook niet serieus genomen.

14 oktober 2022 om 13:08

Dat is beetje het Belgisch, directe bewoordingen schrikken we nogal eens van. Vind het eerlijk gezegd een verademing om het in dit geval een scherp aan te kaarten.
Gent is Europees ook gewoon echt een aanfluiting en deze defensie kan ook gewoon niet.

Oh, dan zal 'ie wel weer gedwongen worden om op social media een welgemeend excuus uit te laten typen door de marketing afdeling.

Hoezo ophef in België? Ik zie op geen enkele (vlaamse of franstalige) site ergens iets van ophef staan. Zijn quote "ik kan ze niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort" werd eerder als verwijzing naar de vele blessures & onmondige aankopen gezien, met een lachende toon.

De laatste quote in dit artikel "ik kan ze niet neerkogelen, dat gaat niet" is overigens compleet verzonnen en werd niet uitgesproken.

On: het mag dan wel dezelfde ploeg zijn die vorig jaar furore maakte in Europa, maar er is gewoon een gebrek aan intensiteit. Alsof de spelers niet gemotiveerd/geconcentreerd rondlopen. Niet persee de fout van Hein, aangezien -zoals hij zelf dus aanhaalt- er van concurrentie weinig sprake is binnen de ploeg: te veel geblesseerden, te groot verschil tussen een A en B team. En -toegegeven- een heel druk speelschema voor Gent.

Mag sarcasme nou ook al niet meer?

Vz ze verloren tegen Cercle Brugge niet club Brugge

''ophef''... Nou ik zie alleen één Tweet van een of andere econoom (lekker relevant doen) die z'n mening geeft over de uitspraken. Voetbalzone moet natuurlijk weer een sensatietitel maken voor de clicks en reacties (ja ik doe ook helaas mee )

Heeft Belgie eigenlijk wel ooit echt goede coaches gehad? En dan bedoelik ik coaches die in de Europese top hebben gecoached? Deze Vanhaezebrouck flikte met AA Gent het onmogelijke door kampioen te worden en ook nog eens te overwinteren in de CL. Jaren erna werd ook nog Spurs uitgeschakeld in de EL (al weet ik niet of dat nog onder deze coach was). Vervolgens ging deze Hein naar Anderlecht en dat werd een groot fiasco. Ook zijn terugkeer in Gent is geen succes. Ook bij Philip Clement meende ik een topcoach te herkennen. Kampioenschappen met Genk en Brugge, maar bij Monaco was het iets te wisselvallig met toch als dieptepunt de uitschakeling door PSV. Ik vind het gewoon opvallend dat er weinig Belgische coaches in het buitenland opereren. En dan bedoel ik wel in de Europese topcompetities en dus niet het Midden-Oosten.

14 oktober 2022 om 11:05

@ajax/barca2014

Ik zie Clement toch nog wel doorgroeien naar een goede subtopper in Europa of naar de Premier League. Kompany is blijkbaar goed bezig bij Burnley in de Championship dus dat kan eigenlijk ook wel. Daarnaast heb je Thomas Vermaelen die als assistent werkt bij de Rode Duivels maar die heel veel aanzien krijgt binnen de Belgische bond.

Karel Geeraerts is goed bezig bij Union en hopelijk ontwikkelt hij zich ook verder. Wie ik echter het hoogst inschat is Wout Vrancken bij KRC Genk. Laat zijn clubs enorm goed voetbal spelen en ook met resultaat. Met KV Mechelen altijd top 6 gespeeld en nu met KRC Genk in het spoor van Antwerp om de leiding.

14 oktober 2022 om 11:15

Clement heeft inderdaad alle kenmerken van een goede coach. Wat wel tegen hem werkt is dat hij met Brugge nooit in de CL heeft overwinterd. In tegenstelling tot namen als Prudhomme of Leko heeft Clement wel echt goede spelers voor niveau CL tot zijn beschikking gehad. Maar je ziet wel dat hij zich stapsgewijs omhoog heeft gewerkt met Beveren, Genk, Brugge en nu Monaco.
Kompany heeft natuurlijk zijn reputatie als legendarische verdediger mee. Dat helpt een beginnende coach altijd. Maar wat vond je bijvoorbeeld van zijn periode bij Anderlecht? Ook hij heeft het niet echt weten waar te maken. Ik moet zeggen dat ik Burnley niet volg waardoor ik dus afga op je tekst. In ieder geval siert het Kompany wel dat hij die stap terug naar de Championship heeft gemaakt.

14 oktober 2022 om 14:33

Clement heeft met Club ook wel meestal heel harde pech gehad met de loting en zat vaak in 1 van de moeilijkste poules. Dit seizoen zit het op dat vlak voor het eerst (denk ik?) wat mee voor hen.

14 oktober 2022 om 15:31

En een paar jaar geleden had hij zich ook bijna gekwalificeerd. Een bal op de lat van de Ketelaere (?) tegen Lazio in de slotfase was toen het verschil tussen EL of CL.

14 oktober 2022 om 19:47

De loting van club dit jaar was niet eens makkelijk. Porto is europees een uitstekende ploeg altijd. Atletico madrid ook een taaie. Leverkusen achteraf misschien te pakken omdat ze er zo slecht voor staan dit jaar, maar ook maar iets wat je alleen achteraf doorhebt. vooraf werd gesproken van mogelijk de zwaarste poule van dit jaar (op ajax na)

14 oktober 2022 om 11:14

Met Eric Gerets (in een verder verleden onzen 'tuveneir' Raymond Goethals) hadden we een coach die wel Europese topcompetities had kunnen doen, met Marseille deed hij het toch zeker verdienstelijk. Maar om een of andere reden kiezen onze veelbelovende coaches toch sneller voor het geld in het midden-oosten. Ook een Franky Vercauteren had op een bepaald moment wel het momentum om de grotere competities aan te gaan, maar maakt dan een verkeerde keuze op dat moment, het loopt fout en gaat vervolgens weer verder in Rusland of midden-oosten.
Idem Michel Preud'homme, ook hij had wel een grotere competitie aangekund, maar kiest ook voor het zekere geld.

Wat je natuurlijk vaak ziet in de Europese top competities zijn voormalig wereldvoetballers die coach geworden zijn. Die hebben wij in België gewoon te weinig. Misschien dat uit de huidige lichting wel 'top'coaches voortvloeien.

14 oktober 2022 om 11:28

Goethals was een absolute wereldtopper in zijn hoogdagen bij Marseille. Gerets deed het ook niet onverdienstelijk. En als je echt ver teruggaat dan zijn er ook nog wel namen te noemen.

dit is wederom zo ' WOKE '
mensen toch, stop daar nu toch mee , binnenkort mag er niets meer.....

14 oktober 2022 om 12:22



je ziet het verkeerd. Alles mag nog steeds, maar daar hoort klagen ook bij. En daar kunnen veel mensen niet tegen. Willen uitdelen maar kunnen niet incasseren. En als je niet kan incasseren noem je de tegenpartij ''woke" en is het daarmee afgedaan

14 oktober 2022 om 13:48

@domburg

Er zijn geeneens "mensen", er is er 1 die iets geroepen heeft.

En verder honderd procent eens met Marrie. Alles mag nog. Ook ongepaste reacties geven. Is allemaal gewoon toegestaan. Je moet alleen rekening houden met een weerwoord. Wat jij eigenlijk zegt is dat mensen het recht moeten hebben om dingen te roepen, zonder dat anderen mogen reageren. Dan mag er ECHT niks meer, als dat zou gebeuren.

14 oktober 2022 om 14:34

Het gaat denk ik niet eens om het taalgebruik, maar meer om het feit dat hij zijn eigen spelers publiekelijk afkraakt. Door dit 'woke' te noemen doe je je naam eer aan.

Wees blij dat er nog coaches zijn die recht voor de raap zijn. Denk eerder dat hij hier probeert zijn spelers op scherp te zetten na weer een slechte wedstrijd.

Heeft VZ nog bronnen die verontwaardigd zijn over deze uitspraak of is dit artikel enkel gebaseerd op een Tweet van iemand die niks met voetbal te maken heeft?

Gaat de goegemeente nu ook al over dit soort humoristische uitspraken vallen? Dan is het einde zoek.

Heb het gevoel dat VZ expres dit soort artikelen erop gooit om het "omg waarom is alles zo woke"-publiek te laten klikken en reageren, wat lucratief is voor een website. Want die uitspraak is alles behalve controversieel in België. Maar ja, nu kunnen mensen weer klagen over dat "je tegenwoordig niks meer mag zeggen". En mensen zoals ik kunnen daar weer over klagen. Chapeau.



'doodschieten' heeft hij nooit gezegd, hij zei 'neerkogelen'.
Het is ook maar beeldspraak, en ophef meen ik niet te bespeuren.

Hein is afkomstig van Zuid-West-Vlaanderen, en daar is het niet ongebruikelijk om dit soort beeldspraak te gebruiken. Er is alleszins niemand die hiervan zou opkijken als je het gebruikt in een gesprek.
Maar sommige mensen willen dat natuurlijk verdraaien of uit z'n context trekken of zelfs gewoon andere woorden gebruiken. Vind ik persoonlijk veel erger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren