Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Openda blijft maar scoren voor Leipzig en verpest debuut van Vertessen

Laatste update:

RB Leipzig heeft zondag eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Bundesliga. Na drie nederlagen op rij was FC Union Berlin wél een prooi: de ploeg van Marco Rose zegevierde met 2-0. Voormalig Eredivisionist Loïs Openda maakte zijn veertiende competitiegoal van het seizoen, terwijl ook Xavi Simons vanaf het begin meedeed. Yorbe Vertessen beleefde een ongelukkig debuut namens Union.

Voor Vertessen was het lang de vraag of hij zondag kon debuteren namens die Eisernen. PSV twijfelde de Belg terug te halen naar Nederland, toen hij al in Berlijn was om zijn transfer af te ronden.

Dat had alles te maken met de blessure van Noa Lang, waardoor de Eindhovenaren de komende weken (of zelfs maanden) dun bezet zijn op de vleugels. Vertessen kreeg uiteindelijk toch toestemming voor de transfer en verscheen direct aan de aftrap tegen Leipzig.

Als een van de twee Berlijnse aanvallers zag hij Openda al vroeg de score openen. De voormalig Vitesse-spits werkte de bal uit de kluts binnen na een vrije trap van Simons.

Union kwam ondertussen niet verder dan een aantal speldenprikjes. Vertessen toonde zich gretig, maar kreeg nauwelijks aanvoer van achteren.

Vlak voor de thee voorkwam Alexander Schwolow met een fantastische redding de 2-0. Het bleek uitstel van executie, daar Benjamin Sesko drie minuten na de onderbreking alsnog de marge verdubbelde.

Het was weer een standaardsituatie waaruit de boomlange Sloveen raak kopte. Sesko tekende daarmee voor zijn vijfde competitiegoal dit seizoen.

Niet lang daarna werd zijn schijnbare zesde exemplaar afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Het doelpunt bleek niet nodig, daar Leipzig probleemloos de overwinning over de streep trok. Union-aanvoerder Christopher Trimmel kreeg twintig minuten voor tijd nog direct rood.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die mij kan vertellen waarok Union een trainer heeft gehaald die al 3 jaar geen club gehad heeft? Was trainer bij een laagvlieger in kroatie.

Vertesse toch paar kansjes gehad, maar natuurlijk geen ramp dat je verliest van Leipzig uit. Vertesse gaat genoeg spelen niet super veel concurrentie.

Als PSV kampioen wordt krijg Vertesse dan een medaille? Omdat hij toch aardig wat minuten gemaakt heeft en ook belangrijk geweest is.

4 februari 2024 om 19:52

Denk eerlijk gezegd niet dat hij daar recht op heeft al hoewel die zeker zijn bijdrage heeft gehad. Alleen al voor zijn wedstrijd in Sevilla verdient deze jongen genoeg krediet om in ieder geval in de harten van supporters meegedragen te worden ondanks dat het afscheid minder rooskleurig was.

4 februari 2024 om 19:53

Als hij een medaille had gewild, had hij maar moeten blijven toch?

4 februari 2024 om 20:23

Het slaat sowieso nergens op dat Union zijn succes coach ontslaat na een ietwat mindere periode.

4 februari 2024 om 20:58

Ietwat mindere periode? Volgens mij hadden ze 11x? op rij verloren... Dan is het logisch dat er iets veranderd moet worden toch? Het liep ook totaal niet.

4 februari 2024 om 21:01

Ja hij heeft Union naar de 1. Bundesliga geleid en de CL. Dan verdien je wel wat meer krediet.

4 februari 2024 om 21:10

Ben ik het volledig mee eens. Maar ik snap ook dat je nog ergens iets probeert te redden. Er kon gewoon niet meer gewonnen worden in zijn periode. Diezelfde CL was denk ik ook wel too much voor Union.

4 februari 2024 om 21:16

Trouwens even totaal iets anders: is die Guimaraes van Newcastle niet iets voor Bayern? Man man man wat kan die gast voetballen pff. Zijn assist en bijna assist gister, allebei buitenkant voet. Bizar.

5 februari 2024 om 02:06

Was dit jaar trainer bij Trabzonspor, uiteindelijk ontslagen.

Blijf het zonde vinden dat begin vorig seizoen, of in ieder geval de zomer 2022, Ajax of PSV geen poging ondernamen voor Openda. Vond hem bij Vitesse altijd al super goed maar las dan reacties en twijfels of Openda ook met weinig ruimte kon spelen en niet in het systeem zou passen. Niet provocerend bedoeld, maar voor Feyenoord zou hij ook top zijn (en die hebben uiteraard ook gewoon een goede spits met Gimenez gehaald in zomer 2022), maar dan zou het de vraag zijn of Feyenoord wel aan de prijs van Club Brugge kon voldoen. Openda ging toen volgens mij voor zo'n 15 miljoen van Brugge naar RC Lens, dat kon toen zeker Ajax en volgens mij ook zeker PSV wel betalen of aardig in de buurt daarvan komen en hij zou het daar ook goed doen.

Voetballend is hij prima, enorm doelgericht, behendig, heeft een prima techniek en snel. Maar wel top om te zien dat hij vorig seizoen in de Ligue 1 en dit seizoen in de Bundesliga top presteert. Dit seizoen alle competities bij elkaar al 18 goals gemaakt. Hij wordt over ongeveer 1,5 week 24-jaar, en hij zal in de toekomst sowieso weer een stap omhoog gaan maken. Zal mij niet verbazen als dat aankomende zomer al zal zijn, maar denk anders sowieso de zomer van 2025.

4 februari 2024 om 20:20

Ik riep dit ook al toen Ajax Bergwijn wilde halen. Openda had dan op rechts gekund waardoor Tadic gewoon linksbuiten had kunnen blijven staan.

Jammer dat die 3-0 van Sesko werd afgekeurd, wat een assist was dat geweest van Olmo zeg.

Die Openda is echt een geweldige spits aan het worden!

Fantastische actie van Xavi waarbij hij 3 man voorbij liep en op de lat schoot. Was weer prima in vorm

Succes met z'n basisplek en volgend seizoen 2e Bundesliga spelen, het is maar wat je prefereert

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren