Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openda grote verrassing bij Belgische selectie; debuut tegen Oranje lonkt

Laatste update:

Bondscoach Roberto Martínez heeft de definitieve selectie van het Belgisch nationale elftal bekendgemaakt. De Belgen ontmoeten in het kader van de UEFA Nations League het Nederlands elftal, Wales en tweemaal Polen. De Spanjaard heeft maar liefst 32 spelers opgeroepen. Loïs Openda is de meest opvallende naam in de selectie. De aanvaller van Club Brugge, dit seizoen verhuurd aan Vitesse, maakt zijn debuut in de selectie van de Rode Duivels.

Martínez licht zijn keuze voor de aanvaller van Vitesse toe. “Openda is een heel snelle speler. Hij scoorde 23 keer dit seizoen en heeft een ander profiel dan alle spelers die we tot nu hebben. Hij heeft volwassenheid getoond in de Eredivise. Hij omarmt de verantwoordelijkheid die hij krijgt. Dit is het juiste moment voor hem om het eens te tonen bij de Rode Duivels.” De bondscoach heeft verder plek ingeruimd voor vertrouwde namen als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku.

Naast Openda kan een andere speler ook zijn debuut voor het nationale elftal maken. Amadou Onana, middenvelder bij OSC Lille, zit eveneens voor het eerst bij de definitieve selectie. “Amadou heeft zich in de Champions League kunnen bewijzen op het allerhoogste niveau. Hij is heel veelzijdig. Ik zie hem als nummer zes. Onana en Openda waren succesvol bij de beloften. Het is het juiste moment om hen over te hevelen naar de Rode Duivels."

“We spelen vier wedstrijden in twaalf dagen dus het wordt intensief en competitief", verklaart Martínez zijn keuze voor de grote selectie. “Als iedereen fit is, dan gaan we proberen om zoveel mogelijk spelers te gebruiken in deze vier wedstrijden.” Zorgenkindjes bij de Belgen zijn Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Jason Denayer, die allen de afgelopen weken niet in actie kwamen door blessures. “Zij hebben nog medische zorgen nodig, maar het ziet er positief uit.”

België treedt op vrijdag 3 juni in eigen huis aan tegen het Nederlands elftal. Woensdag 8 juni krijgen de Belgen bezoek van Polen, waarna er drie dagen later een uitwedstrijd tegen Wales op het programma staat. Het eerste deel van de Nations League-campagne wordt afgesloten met een uitwedstrijd in Polen. De nummer één in de poule plaatst zich voor de knock-out fase van het toernooi. De laatste in de poule degradeert uit de A-groep van de Nations League.

Volledige selectie België:

Doel: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg)

Verdediging: Toby Alderweireld (Al-Duhail), Dedryck Boyata (Hertha BSC), Timothy Castagne (Leicester City), Jason Denayer (Olympique Lyon), Wout Faes (Reims), Brandon Mechele (Club Brugge), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Arthur Theate (Bologna), Jan Vertonghen (Benfica)

Middenveld: Yannick Carrasco (Atlético Madrid), Thomas Foket (Stade de Reims), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Kevin de Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), Amadou Onana (Lille OSC), Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Borussia Dortmund)

Aanval: Charles De Ketelaere (Club Brugge), Eden Hazard (Real Madrid), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Dries Mertens (Napoli), Dennis Praet (Torino), Leandro Trossard (Brighton & Hove Albion), Michy Batshuayi (Besiktas), Romelu Lukaku (Chelsea), Loïs Openda (Vitesse).

Hebben de Belgen een betere selectie dan het Nederlands elftal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, moker knap om vanaf vitesse geselecteerd te worden voor een top land als belgie.

18 mei 2022 om 14:04

Zegt denk ik ook wel iets over de huidige staat van het Belgische elftal. Moet zeggen dat het verdedigend wel echt heel pover is. Middenveld en aanvallend nog wel Europese (sub)top, maar qua breedte ook gewoon niet sterk. Is wel echt een overgangsperiode dit. Al zaten wij dat ook in 2014 (overgangsperiode naar een dramatische periode), en werden toch 3e op het WK

18 mei 2022 om 14:06

Spits nummer 3 als je de selectie mag geloven en zou ook gewoon nummer 5 kunnen zijn (na Mertens en de ketelaere).

Zijn selectie zegt niet zoveel.

18 mei 2022 om 14:13

Nou, wij roepen een 27-jarige bankzitter uit Mexico op met 3 goals ...

Uitendelijk hebben ze nog altijd de beste keeper ter wereld, waarschijnlijk de beste middenvelder ter wereld en Lukaku die voor de Belgen altijd wel scoort. Daar kan je ver mee komen.

18 mei 2022 om 14:21

Vind ik wel meevallen hoor. Lopen grote talenten rond weer in Belgie. Alleen zijn die in Nederland niet zo bekend. En juist verdedigend is het echt best goed. Die theathe is een goeie. en met castagne en meunier heb je prima backs. Jan Verthongen erbij als ervaren man en je hebt een prima achterhoede.

18 mei 2022 om 14:44

ElBeninho. Ik zeg ook niet dat wij er geweldig voorstaan? Maar als ik deze selectie zie van de Belgen, dan is het verre van top 5 van de wereld, iets waar ik ze de laatste 8 jaar toch wel onder vond vallen. Ben er relatief gezien van, niet zo onder de indruk.

18 mei 2022 om 15:12

Waar voetballen theathe en meunier? Meunier ben ik na PSG uit het oog verloren.

18 mei 2022 om 15:31

Ducktaildo. Ik vond het zinnetje "huidige staat van het Belgische elftal" nogal denigrerend klinken. Zeker omdat je het dan hebt over een speler die 3de spits is en 18 goals in de eredivisie heeft.

18 mei 2022 om 15:37

Elbeninho. Het was niet denigrerend bedoeld. Huidige staat van het Nederlands elftal is bedroevender. Maar snap niet wat er denigrerend klinkt aan 'huidige staat van het Belgische elftal'? Ik geef toch ook mijn mening over de huidige staat van het Belgische elftal? En ik vind Openda een leuke speler, maar niet meer dan dat. In de goede periode van het Belgisch elftal had die er nooit bijgezeten. Dus ik vind het wel degelijk wat zeggen over de huidige situatie. Daarom ben ik er relatief gezien ook niet zo van onder de indruk.

18 mei 2022 om 15:43

Theate bij Bologna en Meunier bij Dortmund.

18 mei 2022 om 14:07

Ja zeg dat wel zou bij PSV niet misstaan vind het een goede speler met hoge rendement gakpo wordt dan wel genoemd, die vond ik niet echt wauw dit seizoen. 18 goals en dat bij Vitesse is razend knap waar je niet veel kans voor doel krijgt.

18 mei 2022 om 14:22

Zou hij wel te betalen zijn voor PSV? Ik neem aan dat hij voor Brugge nu ook interessant wordt, als je toch 18 keer scoort bij Vitesse, je naam genoemd wordt bij PSV en je Belgisch international kan worden dan zou je toch zeggen dat hij ook bij Brugge meekan.

18 mei 2022 om 14:10

Jammer dat hij niet voor Marokko kiest, maar is niet anders was een leuke speler geweest voor de toekomst maar helaas..

18 mei 2022 om 20:32

Volgens mij de nr2 met aantal goals dit seizoen. Dus valt toch mee? Haller heeft de meeste goals, en heeft dit half voetbaljaar ook echt slecht gespeeld.

En aan de andere kant, NL vraagt Vincent Jansen!

Ik hoopte eigenlijk Dat Hij naar Feyenoord komt. Liever nog dan dessers.

18 mei 2022 om 14:31

Ze zouden eens moeten kijken naar Estupinan. Als goed is transfervrij na dit seizoen. Heeft er aardig wat gescoord bij Vitoria in Portugal dit seizoen. Bij elke club tot nu toe zn goaltjes wel gemaakt, 62 uit 165. Is 25 jaar, valt ook mee.

Laat openda maar mooi debuteren, heeft net als malen veel snelheid en teveel kansen nodig om een goal te scoren.

Hopelijk ook een debuut voor Onana in deze potjes. Bij de beloften ben ik toch wel onder de indruk van hem geraakt (zeker live). Heeft wat weg van de stijl van Pogba vind ik persoonlijk en met 20 jaar zit er nog meer dan genoeg potentie in.

Verder leuk voor openda dat die er bij zit, maar dat is op heden toch nog te licht vrees ik.

18 mei 2022 om 14:08

Onana is echt een goede speler inderdaad, Zou als Manchester United zelfs overwegen om hem komende zomer te halen, aangezien er veel middenvelders vertrekken daar (pogba, Matic, Fred(?) )

18 mei 2022 om 15:10

Dat zou ik geen goede stap vinden. Hij is nog niet eens een vaste basisspeler bij Lille, wat heb je dan al bij Man U te zoeken?

Een terechte selectie na dit geweldige seizoen. Het is jammer dat het Belgie met de gouden generatie niet is gelukt een prijs te pakken, want ik verwacht niet meer dat dat nu gaat lukken. Natuurlijk zijn Courtois, De Bruyne, Lukaku en Hazard (blessurevrij en spelend) wereldtop, maar dat is te weinig. Kompany is er al enige tijd niet meer en Vertonghen en Alderweireld niet meer van hetzelfde niveau.

Arthur Thaete daar verwacht ik wel wat van. Dat is echt wel een goede centrale verdediger. Ik hoop dat hij het mag laten zien. Moet nog stappen zetten maar hij kan de opvolger worden van Alderweireld en Vertonghen

Zo, vooral de verdediging van Belgie heeft echt wat jasjes uitgedaan in recente jaren. Ook voorin is het echt niet meer de wereldtop die het geweest is. Er zitten dan wel wat mooie talenten bij, zoals De Ketelaere, maar dit is toch wel een groot verschil met een jaar of 3 geleden, toen bijna elke speler bij een (sub)top club zat.

Poh die verdediging bij onze Belgische vrienden houdt ook maar niet op zeg, als je nu nog zelfs mannen als Alderweireld en Verthongen selecteert of moet selecteren zegt dat denk ik genoeg over de staat van de Belgische verdedigers.

18 mei 2022 om 14:18

Maakt dat wat uit, als ze presteren en leveren moet je ze gebruiken. Zie Pepe die steekt er achterin met kop en schouders boven alle verdedigers uit. Dias die vind ik zwak spelen voor Portugal..

18 mei 2022 om 15:00

Presteren ze nog dan? Het Belgische elftal loopt op zn laatste benen

Als economisch vluchteling naar België heb ik altijd van 2 walletjes kunnen eten op grote tornooien, maar nu stel ik toch voor om Belgie en Nederland samen te voegen. Waar het schoentje knelt in de aanval bij Nederland, stelt de verdediging van België echt niks meer voor.

Overigs hoop ik dat Origi deze zomer een mooie transfer maakt van een Openda krijg je het ook niet warm.

18 mei 2022 om 14:19

Origi gaat naar AC Milan

Ik snap de selectie van Openda wel! Hij heeft het fantastisch gedaan bij Vitesse. Hij is jong, dus grote kans dat hij nog beter kan gaan worden. Ik neem aan dat Brugge hem graag wil behouden voor volgend seizoen, zeker omdat er een aantal aanvallers (Lang, De Ketelaere) van hen in de belangstelling staan van andere clubs. Openda zou ik trouwens graag nog langer in Nederland actief willen zien, lijkt me een aanwinst voor de gehele top van Nederland.

Jammer had hem graag gezien bij het Marokkaanse elftal. Wel mooi voor hem doet het goed dit seizoen

18 mei 2022 om 15:11

Zonde maar hij wil niet helaas , wens hem succes bij België, Marokkanen krijgen bij de Rode Duivels sws veel credits en respect, netals Fellaini en Chadli worden nog steeds enorm gerespecteerd hopen dat Openda de volgende wordt voor hun ✅️

Over spelers met een mooie ontwikkeling gesproken! Wouter Faes. Ik kan me nog herrineren dat hij een paar seizoenen geleden niet uitblonk bij Excelsior. Iemand meer informatie over hoe hij zich heeft ontwikkelt?

18 mei 2022 om 15:22

Hij heeft zich redelijk ontwikkelt speelt nu bij Reims in een 3mans defensie maar heeft het geluk dat hij Abdelhamid naast hem heeft die zijn dekkingsfouten oplost , in een 3mans defensie is hij handig om te hebben maar in een 4mans defensie kom je echt heel veel in de problemen omdat hij ook de snelste niet is.

Terecht dat Openda erbij zit. Heeft gewoon 2 hele goede seizoenen achter de rug op huurbasis bij Vitesse en heeft nog veel potentie om uit te groeien tot een hele goede speler. Het wordt nu wel tijd voor België dat er wat nieuwe spelers doorkomen en hopelijk kan Openda een van die spelers worden.

De gouden generatie met o.a. Hazard, Lukaku, Mertens, Vermaelen, Vertonghen, Fellaini, Witsel, Vertonghen, Benteke, etc. etc. komen langzaam tot hun einde of zijn al gestopt met voetballen. Eden Hazard zal wel opgeroepen blijven worden en die zal denk ik voor België zijn waarde nog wel hebben, Lukaku idem dito en de Bruyne en Courtois zijn ook gewoon nog van wereldklasse en Lukaku, de Bruyne en Courtois zie ik echt nog wel 5-jaar of langer van waarde zijn voor het Belgisch-elftal.

Nu is het hopen dat spelers als Openda, Vandevoort, Pletinckx, de Winter, Keita, Onana, Verschaeren, de Ketelaere, Doku, etc. zich ontwikkelen tot goede spelers. En dan heb je nog spelers als Lukebakio, Carrasco, Castagne, Casteels, Vanzeir, Januzaj, Origi, Lokonga, Mangala, Trossard, Vanaken, Dendoncker, Tielemans, Bornauw en Denayer die waarschijnlijk nog 5-jaar of langer mee kunnen en een deel van deze spelers zijn nog niet heel oud en hebben nog potentie om zich nog wat door te ontwikkelen maar hopelijk kan iemand als Lukebakio zijn vorm hervinden van de seizoenen hiervoor (presteerde niet echt goed bij Wolfsburg) en bijvoorbeeld iemand als Origi eindelijk een vaste basisplaats veroveren of in ieder geval meer minuten gaan maken bij zijn nieuwe club (waarschijnlijk AC Milan).

Zijn dan op de Bruyne, Courtois en Lukaku (al bestaat daar door menig persoon twijfel over, en terecht) allemaal geen wereldtoppers, maar wel spelers met genoeg potentie en waarmee je zeker mooie prestaties neer kan zetten.

Iemand enig idee waarom Pascal Struijk geen uitnodiging ontvangt van Belgiã£â«? Basisspeler bij Leeds United en een gewaardeerde kracht . Of wacht hij op zijn kans voor het NL elftal? Die kans lijkt me vrij klein.

18 mei 2022 om 14:53

Ik denk dat hij inderdaad nog niet wilde ingaan op de uitnodiging. Want martinez heeft een tijdje geleden wel al een gesprek met hem gevoerd.

18 mei 2022 om 15:00

Hij scheen te willen wachten op Oranje maar heb niet het idee dat hij nu echt op het lijstje staat.

Mooi voor Openda! Heeft zich ontwikkeld dit seizoen en met de magere bezetting in de Belgische voorhoede begrijp ik dit volkomen. Helaas zijn laatste paar wedstrijdjes met Vitesse, vond het een topper! Neem aan dat Brugge hem nu wel zal houden en zijn contract verlengt, anders zie ik hem graag bij een Nederlandse topclub. Klinkt gek, maar zou voor PSV en Feyenoord heel goed zijn met zijn snelheid en kracht.

Super leuk voor Loïs En hij heeft het ook dik verdiend. Ondanks het magere jaar bij Vitesse, toch veel goals gemaakt. Openda is weer een prima uithangbord voor spelers die gestald worden bij Vitesse.

Ik vrees dat we aankomend seizoen nog meer huurspelers nodig zullen hebben, gezien de vertrekkende spelers, de financiële situatie en diverse vacatures in de technische commissie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren